Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τι ειναι η θεωρια Μ :?: Και τι σχεση εχει με την θεωρια των υπερχορδων :?:
ΑΛΜΠΕΡΤ ΑΙΝΣΤΑΙΝ-ΙΣΣΑΑΚ ΝΕΥΤΩΝ =D> =D> Το διδυμο που θεμελιωσε τον κοσμο μας.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

H θεωρια m...Eπειδη δεν εχω ιδεα τι ειναι ειπα να διαβασω το post για να δω περι τινος προκειται.Και πριν καλα καλα πατησω στα λινκς εμαθα οτι δεν ηξερα τοσα χρονια !!! Σε δευτερολεπτα !!! Ο Αινσταιν και ο Νευτωνας ειναι οι θεμελιωτες του κοσμου μας !!!!!! Εμεινα αναυδος.Ειλικρινα γνωριζα για τους δυο μεγαλους αυτους επιστημονες και την προσφορα τους αλλα οτι ηταν θεμελιωτες του κοσμου...εεε αυτο δεν το ηξερα.

Και εκει που το σκεφτομουν αρχισαν να περνουν ονοματα απο το μυαλο μου...

Δημοκριτος

Θαλης

Αρχιμηδης

Πυθαγορας

Αναξιμανδρος

Αναξιμενης

Αρισταρχος

Ηρακλειτος

και τοσα αλλα...Τι να λεμε τωρα...Να αρχισουμε τα Σωκρατης Αριστοτελης Πλατωνας ?

Και αναρωτηθηκα "αν οι δυο ΜΕΓΑΛΟΙ επιστημονες Αινσταιν Νευτων ειναι οι θεμελιωτες του κοσμου μας, τι ειναι οι παραπανω ?).(Ανεφερα ελαχιστους).

Αρα μια εξηγηση υπαρχει ! Ναι το βρηκα ! Υπαρχουν δυο κοσμοι ! Αυτος που η ιστορια ειναι αναποσπαστο κομματι του παροντος και του μελοντος και ενας αλλος κοσμος οπου η ιστορια ξαναγραφεται καθε εκατο χρονια.

Δεν υπαρχει αλλη εξηγηση.

Αν και το post εχει αλλο θεμα...ενιωσα την αναγκη να πω την αποψη μου...

Ισως επειδη εγω ζω στον αλλο κοσμο...

ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΜΠΑΤΖΙΔΗΣ

"ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"

Ορφικα κειμενα.[/b]

Σύνδεσμος για σχόλιο

H θεωρια m...Eπειδη δεν εχω ιδεα τι ειναι ειπα να διαβασω το post για να δω περι τινος προκειται.Και πριν καλα καλα πατησω στα λινκς εμαθα οτι δεν ηξερα τοσα χρονια !!! Σε δευτερολεπτα !!! Ο Αινσταιν και ο Νευτωνας ειναι οι θεμελιωτες του κοσμου μας !!!!!! Εμεινα αναυδος.Ειλικρινα γνωριζα για τους δυο μεγαλους αυτους επιστημονες και την προσφορα τους αλλα οτι ηταν θεμελιωτες του κοσμου...εεε αυτο δεν το ηξερα.

Και εκει που το σκεφτομουν αρχισαν να περνουν ονοματα απο το μυαλο μου...

Δημοκριτος

Θαλης

Αρχιμηδης

Πυθαγορας

Αναξιμανδρος

Αναξιμενης

Αρισταρχος

Ηρακλειτος

και τοσα αλλα...Τι να λεμε τωρα...Να αρχισουμε τα Σωκρατης Αριστοτελης Πλατωνας ?

Και αναρωτηθηκα "αν οι δυο ΜΕΓΑΛΟΙ επιστημονες Αινσταιν Νευτων ειναι οι θεμελιωτες του κοσμου μας, τι ειναι οι παραπανω ?).(Ανεφερα ελαχιστους).

Αρα μια εξηγηση υπαρχει ! Ναι το βρηκα ! Υπαρχουν δυο κοσμοι ! Αυτος που η ιστορια ειναι αναποσπαστο κομματι του παροντος και του μελοντος και ενας αλλος κοσμος οπου η ιστορια ξαναγραφεται καθε εκατο χρονια.

Δεν υπαρχει αλλη εξηγηση.

Αν και το post εχει αλλο θεμα...ενιωσα την αναγκη να πω την αποψη μου...

Ισως επειδη εγω ζω στον αλλο κοσμο...

ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΜΠΑΤΖΙΔΗΣ

Υπάρχει κ' άλλη εξήγηση, πάντα υπάρχει εξάλλου μία.

Ιδού η δική μου:

Οι φιλόσοφοι που ανέφερες, προσωκρατικοί και μη ήταν από τους πρώτους

σκεπτόμενους ανθρώπους σε αυτόν τον πλανήτη.

Τώρα, με την σύγχρονη ερμηνεία της λέξης επιστήμονας, εννοώντας αυτούς

που διατυπώνουν υποθέσεις και έπειτα ελέγχουν την αλήθεια ή το ψεύδος

της παρατηρώντας ή κάνοντας πειράματα, δεν ήταν αρκετοί από τους παραπάνω φιλοσόφους.

Αρχιμήδης (τι να λέμε, ένας από τα πιο σύγχρονα μυαλά της αρχαιότητας),

Αριστοτέλης (οι θεωρίες του ήταν βασισμένες στην παρατήρηση της φύσης

και ανάλυσή τους), Θαλής (πχ. ο τρόπος που υπολόγισε το ύψος της

πυραμίδας του Χέωπα) ήταν. Για τους άλλους δεν είμαι σίγουρος.

Αλλά ας μην γελιόμαστε.

Το 1969 οι αστροναύτες δεν πάτησαν στο φεγγάρι βασιζόμενοι στην

(λανθασμένη) μηχανική του Αριστοτέλη. Αλλά του Νεύτωνα(ο

οποίος βασίστηκε σε Kepler, Galileo ο οποίος τελευταίος εισήγαγε το

"πείραμα" στην μεθοδολογία της επιστήμης...).

Αν θέλεις συζητάμε το θέμα σε κάποιο άλλο thread.

δS>=0 (c.s.)
Σύνδεσμος για σχόλιο

Τώρα, με την σύγχρονη ερμηνεία της λέξης επιστήμονας, εννοώντας αυτούς

που διατυπώνουν υποθέσεις και έπειτα ελέγχουν την αλήθεια ή το ψεύδος

της παρατηρώντας ή κάνοντας πειράματα, δεν ήταν αρκετοί από τους παραπάνω φιλοσόφους.

Ο Αινστάιν νομίζω πως δεν έκανε ποτέ του κανένα πείραμα.Οχι πως δεν πρόσφερε ο άνθρωπος.50 χρόνια μπροστά ήταν.

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Σύνδεσμος για σχόλιο

Και ο Νεύτωνας είναι μια αρκετά αμφιλεγόμενη προσωπικότητα.

Όπως είναι και η φράση του Αινστάιν "Ο θεός δεν παίζει ζάρια" καθώς η Κβαντική Μηχανική αποδεικνύει το αντίθετο καθημερινά.

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

www.facebook.com/aggelosmakrisnightscapes

www.instagram.com/aggelos_makris

Σύνδεσμος για σχόλιο

Θα απαντησετε στην ερωτηση μου :?:
ΑΛΜΠΕΡΤ ΑΙΝΣΤΑΙΝ-ΙΣΣΑΑΚ ΝΕΥΤΩΝ =D> =D> Το διδυμο που θεμελιωσε τον κοσμο μας.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Αγαπητε milia.

Eδωσες μια απαντηση με λογο μεστο,ουσιαστικο.Σχεδον Αριστοτελικα θα ελεγα...

Απαντω σε αυτο που ειπες. Ναι ας ανοιξουμε ενα thread να το αναλυσουμε λιγακι.

Απλα σε καποια απο αυτα που εγραψες επιβεβαιωνεις αυτα που ειπα περι ιστοριας.

Για σενα οι σπονσορες πατησαν στην Σεληνη.Οι Αμερικανοι. Για μενα πατησαν οι δημιουργοι του προγραμματος.Οι Ναζι. Εχω μηπως αδικο ? Ο πατερας της πυραυλικης ο VERNER VON BRAUN ηταν ή δεν ήταν ναζιστης ? ( μην αρχισουμε τα uploads με φωτος του Βερνερ με τους αγκυλωτους στο μπρατσο...).Με το περας του πολεμου αντι για την Νυρεμβεργη (χιλιαδες εχασαν την ζωη τους στο Λονδινο απο τα wunderwaffen του), βρεθηκε στην Αμερικα με το μισο του επιτελειο και τους εστειλε τελικα στο διαστημα. Ειναι ψεμα ? Οχι. Αυτο θελω να πω.Οτι η Ιστορια ειναι άλλη και εμεις αναλογα τις εκαστοτε καταστασεις και συνθηκες διαλεγουμε την version που θελουμε.

Στα ελαχιστα ονοματα που ανεφερα αφου σχολιασες κατεληξες οτι για τους αλλους δεν ξερεις...Νομιζεις οτι εγω ηξερα ? Μεσα απο το ιδιο συστημα γαλουχηθηκαμε αγαπητε φιλε μου.Το προβλημα αρχισε με το που εμαθα ομως...Για την ζωη και τον βιο αυτων των ΤΙΤΑΝΩΝ της επιστημης και της ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΙΑΝΟΗΣΕΩΣ.Αν κανεις το κοπο να διαβασεις μερικες βιογραφιες μονο μερικων απο τους " " " αγνωστους " " " φιλοσοφους τοτε πραγματικα η οπτικη σου θα αλλαξει σε πολλα.Οπως αλλαξε και εκατομμυριων ανθρωπων ανα τον κοσμο εδω και χιλιαδες χρονια.

Ενα αλλο κομβικο σημειο ειναι οτι οι περισσοτεροι απο εμας αγνοουμε οτι οι λεγομενοι φιλοσοφοι π.χ. ο Πλατωνας δεν εγραψαν μονο φιλοσοφικα συγραμματα του τυπου "περι ζωης" "περι κοινωνιας" "περι πολιτειας" κλπ.Αλλα εγραψαν και μαθηματικα, γεωμετρικα, φυσικα, γεωλογικα αστρονομικα συγγραματα τα οποια ΑΓΝΟΥΝΤΑΙ και εμεις σιγουρα τα ΑΓΝΟΟΥΜΕ.Ηταν πανεπιστημονες.

Μου ανεφερες για Νευτωνα,Γαλιλαιο,Κεπλερ...

Και ο Αρισταρχος ο Σαμιος ? Ο οποιος το 277 π.Χ. μιιλησε και διετυπωσε την θεωρια περι Ηλιοκεντρικου συστηματος ! Tι θα τον κανουμε καλε μου φιλε ? Στα σκουπιδια της ιστοριας ? Επειδη σημερα θελουμε να πιστευουμε οτι καποιος αλλος το σκεφτηκε πρωτος χιλιαδες χρονια αργοτερα ?

Θα μπορουσα να γραφω επ απειρο...

Οι ΤΙΤΑΝΕΣ της ανθρωπινου σκεψεως, οι πανεπιστημονες οπου επανω τους παταει η ανθρωποτητα για χιλιαδες χρονια δεν εχουν αναγκη απο εμενα να τους αναδειξω...Απλα απο αυτην την νεοιστορια που αλλαζει καθε λιγο και λιγακι δεν θα παρω.Θα μεινω με αυτην που για χιλιαδες χρονια εδωσε το εναυσαμα σε λαμπρα μυαλα ανα την υφηλιο να σκεφτουν να ανακαλυψουν να προσφερουν στην ανθρωποτητα.Και να εισαι σιγουρος καλε μου φιλε οτι για χιλιαδες χρονια ακομη ετσι θα παμε.

Να σαι καλα.

Φιλικοτατα Στελιος.

Υ.Γ.

Αν θες να το συζητησουμε αλλου πες μου.Με μεγαλη μου χαρα.

Υ.Γ.2

Σκεφτομαι να αλλαξω την υπογραφη μου απο κατω...σε κατι του στυλ :"

TΕΣΛΑ...Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΦΩΤΑ !!! ή κατι τετοιο τελος παντων.Ειναι υπο μελετη.

"ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"

Ορφικα κειμενα.[/b]

Σύνδεσμος για σχόλιο

Φιλοι μου,Κοσμοναυτες του Συμπαντος

Κοιταξτε στο www.physics4u.gr και στο θεμα:To σημερινο τοπιο στη θεωρια των χορδων(4μερη).

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης