Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα παιδιά.

Είμαι σχετικά νέος στο χώρο της αστρονομίας και ενδιαφέρομαι αρχικά να μάθω να βρίσκω το δρόμο μου στον ουρανό, να παραβρεθώ σε παρατηρήσεις να δω και κάποιους πιο έμπειρους επί τω έργω και αργότερα να αγοράσω και κάποιο δικό μου τηλεσκόπιο αν τελικά μου κολλήσει για τα καλά το μικρόβιο.

Σαν αρχικό εξοπλισμό για την πρώτη γνωριμία με το σπόρ σκοπεύω να χρησιμοποιήσω ένα σετ κυάλια και τη φωτογραφική μου μηχανή.

Ευτυχώς έχω αρκετή εμπειρία στην φωτογραφία και σχετικά καλό εξοπλισμό, οπότε εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα.

Το θέμα μου είναι τι στήριξη ισημερινού με μοτέρ να προτιμήσω και τι κυάλια. Αλλά προφανώς χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες για το τι έχω στο μυαλό μου.

Για τα κυάλια, θέλω απλώς κάτι να με βοηθήσει στα πρώτα μου βήματα γνωριμίας με τον ουρανό. Έχω διαβάσει αρκετές συστάσεις σε αρχάριους να ξεκινήσουνε έτσι οπότε είπα να τις ακολουθήσω και γω.

Φυσικά και δεν περιμένω να δώ τα τρελλά με αυτά. Απλά θέλω τη γνώμη σας για ένα αξιοπρεπές ζευγάρι που θα μου κάνει τη ζωή πιο εύκολη.

Τώρα για τη στήριξη...

Εδώ μπορώ να πω ότι έχω ζοριστεί αρκετά... ρομποτικά και τέτοια δεν νομίζω ότι χρειάζομαι..

Θέλω κάτι σε βάση ισημερινού με μοτέρ για να στηρίξω τη φωτογραφική, είτε με έναν απλό μικρό πχ 50άρι φακό είτε με τον 400άρι prime που έχω. Βάρος δηλαδή κάπου στα 3-4 κιλά με μπαταρίες, grip, φακό κλπ.

Αργότερα σκοπεύω να αγοράσω ένα dobsonian, όσο μεγαλύτερο αντέχει η τσέπη μου και το αμάξι μου, οπότε δεν νομίζω ότι θα δώσω λεφτά για στήριξη που να μπορεί να σηκώσει 15-20 κιλά. Οπότε ψάχνω για κάτι αξιόπιστο και σχετικά φτηνό, χωρίς μεγάλες απαιτήσεις σε σήκωμα βάρους.

Ελπίζω να έγινα όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένος στο τι σκοπεύω να κάνω. Φυσικά συστάσεις και συμβουλές είναι ευπρόσδεκτες.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο και τη βοήθειά σας.

Δημοσιεύτηκε

Γεια χαρα !

Για κιαλια θα σου προτεινα τα SKymaster 15x70 .

Εχουν καλουτσικη διαμετρο για κιαλια .Ειναι ομως βαρια για να τα κρατας

συνχει αμε το χερι και θα χρειαστεις ενα στιβαρο φωτογραφικο τριποδο .

Αν θες να φωτογραφιζεις θα πρεπει να βρεις κι ενα μικρο τηλεσκοπιο ωστε να κεντραρεις το στοχο σου μεσα απο αυτο κι ετσι να μενει και στο οπτικο πεδιο του τηλεφακου που θα χρησιμοποιεις .Αυτο ειναι για παραλληλη φωτογραφηση .

Δηλαδη η μηχανη θα ειναι ή πανω στο σωληνα του οηγητικου τηλεσκοπιου ή στον αξονα των αντιβαρων ή θα χρειαστεις μια πλατφορμα σαν αυτη αν και υπαρχει και φθηνοτερη

http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1299

Εγω θα σου προτεινα την HEQ5 την απλη τη μαυρη .Σηκωνει 10 κιλα μεταφερεται πολυ ευκολα κι εχει ενσωματωμενα τα μοτερ .

Καλα να εισαι

Αλέξανδρος

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Δημοσιεύτηκε

Σε ευχαριστώ Αλέξανδρε. Τα κυάλια είναι αυτό ακριβώς που σκεφτόμουνα και στην τιμή που είχα στο μυαλό μου ;)

Τώρα για τη στήριξη, δε νομίζεις ότι είναι λίγο υπερβολή να δώσω 500 ευρό για μια στήριξη φτιαγμένη να σηκώνει άνετα ένα dob 10" ενάμιση μέτρο και να βάλω πάνω ένα μικρό οδηγητικό όπως λές και τη μηχανή μου?

Σκεφτόμουνα κάτι περισσότερο κοντά στα EQ1 ή EQ2 ή EQ3-2, αλλά ακόμα ψάχνω τι διαφορά έχει το μονό μοτέρ μόνο στην Ορθή Αναφορά.... :oops:

Και πάλι ευχαριστώ για το χρόνο σας :D

Δημοσιεύτηκε

Σιγουρα ειναι υπερβολη αλλα αργοτερα σε αυτη θα μπορεις ν αβαλεις κι ενα 8" dob .

Δε θα κοιταγα κατι λιγοτερο απο την EQ3-2 .

Υπαρχει και η CG4 αλλα δε την εχω δοκιμασει .

Χαιρετισμους

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Δημοσιεύτηκε

συμφωνω με τον Βολιωτη για τα 15Χ70, και τα θεωρω ευκολα στη χρηση τους με οριακο βαρος.

Οσο για τη βαση, θα σου προτεινα την απλη EQ5, η οποια ειναι εξαιρετικη

για σχετικα μικρα φορτια εως 10 κιλα.

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=7485

Ειναι ελαφρα βαση, πολυ στιβαρη, και με φθηνα και καλα μοτερ/χειρηστηριο.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης