Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 112
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

To ξέρω πως πολλοί θα χαρακτηρίσουν με κακοστολισμένες εκφράσεις την κίνηση να παραθέσω το επόμενο link, αλλά νομίζω πως η μετάδοση της σωστής γνώσης και η αναζήτησης της βρίσκεται πολύ παραπάνω από αντιθέσεις ανθρώπων, forum και προσωπικές κόντρες.

Άλλωστε είμαι κάποιος που έχει αποχωρίσει και από τα 2 forum σχεδόν 3 χρόνια τώρα, για διάφορους λόγους, και όσοι με γνωρίζετε από παλιά, θα γνωρίζετε και τη αγνότητα της πρόθεσης μου. Η συμμετοχή μου σε αυτό το thread έγινε μετά από μεγάλη σκέψη για το αν θα πρέπει να προσπαθήσω να αντιστρέψω τις λανθασμένες αντιλήψεις περί το f/ratio αρκετών, δυστυχώς, στην Ελλάδα.

Όσοι πραγματικά έχουν δίψα για γνώση και την αναζήτηση, της θα διαβάσουν με προσοχή το επόμενο link. Όσοι πάλι έχουν μπαμπούλες στις ντουλάπες, ας διαχειριστούν αυτούς πρώτα και μετά.

http://astroforum.gr/forum/viewtopic.php?t=3125&postdays=0&postorder=asc&start=90

σε αυτή του τη δημοσίευση ο Δημήτρης Κούτουλας περιγράφει με απίστευτα σωστή και απλή γλώσσα γιατί μας ενδιαφέρει μόνο το f/ και σε ποιά μέρη έχει λάθος ο συλλογισμός του Στέφανου. Εγώ πάντως δε θα μπορούσα να τα πω καλύτερα.

Θέλω να τονίσω πως καλό θα ήταν να διαβάσουμε όλοι μας τα λεγόμενα του Στέλιου - Virial (ο οποίος αυτή τη στιγμή ψηλά στο βουνό της μεγάλης νήσου των Κανάριων νησιών και... πιστέψτε με, δεν κάνει παραθερισμό!) και του Γιάννη - Vegan (τελειόφοιτος φυσικός στο ΑΠΘ και σε στενή συνεργασία με τον κ. Σειραδάκη καθώς και την υλοποίηση των 2 επαγγελματικών τηλεσκοπίων στον Χολομώντα και στα Γρεβενα από το ΑΠΘ). Και δε λέω να τους ακούσουμε τυφλά, αλλά με σεβασμό και δική μας κρίση. Θαρρώ το αξίζουν.

Κάτι άλλο που ήθελα να πω είναι το εξής. Το σχόλιο του Vegan στο thread συνέντυξη του κ. Σειραδάκη παρόλο που, κατά την άποψη μου αφαιρέθηκε σωστά, θα πρέπει να γνωρίζετε όλοι όσοι κρίνατε βιαστηκά, έγινε με τη συμβουλή του ΙΔΙΟΥ του κ. Σειραδάκη! Περίεργο, το ξέρω...

Τέλος, Ηλία, δε νομίζω πως σε κούρασε το thread. Αν σε κούραζε απλά δε θα πάταγες το αριστερό κλικ σε αυτό το thread και θα έκανες άλλα πιο σημαντικά...

Παναγιώτη, ψάξε να βρεις τι ακριβώς κάνει ένας προσοφθάλμιος με το illuminated field και θα καταλάβεις γιατί δεν μπορείς να αλλάξεις προσοφ. σε ένα πείραμα που αφορά το F to f και τη διάμετρο. Δεν έχεις κατανοήσει πλήρως τι διαφορετικό κάνει ένας 4mm σε σχέση με έναν 20mm για παράδειγμα και γιατί παρουσιάζουν είδωλα διαφορετικής φωτεινότητας στο ίδιο τηλεσκόπιο.

Αυτά...

edit Συγνώμη ειλικρινά, έκανα λάθος. Το post του Vegan έγινε ΕΝ ΓΝΩΣΗ του κ. Σειραδακη και ΟΧΙ με συμβουλή του! Χίλια συγνώμη από όλους...

Δημοσιεύτηκε
Φώτη, δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα δεις πιο φωτεινό το veil πχ με ένα 2" f/2 (αν υπήρχε) από ένα 20" f/5...
Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα :cheesy: , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο... :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Δημοσιεύτηκε

Δεν θα το δει φυσικά, απλώς θα το φωτογραφίσει σε μερικά λεπτά με ένα φακό f/2 ας είναι 2" και θα θέλει κανένα 5 ωρο έκθεση με ένα 20" f/15. Αν δεν το καταλαβαίνει δεν είναι δικό μας πρόβλημα αμάν πια!

Άστρα ναι θα φωτογραφήσει πολύ αμυδρότερα στον ίδιο χρόνο με το 20" f/15 είναι σημεία και εκεί μετράει το άνοιγμα.

Τώρα άν έχει δίπλα ένα 20" f/5 και ένα 20" f/15 πάλι το ίδιο λαμπρά θα δεί τα ουράνια σώματα αν έχει την ίδια μεγέθυνση.

Τέλος για να μην μπερδεύουμε κανέναν, επίσης είναι ΝΤΡΟΠΗ να ανακατεύουμε τον κύριο Σειραδάκη και να βάζουμε κουβέντες στο στόμα του, εκτός και αν οι αυτοί που το ξεστόμισαν εννοούν εαυτούς!

ΥΓ Ανδρέα γιατί δεν έχεις κλειδώσει το θέμα; Και το trollarisma έχει τα όριά του!

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

Τέλος για να μην μπερδεύουμε κανέναν, επίσης είναι ΝΤΡΟΠΗ να ανακατεύουμε τον κύριο Σειραδάκη και να βάζουμε κουβέντες στο στόμα του, εκτός και αν οι αυτοί που το ξεστόμισαν εννοούν εαυτούς!

=D> =D> =D> =D>

ΥΓ. Ναι λοιπόν!! Είμαι χειροκροτητής!!!! :mrgreen:

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε
Δεν θα το δει φυσικά, απλώς θα το φωτογραφίσει σε μερικά λεπτά με ένα φακό f/2 ας είναι 2" και θα θέλει κανένα 5 ωρο έκθεση με ένα 20" f/15. Αν δεν το καταλαβαίνει δεν είναι δικό μας πρόβλημα αμάν πια!

Άστρα ναι θα φωτογραφήσει πολύ αμυδρότερα στον ίδιο χρόνο με το 20" f/15 είναι σημεία και εκεί μετράει το άνοιγμα.

Τώρα άν έχει δίπλα ένα 20" f/5 και ένα 20" f/15 πάλι το ίδιο λαμπρά θα δεί τα ουράνια σώματα αν έχει την ίδια μεγέθυνση.

ΥΓ Ανδρέα γιατί δεν έχεις κλειδώσει το θέμα; Και το trollarisma έχει τα όριά του!

"...Όσοι πάλι έχουν μπαμπούλες στις ντουλάπες, ας διαχειριστούν αυτούς πρώτα και μετά..."

Πραγματικά ψάχνω να βρω που είναι το trollarisma στο προηγούμενο post μου και δε το βλέπω. Ούτε αφορμή για κλείδωμα...

Θα ήθελα πολύ να διαβάσεις το link πριν γράψεις Γιώργο. Έτσι φτιάχνεται η γνώση.

Τώρα για τον κ. Σειραδάκη, φαντάζομαι ότι ήσουν μπροστά και εσύ και ο αλεποχώρης και έχετε άποψη?

Φιλικά πάντα!

Δημοσιεύτηκε
Παναγιώτη, ψάξε να βρεις τι ακριβώς κάνει ένας προσοφθάλμιος με το illuminated field και θα καταλάβεις γιατί δεν μπορείς να αλλάξεις προσοφ. σε ένα πείραμα που αφορά το F to f και τη διάμετρο. Δεν έχεις κατανοήσει πλήρως τι διαφορετικό κάνει ένας 4mm σε σχέση με έναν 20mm για παράδειγμα και γιατί παρουσιάζουν είδωλα διαφορετικής φωτεινότητας στο ίδιο τηλεσκόπιο.

Φώτη, έχεις την καλοσύνη σε παρακαλώ, να πεις δυο λόγια παραπάνω γιατί δεν μπορείς ν αλλάξεις προσοφθάλμιο στο πείραμα;

Διάβασα τα όσα έγραψε ο Δημήτρης αλλά δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω το λόγο :(

Μάλλον κάτι μου διαφεύγει...

Δημοσιεύτηκε
Παληκαρια Φιλαρακια!Αν και γραφτηκε το ονομα μου δεν εγραψα τοσο καιρο για να μην γινουν χειροτερα τα πραγματα,αλλα μαλλον ηρθε η ωρα να πω και' γω κατι.Φτανει πια χoρτασαμε απο εξυπνους φυσικους αστροφυσικους και μεγαλους αστροφωτογραφους,Εγω ξερω οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια φωτογραφιες δεν βλεπω.Αυτα δεν τα γραφω για ολους εδω μεσα αλλα οποιος εχει την μυγα μυγιαζεται,(Φωτη και κατι για σενα)αν παω τρια χρονια πισω οπως εγραψες δε ηξερα τιποτα ,εσυ με βοηθησες πολυ αλλα.................Α και κατι για το IC405 το λαθος το καταλαβα μετα απο πεντε λεπτα αλλα βαρεθηκα να παρω τον Ανδρεα για να το αλλαξω, αλλα βλεπω την δικια μου φωτογραφια βρηκες να κανεις αρνητικο σχολιο,δεν πειραζει εγω ας φωτογραφιζω και ας κανω λαθη και εσυ να με διορθωνεις με αυτον τον τροπο.Sakis Veroia
sakis Veroia
Δημοσιεύτηκε
Γιατί βρε Γιώργο προσπαθείς να κλειδώσει ένα ωραίο thread??? Επειδή διαφωνούμε?

Το thread κλειδώνεται μέχρι νεωτέρας διότι έχει γυρίσει κυρίως στα "επί προσωπικού" παρά στην ουσία.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Guest
Αυτή η συζήτηση είναι κλειστή σε νέες απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης