planetman Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2008 Μπράβο παιδιά. Τελικά ο Αϊνστάιν είχε δίκιο. Ο χρόνος είναι σχετικός! ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
sheliak Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2008 Εγω προσπαθησα αλλα απετυχα!!! Δεν βρηκα το αστερι .Την επομενη φορα! Υ.Γ. Παντως επιβεβαιωσα το πεδιο οπου στοχευα και τελικα ημουν αστοχος για περιπου 50 λεπτα της μοιρας κατα αποκλιση .
PapGeo Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2008 Δε θα πω πολλά. Έχω δει και πιο χαρακτηριστική απόκρυψη. Θέλω όμως να τονίσω κάτι που σημάδεψε αυτή την προσπάθειά μου. Την παντελή απώλεια της αίσθησης του χρόνου, όσον αφορά την διάρκεια της απόκρυψης. Και εξηγώ: Μετά το πέρας της, θα έπαιρνα όρκο ότι διήρκησε ΜΟΝΟ 2 δευτερόλεπτα. Και ήταν τέτοια η σιγουριά μου, που όταν το αστέρι ξαναέλαμψε, δεν πίστευα ότι ήταν τόσο μικρή η διάρκεια του φαινομένου και έμεινα να το κοιτάζω για τουλάχιστον άλλα 2 λεπτά!!! Όταν πια βεβαιώθηκα ότι το φαινόμενο είχε λήξει, φώναξα δυνατά: "Αποκρύφθηκε για μόνο 2 δευτερόλεπτα!". "Μόνο;", ρώτησε ο Βαγγέλης. "Εγώ μέτρησα 4 δευτερόλεπτα", συνέχισε!!! Το χρονόμετρο όμως μας διέψευσε και τους 2. Λίγο παραπάνω από 10 δευτερόλεπτα!Μάγκες, καμιά ιδέα για να παρατείνουμε την διάρκεια απόκρυψης έχετε?
alepohori Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2008 Να καταργήσουμε τα χρονόμετρα! Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
PapGeo Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2008 Να καταργήσουμε τα χρονόμετρα!Χμ… είναι κι αυτή μια λύση, αλλά τα χρονόμετρα βοηθούν και στoν εντοπισμό της ακριβούς ώρας έναρξης της απόκρυψης… Εγώ θα πρότεινα κάτι άλλο: Εντοπίστε το πεδίο σας με ένα τηλεσκόπιο εφοδιασμένο με αστροστάτη και… χαλαρώστε. Κρατείστε ένα χρονόμετρο και έναν… χρονομέτρη, κάποιον δηλαδή που θα μετράει για εσάς και θα σας ενημερώσει έγκαιρα για την έναρξη της απόκρυψης. Αυτός κάλλιστα μπορεί να είναι ο … εμπειρότερος στις αποκρύψεις, να είναι δηλαδή αυτός που θα διατηρήσει περισσότερο την ετοιμότητά του, αλλά και την ψυχραιμία του και, κατ΄επέκταση, θα έχει συγκριτικά την μικρότερη «απώλεια χρόνου» κατά την απόκρυψη… Εσείς ασχοληθείτε με άλλα πράγματα, γευματίστε, πιάστε κουβέντα, ή καλύτερα… πάρτε έναν υπνάκο. Γενικά, ξεχάστε την απόκρυψη! Λίγο πριν την απόκρυψη, ο χρονομέτρης σας ειδοποιεί με ήρεμο τρόπο (ή σας ξυπνάει γλυκά). Έτσι, πλήρως χαλαροί (ή/και αγουροξυπνημένοι) πλησιάζετε το προσοφθάλμιο χωρίς κανένα συναίσθημα, χωρίς να σκέφτεστε τίποτα (αυτό κάποιοι στην Ασία το ονομάζουν και «κατάσταση του κενού»), και βλέπετε την απόκρυψη. Αποτέλεσμα: Έχετε αποβάλει όλη την ένταση και την αγωνία για την επιτυχία του εγχειρήματος και κερδίζετε, τουλάχιστον, την πραγματική διάρκεια της απόκρυψης! – μπορεί και περισσότερο! Σημείωση: Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι απλά συμπτωματική! Φιλικά PapGeo
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα