Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Α ρε Αντρέα....μετά φταίω εγώ :mrgreen:

Έχεις πολλούς υποψήφιους moderators βλέπω!

πάρτε μερικά link που βρήκα στον Γουγλη και αν κάποιος διαφωνεί μετά για τις προθέσεις της κοπέλας μπορεί να φάει και το μπινελικάκι του, δεν έχω πρόβλημα!

http://spaceflight.nasa.gov/station/crew/exp6/spacechronicles4.html

http://archives.cnn.com/2002/TECH/space/11/08/station.interview/index.html

http://starryskies.net/?p=7435

• Απαντήσεις 54
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Tελικά το κορίτσι είχε δίκιο..Αλλά μπορεί το κενό να μυρίζει...??? :!:

Γιατί κενό έχουμε έξω... :cheesy:

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Δημοσιεύτηκε
Αν έχει μυρωδιά το κενό τότε εντάξη...... ... ... ... ...Φιλικά πάντα ,Αλέξανδρος.

Εγώ ξεκαθαρισα τη θέση μου από πριν.

Καταρχήν ένα μεγάλο μπράβο στην Ελενα...

Καταδεύτερον ίσως δεν είναι αυτό καθεαυτό το κενό που μυρίζει ... Ισως είναι κάποια αλληλεπίδραση του κενού με τη διαστημική στολή...

Τι να πω ακόμα δεν έχω γίνει ερευνητής...

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Δημοσιεύτηκε
Tελικά το κορίτσι είχε δίκιο..Αλλά μπορεί το κενό να μυρίζει...??? :!:

Γιατί κενό έχουμε έξω... :cheesy:

Κενό; Το ότι δεν έχει αέρα, δεν σημαίνει ότι το σύμπαν είναι κενό! Πρώτιστα περιέχει αδιανόητα μεγάλες ποσότητες υδρογόνου, σωματιδίων κλπ κλπ που το κάνουν να απέχει πολύ απο το κενό. Αραιό, ναι, μη αναπνεύσιμο βεβαίως αλλα κενό όχι.

Τ'ωρα το πόσο χρήσιμη είναι μια τέτοια πληροφορία, αυτό είναι άλλο καπέλλο.

Και φυσικά το καυγαδακι μας το στήσαμε, μιά χαρά περάσμε και της την είπαμε της κοπελιάς άσχημα, και τελικά, ούτε συγγνώμη της ζητήσαμε που είχε και δίκιο. Θαύμα και μπράβο μας!

Τελικά δεν ξέρω αν το σύμπαν μυρίζει κάτι, το thread όμως βρώμισε

Δημήτρης

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε
πάρτε μερικά link που βρήκα στον Γουγλη και αν κάποιος διαφωνεί μετά για τις προθέσεις της κοπέλας μπορεί να φάει και το μπινελικάκι του, δεν έχω πρόβλημα!

Vegan τραμπουκισμούς στο σπίτι σου.Και όχι εδώ μέσα.

Ένας υποψήφιος moderator.

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

www.facebook.com/aggelosmakrisnightscapes

www.instagram.com/aggelos_makris

Δημοσιεύτηκε

Χωρίς να έχω την παραμικρή ιδέα για το τι πραγματικά συμβαίνει, έχω την εντύπωση πως ο ISS πχ πετάει μέσα στη θερμόσφαιρα (?).

Οπότε υπάρχει μια μικρή μεν, μη μηδενική δε πυκνότητα σωματιδίων

Δημοσιεύτηκε

Vegan τραμπουκισμούς στο σπίτι σου.Και όχι εδώ μέσα.

Ένας υποψήφιος moderator.

Γενικά έχω υποσχεθεί στον Astrovox να συγκρατηθώ ,αλλά άμα δεν ζητήσεις συγνώμη απ την κοπέλα θα το ξανασκεφτώ

Δημοσιεύτηκε

Ξαναδιάβασε προσεκτικά τα ποστ μου, μετά διάβασε και το "ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός" , μετά ξαναδιάβασε τα ποστ μου και στα 2 θέματα

και μετά άνοιξε πάλι το στόμα σου...

Πληρώνεσαι με την ώρα Σερίφη?

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

Δημοσιεύτηκε

Κύριοι και κυρίες.........

Που καταντήσαμε;;;;;;

Ας λυθεί αυτή η παρεξήγηση με πμ και ας λογικευτούμε ΟΛΟΙ.

Παρακαλώ!!!!!!!!!!!!!!

Μην γίνουμε αυτό που κοροϊδεύουμε....

Φιλικά

Βασίλης

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

Arthur C. Clarke

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

Δημοσιεύτηκε
Ξαναδιάβασε προσεκτικά τα ποστ μου, μετά διάβασε και το "ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός" , μετά ξαναδιάβασε τα ποστ μου και στα 2 θέματα

και μετά άνοιξε πάλι το στόμα σου...

Πληρώνεσαι με την ώρα Σερίφη?

ΕΛΕΟΣ!!!! ](*,) ](*,) Νομίζω πώς η δημοσίευση ενός πόστ δεν γίνεται για να γίνονται προσωπικοί διαπλεκτισμοί καλύτερα να σταματήσει εδώ γιατί καταντά γελοίο...!Όσο για το αν μυρίζει το σύμπαν η απάντηση είναι και ναι και όχι...!Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να αντιληφθούμε εάν μυρίζει πραγματικά διότι δεν έχουμε απτές απόδειξεις...Δεν μπορούν οι αστροναύτες να ανοίξουν την κασκα και να μυρίσουν κάτι..!Θα πεθάνουν από ασφυξία!! :cheesy:Ας μην κάνουμε επίθεση με το παραμικρό που βλέπουμε και μας ενοχλεί!!!ΝΤΡΟΠΗ! =;

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Δημοσιεύτηκε
πάρτε μερικά link που βρήκα στον Γουγλη και αν κάποιος διαφωνεί μετά για τις προθέσεις της κοπέλας μπορεί να φάει και το μπινελικάκι του, δεν έχω πρόβλημα

Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο στο θέμα.

Καλό βράδυ σε όλους.

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

Δημοσιεύτηκε

Εγώ ξέρω πως αν κάποιος νέος άνθρωπος πεί η ρωτήσει κάτι ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ, εαν πραγματικά πιστεύουμε πως "Το αστροβοξ έχει βοηθήσει πολύ κόσμο" θα του απαντήσουμε με τον δέοντα ΣΕΒΑΣΜΟ

Αν κάτι δεν ταιριάζει η όχι στο φόρουμ υπάρχουν άλλοι για να το αποφασίσουνε

Και όχι ρε φίλε, στο κάτω κάτω, επειδή είδες 600 εντζισια χθές το βράδυ, δέ σου δίνει κανένας το δικαίωμα να αποπαίρνεις έναν νέο άνθρωπο, πώς να το κάνουμε.

Και να το θέσω αλλιώς:

Προχθές που πήγατε στον Nagler, γύρισε μήπως να πεί σε κανέναν "Έλεος" ή "ο φύλακας να κάνει το καθήκον του" ?

Τεσπα....Ξέφυγα και συγνώμη

Δημοσιεύτηκε

Βασική προϋπόθεση της ύπαρξης οσμών είναι η παρουσία σωματιδίων και όχι η παρουσία αέρα (Ο2) ο οποίος είναι το μέσο μεταφοράς προς τους υποδοχείς της μύτης.

Για να μπορέσουμε να μυρίσουμε κάτι πρέπει να έχουμε επαφή των ουσιών με του χημειουποδοχείς του οσφρητικού βλεννογόνου της μύτης, πχ μπορούμε να μυρίσουμε ένα άρωμα αν κάποιος μας στάξει μία σταγόνα μέσα στη μύτη.

Η κίνηση των ουσιών, σωματιδίων υπάρχει και στο κενό.

Άρα αν κάποιος μπορούσε να βγάλει το κράνος του, και να <τράβαγε μια τζούρα> από ένα νεφέλωμα με βάση το θείο, ναι θα το μύριζε.

Ή απάντηση όμως βρίσκεται αλλού. Αν ταξιδεύοντας προς τον Κρόνο είχαμε έξω από το διαστημόπλοιο ένα <μπουκάλι> που να συνέλεγε ότι σωματίδιο έβρισκε στο πέρασμά και μετά το ανοίγαμε και τραβάγαμε μία <τζούρα> ΝΑΙ θα μυρίζαμε.

Βέβαια βασική προϋπόθεση είναι η συγκέντρωση ανά κυβικό εκατοστό αέρα (η άλλου μέσου μεταφοράς πχ νερό) γα να μπορέσει ο υποδοχέας να αντιληφθεί την ουσία, η οποία αλλάζει ανάλογά με την ουσία (οι βρωμερές γίνονται αντιληπτές με μικρότερη συγκέντρωση και είναι και σιωπηλές και θανατηφόρες 8) ).

Επειδή μυρίζω αρκετές ορμόνες η οποίες σε άλλα θηλαστικά δυστυχώς μυρίζουν έντονα, χαλαρώστε, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, αν και μου μυρίζει μπαρούτι [-X [-X [-X [-X

Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ

ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε
Εχαριστούμε για την διευκρίνηση!!!! :cheesy:

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Δημοσιεύτηκε

Χμμμ, αφού έλεγαν ότι μυρισαν κάτι σαν όζον ίσως είναι λόγω της Γηινης ατμόσφαιρας (σωμάτια όζωντος κι όχι μόνο που όπως π.χ. ο ηλιακός άνεμος από τον ήλιο έτσι κι αυτά από τη Γη επεκτήνονται προς το διάστημα)...

Τεσπα άλλο μυρωδιά του Σήμπαντος,άλλο μυροδιά της περιοχής γύρο από τον ISS, άλλο μυροδιά του ηλιακού μας συστήματος, άλλο μυρωδιά ενός νεφελώματος, κι άλλο μυρωδιά ενός γαλαξία -μέσος όρος μυρωδιάς δλδ???-.

Πιθανόν η αιτία του "καυγά μας" να ήταν η έκφραση με υπερβολή (όπως πάντα) από τα Μ.Μ.Ε. του συγκεκριμένου γεγονότος δλδ η φράση μυρωδιά του Σύμπαντος ...

Καλή σας μέρα. :cheesy:

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Δημοσιεύτηκε

Πιθανόν η αιτία του "καυγά μας" να ήταν η έκφραση με υπερβολή (όπως πάντα) από τα Μ.Μ.Ε. του συγκεκριμένου γεγονότος δλδ η φράση μυρωδιά του Σύμπαντος

Δυστυχώς Αλέξανδρε, αιτία του καυγά δεν είναι η "έκφραση με υπερβολή (όπως πάντα) από τα Μ.Μ.Ε." αλλα η δική μας "έκφραση με υπερβολή "

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε

Πιθανόν η αιτία του "καυγά μας" να ήταν η έκφραση με υπερβολή (όπως πάντα) από τα Μ.Μ.Ε. του συγκεκριμένου γεγονότος δλδ η φράση μυρωδιά του Σύμπαντος

Δυστυχώς Αλέξανδρε, αιτία του καυγά δεν είναι η "έκφραση με υπερβολή (όπως πάντα) από τα Μ.Μ.Ε." αλλα η δική μας "έκφραση με υπερβολή "

Συμφωνω....

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε

Γενικά έχω υποσχεθεί στον Astrovox να συγκρατηθώ ,αλλά άμα δεν ζητήσεις συγνώμη απ την κοπέλα θα το ξανασκεφτώ

Ευχαριστω πολυ για την υπερασπιση O:)

...ΑΣΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΝΗΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΤΑΡΑΧΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΣΥΜΠΑΝΤA...

Walt Whitman

Δημοσιεύτηκε
Εντάξει, παραδέχομαι ότι ο τρόπος μου ήταν αγενής. Ήθελα να κατακρίνω τη γενικότερη τάση που παρατηρώ και την "πλήρωσε" η Έλενα.Με συγχωρείς, Έλενα.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Πάντως αν μύριζε σουβλάκια εκεί έξω θα ξενέρωνα πολύ άσχημα!

Πως να το κάνουμε, η μυρωδιά (και η γεύση) αυτή είναι μια αιτία να συνεχίσουν κάποιοι :-note :-note να ζουν σε αυτό τον πλανήτη..

Το έριξα στο χαβαλέ να ηρεμήσουμε λιγάκι, μη μου τα χώσετε!!

ΥΓ: Σεβάχ σου' ρχομαι φορτωμένος μυρωδιές το Σάββατο!! :mrgreen:

ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Δημοσιεύτηκε
Εντάξει, παραδέχομαι ότι ο τρόπος μου ήταν αγενής. Ήθελα να κατακρίνω τη γενικότερη τάση που παρατηρώ και την "πλήρωσε" η Έλενα.Με συγχωρείς, Έλενα.

Mην ανησυχεις απλα πιστευω πως οποια παρατηρηση θα πρεπει να γινεται με τετοιο τροπο ωστε να αποφευγονται οι παρεξηγησεις.Τελος καλο ολα καλα.

...ΑΣΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΝΗΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΤΑΡΑΧΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΣΥΜΠΑΝΤA...

Walt Whitman

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά κανένα γαλαξιάκι θα δούμε λεω εγώ, αντέ τώρα με τις μυρωδιές...

Άντε να ξεσκουριάσουν τα κανόνια :mrgreen: :mrgreen:

Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!!

http://www.astrothemis.gr

Greek Astrophotography Discord Chat!

https://discord.gg/2DUPacrNfM

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης