Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα παιδιά,

Σήμερα ανέβηκε το site γι'αυτό και δεν έχει ξαναειπωθεί κάτι.Σας ευχαριστώ για την αναφορά.Η κινέζικη προέλευση τηλεσκοπίων αφορά πλέον το μεγαλύτερο κομμάτι αγοράς ευρωπαϊκών και αμερικάνικων εταιριών που προσθέτουν απλά το λογότυπο τους επάνω.Αξίζει να προσέξετε ότι αρκετά απο αυτά τα τηλεσκόπια όπως και τις κάμερες QHY θα τα δείτε και με άλλο λογότυπα.

Βλέποντας την αύξηση ζήτησης κινέζικου εξοπλισμού αλλά χωρίς λογότυπο διαφημιζόμενης εταιρίας σε Ευρώπη και Αμερική,αλλά με τα ίδια οφέλη ενός ίδιου αλλά επώνυμου εξοπλισμού όμως με χαμηλότερη τιμή,θεώρησα σωστό να υπάρχει και στην Ελλάδα αυτή η δυνατότητα αγοράς.Άλλωστε να σας υπενθυμίσω ότι είμαι ότι και εσείς, δηλαδή αστρόφιλος εδώ και καιρό και γνωρίζω καλά τι χρειάζεται ο ερασιτέχνης αστρονόμος - αστροφωτογράφος.Η παρουσία μου στο Astrovox δηλώνεται και με το προσωπικό άλμπουμ χρήστη που έχω ώς μέλος.

Και πάλι σας ευχαριστώ για την αναφορά,

Αστροφιλικά,

Νίκος Τσάκαλος

Φιλικά, Νίκος
Δημοσιεύτηκε

Όντως....

Οι κινέζικες τριπλέτες ως Meade, TS (Telescope Service) και πολλά άλλα.

Τα κινέζικα doublet Orion USA (όχι τα Synta που αποτελούν το 90% αλλά τα premium μοντέλα της - 102 και 110), Astro-Tech, StellarVue, κλπ.

Off-topic αλλά βρήκα τα RC της "Astrotech" (..!!) και ως GSO αλλά και με άλλες μάρκες..... Άρα και αυτό κινέζικο. Καθόλου άσχημα.....

Καλές δουλειές και προσέξτε τις τιμές....... (read between the lines)...

=D> =D> =D>

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

Arthur C. Clarke

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

Δημοσιεύτηκε

Σπύρο και Βασίλη καλησπέρα,

Σπύρο, σε οτι αφορά τα μεταφορικά θα σου απαντήσω ακριβώς αύριο.

Σχετικά με Dobsonian δεν υπάρχει κάτι πρός το παρόν.

Βασίλη, σε βρίσκω αρκετά ενημερωμένο και γι'αυτό παραθέτω και τον παρακάτω σύνδεσμο που σε επιβεβαιώνει στον μεγαλύτερο βαθμό.

Στην αρχή εμφανίζονται κάποια κινέζικα ιδεογράμματα,όμως στην συνέχεια οι φωτογραφίες παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

Και για να μην προκαλέσουμε οποιδήποτε αντιπαράθεση,δεν κατηγορούμε καμμιά κατασκευαστική εταιρία αστρονομικού εξοπλισμού για τίποτα, απλά σχολιάζουμε ότι είναι δημοσιευμένο απο επίσημες πηγές όπως οι φωτογραφίες απο αυτό το site που δημοσιεύει η ίδια η MAXVISION.

http://www.astronomy.com.cn/bbs/thread-58923-1-1.html

Και πάλι σας ευχαριστώ για την αναφορά.

Αστροφιλικά,

Νίκος Τσάκαλος

Φιλικά, Νίκος
Δημοσιεύτηκε

Συγχαρητήρια παιδιά!!Καλές δουλειές!!

Που είναι το κακό να υπάρχει μια εταιρία που να φτιάχνει τηλεσκόπια και να τα πουλάει σε εταιρίες που θα βάλουν το όνομά τους πάνω;αυτό συμβαίνει κ αλλού, όπως η vauxall - opel...ίσα ίσα που πέφτει το κόστος παραγωγής, άρα κ οι τιμές...αν θες μπορείς με λίγα χρήματα να πάρεις ένα αμάξι που μοιράζεται το ίδιο πλαίσιο με άλλα (citroen C1-peugeot 107) ή να πάρεις ένα χειροποίητο (ferrari, lamborgini) με πολλά περισσότερα χρήματα...το θέμα είναι ότι το ένα κάνει απλά τη δουλειά του και το άλλο...καταλαβαίνετε τι λέω...Αντίστοιχα και τα mass production τηλεσκόπια (meade, celestron, skywatcher, κτλ) όπου μπορείς να βρεις και πολύ καλά τηλεσκόπια, στηρίξεις, κτλ αλλά μέχρι ενός ορίου...Και μετά έρχονται τα χειροποίητα (astrophysics, RCOS, κτλ) που είναι σε άλλο επίπεδο...αν συγκρίνεις ένα ED102 με ένα FSQ106 το βλέπεις...το ένα κάνει δουλειά (και καλή μάλιστα) ενώ το άλλο απλά βρίσκεται αλλού, τόσο μηχανικά όσο και οπτικά...αλλά και η τιμή είναι αλλού..

Άρα, για τους μη έχοντες, αυτές οι εταιρίες είναι σωτήριες και φέρνουν την ερασιτεχνική αστρονομία σε όποιον το θελήσει χωρίς να χρειάζεται ολόκληρη περιουσία για να θαυμάσει το μεγαλείο του έναστρου ουρανού....

Ελπίζω να σας κούρασα..

Καθαρούς ουρανούς!!

Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα :cheesy: , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο... :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Δημοσιεύτηκε

Αλήθεια τώρα αυτή η βάση σηκώνει το 8" sky-wathcer ???Αν είναι έτσι αξίζει ρε παιδιά πιστεύω τι λέτε...

http://www.northstarastronomy.gr/82CDBDDC.el.aspx

Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!!

http://www.astrothemis.gr

Greek Astrophotography Discord Chat!

https://discord.gg/2DUPacrNfM

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά σας ευχαριστώ ακόμη μια φορά για την αποδοχή αυτής της προσπάθειας. Απο ότι καταλαβαίνω μέσα απο τα μηνύματα σας, υπήρχε ήδη το ενδιαφέρον η διάθεση και η περιέργεια για περαιτέρω"γνωριμία" με αυτή την κατηγορία εξοπλισμού(private label-no name)και ήταν απλά θέμα χρόνου.

Επομένως το ''πλήρωμα του χρόνου'' ήρθε σε σωστό χρόνο!!!

Καλή συνέχεια σε όλους

Φιλικά, Νίκος
Δημοσιεύτηκε

Η βαση ειναι α-ξι-ο-λο-γο-τα-τη!!!

Προκειται για πολυ καλοφτιαγμενο προιον.

Τη θεωρω σαν την απολυτη επιλογη(λογο κοστους προτιστως) για καποιον που δεν θελει να επενδυσει σε μεγαλυτερη κατηγορια ( απο EQ6 και πανω,μια που η EQ5 δεν αποτελει αναβαθμιση στην ουσια)

Ακομα και για καποιον που επιθυμει αστροφωτογραφηση αξιωσεων (με ελαφρυ<10κιλα εξοπλισμο) ειναι εξαιρετικη επιλογη!

Την "παροπλισα" λογω προσφατης αγορας μιας EQ6, και μαλλον θα την

αποχωριστω καποια στιγμη.

Ευχαριστες εκπληξεις ειναι η ακρως ομαλη συμπεριφορα της στις μικροδιορθωσεις (κατα τη διαρκεια αστροφωτογραφησης με οδηγητικο),

και η ποιοτητα κατασκευης της.

(εχει και φωτιζομενη πολικη διοπτρα σαν στανταρ :mrgreen: :mrgreen: )

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=7485&postdays=0&postorder=asc&start=0

Δημοσιεύτηκε

Η βάση είναι όντως πολύ καλή και μάλιστα μια πρώτης τάξεως grab 'n' go astrophoto setup με μικρό διοπτρικό. Γιατί την δίνεις Κώστα; Πάει πακέτο με την EQ6. Νομίζω και ο babgia πουλάει μία τέτοια μάλιστα με μοτέρ. Την βρήκα όμως στον Γερμανό (TS) καινούρια με μοτέρ 350€....

Οπότε Νίκο once more προσέξτε τις τιμές για να αγοράζουμε από εσάς.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Πιστεύω υπάρχει αγορά στην Ελλάδα για αυτά τα προϊόντα (σχετικά οικονομικά apo, βάσεις και CCD) και πρέπει να την δελεάσετε με καλές τιμές για να μην ψωνίσει από έξω.

Φιλικά

Βασίλης

Arthur C. Clarke

Δημοσιεύτηκε

Βασίλη καλησπέρα,

θα ήταν καλύτερο για όλους μας όταν κάνουμε μια αναφορά σε κάποιον ή κάτι,να παραθέτουμε και το link όπως κάνουμε και παραπάνω για να μπορούμε να αξιολογήσουμε καλύτερα όσα αναφέρονται.

Οπότε θα ήθελα να μας παραθέσεις και το link που είδες αυτή την τιμή,προκειμένου να επωφεληθούν όσοι ενδιαφέρονται.

Πρίν απο λίγο έκανα copy-paste την σελίδα του γερμανού TS Telescope service και δεν αναφέρει τιμή αλλά sold out.Επιπλέον στην περιγραφή του δεν αναφέρει πουθενά για μοτέρ.Εδώ είναι το link:

http://www.telescope-service.com/mounts/start/mountsstart.html#astro5

Μήπως αναφέρεσαι σε άλλο γερμανό με αυτά τα αρχικά TS ?

Σε ευχαριστώ και για την συμβουλή σου που αφορά τις δελεαστικότερες τιμές ,το λάβαμε πολύ σοβαρά υπ'όψιν πριν ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια,το αναφέρουμε και στην αρχική σελίδα του eshop,αλλά αυτό έχει γίνει ήδη και είναι εμφανέστατο κάνοντας απλά μια έρευνα αγοράς στο διαδίκτυο στις εταιρίες που αντιπροσωπεύω.

Περιμένω το link που αναφέρεις για να μας δείξεις αυτό που βρήκες.

Αστροφιλικά,

Φιλικά, Νίκος
Δημοσιεύτηκε
Νικο!Καλές δουλειές!περιμενω με αγωνια να δω φωτογραφιες απο το ΕD127,Οπως γραφεις στην περιγραφη του τηλεσκοπιου(σύντομα θα δείτε τις πρώτες δημοσιευμένες αστροφωτογραφίες του όπου μια εικόνα = χίλιες λέξεις).Καλες Δουλειες! Sakis Veroia!
sakis Veroia
Δημοσιεύτηκε

Σε ευχαριστώ Σάκη,

Περιμένω την Δευτέρα μια EQ-6Pro για να βάλω επάνω το Omegon ED127 που μόλις το είδα όταν το παρέλαβα, "καταλάβαμε ότι είμαστε φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον" και έτσι κράτησα ένα για μένα.Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας (καιρού επιτρέποντος)θα ανεβάσω φωτογραφία.Παρ'όλο που συνοδεύεται απο συμβολομετρικό πιστοποιητικό, κατά κύριο λόγο αυτό που ενδιαφέρει εμένα,εσένα και όλους όσους ασχολούνται με την αστροφωτογραφία είναι αυτό που θα δούμε στην οθόνη ώς φωτογραφία.

Γι'αυτό, η κριτική για αυτό το τηλεσκόπιο στην ενότητα δοκιμές,θα περιλαμβάνει φωτογραφία-ες επειδή μια εικόνα = χίλιες λέξεις και τα συμπεράσματα δικά σας.

Και πάλι σε ευχαριστώ ,

Καλή συνέχεια σε ότι κάνεις,

Αστροφιλικά,

Φιλικά, Νίκος
Δημοσιεύτηκε

Βασιλη, τιθεται σοβαρο θεμα χωρου....Επισης ο συνδιασμος αγορας της "μεγαλης" απο το εξωτερικο για χαμηλοτερη τιμη, ταυτοχρονα με την εν δυναμει μικρη αποσβεση της δαπανης απο την πωληση της "μικρης",

προωθησαν την αναβαθμιση σε eq6....

Οσο για τον Γερμανο προμηθευτη, νομιζω πως τελευταια φορα που ειχαν διαθεσιμη τη βαση, την ειχαν γυρω στα 330€ χωρις μοτερ,ενω στα μοτερ τους, εχουν τρεχουσα τιμη γυρω στα 200€(ακριβα κατα τη γνωμη μου).

Εδω που τα λεμε, δεν εχω αποφασισει ακομα τον αποχωρισμο της.... :-k

Δημοσιεύτηκε

Νίκο καλή αρχή και καλές δουλειές! Σαφέστατα και υπάρχει χώρος και - από όσο βλέπω και ακούω - έντονο ενδιαφέρον στην ελληνική αγορά για το υλικό που εισάγεις. Εύχομαι ακόμα καλύτερη συνέχεια!

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε

Νίκο μην με παρεξηγείς. Απλώς επειδή κοιτάω την αγορά βλέπω διάφορα και σε καμία περίπτωση δεν θέλω μια νέα αξιόλογη ελληνική προσπάθεια να την "πάθει" από τα καμόματα της ευρωπαϊκής αγοράς.

Τώρα για την στήριξη έχεις δίκιο... Δεν την είδα στο TS αλλά εδώ

http://www.opticalvision.co.uk/astronomical_accessories/telescope_mountings

http://www.opticalvision.co.uk/astronomical_accessories/motor_drives_and_goto_upgrades

Είναι η SW αντιστοιχία και κοστίζει 199 λίρες δηλ. 230€ περίπου + 99 λίρες τα μοτέρ περίπου 115€ σύνολο... περίπου 350€.

Είναι κλώνος αλλά....

Ξαναλέω καλές δουλειές και εύχομαι σύντομα (Άϊ Βασίλης...) να με κάνετε πελάτη σας......

Φιλικά

Βασίλης

Arthur C. Clarke

Δημοσιεύτηκε
Βασίλη υπολόγισέ μας & τα έξοδα μεταφοράς (πόσο περίπου θα είναι) από Αγγλία για να έχουμε πλήρη άποψη.

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Δημοσιεύτηκε

Βασίλη,

η φωτογραφία που παραπέμπεις δείχνει την παλιά EQ-5 όπου δεν περιλαμβάνει ούτε απλή πολική διόπτρα,

και την οποία διόπτρα την πουλάει ξεχωριστά 35£.Μάλιστα επειδή η φωτογραφία είναι και παλιά,ενδέχεται να

πρόκειται ακόμη και για κατηργημένο κωδικό και προσπάθεια ξεστοκαρίσματος.

Η Astro-Professional με την οποία την συγκρίνεις, είναι η νέα EQ-5 και απο ότι φαίνεται βελτιωμένη άν

κρίνουμε απο τον σχεδιασμό των αντίβαρων αλλά και την φωτιζόμενη πολική διόπτρα που περιλαμβάνεται στον εξοπλισμό.

Επομένως δεν μπορούμε να κάνουμε σύγκριση γιατί δεν αναφερόμαστε στην ίδια στήριξη.

Θα ήθελα να όμως να πώ τα παρακάτω:

Όταν επισκέπτεται κάποιος τον δικτυακό μου τόπο, www.northstarastrononomy.gr το πρώτο πράγμα που βλέπει είναι ένα συνοπτικό εταιρικό προφίλ.

Στο κάτω μέρος της σελίδας υπάρχουν τέσσερις ενότητες:

Βασικές αρχές της αστροφωτογραφίας με υλικό γνώσεων βήμα βήμα όπου μπορείτε να επωφεληθείτε όλοι,

Download fits files όπου όσοι ενδιαφέρονται για την αστροφωτογραφία, είτε έχουν κάμερα είτε όχι,

μπορούν να κατεβάσουν αρχεία master frames και να τα επεξεργαστούν.

Η ενότητα Stellar music όπου μπορείτε να συνδεθείτε με Βρεττανικο astroforum

και τέλος η ενότητα των δοκιμών,που πρόκειται να ενεργοποιηθεί σύντομα.

Δεν υπάρχει καμμία φωτογραφία κωδικών προϊόντων στην αρχική σελίδα για να μην ενοχλείται ο επισκέπτης.

Επομένως υπάρχουν και άλλοι λόγοι για να επισκεφτεί κάποιος αυτο το site εκτός απο το να κάνει μια αντιπαραβολή τιμών σε ανόμοια προϊόντα για δικούς του λόγους ή να ψάχνει κάτω απο διαγραμμένες τιμές την αρχική αξία ενός προϊόντος, όταν υπάρχει ολοφάνερη τελική τιμή.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας να απορρίψουμε ή να δεχτούμε ότι βλέπουμε γι'αυτό και εγώ δέχομαι με χαρά την όποια αποδοχή ή την όποια απόρριψη.

Άλλωστε μην ξεχνάμε και το αμερικάνικο ρητό:

"Πές ότι θέλεις για μένα,αρκεί να λές σωστά το όνομα μου"

Καλή συνέχεια σε ότι κάνετε.

Φιλικά, Νίκος
Δημοσιεύτηκε

Όπα κύριοι παρεξήγηση..... Μακρυά από εμένα τέτοια πράγματα. Σας αγαπώ και σας σέβομαι όλους.

Δεν είμαι επιχειρηματίας ούτε εκπροσωπώ κανέναν..... Προς Θεού. γράφω για να πάρω απαντήσεις και να βοηθηθώ και εγώ. Δεν μου περισεύουν χρήματα, οπότε κάνω κάποιες έρευνες αγοράς. Αν κάνω λάθος με χαρά θα δεχθώ οτιδήποτε. Συγκεκριμένα για την στήριξη. Έχω μια EQ6 όπως και ο KOSTAKIS και λόγω βάρους θα με ενδιέφερε η αγορά μιας GP-GPD2 κλώνου για το 80άρι μου ή αργότερα για λίγο μεγαλύτερο apo για gbrab n go και φωτό. Έτσι λοιπόν άρχισα να ψάχνω τιμές παντού. Βρήκα ό,τι βρήκα. Με χαρά λοιπόν να δω και άλλες λύσεις καλύτερες και οικονομικές. Ξαναλέω δεν έχω καμία διάθεση για οτιδήποτε "περίεργο".... Μακρυά από εμένα τέτοιες λογικές και πρακτικές.

Τώρα babgia το κόστος μεταφοράς είναι 20€ με 25€.

Τέλος το site σας έχει φοβερές (τουλάχιστον για εμένα) πληροφορίες που δεν είχα βρει αλλού, όπως την σχέση χρόνου έκθεσης ανά φίλτρο. Πολύ καλό και ευχαριστούμε.

Μάλλον από εδώ και πέρα θα πρέπει να προσέχω τι γράφω..... :-#

Φιλικά και πάντα ενημερωτικά.....

Βασίλης

Ένας φτωχός πλην τίμιος ερασιτέχνης....... :mrgreen:

Arthur C. Clarke

Δημοσιεύτηκε

Βασίλη δεν υπάρχει καμμία παρεξήγηση και μάλιστα θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για αυτη την αναφορά σου,γιατί μου έδωσες την δυνατότητα να λύσω την απορία που ενδεχομένως να είχαν και άλλοι αστρόφιλοι αλλά δεν επιθυμούσαν να την εκφράσουν.Θεωρώ πολύ σημαντικό το κεφάλαιο της αμφισβήτησης και το στηρίζω.Σε κάθε τι που αφορά την τσέπη μας, πρέπει να υπάρχει αμφισβήτηση, αναζήτηση, και ενημέρωση απο όλους και πρός όλους.

Σε ευχαριστώ για την ευκαιρία!!

Φιλικά, Νίκος
Δημοσιεύτηκε
Επομένως υπάρχουν και άλλοι λόγοι για να επισκεφτεί κάποιος αυτο το site εκτός απο το να κάνει μια αντιπαραβολή τιμών σε ανόμοια προϊόντα για δικούς του λόγους ή να ψάχνει κάτω απο διαγραμμένες τιμές την αρχική αξία ενός προϊόντος, όταν υπάρχει ολοφάνερη τελική τιμή.

Ίσως μου φάνηκε στοχευμένο προς τα εμένα. Αλλά αφού κάνω λάθος χαίρομαι ιδιαίτερα. Ο γραπτός λόγος μερικές φορές αφήνει υπονοούμενα τα οποία δεν υπάρχουν.

Να είσαι καλά.

Φιλικά

Βασίλης

Arthur C. Clarke

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης