Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Δεν αξίζει να επενδύσεις χρήματα σε αυτο το τηλεσκόπιο.

Είναι αρκετά αυτα που εχει η συσκευασία.Η Σελήνη, ο Κρόνος,ο Δίας και ίσως,με καλές συνθήκες, το

νεφέλωμα του Ωρίωνα θα σου φανούν καλά.Μπορείς να παρατηρήσεις και διπλούς αστέρες ακόμα

και μεταβλητούς.Θα πρέπει να έχεις κάποιον χαρτη μαζί σου για να ξέρεις τί και που ψάχνεις (το επιπεδόσφερο που έχει μέσα μάλλον θα σου δυσκολέψει την ζωή,γνώμη μου).Το nightwatch θα σε

βοηθήσει αρκετά,και έχει και χάρτες μέσα.

Αργότερα μπορείς να πάρεις ένα μεγαλύτερο τηλεσκόπιο.

Υ.Γ:Νομίζω οτι αυτον τον καιρό φαίνετε και ο κρόνος

• Απαντήσεις 198
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε
Να σου στειλω με paypal κανα 3ευρω να αγορασεις ενα πακετο τσιγαρα να αισθασθεις καλυτερα???

Δωσε μου το mail σου...

Πραγματικα διακρίνω ενα ύφος ειρωνίας.

Ισως είσαι ένας κακομαθημένος λεφτας ή απλά ένας φτωχός (εγκεφαλικά) φιγουρατζής.

Το παληκάρι προφανώς δεν απευθύνθηκε σε τύπους του χαρακτήρα σου οπότε είναι ανώφελα

τα κακότροπα σχόλια σου.

Ζητώ συγνώμη για τον τόνο μου αλλά εδώ δεν είναι στρατόπεδο να την "λένε" οι παλιοί στους νέους

Δημοσιεύτηκε
βρε παιδιά επειδή το πήρα και εγώ το τηλεσκόπιο παίζει όντως να δούμε κάτι παραπάνω πέρα από το φεγγάρι ή μπα!! και κάτι ακόμα το bresser επιδέχεται εύκολα διάφορα αξεσουάρ? ελπίζω να ποροθώ και να μπω και εγώ μέσα σε αυτόν τον μαγικό κόσμο!!

Κι εγώ με το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο ξεκίνησα πριν 3 χρόνια περίπου. Σε ποιότητα είναι καλύτερα από τα μικρά , φτηνά διοπτρικά της αγοράς . Μ' αυτό το τηλεσκόπιο βλέπεις αρκετά από τα αντικείμενα Messier δηλαδή σφαιρωτά σμήνη , ανοικτά σμήνη , νεφελώματα , γαλαξίες. Διαχωρίζεις επίσης αρκετούς διπλούς αστέρες , διακρίνεις κάποιες λεπτομέρειες στους πλανήτες ( δαχτυλίδι στον κρόνο , ζώνες στο Δία ) . με λίγα λόγια είναι το καλύτερο εισαγωγικό τηλεσκόπια για αυτά τα λεφτά. Μην επενδύσεις σε κανένα αξεσουαρ . Επένδυσε σε βιβλία , χάρτες αντε το πολύ πάρε ένα κόκκινο φακό :D

Σου το λέω αυτό γιατί εγώ έκανα το λάθος και αγόρασα φτηνούς προσοφθαλμιους plosll και barlow και το μετάνιωσα .

Ρε φίλε μου Λάσκο όρεξη που την έχεις....??? :-k

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Δημοσιεύτηκε

Προφανως το Skylux δεν ειναι κανενα σουπερ ντουπερ τηλεσκοπιο, ενταξει 80 ευρω κανει.

ΠΑΡΑΥΤΑ ειναι παρα παρα πολυ καλο για καποιον που θελει να δει περι τινος προκειται το αθλημα χωρις να αγορασει το 8 ιντσο που λεει o Laskos και μετα να μπει μεσα ο προυπολογισμος του και να τραβαει τα μαλλιοκεφαλα του.

Παρεπιμπτοντως Laskos, δεν ειναι τροπος αυτος

Περικλης

ΔS>0: A change we can believe in.

Δημοσιεύτηκε
Ρε παιδιά πήρα κα γω το skylux από το Lidl από καθαρή περιέργεια... Πάντα ήθελα να παρατηρήσω το σύμπαν και πιστεύω ότι με αυτό το τηλεσκόπιο (λόγω της τιμής του) μου δίνεται η ευκαιρία. Δεν ξέρω αν έχει προδιαγραφές για την παρατήρηση γαλαξιών ή νεφελωμάτων, αυτό που θέλω να δω ειναι το φεγγάρι, ο Άρης, ο Κρόνος άντε κ ο Δίας (προς το παρών)...Έχω όμως ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα. Δεν ξέρω πώς να το ευθυγραμμίσω (δίνει οδηγίες αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι λέει), αλλά και αν καταφέρω να το ευθυγραμμίσω έχω μια άλλη απορία. Πώς θα εντοπίσω τους αστέρες, τους πλανήτες κτλ. αν γνωρίζω τις συντεταγμένες(?) τους μέσω κάποιου αστρονομικού προγράμματος (Stellarium);
Δημοσιεύτηκε

Το μονο που εχεις να κανεις ειναι να ευθυγραμμισεις τον ερευνητη(το μονοκιαλι που ειναι προσαρμοσμενο στο τηλεσκοπιο), απλα στοχευσε την μερα κατι γυρω στα 200 μετρα με το τηλεσκοπιο και μετα γυρνα τις βιδουλες γυρω απο τον ερευνητη μεχρι να στοχευει οτι βλεπεις απο το τηλεσκοπιο.

Απο τον ερευνητη θα κοιτας για βρισκεις αυτο που θες να δεις πιο ευκολα γιατι φαινεται μεγαλυτερο κομματι του ουρανου.

Για το πως θα βρεις καποια πραγματα να δεις, κανω quote τον ευατο μου(γιατι ειναι πολυ ψωνιο)

Το κολπο ειναι να ξερεις που να κοιταξεις. Για τον Δια ψαξε για το φωτεινοτερο αντικειμενο δυτικα μολις πεσει το σκοταδι. Ο κρονος βγαινει απο ανατολικα αργα το βραδυ και μεσουρανει νωρις το πρωι γυρω στις 5. Η αφροδιτη ειναι τωρα πολυ κοντα στον ηλιο οποτε δεν παιζει να την δεις. Οι πλειαδες ειναι πολυ ωραιες, η γνωστη "πουλια" που λενε οι γιαγιαδες, πιασε την ζωνη του οριωνα και προεκτεινε την προς τα δεξια, στην διαδρομη θα βρεις και τις Υαδες στον ταυρο, αν δεν εχει φωτορυπανση φαινονται καθαρα 6-7 απο τις πλειαδες, αν εχει φωτορυπανση απο την αλλη θα δεις μια περιοχη με ελαφρως φωτεινοτερο χρωμα.

Ο αρης βγαινει απο ανατολικα γυρω στις 8-9, θα τον αναγνωρισεις αφου φαινεται το κοκκινωπο χρωμα του.

Καλο ειναι να διαλεξεις μια νυχτα με καθαρο ουρανο για να εχεις τα καλυτερα αποτελεσματα.

Το stellarium θα βοηθησει παρα πολυ, το ιδιο και αν ριξεις μια ματια στα αρθρα που βρισκονται στα αριστερα της αρχικης σελιδας του astrovox θα βρεις ολα(σχεδον) τα απαραιτητα που πρεπει να ξερεις!

Περικλης

ΔS>0: A change we can believe in.

Δημοσιεύτηκε

Nikkal, καλώς ήλθες στο astrovox (κι εγώ καλώς επέστρεψα… :) )!

Το τηλεσκόπιό σου αποτελεί μια «τίμια», για τα χρήματά του, εισαγωγή στον κόσμο της ερασιτεχνικής αστρονομίας, μια αγορά χωρίς ιδιαίτερο κόστος, ικανή να σου ανοίξει την όρεξη για μεγαλύτερα ταξίδια με ποιοτικότερα οπτικά όργανα, αν τελικά σου αρέσει η συγκεκριμένη ενασχόληση.

Για να βρεις τα αντικείμενα που μπορείς και επιθυμείς να δεις κάθε βράδυ, έχεις πολλές πηγές, τόσο ηλεκτρονικές, π.χ. http://www.astrovox.gr/software.html , όσο και έντυπες, όπως η αγορά κάποιου σχετικού χάρτη. Στην δεύτερη (τουλάχιστον) περίπτωση, καλό θα ήταν να αγοράσεις κι ένα επιπεδόσφαιρο.

Με βάση τα παραπάνω, αναζητάς τα αντικείμενα αρχικά με τη βοήθεια του ερευνητή του τηλεσκοπίου σου (τον οποίο ευθυγραμμίζεις με τον σωλήνα του τηλεσκοπίου όπως αναφέρθηκε μόλις) και μετά κοιτάζοντας μέσα στο τηλεσκόπιό σου, έχοντας τοποθετήσει στον εστιαστή του εκείνο το προσοφθάλμιο που δίνει τις λιγότερες μεγεθύνσεις. Μετά, και αφού έχεις ήδη βρει το αντικείμενο, ανεβάζεις μεγεθύνσεις ανάλογα με την φύση του αντικειμένου και τις ατμοσφαιρικές συνθήκες κάτω από τις οποίες παρατηρείς.

Το τηλεσκόπιό σου κινείται σε δύο άξονες, ως προς την οριζόντιο και την κατακόρυφο. Μετά τον εντοπισμό του επιθυμητού αντικειμένου και την επιλογή της βέλτιστης μεγέθυνσης, κινείς το τηλεσκόπιο με τους κοχλίες του (μικρομετρικές κινήσεις), για να εξακολουθήσει να παραμένει το αντικείμενο μέσα στο μικρό οπτικό πεδίο του προσοφθαλμίου σου. Οι κοχλίες αντισταθμίζουν την κίνηση της γης σε σχέση με τα άστρα.

Καλορίζικος!

Φιλικά

PapGeo

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ για τις άμμεσες απαντήσεις σας :D

Το μονο που εχεις να κανεις ειναι να ευθυγραμμισεις τον ερευνητη(το μονοκιαλι που ειναι προσαρμοσμενο στο τηλεσκοπιο), απλα στοχευσε την μερα κατι γυρω στα 200 μετρα με το τηλεσκοπιο και μετα γυρνα τις βιδουλες γυρω απο τον ερευνητη μεχρι να στοχευει οτι βλεπεις απο το τηλεσκοπιο.

Απο τον ερευνητη θα κοιτας για βρισκεις αυτο που θες να δεις πιο ευκολα γιατι φαινεται μεγαλυτερο κομματι του ουρανου.

Τον ερευνητή τον έχω ευθυγραμμίσει σε απόσταση περίπου 300 μέτρων.

Με βάση τα παραπάνω, αναζητάς τα αντικείμενα αρχικά με τη βοήθεια του ερευνητή του τηλεσκοπίου σου (τον οποίο ευθυγραμμίζεις με τον σωλήνα του τηλεσκοπίου όπως αναφέρθηκε μόλις) και μετά κοιτάζοντας μέσα στο τηλεσκόπιό σου, έχοντας τοποθετήσει στον εστιαστή του εκείνο το προσοφθάλμιο που δίνει τις λιγότερες μεγεθύνσεις. Μετά, και αφού έχεις ήδη βρει το αντικείμενο, ανεβάζεις μεγεθύνσεις ανάλογα με την φύση του αντικειμένου και τις ατμοσφαιρικές συνθήκες κάτω από τις οποίες παρατηρείς.

Το τηλεσκόπιό σου κινείται σε δύο άξονες, ως προς την οριζόντιο και την κατακόρυφο. Μετά τον εντοπισμό του επιθυμητού αντικειμένου και την επιλογή της βέλτιστης μεγέθυνσης, κινείς το τηλεσκόπιο με τους κοχλίες του (μικρομετρικές κινήσεις), για να εξακολουθήσει να παραμένει το αντικείμενο μέσα στο μικρό οπτικό πεδίο του προσοφθαλμίου σου. Οι κοχλίες αντισταθμίζουν την κίνηση της γης σε σχέση με τα άστρα.

PapGeo αυτό έκανα και είδα το νεφέλωμα του ωρίονα (Μ42) καθώς τον Rigel και τον Betelgeuse.

Ο αρης βγαινει απο ανατολικα γυρω στις 8-9, θα τον αναγνωρισεις αφου φαινεται το κοκκινωπο χρωμα του.

Στην περιοχή που μένω ο άρης βγαίνει γύρω στις 11 (λόγω του Ταϋγέτου :P) παρ' όλα αυτά στόχευσα το λαμπρό κόκκινο αστεράκι (με γυμνό μάτι) στην περιοχή κοντά στον Άρη και χρησιμοποίησα τον προσοφθάλμιο που μου δίνει τη μέγιστη μεγέθυνση (175x με 4mm) και το μόνο που είδα είναι το ίδιο αστεράκι αλλά πιο μεγάλο...δν είδα κανένα Άρη ](*,)

Έχω και άλλη μία ερώτηση. Στο stellarium όταν επιλέγεις ένα άστρο ή έναν πλανήτη ή κάτι οτιδήποτε στο πάνω μέρος της οθόνης αριστερά βγάζει ορισμένα στοιχεία για το επιλεγμένο αντικείμενο. Ανέβασα μια φώτο από τα στοιχεία που δίνει για το νεφέλωμα του ωρίονα Μ42.

m42det.jpg

Έχω αλλάξει χρώμα στα γράμματα στα στοιχεία που θα ήθελα να μου εξηγήσετε.

Φιλικά,

Νίκος

Δημοσιεύτηκε

Ο Άρης με το τηλεσκόπιο αυτό (αλλά και με πολλύ μεγαλύτερα) φαίνεται σαν ένα κοκκινωπό αστέρι που μεγαλώνει μεν, αλλά δεν δείχνει λεπτομέρειες. Είναι μικρός και αυτήν την εποχή είναι και σχετικά μακρυά, ενώ και ο καιρός δεν βοηθά (πολύ υγρασία).

Ο Δίας και ο Κρόνος, λόγω μεγέθους είναι καλύτεροι στόχοι, η Σελήνη ακόμη καλύτερη.

Αυτά που πρασίνησες είναι συστήματα ουράνιων συντεταγμένων που δεν είμαι ο κατάλληλος να εξηγήσω, αλλά μπορείς να δεις σε οποιοδήποτε βιβλίο αστρονομίας, στα εισαγωγικά του Astrovox και φυσικά στην Wikipedia.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Ο Άρης με το τηλεσκόπιο αυτό (αλλά και με πολλύ μεγαλύτερα) φαίνεται σαν ένα κοκκινωπό αστέρι που μεγαλώνει μεν, αλλά δεν δείχνει λεπτομέρειες. Είναι μικρός και αυτήν την εποχή είναι και σχετικά μακρυά, ενώ και ο καιρός δεν βοηθά (πολύ υγρασία).

Ο Δίας και ο Κρόνος, λόγω μεγέθους είναι καλύτεροι στόχοι, η Σελήνη ακόμη καλύτερη.

Αυτά που πρασίνησες είναι συστήματα ουράνιων συντεταγμένων που δεν είμαι ο κατάλληλος να εξηγήσω, αλλά μπορείς να δεις σε οποιοδήποτε βιβλίο αστρονομίας, στα εισαγωγικά του Astrovox και φυσικά στην Wikipedia.

ευχαριστώ για την απάντηση σου :)

έχω παραγγείλει το βιβλίο Nightwatch, ελπίζω να αοδειχθεί χρήσιμο.

Δημοσιεύτηκε

m42det.jpg

Νίκος

Οι τρεις πρώτες γραμμές είναι οι Ισημερινές συντεταγμένες & η τέταρτη οι Αλταζιμουθιακές συντεταγμένες.

Οι Ισημερινές για κάθε αστέρι είναι ίδιες & δεν μεταβάλοντε, πως γίνετε αυτό απλά φαντάσου ένα ρολόι στο οποίο δεν κινείται ο ωροδείκτης αλλά η πλάκα του που έχει γραμένες τις ώρες.

Οι Αλταζιμουθιακές συντεταγμένες αλλάζουν ανάλογα με την θέση του αστεριού στο ουρανό.

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Δημοσιεύτηκε

Το τηλεσκόπιο αυτό, και τίποτα να μή δείχνει, που λέει ο λόγος, είναι καλό μόνο και μόνο γιατί σε εισάγει στον κόσμο της αστρονομίας. Πιο πολύ θα παρακινηθείς από τη περιέργεια να δείς αυτά που δε μπορεί να σου δείξει το Bresser,(αγοράζοντας μεγαλύτερο τηλεσκόπιο), παρά να απογοητευθείς και να τα παρατήσεις. Και αυτοί που τυχών τα παρατάνε, μάλλον από περιέργεια το πήρανε, και στη τελική δε θα τους αρέσει η αστρονομία. Κανένα τηλεσκόπιο δεν είναι άχρηστο! Και αυτοί που το κατηγορούνε και ορισμένοι ειρωνεύονται αυτούς που το πήρανε (Laskos), κακός κάνουνε.

Παρόλα αυτά το τίμιο (όπως πολύ σωστα το χαρακτήρισε ο Γιώργος (PapGeo), αυτό τηλεσκόπιο, δείχνει περισσότερα πράγματα από ότι μπορούμε να σκευτούμε. Καταρχήν δείχνει όλες τις κατηγορίες ουράνιων σωμάτων! Πλανήτες: Όλους εκτός Πλούτωνα. Νεφελώματα: Μ42, Μ8,M 57, M27 κλπ. Γαλαξίες, Μ31, Μ81,Μ82. Σμήνη κλειστά: Μ13, Μ22, Μ 4κλπ Ανοιχτα, Διπλούς αστέρες ( Ψάξτε το καλοκαίρι για τον πανέμορφο Albireo, ή β κύκνου), μεταβλητούς. Με ιδανικές συνθήκες μπορείτε να δείτε όλα σχεδόν τα messier. Δε μηλάμε για τη Σελήνη! Όσοι το πήρατε καλά κάνατε και το πήρατε. Μόνο μήν επενδήσετε χρήματα σε αυτό, αλλά κρατήστε τα για αγορά μεγαλύτερου (αργότερα) τηλεσκοπίου! Για την ώρα εξερευνήστε και μαθετε τον ουρανό!

Καλά αστροταξίδια!

....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....

Ψαλμός 135

Δημοσιεύτηκε
Και για να συμπληρώσω τα παραπάνω, το bresserάκι μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει δεύτερο τηλεσκόπιο (grab and go), σε περίπτωση αγοραστεί στο μέλλον κάποιο άλλο μεγαλύτερο.
Δημοσιεύτηκε
τελικα δεν καταλαβα!!! αξιζει να πάρω barlow ή όχι από ότι εχω διαβάσει ειναι το πρώτο απαραίτητο αξεσουαρ!! και στην τελική τον κρατάω για το επόμενο τηλεσκόπιο που σίγουρα θα υπάρξει!! Και κάτι άσχετο το περιοδικό hitech έχει bluray disk άριστης ποιότητας με dicumentary για τηλεσκόπια από Νεύτωνα μέχρι 2018!! Δείτε το αξίζει!
Δημοσιεύτηκε
τελικα δεν καταλαβα!!! αξιζει να πάρω barlow ή όχι

Αν είναι να τον κρατήσεις για το επόμενο τηλεσκόπιο τότε πάρε τον Televue 2X.

The stars that have most glory, have no rest.

www.spartastronomy.gr

Δημοσιεύτηκε
Σήμερα αγόρασα το Nigth Watch!! Αν και έχω πολυ βαριά εξεταστικη σίγουρα θα βρω χρόνο να το διαβάσω αφού πως και πως περιμένω να βγω σε καθαρό ουρανό!! επομένο θα ειναι το Backyard Guide!!
Δημοσιεύτηκε
Βρε παιδία έχω την εξής απορία. Η στήριξη για το Bresser είναι Υψαζιμουθιακή. Αυτό σημαίνει πως κινείται και στους 2 άξονες. Στις οδηγίες λέει πως πρέπει να την στρέψω προς τον πολικό και να ρυθμίσω το γεωγραφικό πλάτος με την περιοχή που βρίσκομαι. Με αυτό έχω την δυνατότητα να ακολουθώ αστέρια όπως η ισημερινή η όχι? Διότι όταν ρυθμίζω το γεωγραφικό πλάτος βλέπω πως στον οριζόντιο άξονα κάνει κυκλική κίνηση όπως και του ουρανού δλδ ενώ αν είναι στο 0 απλά κινείται σε ευθείες γραμμές. Επίσης το nightwatch είναι καταπληκτικό και περιμένω πως και πως καθαρό ουρανό!
Δημοσιεύτηκε
Βρε παιδία έχω την εξής απορία. Η στήριξη για το Bresser είναι Υψαζιμουθιακή. Αυτό σημαίνει πως κινείται και στους 2 άξονες. Στις οδηγίες λέει πως πρέπει να την στρέψω προς τον πολικό και να ρυθμίσω το γεωγραφικό πλάτος με την περιοχή που βρίσκομαι. Με αυτό έχω την δυνατότητα να ακολουθώ αστέρια όπως η ισημερινή η όχι? .........................

Αν η βάση σου έχει ένα άξονα που δημιουργεί γωνία με το επίπεδο ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ.

Είναι η γνωστή σφήνα που λέμε για τις ALT-Z βάσεις & το σημείο που είναι ο άξονας ανήψωσης πρέπει να είναι στο ΒΟΡΑ.

Μέλος Συλλόγων:

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

Δημοσιεύτηκε

Εννοείς αυτο που έχω βάλει σε κύκλο στον φώτο?? Ακόμα υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να κοιτάω τις μοίρες και τα λεπτά που βλέπω από τον οδηγό για να είναι πιο εύκολη η παρατήρηση?? ευχαριστω!!!

0217.jpg.31dbe3b99168b83cf29657581fe297a8.jpg

bresser skylux 70/700

Δημοσιεύτηκε

Ακριβώς αυτό εννοώ.

Επάρχει τρόπος με το να αγοράσεις ένα γωνιόμετρο είτε από εδώ ήτε απο έξω που θα είναι ψηφιακό με δύο δεκαδικά ψηφία.

Μέλος Συλλόγων:

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης