Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Πάντως το 262x μεγέθυνση δεν το αποφεύγει... :mrgreen:

Ε βέβαια! Αφού απευθύνεται σε αδαής!!! Πώς θα τσιμπήσουν αλλιώς!

....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....

Ψαλμός 135

• Απαντήσεις 198
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε
Για την βάση δεν μου είπε ακόμη κανένας τίποτε. Όλοι εσείς που το πήρατε σαν οδηγητικό, τι την κάνατε την βάση (την υψαζιμουθιακή από το 2009 εννοώ, όχι την γερμανόφωνη); Τι ύψος έχει; Πάσχει από τίποτε; Νόσο Graves; Σύνδρομο Parkinson; Delirium Tremens; Status Epilepticus;

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Εγώ πάντως νοιώθω πως μας κοροϊδεύει το lidl.Στην αρχή το έφερνε με ισημερινή στα 80 ευρώ κ τώρα με αλταζιμουθιακή πάλι στα 80 όπως κ πέρσι.Θα πεταχτείτε μερικοί κ θα πείτε πως είναι καλύτερα σε αυτή τη βάση.Δεν εξετάζω αυτό.Εξετάζω την κοροϊδία.

Ουσιαστικά οι βάσεις για τηλεσκόπια με τέτοια τιμή & σταθρότητα :lol: ](*,) είναι δώρο.

πάντος αν προσέξεις τη βάση θα δεις ότι έχει μια βίδα που παίζει το ρόλο σφήνας.

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Δημοσιεύτηκε
Ουσιαστικά οι βάσεις για τηλεσκόπια με τέτοια τιμή & σταθρότητα :lol: ](*,) είναι δώρο.

Ήρθε η ώρα και πάλι για δωρεάν ψυχανάλυση (ψυχοφοβικοί παρακαλώ αγνοήστε).

"Σταθρότητα" (sic) είναι συμφυρμός του "Σταθερότητα" με το "Σαθρότητα".

Μπάμπη, γλώττα λανθάνουσα τα αληθή λέγει. :cheesy:

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Εγώ πάντως νοιώθω πως μας κοροϊδεύει το lidl.Στην αρχή το έφερνε με ισημερινή στα 80 ευρώ κ τώρα με αλταζιμουθιακή πάλι στα 80 όπως κ πέρσι.Θα πεταχτείτε μερικοί κ θα πείτε πως είναι καλύτερα σε αυτή τη βάση.Δεν εξετάζω αυτό.Εξετάζω την κοροϊδία.

πάντος αν προσέξεις τη βάση θα δεις ότι έχει μια βίδα που παίζει το ρόλο σφήνας.

Ναι έχω δει την βίδα.Αλλά δεν εξετάζω αν είναι καλή η βάση ή σταθερή ή οτιδήποτε άλλο.Εξετάζω πως το Lidll προσφέρει ένα προϊών με φθηνότερη βάση απ την παλιά προσφορά στα ίδια χρήματα.Εγώ αυτό το μεταφράζω ως κοροϊδία.Ακόμη κ τα κιάλια που τώρα τελευταία έβαλε τα είχε meade μετά τα έκανε bresser κ τώρα μάρκα μ έκαψες στην ίδια τιμή.

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε
Η βενζίνη εν τω μεταξύ έχει τριπλασιαστεί. Ίσως ένας τρόπος να διατηρήσει την τιμή ανταγωνιστική είναι αυτός. Ο εδώ αντιπρόσωπος κοστολογεί το ίδιο τηλεσκόπιο 165 ευρώ! http://www.telescopeshop.gr/show.asp?productId=671

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Το παλιό με την ισημερινή το είχε ακόμη ακριβότερα ο αντιπρόσωπος.Δεν θυμάμαι σίγουρα αλλά ήταν κοντά στα 200 ευρώ.Δεν ξέρω για σας αλλά μου έχει κάτσει στο λαιμό από πέρσι η κίνηση του Lidll.
Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε
Η βενζίνη εν τω μεταξύ έχει τριπλασιαστεί. Ίσως ένας τρόπος να διατηρήσει την τιμή ανταγωνιστική είναι αυτός. Ο εδώ αντιπρόσωπος κοστολογεί το ίδιο τηλεσκόπιο 165 ευρώ! http://www.telescopeshop.gr/show.asp?productId=671

Χαχαχαχαχα και όχι μόνο αυτο (165 ευρώ) δείχνει το M57 λες και έχεις 22 inch τηλεσκόπιο. Μέχρι και το άστρο στο κέντρο φαίνεται χαχαχα ακομα γελαω :D :D :D =D> :D ](*,) :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Χαχαχαχαχα και όχι μόνο αυτο (165 ευρώ) δείχνει το M57 λες και έχεις 22 inch τηλεσκόπιο. Μέχρι και το άστρο στο κέντρο φαίνεται χαχαχα ακομα γελαω :D :D :D =D> :D ](*,) :cheesy:

Είπαμε! Πώς θα τσιμήσουν οι αδαής;! :wink:

....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....

Ψαλμός 135

Δημοσιεύτηκε

8845000a.jpg

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!!](*,)

«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. :-$

Δημοσιεύτηκε

Για το τηλεσκόπιο δεν θα πάω, αλλά για το μετεωρολογικό σταθμό μάλλον θα τον κτυπίσω.

Με 50€ διεύθυνση, ταχύτητα ανέμου, όγκο βροχής συν εσωτερική εξωτερική θερμοκρασία, μου κάνει & ας μην μπένει στο Internet, ΣΚΑΣΙΛΑ μου. :D

Συν ότι από είδα δένεται στον ιστό της κεραίας τηλεόρασης με την γωνία που έχουν ο ανεμοδείκτης & το ανεμόμετρο.

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Δημοσιεύτηκε

Βλέποντας λοιπόν αυτές τις φωτογραφίες , μιά ολόκληρη βραδιά προσπαθούσα να εντοπίσω το ρημάδι το Μ 57 . Ηταν καλοκαίρι και ο αστερισμός της Λύρας ήταν στο ζενίθ. Με διοπτρικό όταν παρατηρείς στο ζενίθ είναι από μόνο του αυτό μεσαιωνικό βασανιστήριο! Αποτέλεσμα την επόμενη μέρα ήμουν με κολλάρο στον αυχένα. Όταν με ρωτούσαν πώς το παθα τους έλεγα οτι προσπαθούσα να βρω το δαχτυλίδι.... αντε να καταλάβουν ποιο δαχτυλίδι εννοούσα :D :D

Πάντως σε γενικές γραμμές κρίνεται ως συμφέρουσα αγορά για τα λεφτά του. Βλέπεις και πλανήτες , φεγγάρι , σμήνη , διπλούς αστέρες... αλλά κουράζει πολύ και σύντομα αρχίζεις να δυσανασχετείς με το πολύ στενό πεδίο του.Το μικρό πεδίο που έχει σε συνάρτηση με τις αναιμικές βάσεις και τρίποδες που συνοδεύεται κάνουν τον εντοπισμό δύσκολο άθλημα.Η δε απόσβεση κραδασμών αγγίζει τα 6 δευτερόλεπτα.

Ειδικά με μεγάλη μεγέθυνση το παραμικρό άγγιγμα προκαλεί απανωτούς.....κραδασμούς .

Πάντως η παλιότερη βάση η ισημερινη νομίζω πως ήταν καλύτερη αν και ο τρίποδας που είχε ήταν για πέταμα ,τουλάχιστον μάθαινες χειρισμό ισημερινής.

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Δημοσιεύτηκε

Έλα μου ντε :-k

τι θέλει να πει ο ποιητής?

http://www.telescopeshop.gr/show.asp?productId=671

ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!!](*,)

«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. :-$

Δημοσιεύτηκε
Είμαι σίγουρος πάντως πως οι φωτογραφίες είναι εκεί για να δείξουν την μεγέθυνση και όχι για το πως θα φαίνονται τα ουράνια αντικείμενα. Σίγουρα είναι παραπλανητικές στην περίπτωση κάποιου που δεν έχει προηγούμενη εμπειρία ή γνώση, αλλά στο κάτω-κάτω για κάθε αγορά πρέπει να ρωτάμε και να μαθαίνουμε, γιατί άλλο το marketing ενός προϊόντος και άλλο οι πραγματικές δυνατότητες του.
Skywatcher 8" DOB Pyrex
Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα παιδια μια ερωτησουλα σχετικα με την χρηση του τηλεσκοπιου ως οδηγητικου .

Ειναι πολυ μακρης ο σωληνας ? Θα βολεψει με ενα 9,25 ή θα εξεχει πολυ? Κανενας που το χρησιμοποιει για να μου πει τις εντυπωσεις του? Θα χρησιμοποιηθει αν το αγορασω με μια qhy5 , ενα celestron 9,25 και neq6 pro . Ποσο ζυγιζει ο σωληνας του?

Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
Δημοσιεύτηκε
Ένα βραχύ διοπτρικό σαν τα Orion/ Celestron/ Skywatcher 80/400 ή 102/500 είναι σημαντικά πιο ευέλικτο. Με έναν barlow η εστιακή απόσταση επιτρέπει να δεις και τους πλανήτες αλλά σε χαμηλές μεγεθύνσεις 20-50x λαμβάνεις ωραιότατες εικόνες αστρικών πεδίων- χώρια η επίγεια παρατήρηση. Για τους πλανήτες ούτως ή άλλως υπερτερεί ένα Mak παρόμοιας διαμέτρου, 90-100mm.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Για πολλούς από εδώ μέσα αποτελόυσε το οδηγητικό τηλεσκόπιο! Όταν το είχα πάρει όλοι μου λέγανε πως είναι καλο για οδήγηση χωρις να ξέρω καν τι είναι αυτή η ριμάδα η οδήγηση!! Θα σου έλεγα πάντως να μην μπεις στον κόπο!! Με τον ερευνητή θα έχεις και λιγότερο βάρος και λιγότερο χρήμα για να τον προσαρμόσεις!! Μην ξεχνάς πως τα οδηγητικά δακτυλίδια πρέπει να είναι καλά και κοστίζουν!!

Δανείζομαι αυτή την φώτο από το site του Φαρμακόπουλου!!

thleskopio.jpg

ΥΓ. Αντώνη ελπίζω να μην με κατηγορίσεις για πνευματικά δικαιώματα!

Δημοσιεύτηκε

καλησπερα,και εγω λεω να το αποκτησω ,αλλα εχοντας δει-πιασει-παρατηρησει μεσα απο ενα τηλεσκοπιο της ''δεκαρας'' που μαλιστα πληρωθηκε 100 ευρω σε πολυκαταστημα των αθηνων και βλεποντας τα χαλια του εχει φοβιθει το ματι μου.

-στηριξη που τρεμει με τον παραμικρο κραδασμο λες και εχει παρκισον

-εικονα λες και κοιτας απο κλειδαρια(καλα λογω προσοφθαλμιων αυτο)

-και γενικα ενα τηλεσκοπιο που δεν μπορει να σου δειξει πραγματα.

προφανως δενλεω οτι θα ειναι σαν το οκταιντσο που εχω ,αλλα καποια βασικα πραγματακια να τα πληρει,οπως πχ παραδεκτη εικονα,σχετικα σταθερη στηριξη κτλ.

αξιζει για να αφιερωσει καποιος λιγο χρονο μαζι του χωρις να του σπασουν τα νευρα και να φυγει ευχαριστημενος απο την παρατηρηση βλεποντας τα βασικα?

αυτη ειναι η βασικα η ερωτηση που θα ηθελα να μου απαντησετε,διοτι με 70-80 ευρω δεν περιμενω να παρω κατι σοβαρο,αρκει να ειναι αξιοπρεπες...

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης