Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Την αλλη βδομαδα ερχεται τo τηλεσκοπιο μου :cheesy: και εχω αρχισει μια ερευνα αγορας για επιπροσθετα αξεσουαρ που θα χρειαστω. Αρχικα ειναι λογικο να περιοριστω σε πλανητες και την σεληνη γιαυτο το λογο θελω να βρω τα καταλληλα προσοφθαλμια και φιλτρα...

Θα ηθελα να με πληροφορησει καποιος για την ποιοτητα των προσοφθαλμιων που ερχονται μαζι με το τηλεσκοπιο και επειτα την γνωμη του για επιπλεον εξοπλισμο που θα χρειαστω...

Εχω καταληξει αρχικα στην αγορα ενος εκ των Celestron Ultima Barlow 2x k Televue Barlow 3x. και θα ηθελα την γνωμη σας.

Θα ηθελα να σημειωσω πως αρχικα σκεφτομαι παρατηρηση κυριως πλανητων οποτε πρεπει να προμηθευτω και τα καταλληλα προσοφθαλμια...

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Νίκο καλώς όρισες και με γειά το τηλέ

Απο προσοφθάλμιους........Τα δικά του δεν λένε και πολλά πράγματα αλλα δεν είναι και για πέταμα δηλαδή. Μίας και ενδιαφέρεσαι για πλανητική, οι ορθοσκοπικοί είναι ότι πρέπει, όμως εγώ θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με ένα προσοφθάλμιο γενικής χρήσης (Το Zoom της Hyperion 8-24 mm είναι πολύ καλό λένε) καθώς ναι μεν πλανητική, άλλα όλο και κανένα Ορίωνα θα βγάλεις χειμωνιάτικα που είναι ορατός ακόμα και απο την Αθήνα.

Για Βarlow αν σε παίρνει οικονομικά, πάρε τον Televue είπαμε, όσο πιό ακριβά τόσο πιό καλά αν και ο Ultima είναι αξιοπρεπέστατος (τον έχω).Για το Χ3 έχω κάποιες επιφυλάξεις, καθώς όσο ανεβαίνει η ισχύς του Barlow, τόσο θα πρέπει να κάνεις κάποιες παραδοχές στην ποιότητα του ειδώλου.

Απο φιλτράκια σίγουρα ένα Moon & Skyglow γενικής χρήσης και πάλι, κύρια για πλανητική αλλα και στον Βαθύ ουρανό βάζει καλή πλάτη.

Με δεδομένη την Αθήνα ίσως και ένα Ultra High Contrast για τη φωτορύπανση και όχι μόνο. Μπορεί να σου φανεί περίεργο στη αρχή αλλα είναι καλό και αξίζει τα λεφτά του.

Το έχω πεί πολλές φορές το λέω άλλη μία. Ο εξοπλισμός θα σε ακολουθεί για μία ζωή. Καλύτερα λιγότερα και ακριβά παρά πολλά και φτηνιάρικα.

Φιλικά

Δημήτρης

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια... :)

ο televue barlow 2x ειναι φθηνοτερος απο τον celestron ultima 2x....

Oσον αφορα το hyperion zoom 8-24mm αναρωτιεμαι αν θα εχει τοσο καλη αποδωση οσο ενα προσοφθαλμιο κανονικο....

Το moon & skyglow 31.8mm κοστιζει 42 ευρω και μαλλον προκειται για σιγουρη αγορα....

Απο προσοφθαλμια εχετε να μου προτεινετε και κατι αλλο?

Δημοσιεύτηκε

Για οικονομικά την σειρά από τους Hyperion πουλάνε διάφορα μέλη κατά καιρούς από 50-70€.

Για ακριβά Nagler.

Για πλανητική ορθοσκοπικό, εγώ δεν μπορώ να δω από αυτούς & χρησιμοποιώ τους Hyperion.

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Δημοσιεύτηκε

Αν θελεις και εγω με την σειρα μου να σε παραπεμπψω στις δικες μου επιλογες, με γνωμονα την σχεση τιμης με αποδοση...

Λοιπον:

Celestron Ultima Barlow 2x / Televue Barlow 2x

Baader Ortho 6mm

Moon & Skyglow

Zoom της Hyperion 8-24 mm

:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε
Αν θελεις και εγω με την σειρα μου να σε παραπεμπψω στις δικες μου επιλογες, με γνωμονα την σχεση τιμης με αποδοση...

Zoom της Hyperion 8-24 mm

:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Είναι για γενική χρήση & μάλλον δεν πρέπει να μην υπάρχει στη συλογή σου.

Ακόμα καλύτερα ο 7-21mm της WO.

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστω για τις συμβουλες σας.... :D

Κατεληξα στην αγορα των παρακατω:

Televue Barlow 2x

Moon & SkyGlow 31.8mm

(hyperion zoom 8-24)---> αργοτερα...

Αν καποιος εχει να μου προτεινει κατι αλλο η να κανει καποιο σχολειο πριν τα αγορασω....

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης