Jump to content

nick0s

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της nick0s Επιτεύγματα

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Πηρα τηλεφωνο και σε λιγες μερες θα το εχω! Ευχαριστω για την βοηθεια.
  2. Εστειλα e-mail και μου απαντησε: At the present time we do not ship to Greece due to the very high cost charged by our couriers , this is up for review over the next couple of months and we will review the situation then.Hopefully then we will be able to offer Greece as a delivery destination. Regards SteveR Να το παραγγειλω απο Αμερικη? Νομιζω πως θα πληρωσω τα διπλασια σε φορους .
  3. Εχω ενα SW 10'' dob flex. Στο site http://www.firstlightoptics.com/cart.php δεν μου εχει επιλογη για αποστολη την Ελλαδα. Εσυ πως εκανες την παραγγελια? (ευχαριστω για την βοηθεια)
  4. Σκεφτομαι να αγορασω το 10'' Light Shroud και το 10'' dust cover απο αυτο το site: http://www.astrozap.com/pages/shrouds.html Ξερει κανεις αν ειναι αξιοπιστο αυτο το site και αν υπαρχει περιπτωση να με χρεωσουν επιπλεον στο τελωνειο? Εχετε να προτεινετε καποιες εναλλακτικες λυσεις ωστε να αποκτησω αυτα τα αντικειμενα?
  5. Αν υπαρχει ακομα το Baader Genuine Ortho 6mm ενδιαφέρομαι.
  6. Το εχω διαβασει και ειναι θαυμασιο για αρχαριους!Βεβαια το δεσιμο του βιβλιου δεν βοηθα (σε σχεση με το παλιο) την χρησιμοποιηση των χαρτων.
  7. Εχω καταλήξει στους εξης χαρτες και βιβλια.Θα ηθελα τη γνωμη σας ωστε να αποφασισω τι να αγορασω τελικα.(Φυσικα αν θελετε μπορειτε να μου προτεινετε και καποια αλλα βιβλια η χαρτες για το καλοκαιρι.) Sky & Telescope's Pocket Sky Atlas A Field Guide to the Stars and Planets THE MONTHLY SKY GUIDE The Night Sky Observers guide(Δεν το βρισκω στο bookdepository.)
  8. nick0s

    Μεγαλύτερη απόδοση για Newtonian

    Η εφαρμογη σε Truss-tube θα εχει καποια βελτιωση? Αν δεν εχει, αντιστοιχα, τι μπορω να κανω?
  9. Σημερα το απογευμα το παρελαβα και το χαμογελο απο το προσωπο μου δεν εχει φυγει μετα απο τοσες ωρες !!!! Μολις τελειωσα την σηναρμολογηση(ελπιζω σωστα) και εχω μεινει αναυδος! Το Τηλεσκοπιο φενεται Θαυμασιο,θεσπεσιο,υπεροχο και οτι αλλο μπορει να φανταστει κανεις.... Πρεπει να το ευθυγραμισω αυριο και μετα το μονο που μενει ειναι καθαρος ουρανος!!! Ανυπομονω να το δω και στην πραξη... Δειτε μερικες φωτογραφιες... [/img] .... ''κατω'' απο το δεντρο...
  10. Ευχαριστω για τις συμβουλες σας.... Κατεληξα στην αγορα των παρακατω: Televue Barlow 2x Moon & SkyGlow 31.8mm (hyperion zoom 8-24)---> αργοτερα... Αν καποιος εχει να μου προτεινει κατι αλλο η να κανει καποιο σχολειο πριν τα αγορασω....
  11. Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια... ο televue barlow 2x ειναι φθηνοτερος απο τον celestron ultima 2x.... Oσον αφορα το hyperion zoom 8-24mm αναρωτιεμαι αν θα εχει τοσο καλη αποδωση οσο ενα προσοφθαλμιο κανονικο.... Το moon & skyglow 31.8mm κοστιζει 42 ευρω και μαλλον προκειται για σιγουρη αγορα.... Απο προσοφθαλμια εχετε να μου προτεινετε και κατι αλλο?
  12. Την αλλη βδομαδα ερχεται τo τηλεσκοπιο μου και εχω αρχισει μια ερευνα αγορας για επιπροσθετα αξεσουαρ που θα χρειαστω. Αρχικα ειναι λογικο να περιοριστω σε πλανητες και την σεληνη γιαυτο το λογο θελω να βρω τα καταλληλα προσοφθαλμια και φιλτρα... Θα ηθελα να με πληροφορησει καποιος για την ποιοτητα των προσοφθαλμιων που ερχονται μαζι με το τηλεσκοπιο και επειτα την γνωμη του για επιπλεον εξοπλισμο που θα χρειαστω... Εχω καταληξει αρχικα στην αγορα ενος εκ των Celestron Ultima Barlow 2x k Televue Barlow 3x. και θα ηθελα την γνωμη σας. Θα ηθελα να σημειωσω πως αρχικα σκεφτομαι παρατηρηση κυριως πλανητων οποτε πρεπει να προμηθευτω και τα καταλληλα προσοφθαλμια...
  13. τον συγκεκριμενο τον εχει στο πλανηταριο? Παντως απο τον παπασωτηριου πρεπει να τον παραγγειλω...
  14. Θα μπορουσες να μου προτεινεις καποιον?
  15. Είμαι απίστευτα χαρούμενος σημερα καθως με ενημερωσαν πως την αλλη εβδομαδα θα εχω το dob 10''!!! Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια... Οσον αφορα την παραταρηση να διευκρινησω πως φετος θα περιοστω στην ταρατσα (θα προσπαθησω να παω ομως και σε κανα βουνο μολις μαθω να το χειριζομαι...)γιατι εχω τις πανελλαδικες και απο του χρονου θα ειμαι πιο ελευθερος να πηγαινω οσες εξορμησεις θελω! Το μονο που μενει τωρα ειναι να ψαξω αν χρειαζομαι καποια επιπροσθετα προσοφθαλμια η ενα φακο barlow... Θα κοιταξω αν υπαρχει καποια παρομοια δημοσιευση πανω στο θεμα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης