Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καποιος να μας πει σε ποιο απο ολα τα site που αναφερονται παραπανω εχει ψωνισει και δεν ειχε κανενα προβλημα με το να τα στειλουν ελλαδα.

Βλεπω οτι μερικα δε στελνουν και δε ξερω μηπως πρεπει να εκμεταλλευτω κατι φιλους στην αγγλια.....!!!

Απο την αλλη ομως ποσο θα παει να μου στειλουν οι φιλοι ολοκληρο τηλεσκοπιο απο αγγλια ελλαδα?

''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
  • Απαντήσεις 102
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

αναζητησε "international shipping UK" σε καποια μηχανη αναζητησης, και θα βρεις πολλες εταιριες με αναλυτικο καταλογο χρεωσεων με ασφαλισμενη αποστολη ή απλη.

Επισης χρησιμοποιησε το...

http://www.royalmail.com/portal/rm/jump2?catId=400023&mediaId=11200122

ειναι ο επισημος οργανισμος της Αγγλιας.

Τα μεταφορικα για μια EQ-6(κεφαλη -τριποδας στις εργοστασιακες συσκευασιες , ασφαλισμενη αποστολη) ειναι περιπου 110-120€.

Απο Γερμανια τα μεταφορικα ειναι 50€ αντιστοιχα.

Η παραδοση σε 4-5 μερες και γενικως ολα βαινουν καλως.

Σιγουρα η αγορα απο Ελλαδα ειναι πιο σιγουρη, αλλα ειναι και πολυ ακριβοτερη.

Γενικως σχεδον το συνολο του (ογκοδεστατου ) εξοπλισμου μου, εχει αγοραστει απο εξωτερικους προμηθευτες απο Ευρωπη και Αμερικη.

Δεν αντιμετωπισα ποτε προβλημα, και οποτε χρειαστηκα βοηθεια η πληροφορια, ειχα πολυ επαγγελματικη αντιμετωπιση(και αμεσοτατη ανταποκριση, σε βαθμο.....υπερβολης

=D> ).

Μπορει να ημουν ο τυχερος δεν ξερω, αλλα μετα απο 30+ παραγγελιες,δεν

εχω πλεον αναστολες.

Παντως ειναι γεγονος οτι ακομα και εμεσα, οι ξενοι προμηθευτες μας οφελουν ΠΟΛΥ, δεδομενου οτι συγκρατουνται λιγο και στη χωρα μας οι τιμες,και δεν επικρατει το γδαρσιμο των προηγουμενων εποχων.

Παιδια, κακα τα ψεμματα...το εμποριο (στα δικα μας προιοντα)ειναι απλη μεταπωληση.

Δεν μπορει καποιος να ισχυριστει ουτε "ποιοτικοτερο προιον" ουτε

ευγενεστερη και ποιοτικοτερη κατεργασια, και εφαρμογη τεχνογνωσιας,

ωστε να αξιωνει μεγαλυτερη δαπανη αγορας.

Επισης δεν δεχομαι το επιχειρημα "ρηχη Ελληνικη αγορα" που προυποθετει την καλυψη των εξοδων λειτουργιας απο τον καταναλωτη.

Ενας αλλος παραγοντας που με κανει να επιλεγω την πολιτικη "αγορα απο εξωτερικο" ειναι ο...καταναλωτισμος.

Καθε χρονο δαπανω αρκετα χρηματα(μην αναφερω ποσά καλυτερα

](*,) ),οποτε αντιμετωπιζω το θεμα διαφορετικα απο καποιον φιλο που θα

ενδιαφεροταν για ενα-δυο αξεσουαρ.

Ειναι λογικο αλλωστε.

Παντως δεν θα ανησυχουσα ιδιαιτερα για τις τιμες....ετσι οπως εχει η κατασταση στην διεθνη ψυχολογια της οικονομιας,οχι μονο αυξησεις δεν θα δουμε,αλλα μαλλον προς τα κατω θα κινηθουν.

Δημοσιεύτηκε
Αν η πολιτική που έχουν στο ebay ισχύει γενικά, τότε για Ελλάδα ειναι μονο για μικρα πράγματα: πχ στελνουν το (SW) autofocus αλλά όχι και τον focuser (μόνο σε συγκεκριμένες χωρες της Ευρώπης). Γενικά μου φενεται τα μαγαζιά στην Αγγλία παρα-είναι συντηριτικά στο που στέλνουνε.
Δημοσιεύτηκε

οχι...στελνουν τα παντα.Προφανως επεσες σε περιπτωσεις.

Ισως παλι ορισμενοι τηρουν το βλακωδες..."κοντακτ του γιορ λοκαλ ντηλερ" :D.

Ας προσεχαν.

(και ποιος σας ειπε βρε παιδια οτι αν εγω δεν μπορουσα να αγορασω απ εξω, θα αγοραζα απο Ελλαδα οσο-οσο?).

Δημοσιεύτηκε
Τελικα υπαρχει καποιος που εχει αγορασει απο αγγλια να μας πει κανα site που εμπιστευεται..........αντε ρε παιδια πριν ανεβει η στερλινα..!!!! :D
''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
Δημοσιεύτηκε
οχι...στελνουν τα παντα.Προφανως επεσες σε περιπτωσεις.
Μιλάω μόνο για την telescope planet σε σχέση με το τι κάνουν στο μαγαζί που έχουν στο ebay. Αυτό το στέλνουν:

http://cgi.ebay.ie/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&item=230302401054

αλλά αυτό όχι:

http://cgi.ebay.ie/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&item=230302412462

Περιμένω απάντησή τους αν εκτός ebay στέλνουν το focuser.

Δημοσιεύτηκε
Προσέξτε την ισοτιμία.... από 0,97855 έχει πέσει μέσα σε 10 μέρες στα 0,912..... Προλαβαίνεται δεν προλαβαίνεται........ :cheesy:

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

Arthur C. Clarke

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

Δημοσιεύτηκε
Oλοι από την Αγγλια πουλάνε ότι θέλετε απλά θα πρέπει σε περιπτωση που σου πουνε οτι δεν μπορεις να το πάρεις τότε απλά στέλνεις την Courier να το πάρει αυτή από εκεί. Εγώ αγοράζω πολλά αλλα πράγματα από την Αγγλία με αυτόν τον τρόπο και όλα είναι μέλι γάλα. Απλά αυτοί δεν μπορούν να στο στείλουν από μόνοι τους.

Ξεκίνα ότι έχεις ξεκινήσει και θα το πετύχεις... :-s

Ο Thomas Edison προσπάθησε 24.999 φορές για να κάνει την πρώτη εν λειτουργία μπαταρία, τι θα έλεγες λοιπόν εάν είχες για κάθε μπαταρία που υπάρχει από 0.1 Ευρώ? :mrgreen:

www.carbon-aramid.com

Δημοσιεύτηκε
Oλοι από την Αγγλια πουλάνε ότι θέλετε απλά θα πρέπει σε περιπτωση που σου πουνε οτι δεν μπορεις να το πάρεις τότε απλά στέλνεις την Courier να το πάρει αυτή από εκεί. Εγώ αγοράζω πολλά αλλα πράγματα από την Αγγλία με αυτόν τον τρόπο και όλα είναι μέλι γάλα. Απλά αυτοί δεν μπορούν να στο στείλουν από μόνοι τους.

Πρωτη φορα το ακουω αυτο με τους courrier...

Δεν μας λες με ποιο πολλα στοιχεια πως ακριβως??

Δημοσιεύτηκε

Η απάντηση πάντως που είχα από το κατάστημα που αγόρασα, ήταν ξεκάθαρη. Υπάρχουν ορισμένα προϊόντα που για τους γνωστούς λόγους δεν στα στέλνουν επειδή υπάρχει εδώ αντιπρόσωπος. Είναι στο χέρι του καταστηματάρχη να κάνει το εξής. Να τα πραγγείλει για εκείνον και κατόπιν να στα στείλει. Δεν ξέρω αν βοήθησα. ΠΜ για λεπτομέρειες.

Φιλικά

Βασίλης

Arthur C. Clarke

Δημοσιεύτηκε

Πρωτη φορα το ακουω αυτο με τους courrier...

Δεν μας λες με ποιο πολλα στοιχεια πως ακριβως??

Αυριο θα παω στο γραφείο και θα σου πω.

Ξεκίνα ότι έχεις ξεκινήσει και θα το πετύχεις... :-s

Ο Thomas Edison προσπάθησε 24.999 φορές για να κάνει την πρώτη εν λειτουργία μπαταρία, τι θα έλεγες λοιπόν εάν είχες για κάθε μπαταρία που υπάρχει από 0.1 Ευρώ? :mrgreen:

www.carbon-aramid.com

Δημοσιεύτηκε
τελικα εχει ψωνισει κανεις απο εδω??

http://www.telescopeplanet.co.uk/

ειναι αξιοπιστοι??

μεταφορα δεν με ενδιαφερει στην Ελλαδα γιατι εχω ατομο στην Αγγλια που θα μου τα στειλνει με λιγα μεταφορικα.

Eγω τον Αυγουστο πηρα απο αυτους το Nexstar 130slt και δεν ειχα κανενα προβλημα.Το παρελαβα στο σπιτι μου απο την acs που συνεργαζονται.

Δημοσιεύτηκε
Τα μεταφορικά "παίζουν" ανάλογα το κατάστημα, αλλά περίπου γύρω στις 35 λίρες για σωλήνες και 70 λίρες για π.χ. μια EQ6. Σήμερα 20/01 η λίρα είναι στο 0.9311 (λίρες δια 0.9311 = ευρώ). Καλές αγορές :cheesy:

Arthur C. Clarke

Δημοσιεύτηκε

Εγω παντως επειδη εκανα παραγγελια απο δυο καταστηματα εχω να πω το εξης.....

Στο Ian King ειχα πολυ καλη εξυπηρετηση και μεσα σε 2 μερες μου εστειλε τα προιοντα που περιμενω.

Στο telescope planet εκανα παραγγελια πριν 8 μερες......περασαν 6 και δεν ειχα καμια ενημερωση....τους πηρα τηλεφωνο και μου ειπαν τοτε για το κοστος των μεταφορικων....πληρωσα τα μεταφορικα και παλι δεν εχω ενημερωση για το ποτε θα σταλει η παραγγελια.....αυριο θα τους ξαναπαρω τηλεφωνο μπας και βγαλω ακρη.....!!!

Δημοσιεύτηκε

Οι τιμες για nagler, με τις τρεχουσες ισοτιμιες, δολαριο= 0,76ευρω και λιρα= 1,06 βγαιναν:

Απο telescope house: 12mm 268e, 17mm 285e, 22mm 350e.

Aπο opt: 12mm 281e, 17mm 304e, 22mm 370e.

Ενταξει δηλαδη η διαφορα ειναι μικρη..

Μεταχειρισμενα βρηκα: 12mm 205e, 17mm 220e, 22mm 180e.

Η διαφορα τιμων απο τα καινουργια ειναι μεγαλη.

Αλλα κολαω να αγορασω μεταχειρισμενους naglers...

Μπορει ο αλλος να τους εχει κληρονομησει απο τον παππου του :lol:

και να ειναι κακομεταχειρισμενοι κτλ.

Δεν ξερω αυτο νομιζω...

Τι λετε εσεις;

Το δευτερο που σκεφτομαι ειναι να αφησω εκτος αγορας τον 22mm γιατι μου φαινεται αρκετα κοντινος(σε πραγματικο πεδιο) με τον agena 38mm 70 μοιρων που εχω. Το σκεφτομαι καλυτερο να πηδαω απο τον agena κατευθειαν στον 17mm nagler...

Δημοσιεύτηκε
Ενταξει δηλαδη η διαφορα ειναι μικρη..
Οχι, δεν ειναι, γιατι ξέχασες να βαλεις μεσα τα μεταφορικα (που απο Αμερικη ειναι ποιο ακριβα) και το τελωνιο (που θα περασουν οποσδηποτε απο Αμερικη και θα φορολογηθεις κλπ κλπ = +25% το λιγοτερο) που απο Αγγλια δεν υπαρχει θεμα.
Δημοσιεύτηκε
Μου κάνει πάντως εντύπωση. Αν ψάξεις πιστεύω θα βρεις Άγγλο έμπορα ο οποίος μπορεί να σου στείλει. Τα ίδια έλεγαν και για σωλήνες αλλά με το κατάλληλο ψάξιμο βρίσκεις...

Arthur C. Clarke

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης