koulosb Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2009 Εχω αποφασισει να αγορασω το vc200l και κανοντας μια ερευνα αγορας ειδα οτι η vixen υποστηριζει οτι το vc200l μπορει να σηκωθει και απο την GP2 αλλα και απο την GPD2.Η GPD2 μου φαινετε αξια για να το σηκωσει αλλα η GP2 μου φαινεται μικρη.Ποια ειναι η γνωμη σας? Εχουν και μεγαλη διαφορα στην τιμη και ειναι προκλησει για καποιον που θελει να γλυτωσει μερικα χρηματα.Η GP2 βγαινει πιο φτηνη τελικα απο την HEQ5 αλλα αξιζει για να φορτωσεις το vc200l? ''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
Juptr Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2009 Φίλε koulosb μόλις έχω αποκτήσει την GP (την προηγούμενη αλλά ίδια με την GP2 ) και την έχω δοκιμάσει πολύ λίγο λόγω καιρού.Της έχω φορτώσει το 8'' F6 της Skywatcher που είναι αρκετά πιο βαρύ από το VC 200L και πολύ πιο μακρύ.Για παρατήρηση δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με την GP2 , για φωτογράφηση δεν γνωρίζω . Υ.Γ. Νομίζω ότι η GP2 με την GPD2 έχουν το ίδιο μέγεθος. Γιώργος.
roryt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2009 Εξαρτάται από την χρήση που το θες, παρατήρηση ή φωτογράφηση. Για το πρωτο ειναι ολες εντάξει. Για το δεύτερο, με 6 κιλά ΟΤΑ (συν ότι υπολοιπο εξοπλισμο), εγω θα δίσταζα για την GP2 (αν και έχω δει !! και τι δεν της έχουν βάλει αυτης της βάσης !! ) . Υπόψη, δεν μπορείς να κάνεις σύγκριση GP2 με HEQ5, είναι άδικο, η αντιστοιχία (βλέπε κλώνος) ειναι gp2-eq3 , gpd2-(h)eq5. Και στους υπολογισμούς σου βάλε οπωσδήποτε: 1) πόσο θα σου στοιχίσουν μοτερ και χειριστήριο2) αν θέλεις goto πόσο κάνει στην κάθε περίπτωση και ποιές ειναι οι εναλλακτικές σου γιατι ναι μεν άλλη κατηγορία ποιότητας οι Vixen (gpd2 έχω και εγώ) αλλά τα παρελκόμενα στοιχίζουν περισσότερο από τα κινέζικα και τα κινέζικα έχουν περισσότερες εναλακτικές (πόσο θα είθελα να μπορω να χρησιμοποιήσω το EQMOD )
koulosb Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2009 Σκεφτομενος την αστροφωτογραφηση θα αρκεστω στην HEQ5.Οντως οι vixen με go to και ολα τα καλουδια πανε πολλη ψηλα. Ευχαριστω. ''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
roryt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2009 Απλά για να έχεις μια ποιό πλήρη εικόνα: εγω αγόρασα 2ο χερι την gpd2 από μέλος του φόρουμ, ουσιαστικά καινούργια, χωρις τρίποδα. Πηρα μοτερ και χειριστήριο ευκαιρία απο Αυστραλία μεσω astromart, αγόρασα τον τριποδα της eq5 απο το Πλανηταριο, πηρα (φτηνό) controller με goto και σύνδεση με υπολογιστη απο το http://littlefoot.rajiva.de (πολύ καλός και τα έχει όλα, αλλά θέλει μεγάλη υπομονη για να τον μάθεις, ή/και έφεση σε ηλεκτρονικά), και πούλησα τον controller της Vixen που είρθε με τα μοτερ στο astromart. Πολύπλοκη, χρονοβόρα και δύσκολη διαδικασία, αλλά δεν είθελα να τα σκασω σε starbook (θεωρώ ότι η τιμή του ειναι υπερβολική). Εναλλακτικά θα μπορούσα να προσπαθήσω να προσαρμόσω τα μοτερ και το autostar controller από Meade (υπάρχει στο Internet η διαδικασία), αλλά είθελε μηχανικες μετατροπες και το φοβήθηκα. Αν τα βάλεις κάτω , σε πολύ λιγότερο χρόνο θα μπορούσα να έχω την HEQ5 με goto και περίπου τα ίδια λεφτα (αλλά ρε παιδί μου η Vixen είναι άλλο πράγμα).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα