Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 910
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε
υπάρχει πουθενά στο ίντερνετ κανένας αναλυτικός χάρτης του Καστελλόριζου??όχι μην χαθουμε αλλά να ξέρουμε που πηγαίνουμε και που να στήσουμε τον εξοπλισμό....

Τηλεμαχε..η ευκολη λυση: Πας εκει που εχουν στησει οι aristarchus,giorgosgr,Σοφολογης,vtsamis κ λοιποι που θα εχουν παει μερες πριν κ θα εχουν ψαξει..ολο το νησι πιθαμη προς πιθαμη!!! :twisted: :twisted: \:D/ \:D/ O:)

Εγω αυτο λεω να κανω παντως!! :cheesy:

(εξω βρεχει κ δεν εχω να κανω τιποτα αλλο απ το να σας πειραξω παιδια!!)

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε
απορώ τα δικά μας Πανεπιστήμια τι θα κάνουν? θα μου την πουν πάλι μερικοί αλλά τι να κάνω :twisted:

Χεχε... Αφού και εσύ "προκαλείς" την τύχη σου :cheesy:

Γενικά δεν έχω καμιά διάθεση να σου την πώ... Απλά δεν καταλαβαίνω και απόλυτα αυτήν την αρνητική στάση.

Τί θα κάνουν τα Πανεπιστήμια... Είμαι 100% σίγουρος ότι κάθε πανεπιστημιακό αστεροσκοπείο θα είναι ανοιχτό για το κοινό εκείνη τη μέρα (τουλάχιστον για το ΑΠΘ να είσαι σίγουρος) σε συνεργασία ίσως και με ομίλους (πχ ΟΦΑ για εμάς τους Θεσσαλονικιούς)

Από εκεί και πέρα, γιατί δηλαδή θα πρέπει σώνει και καλά να είναι όλη η επιστημονική κοινότητα στο Καστελόριζο??? Δηλαδή αν κάποιος έχει τελείως διαφορετικά ερευνητικά ενδιαφέροντα, τί να έρθει να κάνει? Πόσοι νομίζεις ότι ασχολούνται παρατηρησιακά με τον Ήλιο στην Ελλάδα?

Φίλε Αργύρη, λες πως ένας στους 100 γνωρίζει για την έκλειψη... Δεν είναι απόλυτα λογικό? Δηλαδή ένας της Φυσικής Στερεάς Κατάστασης γιατί να γνωρίζει και να ενδιαφέρεται για την έκλειψη? Αν ήταν έτσι, στα Φυσικά της Ελλάδας θα υπήρχε μόνο αστρονομία!

Γιώργο, όσο για το άλλο θέμα της live internet μετάδοσης, ας δούμε λίγο και τη δυνατότητα που προσφέρει το Καστελόριζο για κάτι τέτοιο, έτσι? Αντιπαράδειγμα, η διάβαση της Αφροδίτης. Το ΑΠΘ μπορούσε άνετα να τη μεταδόσει και φυσικά το έκανε (και με μεγάλη επιτυχία).

Γενικό σχόλιο.... Μην πυροβολείτε τους πιανίστες!

Φιλικά,

Στέλιος

Δημοσιεύτηκε
If you are fortunate enough to be going to observe the Total Solar Eclipse on March 29, 2006, you will probably also want to take your own photos of the event. However, if you have never photographed an eclipse before, you may appreciate some guidance on how to go about making eclipse photos.

I have prepared a PDF from info on the AAAA website that will probably provide most of the information you need. Naturally, you will need to adapt it to your own camera setup, especially if you are using a digital camera. I hope you find it useful.

I have posted the PDF on the AAAA website to make it available to the public. Please feel free to download and share this information, including the PDF, with anyone who may be interested.

http://www.astromax.org/faq/aa01faq4.htm

Good luck and happy eclipse chasing.

Sincerely,

Edward P. Flaspoehler, Jr., President

American Association of Amateur Astronomers

www.astromax.com

πολύ καλό ,το αποθήκευσα ακόμα και αν δεν χρησιμοποιώ φίλμ...βοηθάει!!!!!

Ευχαριστούμε.

Δημοσιεύτηκε

Ο καθηγητής κ. Ιωάννης Σειραδάκης είναι ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για το γεγονός ότι ο Πάσαχοφ θα παρακολουθήσει την έκλειψη από το Καστελόριζο και όχι από πουθενά αλλού....

Ο κ. Σειραδάκης είναι ένας αξιόλογος καθηγητής θα έλεγα ένας από τους καλούς όχι μόνο στην χώρα μας αλλά και διεθνώς και μάλιστα πολύ καλός άνθρωπος (από αυτά που έχω ακούσει). Αλλά τι θα κάνουν εννοώ οι Φοιτητές σε συνεργασία με τους καθηγητές? υπάρχει κάποιος φίλος να μας ενημερώσει για κάποιο project?

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε
Ακριβώς για αυτό είπα ότι είναι διεθνούς επιπέδου!!!! μακάρι να έχουμε τέτοιους ανθρώπους στην Ελλάδα. =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε

Κάποιος είχε ζητησει χάρτη του νησιού; :)

kastellorizo.jpg

Ίσως μπορέσω και εγώ να σας βρω εκει, αν και θα επιχειρησω προσέγγιση απο την "απέναντι" ξηρά...

ΥΓ. Ο astrothraki θα κάνει κάποια εκδήλωση/εξόρμηση τις μέρες αυτές;

Δημοσιεύτηκε
υπάρχει πουθενά στο ίντερνετ κανένας αναλυτικός χάρτης του Καστελλόριζου??όχι μην χαθουμε αλλά να ξέρουμε που πηγαίνουμε και που να στήσουμε τον εξοπλισμό....

Στο www.megisti.net θα βρεις άπειρες φωτογραφίες του νησιού όσο και έναν αρκετά κατατοπιστικό τοπογραφικό χάρτη.

Δημοσιεύτηκε

Γιώργο, Βασίλη (και λοιποί)

Περί κ.Σειραδάκη: είναι επιστήμονας παγκόσμιου επιπέδου (χωρίς υπερβολή) από τους μεγαλύτερους κυνηγούς pulsar. Συμμετέχει στην ομάδα PULSE που έχει ανακαλύψει πάνω από 800 τέτοια συστήματα. Πρόσφατα τιμήθηκε με το βραβείο Descartes, την υψηλότερη διάκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε επιστήμονες και με σημασία ανάλογη του Nobel. Και εκτός αυτού είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος (με όλη τη σημασία και των 2 λέξεων...)

Περί φοιτητών: Γιώργο, ρώτα το φίλο σου το Vegan. Όλο και κάτι θα έχει να πει. Προσωπικά εγώ, εξαιτίας εμβόλιμης εξεταστικής περιόδου, δεν θα είμαι (αλλά και να ήμουν θα ήμουν ως απλός παρατηρητής... ο Ήλιος δεν περιλαμβάνεται στα ενδιαφέροντά μου και δε νομίζω να είχα να κάνω κάτι, πέρα από το να απολαύσω το μοναδικό αυτό θέαμα).

Σ.

Δημοσιεύτηκε
O κ.Σειραδακης πηρε και καποιο βραβειο ετσι δεν ειναι???

Βασιλη,

Εδω και περιπου δυο μηνες ειχα σκαναρει το αρθρο απο την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και το φορτωσα στην σελιδα μου. Για να διαβασεις το συγκεκριμενο αρθρο και τα γραπτα για τον κ. Σειραδακη, ριξε μια ματια εδω: http://www.perseus.gr/Work-Area/ethnos-2005.jpg ... δεν μπορω να βρω το αρχικο μου μηνυμα εδω στο ΑστροΒοξ για το ιδιο θεμα.

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους και συγνώμη που θα κάνω μια μικρή παρένθεση στο θέμα για να απαντήσω στον argchatzi... :wink:

Αν διαβάσεις το αρχικό σου μήνυμα και τον ελεϊνό τρόπο που εκφράστηκες μέσα από αυτό, θα καταλάβεις γιατί απάντησα έτσι όπως απάντησα... Το να μη γουστάρω τους Τούρκους είναι δικαίωμά μου... Εσύ μπορείς να πας και με τους γκρίζους λύκους αν θες, να δείτε μαζί την έκλειψη! :mrgreen: :mrgreen:

Ακριβώς επειδή ΕΙΜΑΙ μάγκας δεν έγραψα τη βρισιά, έπεσα πολύ χαμηλά για να σου απαντήσω αλλά όχι και να ξεφτιλιστώ όπως εσύ... Βρισιές πέφτουν σε άλλα site, εδώ ΟΧΙ! Μάθε να κρατάς τα νεύρα σου και να γράφεις σωστά για να μη χρειάζεται να δίνεις συγνώμες μετά τις εκρήξεις σου!

Και τέλος πρωτού κατηγορήσεις κάποιον που ενώ έχει γνώσεις δεν ενημερώνει τους υπόλοιπους, σε συμβουλεύω να ψάξεις για παλαιότερα άρθρα και συζητήσεις- θα βρεις ΠΟΛΥ υλικό για να λύσεις πολλές απορίες σου!

ΥΓ1 Το σχόλιό σου περί δεξιού ΔΕ θα το σχολιάσω για να κλείσει το θέμα εδώ. [-X [-X

ΥΓ2 Εδώ είμαστε =; , θα δεις τι κινητοποίηση θα πέσει από τα κανάλια μια εβδομάδα πριν από την έκλειψη... Δυστυχώς είμαστε πάντα της τελευταίας στιγμής...

Καλό μεσημέρι και αν κατέβεις Καστελλόριζο θα χαρώ να σε γνωρίσω από κοντά!

ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Δημοσιεύτηκε
japetus έχεις με τόση λεπτομέρεια χάρτη του Ν. Έβρου? η κάποιος άλλος φίλος

Γιωργο αναλυτικοτατους χαρτες παρεχει η Γεωγραφικη Υπηρεσια Στρατου (ΓΥΣ) αλλα των παραμεθορειων περιοχων ειναι απορρητοι :(

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε
Τελικά Live εμάς από το Καστελόριζο η NASA δεν θα μας έχει.... για να πικραθείτε!!! απορώ τα δικά μας Πανεπιστήμια τι θα κάνουν? θα μου την πουν πάλι μερικοί αλλά τι να κάνω :twisted:

Γιώργο, δυο μόνο λεξούλες: Hellas Sat.

Επειδή το ΑΠΘ δεν έχει ανάγκη τη NASA...

Φιλικά,

Στέλιος

Δημοσιεύτηκε
ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! εχω ενα pst και την μηχανη που σας δειχνω σε φωτο την sony και εχω φτιαξει για την μηχανη ενα φιλτρο απο το baader Α4. θα κανω κατι με αυτο τον εξοπλισμο αν ερθω καστελοριζο την τελευταια μερα? ακομα η toucam δεν με ικανοποιει οταν περνω μεσα απτο pst βιντεο.καμια ιδεα για ολα αυτα? φωτο καλες απο το pst μονο απο ccd θα παρω?

frontview-001.jpg.b7fb501260f0d0d886ef9fd9f7b11a44.jpg

Κομνηνος Γιαννης
Δημοσιεύτηκε

Τον Σειραδάκη τον καταλαβαίνει κανεις πιος ειναι αν τον συναντήση κάποιος απο κοντά.

Όταν ο Άρης ήταν στην κοντινότερη απόσταση απο τη Γη και το αστεροσκοπείο του ΑΠΘ ήταν ανοιχτό για το κοινό η εντύπωση που μου έκανε ήταν άριστη.

Πέρα από την επιστημονική του κατάρτηση που δεν έχω το δικαίωμα να την κρίνω, ειναι ένας επιστήμονας που έχει πάντα τη διάθεση να μοιραστεί με το κοινό της γνώσεις του με τρόπο ιδιαίτερα απλό και κατανοητό και χωρίς εκπτώσεις στην επιστήμη του.

Εχω κανονίσει να πάω με αεροπλάνο στο Καστελλόριζο τη Δευτέρα 27 Μαρτίου.

Δεν υπάρχει όμως κρεβάτι ούτε για δείγμα.

Υπάρχει κάποιος που μπορεί να με φιλοξενήσει στο πάτωμα;

Υπνόσακκο θα έχω

Φυσικά διαφορετικά θα ειμαι εκει με το καράβι στις 29!

Δημοσιεύτηκε
Ειμαι εκπαιδευτικός και επειδή η ώρα που θα γίνει η έκλειψη είναι ώρα σχολείου, πιστεύω οτι θα ήταν ευκαιρία να δείξουμε στους μαθητές έστω και το 80% που θα φανεί στην περιοχή μας. Πιστέυετε οτι θα ήταν καλή ιδέα να συνδέσω μια ψηφιακή κάμερα, που θα είναι πάνω σε τρίποδα , με PC και προτζέκτορα? Έτσι όλη η τάξη θα μπορέσει να το δει. Τι λέτε?
Δημοσιεύτηκε

Καλή ιδέα είναι σίγουρα. Το θέμα είναι σε τι τηλεσκόπιο θα γίνει αυτό, τι προσοφθάλμιο έχετε, αν η κάμερα έχει "Out " το οποίο να μπορεί να δίνει Online σε pc. Αν μπορεί να εστιάσει στο προσοφθάλμιο.

Και φυσικά να τηρηθούν οι προβλεπόμενοι κανόνες ασφαλούς παρακολούθησης ηλίου. Επίσης κάτι το οποίο θέλει πολύ προσοχή είναι ότι θα υπάρχει σχετικά χαμηλή αντίθεση αν η οθόνη δεν είναι στην σκιά και φωτίζεται από απ'ευθείας έκθεση ηλίου.

Αυτό περισσότερο στην αρχή διότι προς το μέγιστο θα είναι πιό εύκολα τα πράγματα λόγω ελάττωσης του φωτός του ήλιου. Καλή επιτυχία.

Εκτός αν απλά βάλετε ηλιακό φίλτρο μπροστά από την βιντεοκάμερα και την μετακινείτε με το χέρι. Πάλι όμως θέλει προσοχή στο θέμα του φίλτρου...

Φιλικά,

Δημήτρης Πρασόπουλος

Αλεξανδρούπολη/ Κομοτηνή

http://prasopoulosdimitrios.blogspot.com/

Δημοσιεύτηκε
Ειμαι εκπαιδευτικός και επειδή η ώρα που θα γίνει η έκλειψη είναι ώρα σχολείου, πιστεύω οτι θα ήταν ευκαιρία να δείξουμε στους μαθητές έστω και το 80% που θα φανεί στην περιοχή μας. Πιστέυετε οτι θα ήταν καλή ιδέα να συνδέσω μια ψηφιακή κάμερα, που θα είναι πάνω σε τρίποδα , με PC και προτζέκτορα? Έτσι όλη η τάξη θα μπορέσει να το δει. Τι λέτε?

Θα μπορούσατε επίσης να προμηθευτείτε και τρία-τέσσερα ζευγάρια ειδικά γυαλία ασφαλούς ηλιακής παρατήρησης από το πλανητάριο Θεσ/νίκης, ώστε οι μαθητές να έχουν (εκ περιτροπής και για λίγο ο καθένας) την 'προσωπική εμπειρία'.

Δεν ξέρω σε ποιά πόλη βρίσκεστε, αλλά στην Θεσ/νίκη θα τα βρείτε στο πλανητάριο θεσ/νίκης και στην Αθήνα στα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου. Αν είστε σε άλλη πόλη ρωτήστε στη Θεσ/νίκη (πιστεύω ότι θα μπορούσαν να σας τα στείλουν και σε απλό φάκελλο με ένα courier, αφού είναι διπλωμένα επίπεδα και μικρών διαστάσεων).

Links σε πληροφορίες θα βρείτε στην κεντρική σελίδα του astrovox ή στο http://www.astronomy.gr/detail.cfm?ID=917. Το κόστος τους είναι μάλλον μικρό (3 ευρώ).

Καλή επιτυχία!

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν, επειδή οι μέρες πλησιάζουν, για να μπούμε όλοι οι ενδιαφερόμενοι λίγο ακόμα στο κλίμα (κατά κυριολεξία!), δείτε την πρόβλεψη 15 ημερών για την Αττάλεια από το AccuWeather εδώ:

http://wwwa.accuweather.com/world-forecast-calendar.asp?partner=accuweather&myadc=0&traveler=0&zipcode=MEA|TR|TU008|ANTALYA|&metric=1 ...(ατυχώς, η διεύθυνση δεν εμφανίζεται ολόκληρη στο μήνυμα, θα πρέπει να κάνετε copy – paste).

Βαγγέλη, μίλησες για «λυτρωτική κορύφωση», πολύ σωστή κουβέντα, όπως βέβαια κι εκείνη για την «Ιθάκη»…

Φιλικά

PapGeo

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης