παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2009 Απόψε στις 23:30 στην ΕΤ3 ο Τερενς Κουικ φιλοξενεί τον Δ.Σιμόπουλο. Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
seti Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2009 Ωραιοτατα,κουτί μας εκατσε σημερα,γιατι βλεπω κατι συννεφακια(συννεφαρες).
Bi2L Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2009 δυστυχώς τα "σύννεφα" ήρθαν και στην τηλεόραση οπότε ούτε παρατηρη μπορούμε να κάνουμε αλλά ούτε να δούμε και κάτι σοβαρό στην tv. Ευτυχώς έχουμε σε DVD το "the Universe"!! Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
lunar Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2009 Ο πλεον ασχετος γεννηθεις στις πλειαδες Τερενσ κουικ ηταν ο πλεον ακαταλληλος για τετοια σηζητηση κριμα που ολοκληρο κρατικο καναλι δεν βρηκε εναν σχετικο ανθρωπο να κανει την συνεντευξη (π.χ. Δανεζης) για να εχει και καποιο επιστημονικο ενδιαφερον και να μην ακουμε και τις βλακειες του Κουικ Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
krisgym Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2009 Καλα ο Κουικ .......τι να πω απλα ασχετοs ο ανθρωποs. Φιλικα Χρηστοs.
koyote Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2009 Τυχαια χθες ανακαλυψα κι εγω τη συνεντευξη και την παρακολουθησα..Για μι ακομη φορα εξαιρετος ομιλιτης και εκλαικευτης ο κ.Σιμοπουλος. Οσο για τον Κουικ Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2009 Επειδή δεν είδα την εκπομπή αλλά μόνο το τρέιλερ, τι ήθελε να πει ο άνθρωπος βρε παιδιά με εκείνο το "σήμερα οι γνώσεις μας είναι 1,2 δισεκατομμύρια φορές περισσότερες από..." Είναι δυνατόν η γνώση να μετριέται με το κιλό ή έστω με τα MByte; Δεν μου έκατσε καθόλου καλά αυτή η δήλωση και (μη γνωρίζοντας πως την αιτιολόγησε) μου φαίνεται λαϊκισμός κι όχι εκλαΐκευση. Μπορεί κανείς να αναφέρει εδώ τι είπε πάνω σ' αυτό; "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
koyote Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2009 Επειδή δεν είδα την εκπομπή αλλά μόνο το τρέιλερ, τι ήθελε να πει ο άνθρωπος βρε παιδιά με εκείνο το "σήμερα οι γνώσεις μας είναι 1,2 δισεκατομμύρια φορές περισσότερες από..." Είναι δυνατόν η γνώση να μετριέται με το κιλό ή έστω με τα MByte; Δεν μου έκατσε καθόλου καλά αυτή η δήλωση και (μη γνωρίζοντας πως την αιτιολόγησε) μου φαίνεται λαϊκισμός κι όχι εκλαΐκευση. Μπορεί κανείς να αναφέρει εδώ τι είπε πάνω σ' αυτό; Κ.Στεφανε επειδη δεν το ειδα απο την αρχη,αυτη η δηλωση εγινε απο τον τερενς κουικ ή τον κ.Σιμοπουλο?? Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
Τρελός επιστήμονας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2009 Αυτή η δήλωση έγινε από τον κύριο Σιμόπουλο. Πίστεύω πώς το είπε θέλωντας να δίξει πόσο πολύ έχουν αυξηθεί οι γνώσεις μας μέχρι σήμερα όσο για τον αριθμό (1,2 δισεκατομύρια .... ) με μπέρδεψε και εμένα . Αν κάποιος κατάλαβε ακριβώς τι ήθελε να πει σας παρακαλώ να μου εξηγήσετε. ΥΓ. Ο Τέρενς Κουίκ ήταν απαράδεκτος . Όλη την ώρα έλεγε άσχετα πράγματα και είχε κολλήσει στις Πλειάδες. Προφανώς μόνο αυτό θα ήξερε και το ανέφερε συνέχεια. ΑΣΤΡΟΝΌΜΟΣ
koyote Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2009 Προς αποφυγην παρεξηγησεων να διευκρινησω οτι δεν εβλεπα τα πραγματα αφ'υψηλου και ειπα οτι ο τερενς κουικ ειναι ασχετος..Αλλα πιστευω οτι δεν εδωσε το καταλληλο υφος στη συζητηση.... Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
csot Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2009 Ο Κουικ εδώ και χρόνια έχει χάσει το παιχνίδι, έχει γίνει απρόσεκτος, πάει απροετοίμαστος στις συνεντεύξεις και μπορεί με την προχειρότητα του να μειώσει και τους καλεσμένους του. Όσο αφορά την ερασιτεχνική αστρονομία, μας θεωρεί σχεδόν γραφικούς με τον τρόπο που μας περιέγραψε σε σχέση με την επαγγελματική αστρονομία. Δεν μου αρέσει που απλά είμαστε οι παράξενοι με τα τηλεσκόπια που απλά σταματάνε οι περίεργοι για να μας ρωτούν τι κάνουμε. Ο Σιμόπουλος έκανε αναφορά στους Συλλόγους Ερασιτεχνικής Αστρονομίας και είπε ότι το Ευγενίδειο θα σχεδιάσει εκδηλώσεις με αυτούς. Αυτά απ' όσα είδα και πρόλαβα. Χρίστος "WorkaholiC" ΣωτηρόπουλοςΕθνικός Συντονιστής για τους Αστρονόμους Χωρίς Σύνορα & για τους Αστρονόμους των ΠεζοδρομίωνΈφορος Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Σ.Φ.Α.Κ.http://www.sfak.org Facebook: www.facebook.com/groups/sfakorg
Χρήστος Παζαρένκας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2009 Ο καθένας ότι του κατέβει.Τότε να βγούμε και εμεις στην τηλεόραση μήπως γίνουμε διάσημοι!!!!!!!!!!!!!!!! Επιστήμονας είναι αυτός που έχει σοφό μυαλό, και όχι σκεπτικό.
Laskos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2009 Παζαρενκα, μια που ειπες να βγουμε στην τηλεοραση, σκεφτικα κατι καλο:ερασιτεχνες αστρονομοι να δειχνουν τα τηλεσκοπια τους και να εξηγουν διαφορα σε εκπομπη της tv.Και ποσο κανουν τα τηλεσκοπια; ερωτηση της ξανθιας ασχετης απο οτιδηποτε παρουσιαστριας...Απο 300 ευρω.Α! Δηλαδη ειναι πολυ ακριβα!!!
Χρήστος Παζαρένκας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2009 Και που να τις δείξουμε και τα Αστέρια θα μας περάσει για Επαγγελματίες.Φίλε κάποια απλα πράγματα αν τα εξηγήσεις σε νομίζουν για μεγάλο άνθρωπο.Σε αυτούς που δεν κατέχουν το χόμπυ.Κάνουν και κάτι ερωτήσεις ρε παιδάκι μου,λές και είναι παιδια. Πολλες φορές όχι χαζομάρες αλήθεια .Με ρώτάνε αν φαίνονται τα αστέρια την Ημέρα . Διάφορετικά πρόσωπα.Πιο Ηλήθιο Πράγμα δεν έχω ακούσει να μου λένε.Και μάλιστα για το μεσιμέριΕκτος αν είναι ξενιχτισμένοι απο το βράδι και το μεσιμέρι βλέπουν Αστέρια Φυσικά Μπορούμε να θεωρήσουμε Τον Ήλιο ώς ένα Άστρο και να τους πεις ναι βλέπουμε ένα,Τον ήλιο.αλλα μετα αρχίζουν πάλι και ρωτάνε βαθύτερα .ΌΉλιος είναι Άστρο.Και δεν σταματάει η Ιστορία.Βλέπεις λοιπόν αν δεν ξέρει καποιος κάτι καμια φορά τι ρωτάει.Έτσι λοιπόν έιμαστε κατα κάποιο τρόπο Μικροεπιστήμονες για αυτούς.Ίσως είναι και έτσι για μερικούς εδώ.Έχω μία απορία. Υπάρχουν τα βλέπουν τα Άστρα στον Ουρανό αλλα είναι οι περισσότεροι Αδείαφοροι και δεν τους Απασχολεί τι είναι.Μόνο Αν τους πεις για Ζώδια Ενδιαφέρονται προκειμένου να μάθουν τι θα τους Συμβεί στην Ζωή.Τους Απασχολεί η Ζωή τους αν θα αποκτήσουν αυτά που θέλουν, και τους έρθουν τα πράγματα όπως τα θέλουν. Πάντως Καλή η Ιδέα σου!!!Πλάκα θα είχε στην Συζήτηση,Άν και δεν θα άντεχα να ακούω κουφές ερωτήσεις Αν ρωτήσεις πόσο κάνουν τα ενδύματα της δεν θυμάτε και ας τα πήρε προχθες.και αν ακούσει τιμες τηλεσκοπιου τακαχάσι θα τα χάσει.και θα σου πει ότι τόσα δίνει στα ρούχα .
Mixalis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2009 το καλύτερο ήταν όταν με ρώτησε μία κυρία 40 χρονών αν τα αστέρια μέσα από το τηλεσκόπιο έχουν σχήμα αστεριού ΛΟΛ Soleaskywatcher
MARIA ARGYRIOU Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2009 Και εγώ παρακολούθησα την εκπομπή αυτή. Ο κ. Σιμόπουλος και πάλι για μένα ήταν καταπληκτικός, σαφής και κατανοητός. Δεν ξέρω για εσάς αλλά οι ερωτήσεις του κ.Τερενς Κουικ μπορεί να μην ήταν οι καλύτερες ή πιο ουσιώδεις, τουλάχιστον δεν ήταν βλακώδεις και χαζές ερωτήσεις του τύπου: ''Τα αστρα τι λένε για έμας?? ή ήρθαν εξωγήινοι? ή θα μας καταπιεί μια μαύρη τρύπα?'', όπως κάνουν κατα καιρώ οι διάφοροι δημοσιογράφοι των άλλων καναλιών, ρίχνοντας και το επίπεδο της συζήτησης και του θέματος..Ίσως να ήταν καλύτερη η συνέντευξη με τον κ.Γραμματικάκη δεν λέω, αλλά τουλάχιστον προσπάθησε σαν δημοσιογράφος που δεν κατέχει και το αντικείμενο κιόλας, να είναι όσο πιο σαφής και κατανοητός για το ευρύ κοινό.Μου άρεσε όλη η εκπομπή και η όλη παρουσίαση της. Αυτά. Φιλικά, Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν. Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου
thanasisgr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2009 Και εγώ παρακολούθησα την εκπομπή αυτή. Ο κ. Σιμόπουλος και πάλι για μένα ήταν καταπληκτικός, σαφής και κατανοητός. Δεν ξέρω για εσάς αλλά οι ερωτήσεις του κ.Τερενς Κουικ μπορεί να μην ήταν οι καλύτερες ή πιο ουσιώδεις, τουλάχιστον δεν ήταν βλακώδεις και χαζές ερωτήσεις του τύπου: ''Τα αστρα τι λένε για έμας?? ή ήρθαν εξωγήινοι? ή θα μας καταπιεί μια μαύρη τρύπα?'', όπως κάνουν κατα καιρώ οι διάφοροι δημοσιογράφοι των άλλων καναλιών, ρίχνοντας και το επίπεδο της συζήτησης και του θέματος..Ίσως να ήταν καλύτερη η συνέντευξη με τον κ.Γραμματικάκη δεν λέω, αλλά τουλάχιστον προσπάθησε σαν δημοσιογράφος που δεν κατέχει και το αντικείμενο κιόλας, να είναι όσο πιο σαφής και κατανοητός για το ευρύ κοινό.Μου άρεσε όλη η εκπομπή και η όλη παρουσίαση της. Αυτά. Φιλικά, Συμφωνώ απολυτα Ηταν μια απλή δημοσιογραφικη συνεντευξη που απευθυνοταν σε ολο τον κοσμο...... ##########
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2009 κι εμενα δεν με χαλασε (οσο προλαβα να παρακολουθησω τουλαχιστον).Μαλιστα, ενας πιτσιρικας που ηταν στο σπιτι εκεινη την ωρα, ειχε εντυπωσιαστει τοσο πολυ, που οταν τον προσκαλεσα για παρατηρηση σε πρωτη ευκαιρια, εκανε τουμπες απο τη χαρα του.Καλο ειναι να υπαρχουν και τετοιες "εισαγωγικες" εκπομπες.Για φανταστειτε να παρακολουθητε εκπομπη για.... .....(οτιδηποτε , τελος παντων), και οι συντελεστες να χρησιμοποιουν ορολογια αυστηρα τεχνικη. Οσο για ερωτησεις-μαργαριταρια, εχω ερωτηθει αν εχω εντοπισει (ή αν μπορω να εντοπισω) τα αποτυπωματα του Αρμστρονγκ στη Σεληνη!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα