nikfoe Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2005 Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2005 Το αστέρι που σου βγάζει για ευθυγράμιση είναι πολύυυυυυυυυυυ πιο φωτεινό απο τα γύρω του. Δές που δείχνει το τηλεσκόπιο στο περίπου με το μάτι βρές το εμφανώς φωτεινότερο αστέρι και κάνε έτσι την ευθυγράμιση. Όταν το δείς μέσα απο το προσοφθάλμιο θά καταλάβεις ότι είναι αυτό επίσης απο την φωτεινότητά του.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2005 Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2005 Γεια χαρα!Καλοριζικο!Ισημερινη σφηνα (equatorial wedge) πηρες;Ελπιζω πως ναι Στηνε το παντα σαν ισημερινο! Καλα να περνας! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
TKIS Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2005 Το αστέρι που σου βγάζει για ευθυγράμιση είναι πολύυυυυυυυυυυ πιο φωτεινό απο τα γύρω του. Δές που δείχνει το τηλεσκόπιο στο περίπου με το μάτι βρές το εμφανώς φωτεινότερο αστέρι και κάνε έτσι την ευθυγράμιση. Όταν το δείς μέσα απο το προσοφθάλμιο θά καταλάβεις ότι είναι αυτό επίσης απο την φωτεινότητά του. μμμ... δεν το ειχα προσεξει αυτο να πω την αληθεια. την τεταρτη θα ειμαι προς λειβαδεια για παρατηρηση και καμμια φωτογραφια. θα δοκιμασω. σε ευχαριστω για την συμβουλη ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ www.taki.gr
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2005 Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2005 Φίλε TAKIS, Εύχομαι να βρείς γρήγορα λύση στο πρόβλημα. Πληροφοριακά, το σφάλμα 5°-15° δεν είναι μικρό, είναι τεράστιο. Επίσης, όταν έχεις αρκετό ουρανό από πάνω σου η τεχνολογία GPS δεν επηρεάζεται από τοίχους και ανακλάσεις (τουλάχιστον ποτέ δεν έχει δώσει σφάλματα από ανακλάσεις ένα μικρό e-trex που έχω). Επικοινώνησε και απευθείας με τη Meade για το πρόβλημα. Φιλικά, Στέφανος "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
Flashy Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2005 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2005 5-15 μοιρες σε gps go-to είναι οντως αστρονομικο Celestron CPC C8 XLTCelestron NexStar GT - Mak-Cas 4"Μύκονος: 37ο 26'' Ν, 25ο 21'' Ε ================================================Άκης Γκίκας 48η Σειρά Απόφοιτος (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ)
TKIS Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2005 ΠΡΟΧΤΕΣ που βρεθηκα επαρχια η ευθυγραμμηση μου ηταν παρα πολυ καλη και με σφαλμα πολυ μικρο. δεν ξερω τι μπορει να εχει συμβει αλλα το θεμα ειναι οτι θα ηθελα την βοηθεια σας με κατι αλλο. Πανω στο 12'' θελω να προσαρμοσω το ΕΤΧ 125 για να κανω καποιες διορθωσεις σε deep sky φωτογραφιες που απαιτουν πολλη ωρα εκθεση.και εχω τις εξης αποριες. 1) θα χρειαστω αντιβαρα?2) η ευθυγραμμηση να γινει με το ΕΤΧ απανω στο 12'' ?? η να κανω ευθυγραμμηση χωρις το ΕΤΧ και να το προσαρμοσω μετα? ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ www.taki.gr
Μηνάς Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2005 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2005 Πρώτα απ' όλα, καλορίζικο! (ζηλεύω... χεχεχε) Όσο αναφορά τα αντίβαρα, το τηλεσκόπιο πρέπει (ξεκλείδωτο) να ισορροπεί σε οποιαδήποτε θέση. Αν δεν ισορροπεί, τότε χρειάζεσαι αντίβαρα. Οπότε είναι καθαρά πρακτικό το ζήτημα, πρέπει να τα φορτώσεις και να δεις. Σημείωσε οτι αν δεν είναι ζυγισμένο μπρος-πίσω σωστά και χάνει λίγο, θα αντιμετωπίσεις 2 προβλήματα - (α) η κίνησή σου θα "χάνει" έστω και λίγο και (β) θα καταπονείς τα γρανάζια. Καλές παρατηρήσεις εύχομαικαι... δεν θυμάμαι, είπα οτι ζηλεύω; (χεχε με την καλή έννοια, δεν φθονώ) Μηνάς
aristarchus Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2005 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2005 ΠΡΟΧΤΕΣ που βρεθηκα επαρχια η ευθυγραμμηση μου ηταν παρα πολυ καλη και με σφαλμα πολυ μικρο. δεν ξερω τι μπορει να εχει συμβει αλλα το θεμα ειναι οτι θα ηθελα την βοηθεια σας με κατι αλλο. Πανω στο 12'' θελω να προσαρμοσω το ΕΤΧ 125 για να κανω καποιες διορθωσεις σε deep sky φωτογραφιες που απαιτουν πολλη ωρα εκθεση.και εχω τις εξης αποριες. 1) θα χρειαστω αντιβαρα?Οι πιθανοτητες ειναι αρκετα καλες οτι θα χρειαστεις. Να θυμασαι οτι επιθυμεις επιτηδες μια ελαχιστη δυσαναλογια προς την πλευρα των αντιβαρων ωστε η βαση να πιεζεται λιγο.2) η ευθυγραμμηση να γινει με το ΕΤΧ απανω στο 12'' ?? η να κανω ευθυγραμμηση χωρις το ΕΤΧ και να το προσαρμοσω μετα? Η ευθυγραμμηση μπορει να γινει εκ των προτερων η εκ των υστερων. Δεν βλεπω να υπαρχει διαφορα με το ενα η με το αλλο. Μπορει με το πρωτο να εναι λιγο πιο ευκολο λογω λιγοτερου συνολικου βαρος. Ετσι και αλλιως να επιβεβαιωσεις οτι οι δυο αξονες ειναι απολυτα παραλληλοι μεταξυ τους (παρε ενα προσοφθαλμιο που αντιστοιχει σε πολυ μεγαλυ μεγενθυση). Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα