messier88 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2009 Καλησπέρα παιδιά,πρόκειται να αγοράσω νέο τηλεσκόπιο και είχα καταλήξει στο Skywatcher dob 8".Πολύ καλή τιμή αλλά και ποιότητα τηλεσκοπίου από όσα ακούω.Επειδή όμως βλέπω πως πολλοί από εσάς ρωτάτε για το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο να σας ανακοινώσω μερικά νέα.Δυστυχώς το τηλεσκόπιο έχει εξαντληθεί και μου είπε σήμερα το πρωί ο κ. Τσάμπουρας πως περιμένει να μάθει σε καμιά 10αριά μέρες αν θα ξανακυκλοφορήσουν μιας και η Skywatcher ετοιμάζει νέα σειρά (Black Diamond,υπάρχει ο 1ος οπτικός σωλήνας στο astronomy.gr).Η νέα αυτή σειρά(μαζί και τα dob της) αναμένεται τέλη Μαίου.Μου είπε πως θα έχουν αρκετά καλύτερα οπτικά και όχι πολύ μεγάλη διαφορά τιμής(γύρω στα 50ευρώ σε σχέση με το "παλιό" dob 8").
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2009 Αγαπητέ Lokman, είσαι σίγουρος ότι κατάλαβες σωστά; Η Orion Optics (Αγγλία) κατασκευάζει πολύ ποιοτικά κάτοπτρα και όχι σε τέτοιες ποσότητες ώστε να εφοδιάζει μιά εταιρία όπως η SkyWatcher που άλλωστε αφού έχει έδρα την Κίνα μπορεί να τα κατασκευάσει με μικρότερο κόστος). Μήπως ή πληροφορία έλεγε "ποιοτικά κάτοπτρα σαν της Orion Optics";(Η πληροφορία ακούγεται λίγο σαν "H AUDI θα κατασκευάζει μηχανές για τη HYUNDAI") [Το ωραίο avatar που διάλεξες δυστυχώς χρησιμοποιείται ήδη εδώ και πολύ καιρό από τον ενεργό χρήστη alepohori. Μάλλον θα χρειαστεί να το αλλάξεις προς αποφυγή σύγχυσης ή παρεξηγήσεων.) "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
messier88 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2009 Ελπίζω να μην έγραψα λάθος πληροφορίες μιας και μου φαίνονται λογικά αυτά που λες.Τέλως πάντων με συγχωρείτε...σημασία έχει ότι αναμένονται skywatcher με καλύτερη ποιότητα οπτικών! Όσο για το avatar θα το αλλάξω.Δεν ήξερα ότι υπήρχε πρόβλημα να το έχω μιας και δεν είμαι πολύ ενεργός!Σε ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σου!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα