Jump to content

Καινούριο ή μεταχιρισμένο??


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλως ορισες !

 

Εξαρταται απο το τι θες να αγορασεις .

Αν εχει και πολλα ηλεκτρονικα μερη , πιστευω το μεταχειρισμενο εχει μεγαλυτερο ρισκο κυριως αν δεν ισχυει πλεον η εγγυηση .

 

Θα σε συμβουλευα να αποφασισεις ποιο μοντελο θελεις ή να κατασταλαξεις αναμεσα σε καποια και υστερα κοιτα και ποια βρισκεις μεταχειρσμενα .

 

 

Καλα να εισαι

Αλέξανδρος

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Θα συμφωνησω με τον αλεξανδρο.. Αν ενδιαφερεσαι για ηλεκτρονικο θελει λιγο προσοχη.. εξαλου τα τηλεσκοπια εχουν υψηλη αξια μεταπωλησης, τουλαχιστον 80% και εχουν την ιδια αποδοση οσα χρονια και αν περασουν.. αν δεν ενδιαφερεσαι παντως για ηλεκτρονικο δε νομιζω οτι θα χασεις την ωρα να δεις για μεταχειρισμενο.., και γω μεταχειρισμενο πηρα απο ενα φιλο εδω και ειμαι πολυ ευχαριστημενος..
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Νομίζω ότι η διαφορά μεταξύ καινούργιου και μεταχειρισμένου τηλεσκοπίου είναι ελάχιστη, δεδομένου ότι ο πρώην ιδιοκτήτης του να έκανε και την ανάλογη χρήση.

Αυτό όμως για να διαπιστωθεί, απαιτεί κάποια μικρή εμπειρία επί του θέματος.

 

Όσον αφορά για αγορά μεταχειρισμένου, εγώ θα πρότεινα να ελέγξεις καλά την σταθερότητα της βάσης και την κατάσταση των κρυστάλλων, ένας οργανικός λεκές (π.χ. από σάλιο) δεν καθαρίζει εύκολα και θέλει ειδική μεταχείριση.

 

Ακόμα και για αγορά καινούργιου τηλεσκοπίου, καλό θα ήταν να πάρεις μαζί σου κάποιον που ξέρει το αντικείμενο σε γενικές γραμμές.

Χωρίς να θέλω να σε τρομάξω, θα αναφέρω το πάθημα ενός φίλου που του έγινε μάθημα. Έδωσε ένα καλό κομπόδεμα για την αγορά ενός καλού τηλεσκοπίου, την πραγματοποίησε, και όταν επέστρεψε σπίτι με τις κούτες διαπίστωσε ότι το τρίποδο στήριξης (ευτυχώς μόνο αυτό!)ήταν μερικώς βανδαλισμένο!

Και μετά την απομάκρυνση απ’ το ταμείο είναι δύσκολο να αποδείξει κανείς ότι δεν είναι ελέφαντας…

...κοσμοκράτωρ σφαιρηδόν ελισσόμενος περι γαίαν, οίκε θεών μακάρων, ρόμβου δίνησιν οδεύων... (Απόσπασμα ορφικού ύμνου ΟΥΡΑΝΟΥ)
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

πιστευω οτι η αποκτηση ενος μεταχειρισμενου τηλεσκοποιυ και προσθετου εξοπλισμου μαζι ερχεται φθηνοτερα απο την αποκτηση καινουργιου μονο του τηλεσκοπιου,κατα καιρους εδω εμφανιζονται συμφερουσες αγγελειες,ομως θελει προσοχη στο να μπορεις να εκτιμησεις την κατασταση του τηλεσκοπιου,ωστε να μην δωσεις τσαμπα λεφτα,παντως η αποκτηση ενος μεταχειρισεμνου και σε καλη κατασταση τηλεσκοπιου προσωπικα για μενα ειναι ακρως δελεαστικη και συμφερουσα,τονιζω και παλι οταν το τηλεσκοποιο δν εχει συμαδια κακομεταχειρησης και οταν δν προκειται για καποιο ηλεκτρονικο(το οποιο εχει δν εχει εγγυηση αν εμφανισει προβλημα στα ηλεκτρονικα του θα σου φαει πολυ καιρο μεχει να διορθωσουν το προβλημα)

Η ΑΣΤΡΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ !!!!!

astronomy for all

 

http://mechntua.blogspot.com/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης