Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Είδε κανείς χθες το βράδυ μια απίθανη πτώση μετεώρου; Η πορεία του μετεώρου ήταν απο τον αστερισμό της Παρθένου προς τον αστερισμό του Λέοντα γύρω στις 12:00 χθες το βράδυ (24/3/2009). Διένυσε 40 μοίρες περίπου κινούμενο αργά στον ουράνιο θόλο και διασπάστηκε σε 4-5 μικρότερα κομμάτια τα οποία έσβησαν γρήγορα ενω το κύριο τμήμα του μετεώρου συνέχισε τη πορεία του για άλλες 10-15 μοίρες. Κατά τη διάσπαση του μετεώρου έλαμψε πολύ έντονα ξεπερνόντας με βεβαιότητα τη φωτεινότητα της πανσελήνου... δε το πίστευα και απορώ πως δεν έχουν γίνει άλλες αναφορές ως τώρα στο forum. Τέτοιες θεάσεις είναι πραγματικά μεγάλη τύχη να τις βλέπει κανείς και μια που είπα για τύχη, μας θυμίζουν πόσο ευάλωτοι είμαστε σε ένα κατα τ'άλλα αφιλόξενο σύμπαν και πόσο λίγα μπορούμε να προβλέψουμε παρά τη τεχνολογία που διαθέτουμε. Πάντως δε ξέρω αν συμφωνείτε αλλά νομίζω οτι έχουν αυξηθεί τελευταία οι πτώσεις μετεώρων οτι και αν μπορεί να σημαίνει αυτό. Πολλά έχουν ακουστεί για τη κίνηση του ήλιου και των πλανητών γύρω απο το κέντρο του Milkyway και οτι εισερχόμαστε σ'ένα χώρο με πολλά τέτοια αντικείμενα, κατι που ταυτίζεται χρονικά κατα περιόδους με μαζικές εξαφανίσεις ειδών. Μόνο μη που πείτε οτι προκαλώ πανικό γιατι ξέρω πολύ καλά οτι τέτοια φαινόμενα διαρκούν πολλά εκατομύρια χρόνια μέχρι να ολοκληρωθούν αλλά θα ήθελα να ακούσω και άλλες γνώμες γύρω απο τη συγκεκριμένη θεωρία.
Πιστεύω εις ένα Carl Sagan Cosmo, μισώ τον μεταφυσικό υπερφιαλισμό και τις ουτοπίες, αγαπώ τη νόηση..
Δημοσιεύτηκε

Δυστυχώς δεν είχα την τύχη να το δω το χθεσινό. Είδα όμως κάτι παρόμοιο πέρσι το καλοκαίρι από το Ευριπίδειο θέατρο της Σαλαμίνας στα ΝΔ σε ύψος τριάντα μοιρών περίπου. Όλο το θέμα είχε διάρκεια μόλις 4-5 δευτερόλεπτα, αλλά η εικόνα της έντονης διάσπασης του διάττοντα με την γαλαζοπράσινη ουρά που άφησε πίσω του, πρέπει να «μάγεψε» όλους όσους είχαν την τύχη να το δούνε.

Τολμώ να πω ότι ήταν ότι πιο όμορφο έχω δει έως τώρα στον ουρανό.

Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποιος τρόπος πρόβλεψης τέτοιων φαινομένων?

Αν θέλεις κάνε μια μικρή αναφορά σχετικά με το> Πολλά έχουν ακουστεί για τη κίνηση του ήλιου και των πλανητών γύρω απο το κέντρο του Milkyway και οτι εισερχόμαστε σ'ένα χώρο με πολλά τέτοια αντικείμενα, κατι που ταυτίζεται χρονικά κατα περιόδους με μαζικές εξαφανίσεις ειδών.< θα ήθελα να μάθω περισσότερα…

...κοσμοκράτωρ σφαιρηδόν ελισσόμενος περι γαίαν, οίκε θεών μακάρων, ρόμβου δίνησιν οδεύων... (Απόσπασμα ορφικού ύμνου ΟΥΡΑΝΟΥ)
Δημοσιεύτηκε

Κωστα εισαι ενας απο τους πολυ τυχερους!!! (δεν παιζεις και κανενα τζοκερ :D )

Πολλοι περιμενουμε να δουμε εναν τετοιο διαττοντα...αλλα δυστυχως οσες ωρες και αν κατσουμε εξω :( δεν τον βλεπουμε ποτε!

Οσο για τον μυθο περι ευθυγραμμισης κεντρο του γαλαξια κτλ κτλ ειναι απλα ενας μυθος... οποιος εχει προκειψει απο τους Μαγιας (αν και τον ειχαν περισσοτερο συμβολικο - για την ψυχη ή κατι τετοιο τελος παντων)

ουδεμια σχεση εχει με τους Διαττοντες και γενικοτερα με τα ουρανια αντικειμενα τα οποια καιγονται στην γηινη ατμοσφαιρα.

Υπαρχουν τοσα πολλα αντικειμενα εκει εξω <ειδικα στην ζωνη τον αστεροειδων, στην ζωνη του Kuiper, και στο νεφος του ORT> οπου ειναι λιγο "αστειο" να λεμε οτι ευθύνεται ο Γαλαξιας.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Νομίζω πως είναι αποδεκτό ή αποδεδηγμένο ή κατι τέτοιο απο την αστρονομική κοινότητα οτι ο ήλιος και άρα το ηλιακό μας σύστημα πέρα απο τη μακρόχρονη περιστροφή του γύρω απο το κέντρο του γαλαξία διαπερνά σε περιόδους περίπου αν θυμάμαι καλά 350 εκατομύρια έτη το γαλαξιακό δίσκο βρισκόμενος ας μου επιτραπει η έκφραση πότε πάνω και πότε κάτω απο το γαλαξιακό δίσκο. Λέγεται δε οτι στο ενδιάμεσο αυτής της άνω-κάτω πορείας του βρίσκεται πληθώρα απο "βραχώδη σώματα" που είναι πιθανό να ευθύνονται για μαζικές εξαφανίσεις ειδών πάνω στη γή που φαίνεται να συμπίπτουν χρονικά με τις περιόδους που ο ήλιος βρισκόταν στο "κέντρο" αυτής της "ταλάντωσης". Δεν ξέρω αν και τι απ'όλα αυτά είναι αληθές και γι'αυτό ζήτησα τη συνδρομή κάποιου που να γνωρίζει καλύτερα. Δεν έχω πηγές απο συγγραφείς και τα στοιχεία αυτά τα έχω συλλέξει κατα καιρούς απο το διαδύκτιο. Ελπίζω να μην έχουν καμία σχέση με θεωρίες που εμπλέκουν Μάγια ή άλλους λαούς καθότι είμαι τελείος κάθετος σε τέτοιου είδους βιβλιογραφία και μη. Η ουσία νομίζω έχει να κάνει με το αν ο ήλιος κάνει τη ταλάντωση αυτή. Αν ναι και συμπίπτει με τις τακτές εξαφανίσεις ειδών στο πλανήτη μας τότε έχουμε μια αρκετά ισχυρή ένδειξη που μπορεί να οδηγήσει σε θεωρία (που όμως βέβαια δεν είναι τίποτα περισσότερο απο θεωρία) για το τι μπορεί να συμβεί στο μακρινό παρόλαυτά για μας μέλλον.
Πιστεύω εις ένα Carl Sagan Cosmo, μισώ τον μεταφυσικό υπερφιαλισμό και τις ουτοπίες, αγαπώ τη νόηση..
Δημοσιεύτηκε

Χτες στις 23.29 (με ακρίβεια μερικών λεπτών σημείωσα την ώρα) είδα στα νότια ένα φοβερό μετέωρο. Δυστυχώς ήμουν στραμμένος προς την άλλη μεριά του ουρανού, εμφανίστηκε μια λάμψη στο άκρο του ματιού μου, γύρισα και για ένα περίπου δευτερόλεπτο είδα ένα πολύ λαμπρό μετέωρο να σβήνει κάπου στις 10-20 μοίρες ύψος, ήταν σίγουρα διασπασμένο σε άλλα κομμάτια αλλά επειδή δεν πρόλαβα να το παρατηρήσω από την αρχή δεν μπορώ να πω λεπτομέρειες (γι'αυτό και δεν άνοιξα καινούριο θέμα αλλά περίμενα να το πει και κάποιος άλλος για να βεβαιωθώ) . Το σίγουρο είχε ότι πραγματικά με ξάφνιαφνιασε . Το πιο πιθανό ήταν ότι προέρχονταν από τον Λέοντα.

Άρα αν δεν μιλάμε για το ίδιο μετέωρο το πιο πιθανό είναι ότι σχετίζονται, εκείνη τη στιγμή φαίνεται κάποια θρύμματα από αστεροειδή ή τεσπα πέτρες που περιφέρονται στο διάστημα εισήλθαν στην ατμόσφαιρα της Γης και συγκεκριμένα στον ελλαδικό χώρο…

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητε φιλε Κωστα

συγνωμη για πριν, νομιζα οτι αναφερωσουν στο "μυθο" που λενε...anyway

Nαι αυτο που λες μπορει να γινει...και οντως ετσι ειναι,

αλλα δεν γνωριζω αν αυτη την περιοδο διασχιζουμε καποια ζωνη... :?

Πιστευω οτι αν θα περνουσαμε απο μια τετοια ζωνη το φαινομενο θα ηταν πολυ πιο εντονο...σκεψου οτι περναμε απο τις "πρωην ουρες των κομμητων" και εχουμε τις βροχες των διαττοντων <οπου ειναι στο μεγεθος σαν κοκκος αμμου>

Οποτε μου ειναι πιο λογο πιο λογικο το αντικειμενο που ειδες να ειναι απο το ηλιακο συστημα, υπαρουν αρκετα <μαλλον παρα πολλα> αντικειμενα στο μεγεθος μια πετρας ή και ακομα μικροτερατο τα οποια αν θα εμπαιναν στην ατμοσφαιρα θα δημιουργουσαν το φαινομενο που ειδες...

Παντως δεν αποκλειω και αυτο που ειπες...

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Να πω μόνο οτι οι βροχές διατόντων είναι τοπικό φαινόμενο που συμβαίνει και υπάρχει εντός του ηλιακού συστήματος και ετσι ίσως να δικαιολογήται ο μεγαλύτερος ρυθμός εμφάνισης του συγκεκριμένου φαινομένου ενώ το φαινόμενο που νωρίτερα περιέγραψα έχει εμφανώς ευρύτερα σύνορα και αρα γι'αυτό και λόγω των τεράστειων αποστάσεων να εκδηλώνεται πιο αργά και με μικρότερους ρυθμούς.
Δημοσιεύτηκε
Κωστα(γείτονα) το συμβαν το περιεγραψες πολυ σωστα,το ειδα και εγω και οπως αναφερης και παραπανω μπορω να πω οτι.. ναι, ξεπερασε ακομα και τη σεληνη σε φωτεινοτητα,επισης εχω διαβασει,και εχω δει στο ντοκιμαντερ cosmos by carl sagan για την ταλαντωση του ηλιου και ολα τα αλλα που αναφερεις,για την ωρα εχουμε την τυχη με το μερος μας,το μπιλιαρδο δεν εχει αρχισει προς το παρών.
Δημοσιεύτηκε

Παιδιά πραγματικά πρεπεί να είμαι πάρα πολύ τυχερή γιατί εγώ το είδα μέσα στην Αθήνα και μάλιστα οδηγώντας.

απλά από κάποιο σημείο και μετά υπήρχαν διάφορες πολυκατοικίες που δε μου επέτρεπαν να το δω.

'Ηταν πάρα πολύ φωτεινό και δεν ξέρω αν μιλάμε για το ίδιο πράγμα αλλά εγώ το είδα κατά τις 2 το πρωί.

ΥΓ:Αργύρη

χαιρετώ σε!

Δημοσιεύτηκε
Είχα δει παρόμοιο στην Καλαμάτα ΄προπερσυ, μάλιστα κοίταζα την Αφροδίτη απο το τηλεσκόπιο όταν έπεσε από τη μεριά εκείνη και έσπασε 3-4 κομμάτια
Δημοσιεύτηκε
Γεια σου Αργύρη και σένα. Ελπίζω να περάσατε ωραία αστροβραδιά στο Σούνιο προχθές. Αν μη τι άλλο σας αντάμειψε το μετέωρο.
Δημοσιεύτηκε

Αλεξ κι εγω ειδα την προηγουμενη παρασκευη μετεωρο στα νοτια.. Για 1-2 δευτερολεπτα κ πηγαινε δυτικα..

Σημερα στο μαθημα της αστρονομιας ο καθηγητης μου μας ειπε για εναν μετωριτη που διαλυθηκε σε 40+ κομματια και επεσε στο σουδαν..

Εχετε ακουσει κατι;

=)

No confundas mi postura, soy ateo y no creo en ningun dios,

no diferencio a las personas por su raza, su cultura o su mierda de religion!

16/5/09

Δημοσιεύτηκε
Το διάβασα αλλά δε ξέρω την ημερομηνία και ώρα που καταγράφηκε το συγκεκριμένο αντικείμενο. Λέτε ρε παιδιά να είμαστε μάρτυρες του πρώτου μετεώρου που προβλέφθηκε οτι θα πέσει στη γή και του οποίου βρέθηκαν θραύσματα;;;
Δημοσιεύτηκε
Μ'αρέσει... πάντα "φρέσκα" τα αστρονομικά νέα σ'αυτό το τόπο!!! :frown:
Δημοσιεύτηκε

ώρα 8.53 παρατηρώ εκμεταλευόμενος την "ώρα της Γης" εκεί που βλέπω τον κρόνο(για προθέρμανση) ,να ένα πεφταστέρι που γρήγορα σαν φλεγόμρνη μπάνα σχίσει τον ουρανό ...με γυμνό μάτι δεν πρόλαβα να το δω...

Τι γίνεται ρε παιδιά πολλά μετέωρα τελευταία :!: :D

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο πραγματικά απίστευτο μετέωρο.

Κοίταζα τον ουρανό για να δω διαφορά από την ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ και εκείνη την στιγμή πάνω από την Αθήνα είδα μια φλεγόμενη μπάλα να διασχίζει για περίπου 5δευτερόλεπτα τον ουρανό και στο τέλος να σκάει!!!! :mrgreen: :shock:

Φοβερό 8)

Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!!

http://www.astrothemis.gr

Greek Astrophotography Discord Chat!

https://discord.gg/2DUPacrNfM

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης