Jump to content

YANNISLX90

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    57
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από YANNISLX90

  1. YANNISLX90

    CANON EOS 500D f00 ME T-RING

    Δηλαδή το f00 είναι φυσιολογικό? Είσαι απολύτως σίγουρος? Βασικά μόλις έκανα μια δοκιμή, φυσικά κ δεν βλέπω λάμπα κ γενικώς κατι άλλο εκτός απο φώς αλλά μου κάνει τρομερή εντύπωση που δεν μπόρεσα να δώ ΤΙΠΟΤΑ μέσω του live view όταν είχα κεντράρει Σείριο παρόλο που γύρισα τον εστιαστή απο τέρμα αριστερά σε τέρμα δεξιά.
  2. YANNISLX90

    CANON EOS 500D f00 ME T-RING

    Πετρο σε ευχαριστώ για την πληροφορία. Ενώ έχω αναμένη την μηχανή αποσυνδένω τον φακό 18-55 και με το που τον γυρνάν ελάχιστα για να ξεκουμπώσει, μου βγάζει αμέσως το f00. Φαντάζομαι οτι μάλλον παίρνεις reference απο τις μεταλικές επαφες που έχει μέσα (τα δοντακια όχι τα σιδεράκια στον δακτύλιο). Το πρόβλημά μου όμως είναι οτι απότι θυμάμαι την πρώτη φορά που το είχα βάλει μπορούσα και ρύθμιζα το διάφραγμα και νομίζω οτι πρέπει να μπορείς να το ρυθμίζεις?! Επίσης όλο αυτό γίνεται και το ρωτάω γιατί ήδη δοκίμασα να βγάλω φωτογραφίες και δυστυχώς το μόνο που πήρα είναι μαυρίλα! Δοκίμασα κ για να είμαι σίγουρος το Σείριο για 30 δευτερόλεπτα αλλα τίποτα. Διαφραγμα οταν συνδέεις τη μηχανη στο τηλεσκόπιο απ' όσο ξέρω δεν ρυθμίζεις. Μήπως έχει κάποιο πρόβλημα η μηχανη και δεν μπορει να κάνει έκθεση μεγάλης διαρκειας; Δοκίμασε μια εκθεση καποιων δευτερολέπτων με τον φακό της μηχανής να δούμε αν θα δουλέψει. OK! 'Αν δεν ρυθμίζεις διάφραγμα τοτε πάω πάσο. Απλά είμαι νέος στην αστροφωτογράφιση και δεν ξέρω. Πάντως η μηχανή δουλεύει κανονικά. Μόλις έβγαλα μία φώτο 15 δευτερολέπτων και βγήκε κανονικά (με πολύ φώς βέβαια) Τώρα να έκανα λάθος εστίαση στον Σείριο και να μην έβγαλε τίποτα? Δεν νομίζω. Είχα δοκιμάσει κ πιό πρίν στον ORION αλλα κ εκεί τίποτα, ούτε κάν ένα αστέρι...
  3. YANNISLX90

    CANON EOS 500D f00 ME T-RING

    Το ρύθμισα ΚΑΙ στη θέση Av περιστρέφοντας τον τροχό των χρόνων KAI στη θέση manual. Το Σείριο τον είχα κεντράρει, τον έβλεπα απο το προσοφθάλμιο αλλά στο live view δεν έβλεπα τίποτα. Λες και δεν πέρναγε κάν φως απο μέσα. Γιαυτο λέω οτι θεωρεί οτι το διαφραγμα είναι κλειστό, εξού και το f00.
  4. YANNISLX90

    CANON EOS 500D f00 ME T-RING

    Πετρο σε ευχαριστώ για την πληροφορία. Ενώ έχω αναμένη την μηχανή αποσυνδένω τον φακό 18-55 και με το που τον γυρνάν ελάχιστα για να ξεκουμπώσει, μου βγάζει αμέσως το f00. Φαντάζομαι οτι μάλλον παίρνεις reference απο τις μεταλικές επαφες που έχει μέσα (τα δοντακια όχι τα σιδεράκια στον δακτύλιο). Το πρόβλημά μου όμως είναι οτι απότι θυμάμαι την πρώτη φορά που το είχα βάλει μπορούσα και ρύθμιζα το διάφραγμα και νομίζω οτι πρέπει να μπορείς να το ρυθμίζεις?! Επίσης όλο αυτό γίνεται και το ρωτάω γιατί ήδη δοκίμασα να βγάλω φωτογραφίες και δυστυχώς το μόνο που πήρα είναι μαυρίλα! Δοκίμασα κ για να είμαι σίγουρος το Σείριο για 30 δευτερόλεπτα αλλα τίποτα.
  5. YANNISLX90

    CANON EOS 500D f00 ME T-RING

    Στα custom setting ολα είναι στη θέση 0. Με λίγα λόγια δεν έχει μπεί σε θέση LOCK. To manual δεν λεει κατι για το f00 πουθενα!
  6. YANNISLX90

    CANON EOS 500D f00 ME T-RING

    Δεν καταλαβα, ποιά εννοείς θέση "LOCK" ? Που βρίσκεται? Προσδιόρισε το για να απαντήσω.
  7. YANNISLX90

    CANON EOS 500D f00 ME T-RING

    Ναι την έχω βάλει..μάλιστα δοκίμασα και τα άλλα modes μήπως και υπήρχε πρόβλημα με το συγκεκριμένο (Μ) αλλα πάλι τίποτα. Να τονίσω ότι είχα ξαναδοκιμάσει παλιά με τα ίδια υλικά και δεν είχα πρόβλημα τότε. Δηλαδή στη θέση (Μ) ρύθμιζα τα πάντα (ταχύτητα κλείστρου, διάφραγμα, iso). Απο τότε δεν έχω κάνει κάτι άλλο, φωτογραφίες βγάζω κανονικά και το t-ring της canon κουμπώνει κανονικά και κάνει τον χαρακτηριστικό ήχο (κλικ).
  8. Γεια σας και χρόνια πολλά, Αφού εγκατέστησα με επιτυχία την πολική σφήνα και ύστερα απο την πρώτη μου πολική ευθυγράμμιση αντιμετώπισα ένα απροσδόκητο πρόβλημα. Βάζοντας το t-ring στην μηχανή μου μαζί με τον αντάπτορα μου βγάζει όταν την ανοίγω f00 στο apperture. Βάζω πάλι τον φακό της και δουλεύει μια χαρά. Με το t-ring / adapter όμως τίποτα, τραβάει με κλειστό διάφραγμα. Παρακαλώ ενημερώστε με άν έχετε αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα και συμβουλέψτε με. Ευχαριστώ
  9. Πολύ καλή δουλειά!! Φαίνεται με διαφορά οτι έχεις πραγματικά ασχοληθεί για να βγεί αυτό το τρομερό αποτέλεσμα. ΜΠΡΑΒΟ!
  10. YANNISLX90

    Αριστοτελης,Ευδοξος και πολυ Seeing

    Ενα πολυ μεγαλο μπραβο κ απο μενα συνονοματε!Φοβερη φωτο!!
  11. YANNISLX90

    Η γούνα της αλεπούς - Ngc2264

    Τρομερη φωτογραφια!! Ανυπομονω να καταφερω να βγαζω κ εγω τετοιες...
  12. YANNISLX90

    ΣΕΛΗΝΗ

    Στο photoshop το μόνο που έκανα είναι crop την εικόνα και text. Δοκίμασα να κάνω sharp αλλα δεν μου άρεσε κ το έβγαλα.. Δεν ξέρω αν υπάρχουν άλλα φίλτρα που να βοηθάνε στην καθαρότητα της εικόνας..
  13. YANNISLX90

    Σεληνη Μωσαϊκο 6 Ιουνιου

    Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Ο !
  14. YANNISLX90

    Μωσαϊκο σεληνης του Yannislx90

    Εγώ πάντως είμαι ευχαριστημένος!
  15. YANNISLX90

    ΣΕΛΗΝΗ

    Κώστα σε ευχαριστώ! Πολύ ωραίο project το μωσαικό σου καλα έκανες κ το έφτιαξες!!!
  16. YANNISLX90

    ΣΕΛΗΝΗ

    Σε ευχαριστώ για την θετική σου κριτική! Βοηθάει ψυχολογικά κ με "φτιάχνει" για επόμενες ακόμη καλύτερες φώτο. Απότι θυμάμαι στις ρυθμίσεις της κάμερας δεν έβαλα πολυ contrast κ brightness, αλλά ούτε κ στο registax. Θα έλεγα οτι αυτό που βλέπεις μπορεί να οφείλεται σε λίγο παραπάνω gain. Στα wavelets έχω βάλει σχεδόν όλα τα layers στην μέση και λίγο πιο πάνω!
  17. YANNISLX90

    ΑΡΗΣ

    2η προσπάθεια ... οσο πάει έχω την εντύπωση οτι καλυτερεύει...
  18. YANNISLX90

    ΣΕΛΗΝΗ

    2η προσπάθεια (δεύτερη φώτο).... οσο πάει έχω την εντύπωση οτι καλυτερεύει...
  19. YANNISLX90

    ΣΕΛΗΝΗ

    2η προσπάθεια (πρώτη φώτο).... οσο πάει έχω την εντύπωση οτι καλυτερεύει...
  20. YANNISLX90

    ΣΕΛΗΝΗ

    Αλέξανδρε σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου. Την εστίαση πραγματικά δεν μπόρεσα να την πετύχω καλύτερη λόγω πολλών δονήσεων και ταλαντώσεων. Γενικώς σίγουρα θέλει καλύτερες ρυθμίσεις και προσοχή κάτι το οποίο έκανα σε χθεσινή φώτο που θα αναρτήσω πιο μετά. Unsharp mask? Που είναι αυτό κ τί είναι? Shutter time άλλαξα αλλά δεν είδα διαφορά προς το καλύτερο..
  21. Κώστα στο registax είχα ήδη κλικάρει την επιλογή colour και δυστυχώς δεν είδα καμία διαφορά, εξακολουθεί να είναι ασπρόμαυρο. Μάλλο φταίει οτι το τράβηξα σε Y800 video format. Θα τσεκάρω να δω τις διαφορές στα formats και θα σας πω..
  22. YANNISLX90

    Κρόνος

    Πρώτη δοκιμή κ για κρόνο, προσωπικά πολύ απογοητευμένος απο το αποτέλεσμα.
  23. YANNISLX90

    ΣΕΛΗΝΗ

    Πρώτη δοκιμή κ εδώ με την νέα σελήνη.
  24. YANNISLX90

    ΑΡΗΣ

    Πρώτη δοκιμή για τον Άρη με την DBK21. Όπως προανέφερα δυστυχώς μάλλον χρησιμοποίησα κάποιο λάθος video format κατα την εγγραφή και ενώ μου τον έδειχνε κόκκινο στην εικόνα η αποτύπωση του στο βίντεο βγήκε ασπρόμαυρη.
  25. Αρκετά καλές φωτογραφίες φίλε μου! Πράγματι χθές Αθήνα/Πειραιά το seeing ήταν αρκετά καλό και με λιγότερα ρεύματα αέρα, κάτι το οποίο βοήθησε σημαντικά και εμένα στις προσπάθειες μου. Εν ολίγοις εξαφανίστηκε το βράσιμο στην κάμερα και μπόρεσα επιτέλους να διακρίνω με άνεση τον Άρη και κάποιες λεπτομέρειες του. Επίσης ο Κρόνος ήταν πολύ καλός και η σελήνη όπως πάντα μαγευτική! Το μόνο που με ξενέρωσε είναι οτι στις εγγραφές μου μάλλον χρησιμοποίησα κάποιο άλλο video format απο το σωστό και ενώ έβλεπα έγχρωμα την εικόνα μετά στο stacking μου έβγαλε το βίντεο ασπρόμαυρο. Μερικές φωτογραφίες θα βάλω στο section αστροφωτογραφίες οπότε περιμένω εκεί τα σχόλια σας. Ξέρει κανείς τι αντιπροσωπεύουν τα συγκεκριμένα video format? πχ U800,RGB24,RGB32,UYVY
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης