nikos1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2009 Η κατασκευή των πλανητών έγινε με έτοιμο πηλό (πωλείται σε όλα τα βιβλιοπωλεία) εσωτερικά χρησιμοποίησα χαρτί κουζίνας. Για να επιτευχθεί το σχήμα σχεδόν τέλειας σφαίρας οι πλανήτες λειάνθηκαν με υαλόχαρτο. Τις σφαίρες τις έβαψα με μπογιές παστέλ. Ο Ήλιος απεκονίζεται με ένα μπαλόνι διαμέτρου 140 εκατ. περίπου το οποίο φουσκώνω με ηλεκρική τρόμπα. Διαστάσεις πραγματικές και διαστάσεις υπο κλίμακα. Οι πλανήτες σε ειδικό ράφι (απο λάθος τοποθέτησα τελευταίο τον Ουρανό αντι του Ποσειδώνα!) Ο Ήλιος και οι πλανήτες στο πάτωμα. (απο λάθος τοποθέτησα τελευταίο τον Ουρανό αντι του Ποσειδωνα!) Η Γη ο Άρης και ο Δίας απο κοντά. Οι πλανήτες πριν το βάψιμο. Έτοιμος πηλός.
nansy Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2009 WWWWOOOOWWW!!!! Καταπληκτικό!!!!!!!!Μπράβο και πολλά συγχαρητήρια!!!!! Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
ΜΟΥΣΟΚΛΗΣ ΧΕΙΡΩΝΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2009 Έχω φτιάξει δεκάδες μικρά αγαλματίδια αλλά και μεγαλύτερα (σε φυσική κλίμακα), αλλά τους πλανήτες δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου να τους κατασκευάσω με πηλό!!! Είσαι απίστευτος!!! Είσαι τέλειος!!! Μπράβο!!! ...κοσμοκράτωρ σφαιρηδόν ελισσόμενος περι γαίαν, οίκε θεών μακάρων, ρόμβου δίνησιν οδεύων... (Απόσπασμα ορφικού ύμνου ΟΥΡΑΝΟΥ)
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2009 Καταπληκτικό!!! Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
nikos1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2009 Σας ευχαριστώ! Χειρώνιε, για να σχηματίσω αρχικά τους πλανήτες στο σχήμα της σφαίρας χρησιμοποίησα χαρτί κουζίνας το οποίο συγκράτησα με μονωτική ταινία και πάνω σε αυτό, το αρχικό σχήμα, τοποθέτησα το στρώμα του πηλού. Ολα τ άλλα όπως τα γραφω στην αρχή.
nikos1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2009 Και μια τελευταία φωτο με την Γη και τον Άρη (σε κλίμακα 1:1000000000 όπως είπαμε παραπάνω). Η Γη και ο Άρης.
jimkopa Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2009 Μπράβο πολυ καλη δουλεια «Μην βαδίζεις απαλά μέσα σε αυτήν την καλή νύχτα – Εξοργίσου, εξοργίσου ενάντια στον θάνατο του φωτός».Do Not Go Gentle Into That Good NightDylan Thomas (1914-1953)
blackholesun Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2009 Μπραβο φιλε μου πολυ καλη δουλεια, προσεξα οτι εδωσες και μεγαλη σημασια στο μεγεθος τον πλανητων ... το οποιο ειναι πολυ σημαντικο και ο (Σωστος) παρατηρητης κοιταει εξισου και αυτο...Μπραβο αλλη μια φορα και απο μενα.
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2009 Πολλά συγχαρητήρια και από μένα! Με την συγκεκριμένη κλίμακα μεγέθους του ηλιακού συστήματος, θα πρέπει να τοποθετήσουμε τη Γή 150 μέτρα από τον Ήλιο και τον Ποσειδώνα... στα 4,5χιλιόμετρα Εδώ ενα πολύ ενδιαφέρον λίνκ, http://www.exploratorium.edu/ronh/solar_system/ Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
themis_kart Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2009 Φοβερή κατασκευή μπράβο σου!!!Το είχα σκεφτεί και εγώ κάποια στιγμή αλλά για έτοιμοπου πουλάνε για παιδάκια αλλά δεν μου άρεσε. Αυτό είναι 10000 φορές καλύτερο!!!! Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!! http://www.astrothemis.gr Greek Astrophotography Discord Chat! https://discord.gg/2DUPacrNfM
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2009 Πολυ μ άρεσε η δουλειά σου... Τα θερμά μου συγχαρητήρια.. Σαν ιδέα θα έριχνα .. να έβαζες δακτύλιους στον Κρόνο.. χάνει την τεράστια ομορφιά του έτσι. Με χαρτόνι θα μπορούσε να γίνει (όσο για τον κενό χώρο ανάμεσα στον πλανήτη και τους δακτύλιους θα έλεγα κάτι σε διαφανο υλικό ως στήριγμα).. Και πάλι συγχαρητήρια..
nikos1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2009 Σας ευχαριστώ Σχετικά με τους δακτύλιους του Κρόνου, αλήθεια είναι ότι το σκέφτηκα πολλές-πολλές φορές αλλά απόφαση δεν πήρα. Ο δακτύλιοι φάινονται όμορφοι,αλλά ίσως προσθέσουν λίγο όγκο (ψευδαίσθηση οπτική) στον πλανήτη. Έχει βέβαια και τεχνικές δυσκολίες...δεν ξέρω ακόμη, ίσως το προσπαθήσω στο μέλλον...
koyote Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2009 Ωραιος!!!!!!Εγραψες πραγματικα!!!! Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
elli Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2009 Τέλειο! Θα το προσπαθήσω και εγώ... Astronomy compels the soul to look upwards and leads us from this world to another. Plato http://http://nightskyastro.blogspot.com/
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2009 Ένα μεγάλο μπράβο και από εμένα, είναι τέλεια διακόσμηση για παιδικό (και όχι μόνο!) δωμάτιο! ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
alepohori Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2009 Μπράβο για την υπέροχη ιδέα σου! Ανάλογη κατασκευή έχω σκεφτεί και εγώ αλλά για στήσιμο κατά την διάρκεια κάποιας εκλαικευτικής εκδήλωσης, για να καταλάβει αμέσως ο κόσμος τα μεγέθη που χαρακτηρίζουν το Ηλιακό Σύστημα. Είναι ο καλύτερος και ο πιο κατανοητός τρόπος! Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Κάστωρ Ιανός Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2009 Μπράβο Νίκο, πολύ καλή δουλειά. Με την πρώτη ευκαιρία, θα περάσω να τους δω και από κοντά. Sky Watcher 8΄΄ : η όμορφη ντομπσόνα, Χρησιμοποιούμενη όποτε …… κάνει ξαστεριά.
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2009 Συγχαρητήρια. Εξαιρετική δουλειά. Είχα σκεφτει πριν ένα χρόνο να ζωγραφίσω υπό κλίμακα το ηλιακό σύστημα στο ταβάνι του δωματίου της κόρης μου.... Το "πρόβλημα" όπως ανάφερε και ο Γιάννης είναι οι αποστάσεις (υπό κλίμακα) ακόμα και αν ζωγραφίσεις τους πλανήτες ως σημεία θέλεις μία διάμετρο πάνω από 6 μέτρα μέχρι την τροχιά του Πλούτωνα..... Ωπ λέτε τώρα που ο Πλούτωνας δεν είναι πλέον πλανήτης να χωράει.....;;;;;; Και πάλι συγχαρητήρια Νίκο Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
nikos1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2009 Eυχαριστώ και πάλι για τα καλά σας λόγια! Γιώργο, έλα όποτε θες, επίσης, με την 1η ευκαρία, θα το δείξουμε και στον κόσμο σε καμμιά εκδήλωση.
Alexander Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2009 πο πο πολύ καλό ειδικά η εκόνα με τον ήλιο τα λέει όλα Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
spaceadmirer Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2009 Μπραβο ηταν απλα υπεροχα!!!Συγχαρητηρια!!! Αυτο που κανει πολλους να εκνευριζονται σχετικα με τα αστρα ειναι το γεγονος οτι κατι τοσο ομορφο ζει τοοοσο μακρυα τους...... Στους αστροφιλους,Χριστίνα Τρυφώνη
MARIA ARGYRIOU Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2009 Να πω με την σειρά μου, πολλά συγχαρητήρια για αυτήν την υπέροχη δουλειά! Πραγματικά μου έκανε μεγάλη εντύπωση που δώσατε τόσο μεγάλη λεπτομέρεια στις αναλογίες. Το αποτέλεσμα είναι εκθαβωτικό. Ελπίζω να το τολμήσω και εγώ. Πάντως καλή ιδέα ήταν να κάνετε και μια μικρή διάλεξη με θέμα το 'Ηλιακό Σύστημα' ή γενικότερα περί αστρονομίας.Θα εντυπωσιαστούν σίγουρα όλοι με την δουλειά σας. Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν. Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου
titi Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2009 πολλα πολλα συγχαρητηρια και απο εμενα.... πρεπει να σπαταλησες πολυ χρονο για κατι τετοιο, και φανταζομαι οτι δεν σου περισσευει και πολυς αφου λογικα υπαρχει και μια δουλεια (λογω ηλικιας, οπως ολοι μας...) τελικα αμα εχει μερακι ο ανθρωπος και θελει, το αποτελεσμα ειναι φανταστικο. και παλι , ευγε " αν θελεις να γινεις πραγματικος επιστημονας πρεπει να σκεφτεσαι τουλαχιστον μιση ωρα την ημερα με τροπο αντιθετο απο τους συναδελφους σου "Albert Einstein
Bi2L Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2009 Πολυ καλο!! Παρα Πολυ Καλος!! Χιλια Μπραβο! [code:1]for i=0to i=1000write="Μπραβο "[/code:1] Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα