Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Η κατασκευή των πλανητών έγινε με έτοιμο πηλό (πωλείται σε όλα τα βιβλιοπωλεία) εσωτερικά χρησιμοποίησα χαρτί κουζίνας. Για να επιτευχθεί το σχήμα σχεδόν τέλειας σφαίρας οι πλανήτες λειάνθηκαν με υαλόχαρτο. Τις σφαίρες τις έβαψα με μπογιές παστέλ. Ο Ήλιος απεκονίζεται με ένα μπαλόνι διαμέτρου 140 εκατ. περίπου το οποίο φουσκώνω με ηλεκρική τρόμπα.

169756236_-.thumb.jpg.a07b49d78f287974cfa9d43ddfc0998a.jpg

Διαστάσεις πραγματικές και διαστάσεις υπο κλίμακα.

P2210021-1.thumb.jpg.71e1b2b0279544f2ee05a44ea571da1c.jpg

Οι πλανήτες σε ειδικό ράφι (απο λάθος τοποθέτησα τελευταίο τον Ουρανό αντι του Ποσειδώνα!)

P1000697-1.thumb.jpg.ac6d5e66f48c5ff684a68a783e45d076.jpg

Ο Ήλιος και οι πλανήτες στο πάτωμα. (απο λάθος τοποθέτησα τελευταίο τον Ουρανό αντι του Ποσειδωνα!)

P2260014-1.thumb.jpg.71e1297d6842098d107fba80c047ce82.jpg

Η Γη ο Άρης και ο Δίας απο κοντά.

987350359_-1.thumb.jpg.d1da0c1b47fdf3f678ce43efd7eac330.jpg

Οι πλανήτες πριν το βάψιμο.

-1.thumb.jpg.f9edd1f0d44b8727f15a8c448bf0745c.jpg

Έτοιμος πηλός.

Δημοσιεύτηκε
WWWWOOOOWWW!!!! :shock: :shock: :shock: :!: Καταπληκτικό!!!!!!!!Μπράβο και πολλά συγχαρητήρια!!!!! =D> =D> =D> =D>

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Δημοσιεύτηκε
Έχω φτιάξει δεκάδες μικρά αγαλματίδια αλλά και μεγαλύτερα (σε φυσική κλίμακα), αλλά τους πλανήτες δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου να τους κατασκευάσω με πηλό!!! Είσαι απίστευτος!!! Είσαι τέλειος!!! Μπράβο!!! =D> =D> =D>
...κοσμοκράτωρ σφαιρηδόν ελισσόμενος περι γαίαν, οίκε θεών μακάρων, ρόμβου δίνησιν οδεύων... (Απόσπασμα ορφικού ύμνου ΟΥΡΑΝΟΥ)
Δημοσιεύτηκε

Σας ευχαριστώ!

Χειρώνιε, για να σχηματίσω αρχικά τους πλανήτες στο σχήμα της σφαίρας χρησιμοποίησα χαρτί κουζίνας το οποίο συγκράτησα με μονωτική ταινία και πάνω σε αυτό, το αρχικό σχήμα, τοποθέτησα το στρώμα του πηλού. Ολα τ άλλα όπως τα γραφω στην αρχή.

Δημοσιεύτηκε
Μπράβο πολυ καλη δουλεια =D>

«Μην βαδίζεις απαλά μέσα σε αυτήν την καλή νύχτα – Εξοργίσου, εξοργίσου ενάντια στον θάνατο του φωτός».Do Not Go Gentle Into That Good Night

Dylan Thomas (1914-1953)

Δημοσιεύτηκε

Μπραβο φιλε μου πολυ καλη δουλεια, προσεξα οτι εδωσες και μεγαλη σημασια στο μεγεθος τον πλανητων ... το οποιο ειναι πολυ σημαντικο και ο (Σωστος) παρατηρητης κοιταει εξισου και αυτο...

Μπραβο αλλη μια φορα και απο μενα. =D> =D> =D>

82758172.gif
Δημοσιεύτηκε

Πολλά συγχαρητήρια και από μένα! =D>

Με την συγκεκριμένη κλίμακα μεγέθους του ηλιακού συστήματος,

θα πρέπει να τοποθετήσουμε τη Γή 150 μέτρα από τον Ήλιο

και τον Ποσειδώνα... στα 4,5χιλιόμετρα :D

Εδώ ενα πολύ ενδιαφέρον λίνκ,

http://www.exploratorium.edu/ronh/solar_system/

Δημοσιεύτηκε

Φοβερή κατασκευή μπράβο σου!!!

Το είχα σκεφτεί και εγώ κάποια στιγμή αλλά για έτοιμο

που πουλάνε για παιδάκια αλλά δεν μου άρεσε.

Αυτό είναι 10000 φορές καλύτερο!!!!

=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>

Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!!

http://www.astrothemis.gr

Greek Astrophotography Discord Chat!

https://discord.gg/2DUPacrNfM

Δημοσιεύτηκε

Πολυ μ άρεσε η δουλειά σου... Τα θερμά μου συγχαρητήρια..

Σαν ιδέα θα έριχνα .. να έβαζες δακτύλιους στον Κρόνο.. χάνει την τεράστια ομορφιά του έτσι. Με χαρτόνι θα μπορούσε να γίνει (όσο για τον κενό χώρο ανάμεσα στον πλανήτη και τους δακτύλιους θα έλεγα κάτι σε διαφανο υλικό ως στήριγμα)..

Και πάλι συγχαρητήρια..

Δημοσιεύτηκε

Σας ευχαριστώ :D

Σχετικά με τους δακτύλιους του Κρόνου, αλήθεια είναι ότι το σκέφτηκα πολλές-πολλές φορές αλλά απόφαση δεν πήρα. Ο δακτύλιοι φάινονται όμορφοι,αλλά ίσως προσθέσουν λίγο όγκο (ψευδαίσθηση οπτική) στον πλανήτη. Έχει βέβαια και τεχνικές δυσκολίες...δεν ξέρω ακόμη, ίσως το προσπαθήσω στο μέλλον...

Δημοσιεύτηκε
Ωραιος!!!!!!Εγραψες πραγματικα!!!!

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Μπράβο για την υπέροχη ιδέα σου! Ανάλογη κατασκευή έχω σκεφτεί και εγώ αλλά για στήσιμο κατά την διάρκεια κάποιας εκλαικευτικής εκδήλωσης, για να καταλάβει αμέσως ο κόσμος τα μεγέθη που χαρακτηρίζουν το Ηλιακό Σύστημα. Είναι ο καλύτερος και ο πιο κατανοητός τρόπος!

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Συγχαρητήρια. Εξαιρετική δουλειά. Είχα σκεφτει πριν ένα χρόνο να ζωγραφίσω υπό κλίμακα το ηλιακό σύστημα στο ταβάνι του δωματίου της κόρης μου.... Το "πρόβλημα" όπως ανάφερε και ο Γιάννης είναι οι αποστάσεις (υπό κλίμακα) ακόμα και αν ζωγραφίσεις τους πλανήτες ως σημεία θέλεις μία διάμετρο πάνω από 6 μέτρα μέχρι την τροχιά του Πλούτωνα..... Ωπ λέτε τώρα που ο Πλούτωνας δεν είναι πλέον πλανήτης να χωράει.....;;;;;; :cheesy: :cheesy:

Και πάλι συγχαρητήρια Νίκο =D> =D> =D>

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

Arthur C. Clarke

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

Δημοσιεύτηκε
Eυχαριστώ και πάλι για τα καλά σας λόγια! :D Γιώργο, έλα όποτε θες, επίσης, με την 1η ευκαρία, θα το δείξουμε και στον κόσμο σε καμμιά εκδήλωση.
Δημοσιεύτηκε

πο πο πολύ καλό =D>

ειδικά η εκόνα με τον ήλιο τα λέει όλα :shock:

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Δημοσιεύτηκε

Μπραβο ηταν απλα υπεροχα!!!

Συγχαρητηρια!!!

=D> =D> =D>

Αυτο που κανει πολλους να εκνευριζονται σχετικα με τα αστρα ειναι το γεγονος οτι κατι τοσο ομορφο ζει τοοοσο μακρυα τους......

Στους αστροφιλους,

Χριστίνα Τρυφώνη :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Να πω με την σειρά μου, πολλά συγχαρητήρια για αυτήν την υπέροχη δουλειά! =D> =D>

Πραγματικά μου έκανε μεγάλη εντύπωση που δώσατε τόσο μεγάλη λεπτομέρεια στις αναλογίες. :D =D> Το αποτέλεσμα είναι εκθαβωτικό. =D>

Ελπίζω να το τολμήσω και εγώ. 8) :)

Πάντως καλή ιδέα ήταν να κάνετε και μια μικρή διάλεξη με θέμα το 'Ηλιακό Σύστημα' ή γενικότερα περί αστρονομίας.Θα εντυπωσιαστούν σίγουρα όλοι με την δουλειά σας. :D

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Δημοσιεύτηκε

πολλα πολλα συγχαρητηρια και απο εμενα....

=D> =D> =D> =D>

πρεπει να σπαταλησες πολυ χρονο για κατι τετοιο, και φανταζομαι οτι δεν σου περισσευει και πολυς αφου λογικα υπαρχει και μια δουλεια (λογω ηλικιας, οπως ολοι μας...) :-note

τελικα αμα εχει μερακι ο ανθρωπος και θελει, το αποτελεσμα ειναι φανταστικο. :!: :!: :!:

και παλι , ευγε :D :D :D

" αν θελεις να γινεις πραγματικος επιστημονας πρεπει να σκεφτεσαι τουλαχιστον μιση ωρα την ημερα με τροπο αντιθετο απο τους συναδελφους σου "

Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε

Πολυ καλο!! Παρα Πολυ Καλος!! \:D/

Χιλια Μπραβο! =D> =D> =D>

[code:1]for i=0

to i=1000

write="Μπραβο =D> "[/code:1]

:mrgreen:

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης