tsaousis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2009 Ψαχνω για μοτερ ορθης αναφορας και αποκλισης για EQ6 και για ενα οδηγητικο τηλεσκοπιο. πανω στην βαση εχω προσαρμοσει ενα orion optics 250 f/4,8. Τι μου προτεινετε.sorry δεν εννοω ακριβως αυτο απλα ψαχνω για καποιο μοτερ που να κραταει στο κεντρο (για πολυ ωρα) του προσοφθαλμιου το εκαστοτε αντικειμενο που παρατηρω.ΣΥΓΝΩΜΗ για την ασχετοσυνη μου, το προσπαθω παντος να καλητερευσω.
babgia Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2009 Έχεις κάνει μήπως κάποιο λάθος, η EQ6 έχει ενσωματωμένα μοτερ απο την κατασκευή της νομίζω. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2009 Αν έχω καταλάβει καλά, έχεις κάποιο παλαιότερο μοντέλο της EQ6 (μαύρο) το οποίο ερχόταν με απλα μοτέρ χωρίς goto και θέλεις να αναβαθμιστείς στον νεότερο ver 3.XX χειριστήριο και μοτέρ της skywatcher; Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να βρεις το upgrade kit για EQ6 ή Orion atlas (είναι το ίδιο).Το δικό μου κιτ αναβάθμισης το είχα πάρει πριν 3 χρόνια από Γερμανία (telescope service). Περιλαμβάνει χειριστήριο και μοτέρ και απαιτείται μια μικρή επέμβαση στη στήριξη προκειμένου να βγουν τα παλιά μοτέρ και πλακέτα και να τοποθετηθούν τα καινούργια - διαδικασία ευκολότερη από όσο ακούγεται... Από όσο ξέρω υπάρχουν και κάποιες άλλες λύσεις τρίτων κατασκευαστών (καλύτερες αλλά και ακριβότερες) για τη συγκεκριμένη στήριξη. Για περισσότερα ρίξε μια ματιά εδώ:http://www.telescope-service.com/Skywatcher/mounts/mounts.htmlΣε κάθε περίπτωση πάντως αυτό που ψάχνεις δεν είναι κάτι φθηνό.Καλή συνέχεια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα