Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2009 Γιατί τόση αγωνία σε αυτό το χώρο ο ένας να εντυπωσιάσει τον άλλον;; Σίγουρα δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι και διαφωνίες χαρακτήρα υπάρχουν παντού, ακόμη και στις καλύτερες οικογένειες. Ποια όμως η ανάγκη ο ένας να κρατά αρχείο εμαιλ, τηλεφωνημάτων κλπ του άλλου για να αποδείξει πως αυτός είναι ο καλός και όλοι οι άλλοι οι σκάρτοι;; Συμφωνώ, δεν είμαι μόνο εγώ ο ένοχος όμως. Ελάχιστοι είναι εκτός αυτού του κλίματος. Τα αρχεία δεν τα έχω κρατήσει από εμπάθεια, απλά έχουν μείνει στον υπολογιστή μου. Τα επικαλέστηκα όταν προκλήθηκα. Και γιατί τόσοι άλλοι πολλοί συνάδελφοι στο χώρο να στοχοποιούν έναν (μέτριο κατά τη γνώμη τους) και να θέλουν να τον "εξαφανίσουν";;[/b] Γιατί π.χ. να μην φαγωνώταν μεταξύ τους για να εξαφανίσουν τον ανταγωνισμό;;; Άλλη μια μεγάλη κακία, που αποδεικνύει ξεκάθαρα την υποκρυπτόμενη μεροληπτική και εμπαθέστατη στάση σου (που βέβαια ξέρω από ποιον εκπορεύεται). Επέτρεψε μου να σου γράψω ότι την άποψη αυτή την έχεις εσύ και οι φίλοι σου και μόνο. Προσωπικά έχω γνώμες και πολλών αξιόλογων ελλήνων ερασιτεχνών, αλλά και μεγάλων διεθνών αστροφωτογράφων (μιλάω για τη DSLR φωτογράφηση). Όσο για πλανητική και σεληνιακή έχω κάνει αρκετά, αλλά δε με βοηθά κυρίως το ότι δεν έχω μόνιμη θέση στο set up μου. Έχω βγάλει ήδη αρκετά πάντως. Φέτος μάλιστα έβγαλα κηλίδες στον Κρόνο αλλά δεν έχω ακόμη δημοσιεύσει τις φωτό. Και στην τελική, δεν αισθάνομαι υποχρεωμένος να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν, το κέφι μου κάνω.Το να πει όμως κάποιος ότι είμαι μέτριος στη φωτογράφηση DSLR είναι μεγάλη κακία.Νομίζω ότι όλα εξαρτώνται από τη στάση με την οποία αντιμετωπίζει κάποιος τους άλλους. Στους φίλους τα βλέπει όλα θετικά, όταν μαλώσουν όμως βλέπει τα πάντα αρνητικά και τα προβάλλει για εκδίκηση. Μη μου γράφεις λοιπόν για ανταγωνισμούς, POD's κ.λ.π., κι εσύ τη θέση του φίλου σου προβάλλεις και το ξέρω πολύ καλά. Εσύ έχεις κάνει ένα ελάχιστο από αυτά που έχω κάνει εγώ για να με χαρακτηρίζεις δημόσια μέτριο? Βγάλε πρώτα μια καλά εστιασμένη φωτό και μετά τα λέμε! Και πάψε πια να είσαι ένα φερέφωνο, ένας "βαλτός"! Όσο για την θεοποίηση των μεγάλων αστροφωτογράφων έχω να πω ότι το να είναι κανείς παγκόσμια διάσημος δε σημαίνει ότι αυτομάτως είναι και ο τέλειος χαρακτήρας και δεν έχει καμία ατέλεια. Η μυθοποίηση των προσώπων ως σύνολο είναι μια ψευδαίσθηση. Άλλο θαυμάζω τη δουλειά κάποιου, άλλο τον απολυτοποιώ στα πάντα.
krisgym Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2009 Ρε παιδιά τζάμπα μαλώνετε, γενικά στην ζωή μας ας είναι τραγουδιστής η ηθοποιός η οτιδήποτε άλλο ο ποιο καταξιωμένος να είναι για κάποιους σίγουρα δεν θα είναι καλός έτσι δεν είναι??????? Δεν μπορεί σε όλους να αρέσουμε. Άρα προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός. ΥΓ. και συγνώμη κιόλας που μπήκα στην συζήτηση, αλλά αυτά ήθελα να τα πω. Φιλικα Χρηστοs.
Νίκος Κατσαμάκας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2009 Εγω σαν εξω απο ολο το θεμα και αφου διαβασα ολα τα posts, θα παρω το μερος του Ηλια Χασιωτη. Τα επιχειρηματα του ειναι ευλογα και στεκουν λογικα. Κανεις δεν εχει copyright τα αρχαιολογικα μνημεια. Επιπλεον, δεχεται αδικη επιθεση, με φρασεις που ειναι ξεκαθαρα σποντες. Τωρα, καιρος ειναι να πει καποιος και κατι για τους αυτοκλητους (φανταζομαι) υπερασπιστες των Αγιομαμιτη και Ταρσουδη. Καλο ειναι να συγχαιρουμε καποιον για τη δουλεια του και ειναι δικαιο, αν οντως το αξιζει. Απο την αλλη ομως, τα πολλα μπραβο ισως μας κανουν να ξεχασουμε πως σε μεγαλο βαθμο οι αστρονομικες φωτογραφιες ειναι τεχνικο θεμα και οχι καλλιτεχνικο. Οι Αγιομαμιτης και Ταρσουδης και ολοι με αναλογης ποιοτητας εξοπλισμο δεν παυουν να ειναι ερασιτεχνες αστρονομοι. Δεν εφηυραν τιποτα, και ολα τα ουρανια σωματα που φωτογραφιζουν εχουν ηδη φωτογραφηθει απο αλλους. Ο κυριος λογος της επιτυχιας των φωτογραφησεων τους ειναι η σωστη τεχνικη (που και αυτη δεν την εφηυραν αλλα την εμαθαν απο αλλους), ο ποιοτικος εξοπλισμος και η αφοσιωση (αν και ουτε αυτη την εχουν μονοπωλιο). Κακα τα ψεματα, για να βγαλεις αστρα που ειναι μαπα, με το διοπτρικο και τη στηριξη του Αγιομαμιτη, πρεπει να εισαι πολυ μ...ας. Βρισκω λοιπον ολα τα περι τι σπουδαιοι ειναι λιγο υπερβολικα. Σιγουρα ειναι, αλλα στο μετρο που ειναι ερασιτεχνες. Αν ειναι κανεις πιο "μαγκας" απο ολους, αυτος ειναι ο κ. Κορωνης που συνεχιζει απτοητος με φιλμ. Ισως μαλιστα πολλοι αλλοι ειναι ακομα πιο αλανια, που παλευουν με το θηριο της φωτορυπανσης και το θηριο συνεχιζει να νικαει, αλλα δεν πτοουνται. Τωρα, το ποσους βοηθησαν δεν το ξερω, εγω οσα εμαθα τα εμαθα ολομοναχος. Και λυπαμαι, αλλα ποτε δεν παιρνω εμπνευση απο αυτους. Η εμπνευση μου ειναι τα δικα μου ενδιαφεροντα και οι "τεχνικοι συμβουλοι" μου ειναι ξενοι (πρωτα απ' ολα επειδη στρωνουν τον κωλο τους και καταγραφουν τις γνωσεις τους σε βιβλια και σελιδες στο διαδικτυο). Ξερω πως κι αλλοι ειναι σαν και εμενα. Οποτε και οι διθυραμβοι για το ποσο σπουδαιοι δασκαλοι ολονων μας ειναι, οσοι τους λενε να ξερουν οτι μπορει να μην εκφραζουν το γενικο συναισθημα. Και βρισκω οτι η αποχωρηση τους απο το φορουμ εχει αναπληρωθει με το παραπανω. Οχι πειτε μου αν υπαρχει κατι που ρωτηθηκε και που δεν εσπευσαν ΠΟΛΛΟΙ να απαντησουν επαρκως και εμπεριστατωμενα ολο αυτον τον καιρο. Σχετικα με το καλλιτεχνικο μερος της υποθεσης, επαναλαμβανω πως ειναι αστειο να λεμε πως ο κρατηρας Κοπερνικος του Ταρσουδη ειναι πιο καλλιτεχνικος απο του Κατσαμακα. Η συζητηση για καλλιτεχνια στην αστροφωτογραφια που εγινε στα παραπανω posts, αν μη τι αλλο ειναι ασχετη (αλλιως ειναι υποπτη). Καλλιτεχνικοι παραγοντες εχουν σχεση με φωτογραφιες τοπιων και αρχιτεκτονικης βεβαια (παρα τα φαινομενα, φωτογραφιες ναων με αστρα, τη Σεληνη, το Ηλιο, δεν ειναι αστρονομικες, μια και το κυριο θεμα της φωτογραφιας δεν ειναι το ουρανιο σωμα αλλα ο ναος). Εδω εχω τη μονη μου μομφη προς τον Ηλια Χασιωτη, κυριως ομως αφορα ολους τους θαυμαστες των αλλων. Οι φωτογραφιες αυτες ειναι κατα τη γνωμη μου κιτς, αλλη λιγοτερο, αλλη περισσοτερο - τα αναλημματα σαφως περισσοτερο. Σαν εκστρατεια του ΕΟΤ μοιαζουν. Εχουν την αισθητικη της αφισας. Απο τη στιγμη ομως που αφισες εχει βγαλει ο ΕΟΤ εδω και δεκαετιες, δεν ειναι καν πρωτοτυπες. Απλα αναμασουν ενα στερεοτυπο της δεκαετιας του 60, μια συγκεγκριμενη εικονα της Ελλαδας που προωθουσαμε προς τους ξενους, Ζορμπας, συρτακι, Επιδαυρος και χωριατικη σαλατα... Το συμπερασμα ολων αυτων: Αναγκαζομαι να πω δυσαρεστες κουβεντες για αξιολογους ερασιτεχνες αστρονομους επειδη εχουμε απο καιρο φτασει σε καταστασεις προσωπολατρειας. Τραβαει εδω και καιρο και εχει γινει βαρετο. Γουσταρει ο Ηλιας Χασιωτης να φωτογραφιζει το Σουνιο; Γουστο του. Ποιο το προβλημα; Σπιτι του Αγιομαμιτη ειναι; Ορμανε καποιοι να υπερασπιστουν τους αποχωρησαντες, οταν μαλιστα ποτε κανεις δεν επιτεθηκε. Ακομα περισσοτερο, καποιοι θιγονται για λογαριασμο τους οταν οι ιδιοι οι αποχωρησαντες δεν επανερχονται στο φορουμ να υπερασπιστουν τον εαυτο τους, αρα λογικα δε νιωθουν θιγμενοι. Παμε καλα;
alepohori Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2009 Ηλία, όλοι ξέρουμε το έργο σου και το θαυμάζουμε. Σε παρακαλώ όμως δημόσια: Μη δίνεις συνέχεια!! Προπάντων διότι δεν αξίζει να στεναχωριέσαι. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2009 Αγαπητοί φίλοι, Στενοχωριέμαι πολύ για τα πολλά θλιβερά πράγματα που ειπώθηκαν. Είναι όντως κρίμα να υπάρχουν στο χώρο φαινόμενα αντιδικιών, μίσους και τσακωμών. Όπως σωστά ειπώθηκε, η αγάπη μας για τον ουρανό και τα αστέρια θα έπρεπε να μας ενώνει και όχι να μας χωρίζει. Δε θα κάνω δημόσιες κρίσεις για το ποιος έχει δίκιο και το ποιος φταίει πολύ ή λίγο. Ο καθένας έχει προσωπική κρίση να βγάλει το προσωπικό του συμπέρασμα. Αυτό που είναι σίγουρο, όμως, είναι ότι το φόρουμ θα προχωρήσει μπροστά, αφήνοντας πίσω τα ελάχιστα τέτοια περιστατικά και συμπεριφορές. Είμαι σίγουρος ότι εκφράζω την πλειοψηφία των μελών λέγοντας ότι δε θέλουμε ποτέ ξανά να δούμε μίση, ζήλιες, παρασκήνια ή οτιδήποτε άλλο παρόμοιο και καλώ οποιονδήποτε έχει τέτοια αισθήματα μέσα του να τα αφήσει έξω από το φόρουμ και την ερασιτεχνική αστρονομία γενικότερα. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Προτεινόμενες αναρτήσεις