koulosb Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2009 Καλησπερα..... Εχω το εξης θεματακι..... αγορασα τον φλεβαρη απο αγγλια ενα sw 120ED και ανακαλυψα τωρα προσφατα, μιας και δεν εκανα πολλες παρατηρησεις λογω δουλειας, οτι οταν αναποδογυριζω τον σωληνα ακουω ενα σκουπιδακι να πηγαινει απο τη μια μερια στην αλλη. Οπως καταλαβαινετε το σκουπιδακι δεν επιρρεαζει σε τιποτα τη λειτουργια που σωληνα και δεν το ειχα αντιληφθει τοσο καιρο.Οσο και να το εψαξα κοιταζοντας μεσα απο το σωληνα δε το βρηκα.Πρεπει να ειναι παρα πολυ μικρο. Θελω τη γνωμη σας για το θεματακι αυτο. Συμβαινει συχνα σε τετοιους σωληνες?Αξιζει να το στειλω πισω και να ζητησω καποιο καινουργιο?Το λεω γιατι εχει ακομα εγγυηση αλλα και γιατι ειναι κοστος να το στειλω παλι αγγλια ''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2009 Γιατι δεν το τοποθετεις ορθιο (με τον εστιαστη προς τα κατω) ωστε να πεσει οτι εχει μεσα (αν εχει κατι).Στην αναγκη εγω θα αφαιρουσα και τον εστιαστη.Λικακι δυσκολο ομως να βρισκεται κατι μεσα στο σωληνα και να μην φαινεται...
roryt Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2009 Κατι που κυλαει σε ολο το μηκος του σωλήνα; Κατι που θα μπορουσε να γδαρει το φακο ; Κανε οτι σου ειπε ο Κωστας, βγαλε τα καπακια του εστιαστη και βγαλτο εξω !! Απεφυγε να ξεβιδωσεις τον εστιαστη αν δεν χρειαζεται 100% γιατι με την επανατοποθετηση πρεπει να προσεξεις θεματα ευθυγραμμισης Μηπως ακους (λεω τωρα) το cell του φακου που δεν ειναι τελειως σφικτό και "κτυπαει" ΄;
koulosb Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2009 Ειναι σιγουρο οτι ειναι κατι που ακουγεται σα να σερνετε απο τη μια μερια στην αλλη.Ειναι μαλλον πολυ μικρο και δε φαινετε οτι υπαρχει κατι που χτυπαει στο φακο.... αλλιως θα μπορουσα να το δω κιολας. Το θεμα ειναι οτι ειμαι αρχαριος και δε ξερω πως να βγαλω τον εστιαστη.Να ξεβιδωσω τις τρεις βιδες που κρατιεται?Και μετα? Πιο ειναι το cell του φακου? ''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
roryt Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2009 Μην βγαλεις τον εστιαστη αν δεν ξερεις. Πιθανοτατα θα χρειαστεις collimation μετα. Βγαλε το καπακια του εστιαστη οπως κανονικα θα εκανες αν εβαζες μεσα προσοφθαλμιο και "τιναξε" το εξω. Το cell ειναι το "πλαισιο" στο οποιο ειναι στερεωμενος ο αντικειμενικος φακος. Αποτελειται συνηθως απο 2-3 κυλινδρους που βιδωνουν και κρατανε το φακο μεσα τους. Καμια φορα δεν εναι καλα βιδωμενα και "παιζουν" . Αλλα αφου λες οτι το ακους απο την μια μεχρι την αλλη μερια του σωλήνα......μαλον δεν ειναι αυτο
koulosb Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2009 Ωραια....οποτε βγαζω καπακια και το κουναω μπας και πεσει τιποτα.Παντως πιστευω οτι ειναι πιο μεσα το σκουπιδι και δε φτανει στον εστιαστη. ''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
roryt Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2009 Προσπαθησε να "ακουσεις" μεχρι ποσο κατω φτανει οταν το γυρισεις με τον εστιαστη προς τα κατω. Ο εστιαστης ειναι διαμπερης, θα πρεπει να πεσει αν ειναι αυτο που σκεφτεσαι, που να σκαλωσει; στις μπαφλες (ετσι τις λεμε ; ) ; στον μηχανισμό του εστιαστή; δυσκολο. Εκτος αν ειναι τιποτα πισω απο τις "μπαφλες" οποτε δεν εχει κινδυνο να πεσει στον φακο.
koulosb Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2009 Τελος συναγερμου....!!! Λοιπον τελικα με μερικα αναποδογυρισματα στο αερα και κουνηματα επεσε ο ενοχος απο τον εστιαστη.Ενα διαφανες στρογγυλο πλαστικο με διαμετρο 2 χιλιοστα ηταν. Ευχαριστω παιδια..... Μιας και ειπαμε πιο πανω για βγαλσιμο του εστιαστη..... μηπως ξερετε κανα site με οδηγιες γιατι μαλλον στο μελλον θα θελω να τον αλλαξω γιατι δε μου πολυαρεσει αυτος που εχει απο τη μανα του ο σωληνας.Και μηπως μου προτεινετε και κανενα? ''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
roryt Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2009 Χμμ, και τι ηθελε το πλαστικο εκει μεσα; Απλα σκουπιδι, ή εχει φυγει τιποτα απο ... χμμ, το εστιαστη; δεν μου ερχεται κατι αλλο... Οι εστιαστες αυτοι απο οσο ξερω πιανουν στην σωλήνα με τρεις βιδες, 120 μοιρες μεταξυ τους. Δεν ειναι κατι μαγικο, απλα ξεβιδωνεις, ξαναβιδωνεις, ΑΛΛΑ προσεχεις ωστε να βιδωσεις ωστε ο εστιαστης να ειναι ευθυγραμμισμενος - πιθανων να χρειαστεις collimation μετα (ναι, υπαρχει και για διοπτρικα και ειναι ποιο απλο απο τα κατοπτρικα)Εγω προτιμω τους GSO. Υπαρχουν και WO αλλα ποτε δεν βρηκα τι περισσοτερο εχουν απο τους GSO για να δικαιολογουν την διαφορα τιμής.
koulosb Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2009 Μπα δε φαινετε να ειναι κομματι απο το τηλεσκοπιο ή τον εστιαστη.Ειναι σαν αυτες τις μπιλιτσες που ειναι σε μικρο χαρτινο φακελακι και ειναι μεσα σε καινουργιες συσκευασιες. Θα το ψαξω το θεμα αλαγης εστιαστη.Λεω να παρω αυτον που φοραει το equinox, τον εχω βρει 150 ευρω. ''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
draculas Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2009 Ειναι σαν αυτες τις μπιλιτσες που ειναι σε μικρο χαρτινο φακελακι και ειναι μεσα σε καινουργιες συσκευασιες. Σιλικόνη για την υγρασία ειναι..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα