dimpap Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2009 Αυτά τα λέω αφού διάβασα τα 6-7 θέματα που έχουν ανοιχτεί στο φόρουμ και πάρα πολλοί χαλάνε την συζήτηση λέγοντας τέτοια. Μου φαίνεται ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την μνήμη σου. Για ξαναδίαβάσε αυτά μπας αι θυμηθείς τι σου λέγανε τότε οι διαχειριστές. http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=1151&postdays=0&postorder=asc&start=30 http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=4966&highlight=#4966 Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)
Altinakis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2009 Και πραγματικά μπορώ να πω και εγώ πως ήμουν κατά της απόψης ότι μάλλον δεν πατήσαμε στη Σελήνη και κατάλαβα πως έκανα μεγάλο λάθος,γιατί ο καθένας έχει δικαίωμα λόγου και άποψης για αυτο και μπορούμε να μιλάμε και για δημοκρατία.Πραγματικά με λυπεί αφάνταστα το γεγονός ότι σε κάποια θέματα αρχίζουν και κριτικάρουν την άποψη σου ειρωνευοντας και χλευάζοντας.Δεν αρνούμαι ότι κατά καιρούς έχω κάνει το ίδιο και πραγματικά το έχω μετανιώσει γιατί κατάλαβα ότι με αυτόν τον τρόπο γινόμουν επιθετική,απόλυτη και δεν σεβόμουν την άποψη του άλλου.Ο καθένας έχει τα επιχείρηματα να υποστηρίξει την άποψη του ακόμα και αν ακούγεται ''τρέλη''.Έτσι και αλλιώς κάποτε υπήρχαν άνθρωποι που έλεγαν ότι η Γη δεν είναι στο κέντρο του Σύμπαντος και τους έλεγαν τρελούς και όμως μετά από χρόνια αποδείχτηκε ότι είχαν δίκιο.Μπορεί και ο Altinakis να έχει δίκιο απλά ακόμα να μην έχει αποδειχθεί..Κανείς δεν ξέρει.. Όμως το θέμα έχει κλείσει προ πολλού και ελπίζω οι διχόνοιες και τα πικρόχολα σχόλια να σταματήσουν...!! Χαιρομαι να ακουω ετσι τους ανθρωπους να μιλανε... Φυσικα και δεν τρεχει τιποτα με κανεναν (Στεφανε με ακους? ). Και κατι ακομα: Προς θεου δεν εχω καταληξει οτι σωνει και καλα δεν πατησαν το 1969 στο φεγγαρι. Απλα κανω (-ουμε) μια αντιπαραθεση στα γεγονοτα και στα επιχειρηματα της καθε πλευρας. Οποτε να ξεκαθαρισω την θεση μου και φυσικα δεν γνωριζω απολυτα καμια αληθεια ουτε υιοθετω καποια πλευρα. Εχω δυστυχως (ή ευτυχως δεν ξερω) καταλαβει οτι η αληθεια πολλες φορες εχει παραπανω απο ενα προσωπα. Ειναι ισως τελικα πως και απο που κοιταζει ο παρατηρητης το θεμα, Σας θυμιζει μηπως λιγο θεωρια της Σχετικοτητας? Ο χρονος εξαλλου θα δειξει (παντα δειχνει για οτι και να ειναι αυτο!). Καλες διακοπες! (δις!) Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
MARIA ARGYRIOU Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2009 Συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα σου Tsakalos.Και πραγματικά μπορώ να πω και εγώ πως ήμουν κατά της απόψης ότι μάλλον δεν πατήσαμε στη Σελήνη και κατάλαβα πως έκανα μεγάλο λάθος,γιατί ο καθένας έχει δικαίωμα λόγου και άποψης για αυτο και μπορούμε να μιλάμε και για δημοκρατία.Πραγματικά με λυπεί αφάνταστα το γεγονός ότι σε κάποια θέματα αρχίζουν και κριτικάρουν την άποψη σου ειρωνευοντας και χλευάζοντας.Δεν αρνούμαι ότι κατά καιρούς έχω κάνει το ίδιο και πραγματικά το έχω μετανιώσει γιατί κατάλαβα ότι με αυτόν τον τρόπο γινόμουν επιθετική,απόλυτη και δεν σεβόμουν την άποψη του άλλου.Ο καθένας έχει τα επιχείρηματα να υποστηρίξει την άποψη του ακόμα και αν ακούγεται ''τρέλη''.Έτσι και αλλιώς κάποτε υπήρχαν άνθρωποι που έλεγαν ότι η Γη δεν είναι στο κέντρο του Σύμπαντος και τους έλεγαν τρελούς και όμως μετά από χρόνια αποδείχτηκε ότι είχαν δίκιο.Μπορεί και ο Altinakis να έχει δίκιο απλά ακόμα να μην έχει αποδειχθεί..Κανείς δεν ξέρει..Όμως το θέμα έχει κλείσει προ πολλού και ελπίζω οι διχόνοιες και τα πικρόχολα σχόλια να σταματήσουν...!! Nansy, είσαι απόλυτα σωστή για μένα. Αγαπητέ Altinakis, συμφώνω πώς πρέπει να βλέπουμε και την αντίθετα πλευρά των πραγμάτων έτσι ώστε να μπορούμε να έχουμε μια πιο σφαιρική άποψη των πραγμάτων.Πιστεύω πώς και μέσω αντιπαραθέσεων καμιά φορά γίνονται επικοιδομητικές συζητήσεις αρκεί να μην ξεπερνούνται τα όρια και ανταλλάσονται πικρόχολα σχόλια. Τότε δεν έχει ουσία.Πιστεύω πώς σου λύθηκε η απορία σχετικά με το εάν πατήσαμε στην σελήνη και συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα σου. Καλό καλοκαίρι λοιπόν! (Αν και τελιώνει... ) Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν. Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου
nansy Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2009 Να διευκρινίσω για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις ότι αυτά δεν τα είπα αυτά για να γίνω συμπαθής ή οτιδήποτε άλλο απλά ξέρω πως νιώθει κάποιος που δεν σέβονται την γνώμη του.Είναι πολύ λυπηρό να ανοίγονται διαμάχες,να ανταλλάζονται πικρόχολα σχόλια και να χαλάει η συζήτηση.Δεν θα βγάλω την ουρά μου απέξω γιατί και εγώ δυστυχώς είχα μπει στο τρυπάκι αυτό και προσπαθώ πλέον να μην το κάνω αυτό γιατί ξέρω ότι μέσω ενός διαλόγου μπορείς να μάθεις πολλά περισσότερα!! Τέλος πάντων όλα αυτά ανήκουν για μένα στο παρελθόν και πιστεύω πως δεν θα ξανασυμβούν!! Αγαπητέ Altinakis δεν εννούσα σώνει και καλά ότι υποστηρίζες το αντίθετο απλά ότι είχες κάποιες αμφιβολίες και επιφυλάξεις τις οποίες σέβομαι απόλυτα!! Αν ειπώθηκε κάτι διαφορετικό ζητώ συγνώμη!! Το θέμα έχει κλείσει πιστεύω πως οποίες απόρίες υπήρχαν να λύθηκαν... Καλό καλοκαίρι και καλές παρατηρήσεις!! Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
Altinakis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2009 Μαρια και Νανσυ, ολα καλα λοιπον! Ναστε καλα ολοι. Η αδεια μου ξεκιναει απο αυριο και για 2 εβδομαδες ξεχαστε με!!! Φευγω για μπανακια στην Θασο. Δυστυχως δεν μπορω να παρω το "θηριο" μου μαζι γιατι εχω ενα αλλο θηριο, την μπεμπα μου την Αγγελικη (μοντελο 2008 παρακαλω) η οποια με τις ζαβολιες της και με τις γλυκες της "φροντιζει" για τον νεοσυστατο μπαμπα της να μην εχει ουτε ενα λεπτο ελευθερο για να ασχοληθει με τα χομπυ του. Ας ειναι καλα το astrovox που παιρνουμε ενα αερα αστρονομιας απο το σπιτι...! Καλα να παιρνατε ολοι! Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
nansy Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2009 Βρήκα αυτό: Πατημασιές αστροναυτών διακρίνονται στη Σελήνη 38 χρόνια μετά Ίχνη που άφησε στη σεληνιακή επιφάνεια η επανδρωμένη αποστολή Apollo 14 πριν από 38 χρόνια φωτογραφήθηκαν από το νέο δορυφόρο της NASA που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι. Ο Σεληνιακός Αναγνωριστικός Δορυφόρος (LRO) πέρασε πάνω από τα βραχώδη υψίπεδα Fra Maurο στα οποία περπάτησαν το Φεβρουάριο του 1971 οι Αμερικανοί αστροναύτες Αλαν Σέπαρντ και Έντγκαρ Μίτσελ. Στην εικόνα διακρίνεται ως μικρή κουκκίδα η σεληνάκατος Antares, όργανα που ανέπτυξαν οι αστροναύτες στο πλαίσιο ενός πειράματος, καθώς και οι πατημασιές από τις βαριές μπότες τους. Τα ίχνη αποκαλύπτουν ότι οι δύο άνδρες είχαν φτάσει σε απόσταση μόλις 30 μέτρων από τον κρατήρα που είχαν επιχειρήσει να προσεγγίσουν, πριν τελικά κουραστούν και αναγκαστούν να γυρίσουν πίσω στη σεληνάκατο. Ο Κωνικός Κρατήρας βρίσκεται μόλις 1,4 χιλιόμετρα από τη σεληνάκατο, ήταν όμως δύσκολο για τους αστροναύτες να παραμείνουν προσανατολισμένοι και να ανέβουν την απότομη ανηφόρα περπατώντας με τις στολές τους στο σαθρό έδαφος. Το Apollo 14 ήταν η τρίτη από τις έξι επανδρωμένες αποστολές στη Σελήνη που πραγματοποίησε η NASA το διάστημα 1969-1972. Ο δορυφόρος LRO, κόστους 504 εκατ. δολαρίων, τέθηκε φέτος σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη με στόχο να χαρτογραφήσει την επιφάνειά της, να εντοπίσει σημεία κατάλληλά για μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές, και να διαπιστώσει αν υπάρχει πάγος νερού κρυμμένος μέσα σε μονίμως σκοτεινούς κρατήρες. http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1045209&lngDtrID=252 Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
Estarian Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2009 Πλήρης ανάλυση του "ντοκυμανταίρ" από τον Phil Plait http://www.badastronomy.com/bad/tv/foxapollo.html Skywatcher 10 / ΝΕQ6
Dark_kronos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2009 Κατι αουσα πριν λιγες μερες, οτι ειπανε στης ειδησης οτι η Αμερικη παραδεχτικε οτι δεν πηγε ποτε στην σελινη....Να φανταστω οτι το ραδιο αρβυλα παει συνεφο;
Laskos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2009 Να φανταστω οτι το ραδιο αρβυλα παει συνεφο;χαλαρα...σε ποιες ειδησεις??Αλλα τι σημασια εχει...
Bi2L Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2009 Παντως για αυτους πιστευουν οτι δεν πηγαμε στο Φεγγαρι υπαρχουν και οι φωτογραφιες απ'το Κaguya οπου αποδυκνειουν το αντιθετο. Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2009 Φτάνει ρε παιδιά με αυτό το ζήτημα, Αμαν πιά! Βγήκε η θεία του φίλου του του ξάδερφου της νύφης του μπατζανάκη μου και είπε μία μ....κία και εμείς αμέσως να την ψάξουμε. Ελεος. Αυτή η εμμονή δεν προωθεί την επιστημονική γνώση σε κανένα επίπεδο. Αντε τώρα δηλαδή να λύσουμε και το υπαρξιακό μας να ξεμπερδεύουμε Δημήτρης Δημήτρης
prometheus Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2009 Κατι αουσα πριν λιγες μερες, οτι ειπανε στης ειδησης οτι η Αμερικη παραδεχτικε οτι δεν πηγε ποτε στην σελινη....Να φανταστω οτι το ραδιο αρβυλα παει συνεφο; Δεν θα το έλεγα ράδιο αρβύλα αλλά σπασμένο τηλέφωνο συνδυασμένο με βλακεία. Αυτό που κατά πάσα πιθανότητα άκουσες ήταν η γκάφα που έκαναν κάποιες εφημερίδες στο Μπαγκλαντές όπου πήραν σαν αληθινή, μια ψεύτικη είδηση από ένα σατιρικό site που προσποιείται ότι είναι ειδησεογραφικό (Onion News Network) και έλεγε ότι ο Neil Armstrong παραδέχτηκε ότι δεν πήγαμε στο φεγγάρι (πειθόμενος από τα επιχειρήματα ενός ζηλωτή θεωριών συνομωσίας!). Το άρθρο στο Onion είναι πραγματικά αστείο. Η ιστορία αυτή, τραγική. Η ιστορία: http://news.bbc.co.uk/2/hi/south_asia/8237558.stm Το άρθρο στην Onion: http://www.theonion.com/content/news/conspiracy_theorist_convinces_neil Δημήτρης Somewhere, something incredible is waiting to be known. -- Carl Sagan
Ifikratis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2009 Bil, πλεον το LRO...φαίνονται ακόμα και οι πατημασιές IK Observing System
nansy Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2009 Το άρθρο στην Onion: http://www.theonion.com/content/news/conspiracy_theorist_convinces_neil Πίστευω πως δεν είναι αλήθεια..Αλλά αν ήταν και όντως το παραδεχόταν ο Αρμστρόνγκ τότε δεν θα γίνοταν παγκοσμιος σάλος...??Εδώ μιλάμε για ένα γεγονος που ''στιγμάτισε'' γενιές και γενιές επιστήμονων,αστροναυτών και άλλων...Επίσης τα επιτευγματα των όσο προηγηθηκαν και επακολούθησαν μετα το Απόλλο 11 ήταν εκπληκτικά.Η πρόοδος της διαστημικής και γενικότερα της τεχνολογίας...Εγώ πιστεύω πως επρόκειτο για κάτι το fake..Είναι σαν βγάζει σκάρτους όσους δούλεψαν στον σκοπό αυτό και δεν μιλώ μόνο για εταιρίες αλλά και ανθρώπους...Ακόμα και το ΜΙΤ είχε συνεργαστεί για τον σκοπό αυτό..Να αναλογιστούμε το πρόγραμμα Mercury,Gemini,Apollo..Είχαμε ανθρώπινες απώλειες οπως Απόλλο 1...Αυτό το άρθρο το θεωρώ προσβολή σε αυτούς που εργαστηκαν και αφιέρωσαν τη ζωή τους για αυτο το σκόπο... Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
Dark_kronos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2009 Φτάνει ρε παιδιά με αυτό το ζήτημα, Αμαν πιά! Βγήκε η θεία του φίλου του του ξάδερφου της νύφης του μπατζανάκη μου και είπε μία μ....κία και εμείς αμέσως να την ψάξουμε. Ελεος. Αυτή η εμμονή δεν προωθεί την επιστημονική γνώση σε κανένα επίπεδο. Αντε τώρα δηλαδή να λύσουμε και το υπαρξιακό μας να ξεμπερδεύουμε Δημήτρης Χαλαρωσε ρε φιλε! Απλος μου ειπε καθηγιτρια μου οτι το ειδε στης ειδισης, και εγω σκεφτικα οτι αποκλειοτε να εγινε κατι τετιο, και μπηκα να ρωτισω εδω περα, μιας και σιγουρα εδω κατι παραπανο θα ξερουν ολοι απο την καθε θεια του φιλου του ξαδερφου της ωυφης του μπατζανακη μου..... Δεν προκειτε για καμια εμονη, ουτε υπαρχει καπια επιστιμονικη γνωση στο αν πηγε τελικα η οχι το apollo 11 στο φεγγαρι... (επιστιμονικη γνωση για μενα, για τους επιστιμονες τις nasa σιγουρα υπαρχει) Αλλωστε καλητερα δεν ειναι να ψαχνεις, παρα να ζεις με οτι σου λενε (η θεωροντας λαθος οτι σου λενε)
nansy Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2009 Απλά θέλει να πει ότι το θέμα έχει κλείσει προ πολλού καθώς έχουν διατυπωθεί πολλές απόψεις αντικρουόμενες ή μη..Πάντως ήταν σωστό που το είπες...Κατα καιρούς βγάζουν διάφορα άρθρα που δεν ισχυούν...Για παράδειγμα η αλλάγη τροχιας της Γης... Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
Alexander Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2009 ... Τα σχόλια είναι πλέον περιττά http://www.nasa.gov/mission_pages/LRO/main/ Και κάποιοι βρίσκονται ακόμα στην εποχή προ 1969 ...Μήπως δεν ανακαλύψαμε ακόμα την φωτιά αλλά μας το κρύβει η κυβέρνηση ? Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2009 αν και πιστεύω ότι το θέμα έχει εξαντληθεί ,οποίος πιστεύει ότι δεν έχει ουσία η περαιτέρω συζήτηση , ας μην συμμετέχει!με κάθε σεβασμό έχω να πω ότι δεν πρέπει να αποπαίρνουμε κανέναν για τις απόψεις του,καθώς αuτες δεν αναφέρονται επί του προσωπικού σε κάποιον.Ο σεβασμός σε τέτοια θέματα είναι απαραίτητος.και στην τελική Ο καθένας έχει την άποψη του,με επιχειρήματα η χωρίς πιστεύει σε κάτι ,το να του εκθέσουμε και την δική μας ,αποτελεί υγιή διάλογο,τον να απαιτήσουμε να ταιριάζει με την δική μας νομίζω φεύγει από τα όρια... αν και παρακολουθώ το συγκεκριμένο θέμα,έχω να πω ότι αν και οι αμφιβολίες έχουν υπόβαθρο,νομίζω oτ,i από τα μέχρι τώρα στοιχειά , όντως πήγαμε στο φεγγάρι! αλλά ακόμα και σε άλλο γαλαξία να πάμε οι τσακωμοί δεν θα λείπουν! για να μην παρεξηγηθώ δεν αναφέρομαι σε συγκεκριμένα πρόσωπα stargazeshots.com
nansy Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2009 Και φυσικά οι απόψεις είναι σεβαστές για αυτό και υπάρχει ο διάλογος..Απλά να υπάρχουν κάποια όρια..σωστα?Εγώ προσωπικά από την συζήτηση αυτή έμαθα πάρα πολλά πράγματα..Αλλά όπως έχω αναφέρει είναι καλό να αμφισβητούμε μερικές φορές και να μην μένουμε προσηλωμένοι σε ένα γεγονός.Πίστευω και εγώ πως πήγαμε στην Σελήνη αλλά υπάρχουν άτομα που δεν έχω πεισθεί για τον α,β λόγο..Σεβαστό αυτό!!Απλά το θέμα έχει εξαντληθεί με την άποψη ότι τα ερώτηματα που αναφέρθηκαν έχουν απαντηθει..Φυσικά αν κάποιος θέλει να παράθεσει κάτι καινούργιο,ευχαρίστως..Απλά να μην ανακυκλώνονται τα ίδια.. Αλλά πιστέυω πως με τις πρόσφατες αποστολές LRO και LCROSS έχουμε ατράνταχτες απόδειξεις περί του θέματος..Έχουν ακούστει κατα καιρούς θεωρίες σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα,ο κάθενας όμως είναι ελεύθερος να πίστεψει ότι θέλει.. Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
Βοώτης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2009 Είναι λογικό πάντως η Σελήνη να δημιουργεί ίντριγκα και μυστήριο. Μη ξεχνάμε ότι ακόμα δεν υπάρχει μία πειστική απάντηση για την προέλευση της. Μόνο υποθέσεις έχουν γίνει, και μάλιστα πολύ διαφορετικές μεταξύ τους. Επίσης η Σελήνη συγκεντρώνει κάποια πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Η έκλειψη ηλίου για παράδειγμα, είναι ένα πολύ ενδιαφέρον φαινόμενο. Προσωπικά δεν πιστεύω στις πιθανότητες αλλά πραγματικά θα ήθελα να μάθω ποιες είναι οι πιθανότητες να δημιουργηθούν οι συνθήκες για μία ολική έκλειψη ηλίου. Ποιες είναι οι πιθανότητες να συμφωνούν με τέτοιο τρόπο το μέγεθος του Ήλιου, το μέγεθος της Σελήνης, η απόσταση Ήλιου - Γης, η απόσταση Σελήνης - Γης, έτσι ώστε οι δίσκοι Ηλίου και Σελήνης να φαίνονται ισομεγέθεις και εμείς εδώ να μένουμε άναυδοι μπροστά σε αυτό το απίστευτο φαινόμενο; Στα δικά μου μάτια είναι πιθανολογικά απίθανο. Συν τοις άλλοις ποιες είναι οι πιθανότητες η Σελήνη να γυρίζει γύρω από τον άξονα της με τέτοιο ρυθμό που να εμφανίζει σε μας πάντα το ίδιο "πρόσωπο";Αυτά και άλλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά κάνουν τη Σελήνη ένα πολύ γοητευτικό και ιντριγκαδώρικο ουράνιο σώμα
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2009 Βρέ παιδιά, το άρθρο στο "The Onion" ("To κρεμμύδι"!) δεν προσπαθεί καν να πείσει ότι ο Armstrong παραδέχτηκε την απάτη! Είναι ξεκάθαρα σατυρικό και αυτό φαίνεται από τις εκφράσεις που βάζει στο στόμα του αστροναύτη: Τον εμφανίζει σαν απλό, ανίδεο πολίτη που εξαπατήθηκε και που ...δεν καλοθυμάται (!) την έλλειψη γήινης βαρύτητας στον περίπατό του. Το άρθρο στην ουσία κοροϊδεύει όσους υποστηρίζουν ότι η αποστολές στη Σελήνη είναι απάτη. Τώρα αν οι απωανατολίτες δημοσιογράφοι δεν ήξεραν καλά αγγλικά για να καταλάβουν το χιούμορ ή δεν ήθελαν να το καταλάβουν για να φτιάξουν θέμα, αυτό δεν αλλάζει το σκοπό του άρθρου! Καλό ή κακό, λεπτό ή ανατρεπτικό χιούμορ, το βασικό στοιχείο του άρθρου είναι το χιούμορ κι όχι κάποια είδηση. "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
nansy Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2009 Είναι λογικό πάντως η Σελήνη να δημιουργεί ίντριγκα και μυστήριο. Μη ξεχνάμε ότι ακόμα δεν υπάρχει μία πειστική απάντηση για την προέλευση της. Μόνο υποθέσεις έχουν γίνει, και μάλιστα πολύ διαφορετικές μεταξύ τους. Επίσης η Σελήνη συγκεντρώνει κάποια πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Η έκλειψη ηλίου για παράδειγμα, είναι ένα πολύ ενδιαφέρον φαινόμενο. Προσωπικά δεν πιστεύω στις πιθανότητες αλλά πραγματικά θα ήθελα να μάθω ποιες είναι οι πιθανότητες να δημιουργηθούν οι συνθήκες για μία ολική έκλειψη ηλίου. Ποιες είναι οι πιθανότητες να συμφωνούν με τέτοιο τρόπο το μέγεθος του Ήλιου, το μέγεθος της Σελήνης, η απόσταση Ήλιου - Γης, η απόσταση Σελήνης - Γης, έτσι ώστε οι δίσκοι Ηλίου και Σελήνης να φαίνονται ισομεγέθεις και εμείς εδώ να μένουμε άναυδοι μπροστά σε αυτό το απίστευτο φαινόμενο; Στα δικά μου μάτια είναι πιθανολογικά απίθανο. Συν τοις άλλοις ποιες είναι οι πιθανότητες η Σελήνη να γυρίζει γύρω από τον άξονα της με τέτοιο ρυθμό που να εμφανίζει σε μας πάντα το ίδιο "πρόσωπο";Αυτά και άλλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά κάνουν τη Σελήνη ένα πολύ γοητευτικό και ιντριγκαδώρικο ουράνιο σώμα Θα συμφωνήσω μαζί σου!!Μπορεί η Σελήνη να είναι ουράνιο σώμα που να βρίσκεται αρκετά κοντά σε θέμα απόστασης,αλλά είναι ένα πολύ ενδιαφέρον αντικείμενο αντικείμενο παρατηρησης και εξερευνήσης..Απλά το μόνο εκνευριστικό είναι ότι όταν έχουμε Πανσέληνο δεν μπορούμε να δούμε πολλά πράγματα στον ουρανό..όμως κάτι που μας προσφέρει όταν έχουμε Νέα Σελήνη... Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
dimpap Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2009 Προσωπικά δεν πιστεύω στις πιθανότητες αλλά πραγματικά θα ήθελα να μάθω ποιες είναι οι πιθανότητες να δημιουργηθούν οι συνθήκες για μία ολική έκλειψη ηλίου. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποιες είναι οι πιθανότητες του να γεννηθείς?Πόσοι άλλοι άνθρωποι δεν γεννήθηκαν στη θέση σου από τους γονείς σου για να γεννηθείς εσύ? ....τρις.Και να ήταν μόνο αυτό΄ το να γεννηθείς σεν έναν πλανήτη που έχει έναν δορυφόρο με τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις, και στον πλανήτη να κατοικεί ένας είδος που εξελίσσεται εκατ. χρόνια και έφτασε να δημιουργήσει το διαδύκτιο και αυτό το φόρουμ, που γράφτηκες εσύ και εγώ (με τις δικές μου πιθανότητες ύπαρξης) και μέσα σε αυτό διατυπώνεις την φράση...δεν πιστεύω στις πιθανότητες ... πες μου αν θέλεις, ποιες οι πιθανότητες να γίνουν όλα αυτά?Πάλι καλά που οι πιθανότητες είναι με το μέρος σου και υπάρχεις.Εσύ μπορεί να μην πιστεύεις στις πιθανότητες, αυτές όμως σίγουρα πιστεύουν σε εσένα. ΥΣ χωρίς παρεξήγηση. Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)
nansy Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2009 Προσωπικά δεν πιστεύω στις πιθανότητες αλλά πραγματικά θα ήθελα να μάθω ποιες είναι οι πιθανότητες να δημιουργηθούν οι συνθήκες για μία ολική έκλειψη ηλίου. Δεν πίστευεις στις πιθανότητες?? Συγνώμη για την αντίδραση μου αλλά μου φαίνεται κάπως απίθανο..Η θεωρία πιθανοτήτων είναι ο κλάδος των μαθηματικών ο οποίος προσωπικά για μένα είναι θεμελιώδης..Επίσης ασχολείται με την ανάλυση τυχαίων φαινομένων. Κεντρικό ρόλο στη θεωρία πιθανοτήτων παίζει η έννοια της πιθανότητας, ενώ σημαντικές είναι οι τυχαίες μεταβλητές, οι συναρτήσεις κατανομής, οι στοχαστικές διαδικασίες και τα γεγονότα: μαθηματικές αφαιρέσεις μη ντετερμινιστικών συμβάντων τα οποία είτε συμβαίνουν μία φορά είτε εξελίσσονται με το πέρασμα του χρόνου. Αν και τα γεγονότα μελετώνται από τη θεωρία πιθανοτήτων..Ένα παράδειγμα που διδάχτηκα στο σχολείο σχετικά με πιθανότητες και οι περισσότεροι γνωρίζουν είναι η ρίψη ενός ζαριού ή το στρίψιμο ενός κέρματος,τα οποία είναι τυχαία και όταν επαναλαμβάνονται πολλές φορές η αλληλουχία των τυχαίων γεγονότων παρουσιάζει ορισμένα στατιστικά μοτίβα τα οποία μπορούν να μελετηθούν και να προβλεφθούν. Δύο αντιπροσωπευτικά μαθηματικά αποτελέσματα που περιγράφουν τέτοια μοτίβα είναι ο νόμος των μεγάλων αριθμών και το θεώρημα κεντρικού ορίου. Ως μαθηματικό θεμέλιο της στατιστικής, η θεωρία πιθανοτήτων είναι απαραίτητη σε πολλές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν ανάλυση μεγάλων συνόλων δεδομένων. Μέθοδοι της θεωρίας πιθανοτήτων εφαρμόζονται και στην περιγραφή πολύπλοκων συστημάτων, όπως στη στατιστική μηχανική. Μία μεγάλη ανακάλυψη του εικοστού αιώνα ήταν η πιθανοκρατική φύση των φυσικών νόμων σε υποατομικό επίπεδο, σύμφωνα με τα ευρήματα της κβαντομηχανικής.Ακόμα οι Πιθανότητες είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο και στην Αστρονομία καθώς χρησιμεύουν στην παρατήρηση,για παράδειγμα η θεωρία των Σφαλμάτων..Πολλές επιστήμες έχουν τις πιθανότητες ως βάση όπως Βιολογία,Οικονομία και άλλες... Δωσε μου τράνταχτα παράδειγματα και επαρκή επιχειρήματα που αποδεικνύουν το αντίθετο.... Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
Βοώτης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2009 Προσωπικά δεν πιστεύω στις πιθανότητες αλλά πραγματικά θα ήθελα να μάθω ποιες είναι οι πιθανότητες να δημιουργηθούν οι συνθήκες για μία ολική έκλειψη ηλίου. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποιες είναι οι πιθανότητες του να γεννηθείς?Πόσοι άλλοι άνθρωποι δεν γεννήθηκαν στη θέση σου από τους γονείς σου για να γεννηθείς εσύ? ....τρις.Και να ήταν μόνο αυτό΄ το να γεννηθείς σεν έναν πλανήτη που έχει έναν δορυφόρο με τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις, και στον πλανήτη να κατοικεί ένας είδος που εξελίσσεται εκατ. χρόνια και έφτασε να δημιουργήσει το διαδύκτιο και αυτό το φόρουμ, που γράφτηκες εσύ και εγώ (με τις δικές μου πιθανότητες ύπαρξης) και μέσα σε αυτό διατυπώνεις την φράση...δεν πιστεύω στις πιθανότητες ... πες μου αν θέλεις, ποιες οι πιθανότητες να γίνουν όλα αυτά?Πάλι καλά που οι πιθανότητες είναι με το μέρος σου και υπάρχεις.Εσύ μπορεί να μην πιστεύεις στις πιθανότητες, αυτές όμως σίγουρα πιστεύουν σε εσένα.Ακριβώς επειδή έχω κάνει τέτοιες σκέψεις δεν πιστεύω σε πιθανότητες και συμπτώσεις.Το ότι αδυνατώ να συλλάβω την αλυσίδα των γεγονότων που διαδραματίστηκαν, διαδραματίζονται ή πρόκειται να διαδραματιστούν δεν σημαίνει ότι θα τα αποδώσω στην τύχη ή την πιθανότητα.Τίποτα δεν είναι τυχαίο γιατί απλούστατα τα πάντα υπόκεινται στη σχέση αιτίας - αποτελέσματος. Για μένα όλος ο κόσμος είναι ένα γιγάντιο ντόμινο. Ένα ωραίο παράδειγμα που είχα αναφέρει σε άλλο θέμα είναι το εξής: Άποψη μου είναι, ότι οι έννοιες του τυχαίου και της πιθανότητας είναι ανθρώπινα δημιουργήματα για να καλύψουν την αδυναμία της ανθρώπινης αντίληψης.Π.χ. Αν παίζω τάβλι και θέλω να ρίξω τα ζάρια, λέγεται ότι υπάρχουν συγκεκριμένες πιθανότητες για κάθε πιθανό αποτέλεσμα το οποίο τελικά θα προκύψει τυχαία.Όμως αυτό δεν είναι αλήθεια. Ανάλογα με της συνθήκες της ρίψης (π.χ ύψος, ταχύτητα, γωνία κλπ) το αποτέλεσμα που θα βγει είναι πολύ συγκεκριμένο. Το θέμα είναι ότι ο άνθρωπος αδυνατεί να συλλάβει και να επεξεργαστεί όλους αυτούς τους παράγοντες που συντελούν στο να προκύψει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα και έτσι το βαφτίζει "τυχαίο".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα