pepito Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2009 Ημουν σιγουρος οτι θα συμβει...και τελικα συνεβη.Αποψε που εστησα,παρατηρησα τσογο στον αξονα της R.A.,περιπου 3-4χιλ.Επισης,διεπιστωσα πως οταν γυρναω με το χερι την στηριξη κατα τον ιδιο αξονα,σε ενα σημειο βρισκει λιγο αντισταση.Αρχικα πιστεψα πως δεν ειχα σφιξει το φρενο,αλλα δεν ηταν απ'αυτο.Το θεμα ειναι πως καθε φορα που εστηνα,καμμια 15αρια φορες μεχρι τωρα,παντοτε εσφιγγα τα φρενα μεχρι τερμα με δυναμη,για να μην εχω μετατοπιση κατα την φωτογραφηση.Υπαρχει κατι που μπορω να κανω εγω,η΄να τη στειλω για σερβις; ...ΚΙ ΕΣΥ ΕΧΘΡΕ ΕΙΣΑΙ ΚΙLL ΑΠΟ ΩΡΑ...
geonik Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2009 Ειχα ένα παρόμοιο πρόβλημα με την ΗΕQ5 στο Declination.Αφου την έκανα βίδες για να μπορέσω να καταλάβω πως και αν μπορώ να διορθώσω το πρόβλημα, κατάλαβα οτι για να εξαλέιψω τον τζόγο δεν χρειάζεται καν να λυθεί η βάση , αφού ο κατασκευαστής έχει προβλέψει και με την κατάληλη διαδικασία το πρόβλημα εξαλείφεται εντελώς.Το πρόβλημα προέρχεται απο το γεγονός οτι υπάρχει/δημιουργείται έναδιάκενο ανάμεσα στον ατέρμονα και στο γρανάζι του Declination ή του RA αντοίστοιχα.Εγώ διόρθωσα εντελώς τον τζόγο που έιχα στο Declination αλά και στο RA Πιστεύω οτι είναι η ίδια διαδικασία.Η βάση έναι η Q5 αλά πιθανόν να δουλέυει και για την Q6.Ρίξε μια ματιά στο site μου σε Αυτή την σελίδα ίσως σε βοηθήση.. Γιώργος Νικολιδάκης Μέλος ΕΑΕ.We count the time scale and analyze the creation mechanisms, trying to catch in mind the invisible.http://geonik.homeip.nethttp://astronomia.org.gr
Efstathios Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2009 Τα φρένα στην EQ6 δεν τα σφίγγουμε πολύ, όσο να πιάσουν, αλλιώς δεν δουλεύει σωστά. Βρίσκει σε ένα σημείο εμένα κοντά στο park position το RA, αλλά νομίζω είναι φυσιολογικό αυτό και δεν επηρεάζει. starrynights.blog
ΣΤΕΛΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2009 Αγαπητε φιλε pepito.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΓΟΡΑΣ !!! Τωρα...Ο τζογος ρυθμιζεται πολυ ευκολα.(αν θες περισσοτερες πληροφοριες πες μου).Στο αλλο θεμα που αναφερεις.Χρησιμοποιεις την λεξη δυναμη.Μηπως το φρενο σου ακομη και οταν το ελευθερωνεις δεν ελευθερωνεται εντελως ? Εστω και για χιλιοστα ? Κατι πολυ ευκολο που θα σου ελεγα να κανεις ειναι να ξεβιδωσεις την σταυροβιδα που κραταει το χερουλακι του φρενου να εβγαζες το χερουλακι και να δοκιμαζες να δεις εαν το προβλημα παραμενει.Αυτο ειναι κατι πολυ ευκολο και δεν υπαρχει περιπτωση να κανεις ζημια.Απο εκει και περα το μυαλο μου παει και σε αλλα σημεια, στα ρουλεμαν πρωτιστως οπου ισως το γρασο ή κανα σκουπιδακι μεσα του να εμποδιζει την κινηση, αλλα αυτα ειναι πολυ βαθια νερα.Αν δεν βρεις καμια λυση (ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΡΩΤΑ !!!) ξυλωσε την κεφαλη, ελα για καφε στην Δραμα να στην διαλυσω,να αλλαξουμε και γρασο και πιστευω οτι θα σαι Οκ ! (υγ υπαρχουν αρκετα topics εδω μεσα και με φωτογραφικο υλικο που δειχνουν μετατροπες/συντηρησεις τετοιων κεφαλων, ριξε μια ματια και ισως βοηθηθεις) Να σαι καλα φιλε μου "ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"Ορφικα κειμενα.[/b]
pepito Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2009 Καταρχας,ευχαριστω ολους για την αμεση ανταποκριση Γιωργο,αν και φαινεται ευκολο στις φωτο σου,θα τ'αφησω για το Πλανηταριο Σταθη,τις πρωτες φορες που χρησιμοποιησα την βαση,φοβομουν να σφιξω τα φρενα πολυ δυνατα.Αποτελεσμα,παρα το τελειο ζυγισμα του τηλεσκοπιου και στους 2 αξονες,να μου φευγει ο σωληνας οπου να'ναι,κυριως κατα το alignment,οπου εχεις και τις μεγαυτερες ταχυτητες περιστροφης στους αξονες.Δε μπορεσα να βρω μια χρυση τομη,οπου,ουτε να ζοριζονται τα φρενα,αλλα και ουτε να εχω μετατοπιση.Γι'αυτο και τα εσφιγγα μεχρι τερμαΣτελιο,ευχαριστω για την προσκληση .Οταν βγαζω τη χοντρη βιδα του φρενου,η περιστροφη μου φαινεται ομαλη,αλλα καλυτερα ας το δουν στο Πλανηταριο ...ΚΙ ΕΣΥ ΕΧΘΡΕ ΕΙΣΑΙ ΚΙLL ΑΠΟ ΩΡΑ...
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2009 παιδια...τιποτα απο τα αστρονομικα ειδη δεν εχει φτιαχθει γιανα σφιγγεται "μεχρι τερμα".Προσφατα ειδα σπασμενο δακτυλιδι σε μεγαλο ΤΑΚ λογω υπερβολικου σφιξιματος.Εχω δει πολλες ζημιες σε εστιαστες, ερευνητες, δακτυλιδια,κεφαλες βασεων,ρυθμιστικες βιδες γεωγραφικου πλατους σε βασεις, βιδες ρυθμισης υψουςτριποδου, βιδες διαγωνιων και ενα σωρο αλλες περιπτωσεις,( που και εσεις θα εχεται βιωσει).Γενικως τις περισσοτερες φορες, πρεπει να συντηρουμε τις βιδες, ωστε να βιδωνουν ανετα μεχρι τον τερματισμο τους.Ετσι μπορουμε να εχουμε αμεση εικονα για το ποσο πραγματικα σφιγγουμε.Συνηθως τερματισμος και μιση στροφη ειναι αρκετα κατα τη γνωμη μου...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα