roryt Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2009 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2009 αφου δεν εχει βρεθει αγοραστης μετα απο τοσο καιρο την αποσυρω - ειναι κριμα να το σκοτωσω τοσο χαμηλα, θα το κρατησω Ωρα να κοιταξω να δωσω το πιστο μου dobs, το πρωτο μου τηλεσκοπιο. Η "απιστία" αποφασιστηκε γιατι τελικά ΔΕΝ το χρησιμοποιώ, και ειναι κρίμα, ειναι οργανο που πρεπει να χρησιμοποιήται, όχι να μαζεύει σκονη στο εξοχικό, και εχω δεσμευσει πανω του ενα σεβαστο ποσο. Για την ωρα δεν ενδιαφερομαι να τα σπασω σε επιμερους κομματια, και θα προτιμούσα να φυγει σαν συνολο. Ειναι ενα αξιοπρεπεστατο συστημα για παρατηρηση, με πολλά και καλα επιπροσθετα. Αν δεν φευγει ως εχει το ξανακοιταμε αργοτερα. Συνολο αυτα που δινω ειναι εξοπλισμός αξίας περιπου 1800 ευρω. Τα δινω ολα για 900 ευρω. Δεν εχω τις αυθεντικές κουτες, δεν τα παω καθολου καλα με τις μεγαλες συσκευασίες και δεν εχω χρονο να ασχοληθω να βρω πως συσκευαζονται τοσο μεγαλα αντικειμενα. Οποτε μιλάμε για παραδωση χερι-χερι (να δει και ο αγοραστης απο κοντα το οργανο), ειτε απο την περιοχή της παραλιακής Κορινθίας που βρίσκεται τωρα, είτε απο την Αθήνα. Και στις δύο περιπτωσεις θα χρειαστεί λίγη κατανοηση (και κάποιο ελευθερο ΣΚ) γιατι λόγω υποχρεώσεων δεν πηγαίνω συχνα στο εξοχικό. Εχουμε και λέμε : 1) dobs GSO 8", αγορασμενο το 2006 τον Μαϊο, χρησιμοποιημένο αρκετα για καπου 2 χρονια, με μικρογρατζουνιες στο εξωτερικό του σωλήνα απο δακτυλιδια, αλλα σε καλή λειτουργική κατάσταση. Ο εστιαστής κρεμαγιερας εχει αντικατασταθει με crayford 2" διπλής ταχύτητας με μειωτήρα 1:10 και προσαρμογεα 1.25". Ο καθρέπτης εχει καθαριστεί μια φορα μονο, με ιερή ευλάβεια, μονο με φουσκα αερα και απιονισμένο νερο (δεν εβαλα μπαμπακια/πανια/αλλα υγρα πανω). Το τηλεσκοπιο εχει δυο ερευνητες, τον 6Χ30 straight through, και εναν telrad. 2) Digital Setting circles 10.000 ticks με Argonavis Computer και mounting kit για το GSO8". Οτι καλύτερο μετα απο GOTO. Κανει το τηλεσκοπιο PUSH-TO, δηλαδη - μετα απο μια συντομη διαδικασια alignment με δυο αστερια - ειτε σου λεει που εισαι (ειτε στην οθονη του χειριστηρίου του argo navis είτε σε PC σε συνδιασμό με προγραμμα πλανηταριου), είτε του λες που θες να πας και σου λεει προς τα που πρεπει να σπρωξεις το όργανο και κατα ποσο. Δεν το εχω δουλεψει παρα πολύ αυτο το συστημα (συντομα αφοτου το εγκαταστησα εμπλεξα με την φωτογραφηση), και ειναι σχεδον καινουργιο. Δουλευει αρκετά καλά αν ακολουθεις προσεκτικά τα βηματα ευθυγραμμισης, και προσφερει πολλά καλούδια, οπως να σου προτεινει τι ειναι ενδιαφερον κοντα, tour του ορατου ουρανού κλπ κλπ. Προσφατα που ειπα να το ξαναδοκιμασω, ευθυγραμμισα πολύ προχειρα με τον Mizar και τον Alkaid (υποθεση 2 λεπτων) και μετα του ειπα να παω στο M51 και στον Μ101, και με καθοδήγησε και για τους δυο ωστε να ερθουν στην ακρη του FOV στα 60Χ. Μπορει κανεις να επισκευτει τα ενδιαφεροντα αντικειμενα μιας περιοχης χωρις αναγκη για ευθυγραμμιση κυριολεκτικά σε λιγα λεπτα. Με ποιο προσεκτική ευθυγραμμιση ειναι και ποιο ακριβές. Δινονται τυπωμενες οδηγιες (Αγγλικα). 3) Εquatorial platform 23" (πουλήθηκε). Στην ουσία μετατρεπει την Alt-Az σε ησημερινή και προσθέτει tracking στην ορθή αναφορά, κάνοντας απολαυστική την παρατηρηση ολων των στοχων και την πλανητική φωτογραφιση (δειτε http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=5766 ). Σηκωνει μεχρι 50 κιλά και dobs 12.5" . 4) Δακτυλιδια ησημερινης για 8" για SW dobs 8" μαζί με μακρυ dovetail 21cm (καινούργιο). Κανουν και για το GSO αλλα ειναι ελαφρώς χαλαρα, που σημαινει οτι θελουν μια μικρή επιστρωση με τσοχα για τελεια εφαρμογή (δινω και τσοχα αν χρειαστει). Π.Μ., απαντηση στο θέμα ή email παρακαλώ focuser, 6x30, argonavis telrad base + DSC encoders Καθρέπτης Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
roryt Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2009 Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2009 Μειωση στα 800 ευρω ολα μαζι και (δοκιμαστικα) ειμαι ανοικτος σε προτασεις για τα επιμερους κομματια. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Nompi Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2009 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2009 Φίλε θα με ενδιέφερε να μου δώσεις μια τιμή για την EQ platform ξεχωριστά. Φιλικά,Νίκος Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
roryt Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2009 Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2009 Να ξεκαθαρισω κατι: δεν εχω τις κουτες και δεν μπορω να κανω αποστολή, ουτε την πλατφορμα, ουτε το τηλεσκοπιο. Αυτα πρεπει να πανε χερι-χερι. Δεν τα παω καλα με τις μεγαλες κουτες και δεν εχω χρονο να το ψαξω. Τα επιμερους (Argonavis κλπ) ειναι ευκολο να τα στειλω με ταχυδρομειο , αυτα οχι. Και δεν πρεπει να υπαρξει βιάση, γιατι ολα βρισκονται στο εξοχικό, και αναθεμα αν ξερω ποιο επομενο ΣΚ θα μπορεσω να παω. Με αυτα σαν προϋποθεση, η τιμες για τα επιμερους κομματια ειναι : Dobs τηλεσκοπιο MAZI ΜΕ τους optical encoders 10000 και το GSO mounting kit (δεν εχω χρονο να τα αποσυναρμολογισω, αλλα θα δωσω μαζι και τις αρχικες βιδες αν θελει κανεις να το κανει). Δωρο και μια μασκα εστίασης Bahtinov 8" απο το www.focus-mask.com 300 euros υπολογιστης Argonavis και καλωδιο συνδεσης . Δωρο το τυπωμενο manual (Αγγλικα) και δυο optical encoders αγνωστου προέλευσης, ο ενας πρεπει να ειναι ολοιδιος με αυτους του Argonavis (10000 δηλ. 2500 x 4), ο αλλος κατι λεει για 4000 οποτε υποθετω ότι ειναι 1000 Χ 4 300 euros, (πουλήθηκε) πλατφορμα 300 euros δακτυλιδια 8" και dovetail 40 euros Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
roryt Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2009 Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2009 up1 Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Χρήστος Παζαρένκας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12, 2009 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12, 2009 Επειδή έχω στήλει ένα ίδιο τηλεσκόπιο στην Αθήνα απο Φλώρινα με Κτελ θα σου έλεγα να το Συσκευάσεις με την Υσηχία σου και να το στήλεις στον Αγοραστή.Ώστε να μην χαμηλώσεις την τιμή για να έρθουν να το πάρουν απο σπίτιΑν Θέλεις μπορώ να έρθω στην Αθήνα να το Συσκευάσουμε ένα Σαββατοκύριακο.Αν θέλεις φυσικά. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
roryt Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12, 2009 Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12, 2009 Ευχαριστω Χρηστο, αλλα δεν εχω χρονο για τετοια πραγματα (δουλεια/παιδια/οικογενεια κλπ) Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Χρήστος Παζαρένκας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2009 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2009 Δεν Πειράζει.Καλοπούλητο. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
roryt Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2009 Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2009 up 2 Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
roryt Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2009 Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2009 Η equatorial platform ειναι υπο κρατηση στον Παναγιωτη (filiatra). Ολα τα αλλα ειναι ακομη διαθεσιμα Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
roryt Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2009 Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2009 Παναγιωτη να την χαρεις οσο δεν παιρνει με το 14ρι σου Μειωση: Dobs τηλεσκοπιο MAZI ΜΕ τους optical encoders 10000 και το GSO mounting kit (δεν εχω χρονο να τα αποσυναρμολογισω, αλλα θα δωσω μαζι και τις αρχικες βιδες αν θελει κανεις να το κανει), μια μασκα εστίασης Bahtinov 8" απο το www.focus-mask.com, δακτυλιδια 8" και μακρυ dovetail 300 euros υπολογιστης Argonavis και καλωδιο συνδεσης . Δωρο το τυπωμενο manual (Αγγλικα) και δυο optical encoders αγνωστου προέλευσης, ο ενας πρεπει να ειναι ολοιδιος με αυτους του Argonavis (10000 δηλ. 2500 x 4), ο αλλος κατι λεει για 4000 οποτε υποθετω ότι ειναι 1000 Χ 4 300 euros, αυτο το στελνω και με αντικαταβολη ΕΛΤΑ (πληρωμενη απο εμενα) Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
filiatra Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2009 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2009 Παναγιωτη να την χαρεις οσο δεν παιρνει με το 14ρι σουΣ ευχαριστώ πολύ Γιάννη. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
roryt Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2009 Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2009 Αν καποιος ενδιαφερεται για ενα καλο, ετοιμο, δοκιμασμενο, push-to 8ρι και τα αγορασει ολα μαζι - ντοπς, encoders, argo navis , mounting rings κλπ κλπ- τοτε τα αφηνω ολα στα 500 ευρω. Η τιμη ειναι κατω απο το μισο της αξιας των υλικων και θα ειναιη τελευταια μειωση που θα γινει (αλλιως θα το κρατησω) Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
roryt Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2010 Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2010 Επαναφερω την αγγελία με μειωση τιμων. Ολο το πακετο, push-to dobs (ντοπς + argonavis + encoders + extras) 450 ευρω. Συζηταω και την περιπτωση αποστολής (με εξοδα του αγοραστη), ή αν ειναι καπου γυρω απο Αθηνα ή Κορινθια να το μεταφερω με το αμαξι. Αντε να φευγει γιατι εχουμε αναβαθμίσεις. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2010 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2010 τα δαχτιλιδια για το dob 8 υπαρχουν ακομα; αν ναι ενδιαφερομαι Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/ Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
roryt Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2010 Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2010 Κωστα θα προτιμουσα να τα δωσω ολα σε πακετο. Αν ομως δεν παρουσιαστει ενδιαφερον συντομα στα δινω. αφου δεν εχει βρεθει αγοραστης μετα απο τοσο καιρο την αποσυρω - ειναι κριμα να το σκοτωσω τοσο χαμηλα, θα το κρατησω Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα