pentraks Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2009 Πανε μερικα χρόνια τωρα που εκανα τα πρώτα βήματα μεσα απο αυτον εδω το χώρο για να κατακτήσω αυτο που με γοητευε απο μικρό.Δυστυχως ομως λογω ελλειψης χρόνου αναγκαζομαι να μενω μακρια απο ολη αυτη την μαγεια. Ουτε πλεον χρονος για το forum μας εδω δε μενει. Πραγματικα θέλω να συνεχίσω αυτο που ξεκίνησα με την βοήθεια σας....πότε όμως?... εχω ξεχάσει και αυτα τα λιγα βασικα που ήξερα.. βλεπω το 8αρι dob μες το δωμάτιο και νοσταλγώ εκεινη την εποχή.... πότε ξανα άραγε θα έρθει η ώρα?... Να στε καλα όλοι σας και καθαρους ουρανούς να έχετε. Ελπίζω να αναπληρώσω όσα εχω χάσει (και θα χάσω ακόμη...) Imagination is more important than knowledge
nansy Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2009 Πανε μερικα χρόνια τωρα που εκανα τα πρώτα βήματα μεσα απο αυτον εδω το χώρο για να κατακτήσω αυτο που με γοητευε απο μικρό.Δυστυχως ομως λογω ελλειψης χρόνου αναγκαζομαι να μενω μακρια απο ολη αυτη την μαγεια. Ουτε πλεον χρονος για το forum μας εδω δε μενει. Πραγματικα θέλω να συνεχίσω αυτο που ξεκίνησα με την βοήθεια σας....πότε όμως?... εχω ξεχάσει και αυτα τα λιγα βασικα που ήξερα.. βλεπω το 8αρι dob μες το δωμάτιο και νοσταλγώ εκεινη την εποχή.... πότε ξανα άραγε θα έρθει η ώρα?... Να στε καλα όλοι σας και καθαρους ουρανούς να έχετε. Ελπίζω να αναπληρώσω όσα εχω χάσει (και θα χάσω ακόμη...) Πω πω κρίμα.. Είναι πολύ άσχημο να αφήνεις κάτι που αγαπάς και το ήθελες πολύ..πραγματικά λυπάμαι πολύ!!! Ξέρω αρκετούς ανθρώπους που παράτησαν την αστρονομία για πολλούς λόγους και ακολούθησαν και κάτι άλλο!!Και εγώ όσο είχα εξετάσεις δεν ασχολήθηκα καθόλου με αστρονομία είχα 2 χρόνια να διαβάσω ένα απλό βιβλίο αστρονομίας και σκεφτόμουν μήπως τελικά να μη συνεχίσω άλλο να ασχοληθώ με κάτι άλλο?Το τηλεσκόπιο το είχα άθικτο από το 2007 και με στεναχωρούσε που το έβλεπα εκεί αχρησιμοποίητο..Όμως φέτος μετά από 2 χρόνια που είχα ξαναέβγαλα το τηλεσκόπιο και τώρα την αστρονομία την λατρεύω ακόμα περισσότερο.. Ξέρω είμαι 18 χρονών και δεν μπορώ ακόμα να πω για έλλειψη χρόνου!Σας εύχομαι τα καλύτερα μέσα από την καρδιά μου και καλή συνέχεια σε ότι και αν κάνετε!!Πάντως αν μπορώ να βοήθησω σε κάτι να το κάνω ευχαρίστως!! Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
seti Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2009 Μην σε παίρνει απο κάτω,βρε 'σύ (με όλο το θάρρος)σάμπως οι περισσότεροι εδω μέσα έχουμε τον τρελό χρόνο,απλώς...να!!εγώ συγκεκριμένα ξεγελάω λίγο την τρέλα μας πολλές φορές με το να διαβάσω κανά βιβλίο,να δώ κανά ντοκυμαντέρ στα πεταχτά,που..ου Χρόνος για παρατήρηση αραιά και πού,ειδικά άμα έχεις και οικογένεια,βράστα χαράλαμπε,για να μην νομίζεις ότι είσαι μόνος,έχεις πολύ παρέα σε αυτόν τον τομέα, άκουμε που σου λέωωω,πάντως ήταν καλό που μας ανοίχτηκες και δέν το κράτησες μέσα σου να σε τρώει,σου εύχομαι ο χρόνος σου στο μέλλον να είναι πιο άνετος για να μπορείς να κάνεις ότι σου αρέσει,και εμείς εδώ είμαστε για να βοηθάμε ο ένας τον άλλον,μόνο μην μου στεναχωριέσε,και 'συ να είσαι πάντα καλά.
Dimitris M. Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2009 Αγαπητε φιλε pentraks.. Ο ελευθερος χρονος ολων μας ειναι δραματικα περιορισμενος και το σιγουρο ειναι οτι οσο περνουν τα χρονια,θα λιγοστευει περισσοτερο.Αυτο ομως δεν σημαινει οτι πρεπει να επιτρεψουμε να μας παει η ζωη με τον ρυθμο που αυτη επιθυμει.Πιστευω πως οταν αγαπαμε κατι πραγματικα, παντα βρισκουμε την ευκαιρια να κλεψουμε λιγο χρονο ωστε να ασχοληθουμε μ'αυτο. Θα σου πω 1-2 προσωπικα παραδειγματα και θα καταλαβεις απολυτα τι εννοω.Εκτος απο την Αστρονομια, μου αρεσει να ασχολουμαι με συστηματα εικονας και ηχου κι επισηςλατρευω τη γυμναστικη (γυμναζομαι συστηματικα τα τελευταια 7 χρονια)και δεν προκειται να εγκαταλειψω τιποτε απο αυτα.. τουλαχιστον θα το παλεψω μεχρι εκει που δεν παει αλλο!!Καποια στιγμη ομως συνειδητοποιησα οτι δεν μου φτανει ο ελευθερος χρονος που εχω στη διαθεση μουγια να κανω ολα οσα θελω.. τα εβαλα κατω λοιπον και τα ζυγισα και κατεληξα πως μια βραδια με ανεφελο, σκοτεινο ουρανο πρεπει παση θυσια να την αφιερωνω στην αστροπαρατηρηση..αληθεια, ποσες ειναι τελικα οι βραδιες αυτες στη διαρκεια π.χ. ενος ετους?Μια τετοια βραδια λοιπον ξεχναω ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!Ξεχναω τη γυμναστικη, τα συστηματα εικονας και ηχου, τους φιλους ακυρωνω ραντεβου, τυχον επισκεψεις στο σπιτι και πολλα αλλα που πιστεψε με, καλλυτερα να μην αναφερω...Εχει τυχει να παω στη δουλεια μου αυπνος εξαιτιας της αστροπαρατηρησης.. τη μερα εκεινη τη θυμαμαιπολυ καλα.. ημουν "κενος" απο υπνο, αλλα γεματος απο τις πολυ ωραιες εικονες που ειχα δει το περασμενο βραδυστο μακρινο "ταξιδι" που εκανα αγκαλια με τον οπτικο σωληνα του τηλεσκοπιου μου!!Αν εχεις κανει ολα τα παραπανω η εστω καποια απο αυτα και το προβλημα παραμενει, δεν εχω να πω τιποτε.Αν ομως δεν εχεις καινει τιποτε απο τα παραπανω, εχεις πολλες ελπιδες! Θελω να καταληξω φιλε μου πως οταν αγαπαμε κατι πραγματικα, βρισκουμε τον τροπο, ωστε να μην αναγκαστουμε να το εγκαταλειψουμε ποτε.. κανουμε θυσιες και περικοπες..Το οτι αγαπας την αστρονομια ειναι πασιφανες!Η λυση στο προβλημα του ελευθερου χρονου, πιστευω πως εναι "κρυμμενη" καπου εκει γυρω και περιμενει να την ανακαλυψεις!!! Φιλικα Δημητρης. “Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is to not stop questioning.” ― Albert Einstein
Dimitrisk Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2009 Φίλε μου, μήπως κρίνεις πολύ αυστηρά τον εαυτό σου; Η ενασχόληση αυτή δεν είναι και απ' τις πιο εύκολες και βολικές, ουσιαστικά πηγαίνει κόντρα στην "φυσιολογική" ζωή του ανθρώπου και με την φωτορύπανση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη. Μια ικανοποιητική βραδυά αστροπαρατήρησης είναι εφικτή ελάχιστες φορές τον χρόνο και η αστροφωτογραφία θέλει εξοπλισμό, πολλές γνώσεις και ιώβεια υπομονή.Εγώ θα σου πω να κάνεις απλά ότι μπορείς χωρίς ενοχές και αν δεν αφήσεις τη "σπίθα" να σβήσει, το πλήρωμα του χρόνου θα έρθει από μόνο του, Φιλικά, Δημήτρης.Υ.Γ. Άλλωστε οι "σπίθες" εκεί πάνω δεν σβήνουν ποτέ
sevax Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2009 Ελευσινα καλη Μανδρα Χε,χε,χε. Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
pentraks Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2009 Σας ευχαριστώ όλους για την συμπαράσταση, ελπίζω να πιάσουν τόπο τα λόγια σας. Σιγουρα χρειάζεται θυσίες το χόμπι μας απλα ειναι και το timing που παιζει ρόλο. Ελπίζω -οπως πάντα- για το καλύτερο. Ευχαριστώ και πάλι. Imagination is more important than knowledge
MARIA ARGYRIOU Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2009 Αγαπητέ pentraks σε καταλαβαίνω απόλυτα.Δυστυχώς η παντελής έλλειψη χρόνου που έχουμε οι περισσσότεροι, μας οδηγεί στο να μην κάνουμε δραστηριότητες που πραγματικά αγαπάμε αλλά μπορούμε όμως να βρούμε λίγο χρόνο.Λόγω διαβάσματος και υπερφορτωμένου προγράμματος φέτος δεν έκανα καθόλου παρατήρηση με τηλεσκόπιο καθώς και δεν μπορούσα να διαβάσω σχεδόν καθόλου αστρονομία.Παρόλα αυτά, με τα κυάλια μπόρεσα να παρατηρήσω λίγα πράγματα και να κρατήσω την επαφή μου με την αστρονομία αν και μου στοίχιζε αυτό στο να χάνω ώρες από τον ύπνο..Αλλά χαλάλι..! Σίγουρα οι υποχρεώσεις που έχει ο καθένας είναι πάρα πολλές, αλλά άμα θες να κάνεις κάτι που αγαπάς, σίγουρα θα το καταφέρεις. Αρκεί να οργάνωσεις κατάλληλα το πρόγραμμα σου ώστε να μπορέσεις να έχεις λίγο ελεύθερο χρόνο. Σου εύχομαι καλές παρατηρήσεις και καθαρούς ουρανούς. Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν. Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου
skywatcher Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2009 Ομοιοπαθης με την Μαρια,με την διαφορα οτι οταν καμια φορα μου την εδινε εβγαζα το dob8 μου στην ταρατσα ή στο μπαλκονι και εκανα λιγο παρατηρηση για να ξεφυγω. Αλλα και τωρα το καλοκαιρι βγαινω σχεδον καθημερινα τα βραδια και δεν εχω παντα ορεξη για αστροπαρατηρησεις.Αν και θα επρεπε να ντρεπομαι που το λεω,λιγες φορες αφιερωσα ολοκληρες νυκτες κατω απο τα αστερια παρολο που στην πολη μου ηταν πολλες οι υπεροχες βραδιες για αστροπαρατηρηση,και μετα το μετανιωσα!!! Και το χειροτερο.... απο Σεπτεμβρη ΤΕΛΟΣ οι αστροπαρατηρησεις,γιατι το ειδος της σχολης που θα ειμαι δεν αφηνει χρονο για τετοια!!!!!!! Απο αυριο ομως,στο astrocamping στη Θασο, θα επανορθωσω.................. Γι΄αυτο μην αποθαρρυνεστε,φιλε pentraks, γιατι ποτε δεν ειναι αργα....ευχομαι να επιστρεψετε δυναμικα στις αστροπαρατηρησεις οσο συντομοτερα γινεται!!! Φιλικά, Πέτρος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα