sportikus Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2009 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2009 ΨΑΧΝΩ ΑΝΤΑΠΤΟΡΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟ ΜΑΚSUTOV σε S/C Το εξάρτημα αυτό είναι ένας δακτύλιος από αλουμίνιο/μπρούντζο, με διπλό σπείρωμα: το εσωτερικό σπείρωμα αρμόζει στην οπτική έξοδο τηλεσκοπίου τύπου Maksutov, ενώ το εξωτερικό σπείρωμα δέχεται όλα τα αξεσουάρ των τηλεσκοπίων τύπου Schmidt-CassegrainΑν τον διαθετει κανεις ας μου στειλει π.μ η sportikus@gmail.com Κατι σαν και αυτοhttp://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1456Το τηλεσκοπιο ειναι το Celestron Nexstar4se ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2009 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2009 Ετσι δεν βγαζεις ακρη...Πρεπει να βοηθησεις αναφεροντας μοντελλο, ή ακομα καλυτερα τον τυπο του σπειρωματος.... Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Fred Ley Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2009 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2009 Hi Sporticus, Who manufactures the Maksutov that have? You make no reference to the maker. On the C90, for example. there is a converter ring sold by Celestron so that one can thread on the visual back or a two-inch star diagonal. It is called a LAR (Large Adaptor Ring)-provided they have not changed it name. It works just fine on my C90. -Fred www.instrumentsoflight.com - www.ras.org.ukwww.avastronomyclub.org - www.aavso.org (LEF)www.imca.cc (#9181)www.alpo-astronomy.orgAstrovox Member #4.Doing astronomy since 1970Sky & Tel subscriber since 1971www.highdeserttelescopes.com Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
sportikus Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2009 Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2009 Hi Sporticus, Who manufactures the Maksutov that have? You make no reference to the maker. On the C90, for example. there is a converter ring sold by Celestron so that one can thread on the visual back or a two-inch star diagonal. It is called a LAR (Large Adaptor Ring)-provided they have not changed it name. It works just fine on my C90. -Fred Hi FredThe problem is my nexstar 4se is Maksutov-Cassegrain but the rear port is unique for this model.All mak-cas have the same thread and only the nexstar 4 se is different. ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Fred Ley Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2009 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2009 Sportikus, Your best bet is to have a machinist simply make one for you. The machinist can drill and put threads on the piece and you should be in business. -Fred A quick addition: Celestron sells an adapter, Item #93635-A, for the NexStar 4. It is a T-adapter for $31.99 which fits the C90 and the NexStar 4. Is it possible that you are looking for the Celestron Visual Back, Item #93653-A, which threads on the rear of the telescope? It allows one to slide in 1.25-inch items which in turn are held in place by a thumbscrew. It costs $41.99. www.instrumentsoflight.com - www.ras.org.ukwww.avastronomyclub.org - www.aavso.org (LEF)www.imca.cc (#9181)www.alpo-astronomy.orgAstrovox Member #4.Doing astronomy since 1970Sky & Tel subscriber since 1971www.highdeserttelescopes.com Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
sportikus Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2009 Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2009 HI FredI`m looking a ring to thread the celestron off-axis guiderThis ring http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1456 its too big for 4se.Your large ring is this [code:1]http://books.google.gr/books?id=V3tyCXsCCkMC&pg=PA206&lpg=PA206&dq=large+adapter+ring+nexstar&source=bl&ots=KIbgeTBjmU&sig=416Xio9XhtaLiT3jbTjsPSe_GOQ&hl=el&ei=5CR0SuCRC5mhjAfolZ29Bw&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=10#v=onepage&q=large%20adapter%20ring%20nexstar&f=false [/code:1] and you know where i cant find it.Thanks for time ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
koulosb Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2009 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2009 Για δες κι αυτο αν σου κανει http://cptpapadakisphoto.gr/product_info.php?products_id=2304 ''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.'''' Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
sportikus Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2009 Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2009 Για δες κι αυτο αν σου κανει http://cptpapadakisphoto.gr/product_info.php?products_id=2304Το ειδα αυτο,το εχει και στον Νομικο αλλα ξεκαθαρει απαντησει δεν μου δινει κανενας για το αν ταιριαζει στο nexstar 4se(Γιατι ναι μεν ειναι Mak αλλα η πισω θυρα ειναι διαφορετικη απο τα αλλα mak τις αγορας)Καπου διαβασα οτι εχει το ιδιο κουμπωμα με τa Meade etx αλλα στον Νομικο δεν το ξερουν αυτο.Βρηκα δαχτυλιδι απο την The Large Accessory Ring (LAR) will allow you to attach standard SCT accessories such as T-Adapters, 2" diagonals, visual backs, etc. to the rear port of your ETX (not for ETX60/70 due to lack of back focus). It also fits Celestron C90/G90, and Ganymede G90. Note: the new GPS scope accessories are 2" and are not threaded; they will not work with the LAR.αλλα τους εχω στειλει μαιλ εχω κανει και την παραγγελια αλλα κανεις δεν εχει απαντησει εδω και μια εβδομαδα.Επισης στο πλανηταριο με πολλη μεγαλη σιγουρια μου στειλανε μετα απο παραγγελια το δακτυλιδι http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1456το οποιο τελικα και δεν κανει και μετα απο 3 τηλεφωνηματα το ανακαλυψανε και αυτοι...αρχιζω να νευριαζω ...αν ειμουνα στην θεσσαλονικη θα πηγαινα στο τορνο και θα το εκανα μονοσ μου και ας μου εβγαινε και 100€ για να μην ασχολουμε με κανενα απο αυτους που με βλεπουνε σαν ποσοστο απο τον τζιρο τους. ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
jlout Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2009 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2009 Τελικά βρήκες την λύση φίλε sporticus? Έχω κι εγώ ένα nexstar 4 se και με ενδιαφέρει το θέμα. Το θέλω για να χρησιμοποιήσω τον focal reducer της celestron για μεγαλύτερο εύρος και τον αντάπτορα για 2". Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
sportikus Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2009 Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2009 Περιμενω απαντηση απο το πλανηταριο για το ποτε θα ερθει και αν ο ανταπτορας τις Baader http://www.baader-planetarium.de/sektion/s08/s08.htmκωδικος 295 8500 και 295 8500Α.Εχω κανει ειδη την παραγγελια απο εδω http://telescopeplanet.co.uk/ViewProdDetails.asp?prod_code=PON06A000005και περιμενω να ερθει.Ειναι ιδιο το κουμπωμα με τα ΕΤΧ τις Meade και κουμπωνει κανονικα. ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
jlout Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2009 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2009 Τιμή έμαθες; Σε τι σκοπεύεις να το χρησιμοποιήσεις; Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
sportikus Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2009 Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2009 Προς jloutΦιλε μου σημερα μετα απο 1 μηνα μου ηρθε απο την scopetronix!!!!ο ανταπτορας.Να σου πω οτι δεν βιδωνει μεχρι τερμα μεσα και δεν εχω κατι για SC για να το δοκιμασω αν δουλευει.Επειδη η scopetronix υποτειθετε οτι εχει κλεισει και η παραγγελια που ειχα κανει δεν θα ερχοτανε το εχω παραγειλει και απο αλλου οποτε αν ερθει και το δευτερο βγαινει για πωληση. ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα