Jump to content

Milky Way στον Παρνασσό


ammonite

Ο Γαλαξίας πάνω από έλατα στον Παρνασσό. Ο φωτισμός του τοπίου προέρχεται από τα φώτα του αυτοκινήτου τα οποία έμειναν ανοικτά κατά την διάρκεια των λήψεων. Η βραδιά τα είχε όλα. Απόλυτη ερημιά, φανταστικό ουρανό, διάττοντες, αναπάντεχες συναντήσεις με λαγούς, αλεπούδες και κουκουβάγιες καθώς και περιπετειώδη κατάληξη καθώς η μπαταρία του αυτοκινήτου δεν άντεξε τη συνεχή χρήση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πατέρα μου που όχι μόνο ήρθε για παρέα αλλά είχε την προνοητικότητα να πάρει μαζί του μια φορητή πηγή ενέργειας βγάζοντας μας από τη δύσκολη κατάσταση!

 

Canon EOS 550D, 12/8/2010 23:12 - 23:25, Ταχύτητα 35 δευτ x 17 λήψεις, Διάφραγμα 2.8, ISO 3200, Φακός Canon EF 15mm f/2.8, Εστιακή απόσταση 15.0 mm


From the category:

Πορτρέτα του ουρανού

· 2119 images
  • 2119 images
  • 6274 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Χρήστο για άλλη μια φορά μας εξέπληξες. Ευχαριστούμε για τις εμπνεύσεις!

Πώς κολλάς τα καρέ του ουρανού με αυτά του εδάφους; Κατά την διάρκεια των λήψεων η φαινόμενη κίνηση του ουρανού δε προκαλεί trail στα άστρα;

 

Καλή συνέχεια!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Παιδιά ευχαριστώ!

 

Δημήτρη, όταν το πανόραμα είναι λιγότερο από 360 μοίρες, τα πράγματα είναι εύκολα. Τοποθετώ την camera κάθετα και αρχίζω να παίρνω διαδοχικές λήψεις αλλάζοντας γωνία γρήγορα ανά λήψη για να μην με προλάβει το rotation. Με τον φακό 15mm που χρησιμοποιώ κάνω άνετα λήψεις γύρω στα 30 δευτερόλεπτα. Αν θέλω πιο πολύ ουρανό ή/και τοπίο, φτιάχνω 2 πανοράματα. Το 'πάνω' πανόραμα με πολύ ουρανό και λίγο τοπίο και το 'κάτω' πανόραμα με πολύ τοπίο και λίγο ουρανό. Στη συνέχεια φτιάχνω ξεχωριστά τα 2 πανοράματα, κόβω τελείως τον ουρανό από το 'κάτω' πανόραμα -γιατί πλέον με έχει προλάβει το rotation- (photoshop - crop) και κολλάω τα 2 πανοράματα με control points (κοινά σημεία) από το τοπίο που είναι ακίνητο. Το stitching software που χρησιμοποιώ είναι το ptgui.

 

Λίγο πιο δύσκολο είναι στα πανοράματα 360 μοιρών. Εκεί οι λήψεις θα πρέπει να είναι πιο σύντομες (15-20 δευτερόλεπτα) και όταν θα γυρίσεις πάλι στο σημείο που ξεκίνησες, το rotation θα σε έχει προλάβει. Σε αυτή την περίπτωση εγώ προτιμώ να κολλάω τις rotated εικόνες χρησιμοποιώντας control points μόνο από τα αστέρια για να μην έχω αλλοίωση στον ουρανό. Την αλλοίωση/παραμόρφωση που θα προκύψει στο τοπίο την διορθώνω στο photoshop.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης