Jump to content

Barnard 148,149,150 στον Κηφέα



Τοποθεσία : Πάρνωνας 8-9/08/2010

Telescope : WO Zenith Star 105 APO- Astro-Tech Field Flatterer

Mount : Sky Watcher EQ6 Pro

Camera : QHY9 mono

Filters : 2" LRGB Astronomik, QHY Filter Wheel

Guiding : TS Finder 8X50, QHY5, PHD, EQMOD

Exposes : L 20 x 720 sec Bin 1

RGB 11 x 360 sec Bin 2 ανά φίλτρο

Λογισμικό : Nebulosity 2, CCD Stack, Photoshop CS5 + Plugins

 

Ένα σκοτεινό νεφέλωμα είναι ένα είδος διαστρικού νέφους που είναι τόσο πυκνό ώστε να κρύβει το φως των αστεριών που βρίσκονται πίσω από αυτό. Η μορφή των σκοτεινών νεφελωμάτων είναι πολύ ακανόνιστη δεν έχουν καθορισμένα εξωτερικά σύνορα και δημιουργούν ελικοειδή σχήματα.


From the category:

Νεφελώματα

· 5221 images
  • 5221 images
  • 26767 σχόλια εικόνας


Προτεινόμενα σχόλια

Ενώ η φωτογραφία έχει τρελές προοπτικές, με χαλάει η extreme επεξεργασία που έχεις κάνει. Το σκοτεινό φαίνεται εντελώς αφύσικο μέσα στο υπόλοιπο αστρικό πεδίο. Θα μου άρεσε πολύ περισσότερο αν έδενε πιο ομαλά το όλο πράγμα. Απλά η γνώμη μου. :D
Σύνδεσμος για σχόλιο

Φανταστική!!! Μπραβο Αντώνη!!!

 

 

Μανο, νομιζω οτι αλλάζει λιγο απο οθονη-σε-οθονη, αν και δεν θα το ελεγα Extreme αφου αναδείκνυε το Νεφέλωμα σε 3 Διαστάσεις μιας και ανετα μπορείς κα καταλάβεις το βάθος πισω απο το Dark... αλλα ειναι καθαρα θεμα γουστου :wink:

Σύνδεσμος για σχόλιο

Οπως και να το κανουμε ειναι ομορφη αλλα το εχουμε πει παλι η επεξεργασια ειναι θεμα γουστου.

Ο Αντωνης για εμενα κανει σκληρη επεξεργασια και συμφωνω πανω κατω σε αυτα που εγραψε και ο Μανος.

Τα σχολια ειναι για να λεει ο καθενας την γνωμη του και ο Uploader της φωτογραφιας δεχεται η απορριπτει αυτα που γραφουμε.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Πρόεδρε, σκέτο ποίημα!

Ένα ασυνήθιστο και απαιτητικό θέμα και του έδωσες να καταλάβει!! :P

Άπλετη πληροφορία, ωραίο καδράρισμα και γενικά ΕΥΓΕ!

 

Θα συμφωνήσω για την σκλήρή απόδοση του σκοτεινού τμήματος, αν και η διαφορά από αυτό που θα ήθελα εγώ είναι ένα πολύ μικρό κλικ!

 

Πρέπει να σε λαδώσουμε δηλ. για να μας κάνεις το χατήρι;; :evil:

(κερνάω μπύρες :lol: :lol: )

Σύνδεσμος για σχόλιο

Αντώνη είναι πολύ όμορφη.

Θα συμφωνήσω με τα παιδιά για την σκληρότητα και ίσως λίγο

παραπάνω saturation απ' ότι χρειαζόταν.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Ευχαριστώ παιδιά ,

Ο στόχος ήταν πολύ δύσκολος (για εμένα) στην επεξεργασία . Έχω βγάλει πάνω από 20 διαφορετικές final1 final2 final.... που σίγουρα κάποιες από αυτές θα αρέσουν σε κάποιους καλύτερα από αυτή που σήκωσα. Στην επεξεργασία παίζουν ρόλο πέρα από την γνώση, τι αρέσει περισσότερο στο μάτι του δημιουργού και τελικά και το πως βλέπεις το αποτέλεσμα στο monitor. Στην συγκεκριμένη φώτο προσπάθησα να αναδείξω το εξωτερικό αμυδρότερο νεφέλωμα που χωρίς πολύ strech δεν φαινότανε καθόλου.

Αυτό το αποτέλεσμα ήταν για το δικό μου μάτι - monitor και τις γνώσεις στην επεξεργασία ότι καλύτερο μπορούσα :)

 

Y.Γ. 1: όλα τα σχόλια - παρατηρήσεις καλοδεχούμενα , όπως είπε και ο Άγγελος αυτός είναι και ο σκοπός τους και αυτά μας βοηθούν να γίνουμε καλύτεροι.

Y.Γ.2 : Tην φώτο την είδα και σε δύο άλλες οθόνες και ήταν διαφορετική και στα δύο γα@#$*& την τεχνολογία μου.

Σύνδεσμος για σχόλιο
:lol: :lol: Αντώνη δεν παύει έτσι κι αλλιώς να είναι μια πανέμορφη φωτογραφία!!!Πάντα τέτοια.Και όπως είπες κι εσύ είναι και θέμα καλλιτέχνη για το πως βλέπει μια φωτογραφία. :wink: :wink:
Σύνδεσμος για σχόλιο
Εμένα μου αρέσει πολύ. Μπράβο στην προσπάθειά σου αυτή. Βασικά πιστεύω ότι τα άστρα στις φωτογραφίες πρέπει να έχουν πάντα τον "δεύτερο" ρόλο όταν πρόκειται το κυρίως θέμα να είναι ένας Γαλαξίας ή ένα νεφέλωμα. Η επεξεργασία θα είναι καλό να είναι τέτοια ώστε να μην αναδεικνύει τόσο το αστρικό πεδίο έτσι ώστε το μάτι να μην "χάνετε" από την λάμψη και τον αριθμό των αστέρων. Αυτό βέβαια αλλάζει όταν πρόκειται το κυρίως θέμα να είναι αστρικό σμήνος (ανοιχτό ή σφαιρωτό). Το σκοτεινό νεφέλωμα όμως είναι εκπληκτικό και μας έδωσες τη δυνατότητα να απολαύσουμε ένα σπάνιο θέαμα.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Αντώνη έγραψες ακόμα μια φορά!

Υπέροχη, και όντως σπάνια φωτογραφημένα τα Barnards.

 

Σαν φίλος που είσαι, θα ήθελα μια version χωρίς spikes, please :lol:

(είναι γνωστή η αποστροφή μου γι' αυτά)

...αν τα αστέρια δεν είναι με το πινέλο, δεν λένε!

Το παραπάνω σαφώς και δεν είναι σχόλιο της επεξεργασίας σου :oops:

Σύνδεσμος για σχόλιο

Αντώνη, η φωτογραφία σου είναι πάρα πολύ καλή!!!

 

Θα συμφωνήσω απόλυτα όμως με τον συνονόματό σου και την εύστοχη παρατήρηση που έκανε αναφορικά με την ανάδειξη ή μη του αστρικού πεδίου ανάλογα με το θέμα που φωτογραφίζουμε.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Η φωτογραφία είναι υπέροχη και για μένα Αντώνη.Εχεις ξεφύγει.Αν όμως θέλεις να τονίσεις κάτι περισότερο απο άλλα πάντα υπάρχει τρόπος στο PS.Ούτως η άλλως το αισθητικό αποτέλεσμα μας ενδιαφέρει και λιγότερο το επιστημονικό.Όπως είπαν και οι περισότεροι τελικά είαιθέμα γούστου. :D
Σύνδεσμος για σχόλιο

Μια χαρά είναι Αντώνη. .Πολύ καλή! Και σε μένα δείχνει διαφορετικά στην οθόνη μου σε σύγκριση με αυτό που βλέπαμε προχθές στο laptop σου.

Πιστεύω ότι τα laptop δεν έχουν κατάλληλες οθόνες για επεξεργασία εικόνας και πόσο μάλλον αστροφωτογραφίας!

Πρέπει να προμηθευτούμε βεντούζα gia color/brightness calibration. Παλιότερα είχα δανειστεί μία και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Κάτι επίσης που πρέπει να τονίσω είναι πως επειδή όλοι δουλεύουμε με Adobe RGB color profile, όταν μετατρέπουμε τις εικόνες για web γυρνάμε σε SRGB. Αυτό και μόνο μειώνει την υπάρχων χρωματική παλέτα σε λιγότερα χρώματα και πολλές φορές παρουσιάζονται φαινόμενα gradient καθώς προσπαθεί να ταιριάξει χρώματα που δεν υπάρχουν στο SRGB.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Ευχαριστώ παιδιά για τα ενθαρρυντικά σας σχόλια, χαίρομαι που σας άρεσε. :!:

 

Γιάννη θα στην φτιάξω και χωρίς spikes αλλά δεν ξέρω τι θα πάρεις ... γιατί τις τελευταίες πινελιές στην επεξεργασία τις ρίξαμε την Πέμπτη το βράδυ με τον Βαγγέλη και την Μαντώ ενώ είχα βάλει τα spikes :) ίσως βγει καλύτερη , ίσως όχι πάντως ίδια αποκλείεται.

 

Βαγγέλη και Μαντώ σας ευχαριστώ για την καλή παρέα και τα tips στο PS :wink:

(τον τελευταίο λόγω τον είχε η Μαντώ... το γυναικείο μάτι κόβει αλλιώς :P )

Βαγγέλη τι εννοείς "βεντούζα gia color/brightness calibration" ;

Σύνδεσμος για σχόλιο

Αντώνη η βεντούζα λέγετε colorimeter. Είναι μια βεντούζα που μπαίνει πάνω στην οθόνη και μετράει το contrast/brightness, color RGB και προσαρμόζει την οθόνη σου να δείχνει τα πραγματικά χρώματα. (γιατί π.χ το κόκκινο που δείχνει μια μια οθόνη μπορεί να διαφέρει κατα πολύ απο το κόκκινο που δείχνει η άλλη). Με ένα πρόγραμμα που έρχεται μαζί με το colorimeter φτιάχνετε το profile για κάθε οθόνη και φορτώνετε στην εκκίνηση των windows. Άμα δεις υπάρχει ολόκληρο color management tab στο control panel.

Τώρα τι κερδίζεις με αυτό. Η οθόνη σου δείχνει σωστα τα χρώματα και το brighness/contrast. Εάν έχεις 2 οθόνες στη σειρά π.χ εμφανίζεται και στις 2 ακριβώς η ίδια χρωματική απόδοση. Επίσης το πιο σημαντικό είναι πως αν πας να εκτυπώσεις photos και δεν είσαι color calibrated είναι σίγουρο πως θα πάρεις άλλα χρώματα και brightness στις εκτυπώσεις .. και θα λες.. μα εγώ τα έβλεπα αλλιώς. Φυσικά προυποθέτει και ο φωτογράφος που θα στις τυπώσει να είναι color calibrated se οθόνη και εκτυπωτη. Τουλάχιστον κάθε σοβαρός φωτογράφος που σέβεται τον εαυτό του είναι calibrated.

Πιστεψε με η διαφορά είναι τεράστεια. Όταν έιχα ρυθμίσει σωστα και τις 2 οθόνες μου με colorimeter ότι χρώμα έβλεπα στη μία έβλεπα και στην άλλη.Τώρα που δεν τις έχω βλέπω εντελώς διαφορετικά χρώματα και brighness/contrast..

 

check : http://www.xrite.com/product_overview.aspx?ID=789

 

Γενικά το color management είναι επιστήμη πλέον!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Αυτο ειναι, φευγεις για λιγες μερες και γινεται χαμος.

Τωρα εγω που να πρωτο γραψω σχολια;

Για ολες αυτες τις εξωφρενικα ομορφες φωτογραφιες που μας χαρισατε ;

 

ΜΠΡΑΒΟ παιδια, παντα τετοια και καλή συνεχεια !!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης