Jump to content

Pickering's Triangle Ngc 6979


arasteo

W.O FLT110 with dedicated TMB field flattener and Feather Touch 3'' focuser

SBIG ST10XME CFW9

Starizona MicroTouch autofocuser

EQ6

Astrodon 5nm Ηα

320 min 32*10min subs (bin 1x1) under near full moon

Kallithea Athens Hellas

 

Ελπίζω να μη σας κουράζω με το Hα, αλλά οι ευκαιρίες που μου δίνονται είναι ελάχιστες και αυτές όταν οι συνθήκες δεν είναι οι ιδανικότερες ,πόσο μάλλον για μια ολοκληρωμένη φωτογράφιση, όσο για εξορμήσεις τύπου Πάρνωνα..ούτε λόγος!

 

Καλή συνέχεια

 

 

http://arasteo.blogspot.com


From the category:

Νεφελώματα

· 5213 images
  • 5213 images
  • 26765 σχόλια εικόνας


Προτεινόμενα σχόλια

Πολύ δυνατή πληροφορία και τέλεια άστρα,ωστόσο νομίζω οτι υπάρχει πολύ περιθώριο ακόμη στο στρετσάρισμα.Δοκίμασέ το. :wink:
Σύνδεσμος για σχόλιο

Πολυ ομορφη Theo ευγε :D

Μια χαρα ειναι καλλια δεν χρειαζεται παραπανω.

Το λαθος που κανουμε ολοι ειναι οτι στρετσαρουμε παραπανω απ'οτι πρεπει επειδη βλεπουμε πως υπαρχει πληροφορια ομως ξεπερναμε το οριο που υπαρχει ωστε να μην βγει ο θορυβος και μας τα κανει ολα μουσκεμα.Εκει αρχιζουμε τα nr και η φωτο ειναι για πεταμα.Στρετσαρουμε λοιπον μεχρι εκει που μπορει το υποβαθρο να σταθει καλα και ο Θοδωρης το εχει πετυχει σε αυτη την φωτο.

Για περισσοτερο στρετσαρισμα λοιπον χρειαζεται και περισσοτερη εκθεση ωστε να αντεχει το καρε μας απο τα διαφορα που θα του κανουμε.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Αγγελε τα γνωρίζω πολύ καλά αυτα που λες και είναι σωστά.Ωστόσο δεν θα έλεγα κατι αν δεν το δοκίμαζα έστω και στην μορφή png που είναι η φωτο και όχι στο original format. .Αν μου δείνει την άδεια ο Θοδωρής θα μπορούσα να την ανέβαζα εδώ για να δούμε το αποτέλεσμα χωρίς να χαλάσουν τα άστρα και το υπόβαθρο. :D
Σύνδεσμος για σχόλιο

Θοδωρή και μόνο για το άπλετο χρόνο που αφιέρωσες και κόντρα στη σελήνη σου αξίζουν συγχαρητήρια!

Δεν ξέρω αν παίρνει παραπάνω stretch ή όχι αλλά το θέμα έχει δέσει πολύ ωραία με το υπόβαθρο και η ισορροπία δείχνει πολύ φυσική.

 

Μπράβο! :P

Σύνδεσμος για σχόλιο

Καλα, πως μπορεις να τραβας τοσο πολυ χρονο στο καμινι που μενουμε ; Και μονο τα κλιματιστικα που δουλευουν 24χ7 κανουν χοντρη ζημια :( Για την φωτορυπανση δεν τα ξαναλεω, τα ξερουμε :evil:

 

Οποτε το γεγονος οτι βγαζεις αυτο το αποτελεσμα κατω απο αυτες τις συνθηκες ειναι απο μονο του πολυ. Καλή συνεχεια (να περνουμε κουραγιο και εμεις).

Σύνδεσμος για σχόλιο
Γιατί να μας κουράσεις ρε Θοδωρή με το Ηa :?: :?: Δεν κατάλαβα ψώρα έχει το Ηa :?: :?: Δεν βλέπουμε όμορφα θέματα με αυτό :?: :?: :lol: :lol: :lol: Συγχαρητήρια όπως πάντα άψογη φωτογραφία. :D
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης