Jump to content

Αστροφωτογραφία παραθύρου.



1 X 25min +1x10 min.Canon Eos 350D+IDAS LPS+Star 2000 Autoguider MX5C CCD.

ED 80 600mm Ημιαποχ. Celestron + AS GT (και όμως!!)Celestron.

Επεξεργασία:Photoshop CS

Τοποθεσία:Ανω Ν. Επιβάτες-Θεσ-νίκη

απο δωμάτιο 2ου ορόφου με θέα νοτιοανατολικά , και με κολώνα της ΔΕΗ μπροστά αλλά και φωτορύπανση από την φωτεινή επιγραφή του μπακάλη της γειτονιάς.


From the category:

Νεφελώματα

· 5216 images
  • 5216 images
  • 26765 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Νίκο , μου αρέσει η φωτογραφία σου. Εντύπωση μου κάνει ότι φαίνονται τα σκοτεινά μέρη του νεφελώματος. Η εικόνα σου διαθέτει πολύ καλό κοντράστ. Σκέψου να έβγαζες καμιά δεκαριά τέτοιες εκθέσεις . Απ΄ότι βλέπω έκανες "μαγικά" με το Photoshop.

 

Άρης

Σύνδεσμος για σχόλιο

Σας ευχαριστώ για τα σχόλια σας.Άρη το να βγάλεις καμμιά δεκαριά ακόμη είναι το μόνο εύκολο.Το δύσκολο είναι πώς θα κάνεις stacking μακροχρόνιες εκθέσεις (20min-30min) αφού πάνω 15 min συνεχών εκθέσεων ειναι εμφανής στην διαφάνεια του Photoshop η αλλαγή της κλίσης μοιρών του θέματος.Η λύση βέβαια υπάρχει στην επιλογή Rotate Canvas\Arbitrary αλλά είναι χρονοβόρα και για να την κάνεις πρέπει να αξίζει η φωτογραφία . Άλλη λύση είναι πολλές 10min και κάτω οπου δεν είναι εμφανής η αλλαγή της κλίσης του θέματος αλλά στην επεξεργασία θα υπάρξει αδυναμία..Η τελευταία αλλά και χρονοβόρα λύση είναι να κρατάς αρχείο και αφού κάνεις λήψη όσο χρόνο θέλεις, την επόμενη μέρα να ξεκινήσεις την λήψη 6 λεπτά νωρίτερα για να έχεις το θέμα στην χθεσινή κλίση που το άφησες.Σε ότι αφορά το καντράστ, πράγματι το Photoshop κάνει θαύματα αφού παρέχει την δυνατότητα πλήρους ανάλυσης, διαχωρισμού και επι μέρους επεξεργασίας της φωτογραφίας με τους συνδυασμούς των επιλογών του.

Γιώργο είναι απλά ένα Photoshop Tip που επιτυγχάνεται με τις επιλογές του colour balance και συνδυασμούς της παλλέτας εργαλείων.Θα πρότεινα σε όλους όσους ενδιαφέρονται, να αποκτήσουν ένα εγχειρίδιο του Photoshop.Θα κατανοήσουν αρκετά απο τα "ανεξήγητα " των επιλεγμένων αστροφωτογραφιών που βλέπουν σε διάφορα site.

 

Νίκος.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Νικο εγω σαν δεν θα σταθω ιδιαιτερα στο τεχνικο μερος(αλλωστε δεν ειμαι τοσο γνωστης ακομα) αλλα στο αισθητικο,και απλως σου λεω οτι ειναι απο τις ομορφοτερες που εχω δει.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης