Jump to content

Μ42 03 Μαρ. 2006 unguide



Εχθές είπα να δοκιμάσω και για πρώτη φορά στο Μ42 χωρίς όμως οδήγηση γι'αυτό πήγα στα ISO 1600 κανονικά θέλει ISO 800. Δεν έβαλα Off-axis guider και παρόλο που είχα κάνει easy align πήγε σχετικά καλά βέβαια τα άστρα δεν είναι καρφί (είναι λίγο βαρελάκια). Τελικά η στήριξη κάτι λέει ίσως αν μάθω το Drift align και guide με μια άλλη κάμερα να διορθωθούν τα προβλήματα. Και χωρίς Dark frames και δεν θυμήθηκα να βάλω την λειτουργία για το noise.

From the category:

Νεφελώματα

· 5207 images
  • 5207 images
  • 26765 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Σε ευχαριστώ εκείνο βασικά που με κάνει χαρούμενο είναι που τελικά η στήριξη είναι πολύ καλή και όχι η χθεσινή φωτογράφηση!!!

Και ότι τελικά θα δω την έκλειψη από το τηλεσκόπιο, βέβαια από Αλεξανδρούπολη αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα!!!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Μπραβο Γιωργο(για τη φωτο και τη στηριξη).Οπως βλεπεις το επιπεδο του εξοπλισμου σημερα επιτρεπει ευκολα και γρηγορα ικανοποιητικα αποτελεσματα.Με δεδομενο τον εξοπλισμο,κατακτουμε ευκολα το 80-85% του επιθυμητου.Απο εκει και πανω ομως..........(πολυ μεγαλη ανηφορα).

Γεια χαρα,και ευχομαι να δουμε συντομα φωτογραφιες σου που να κοβουν ανασες.

(παρα πολυ καλος και ο Πεταβιος!!!)

Σύνδεσμος για σχόλιο

Ευχαριστώ Κώστα για τα καλά σου λόγια, θέλει δουλειά και καλές συνθήκες ο Petavius ήταν χάλια έχω βγάλει καλύτερο αλλά δεν πειράζει άλλη φορά!!! μόνο καλά να είναι το τηλεσκόπιο γιατί με έχει πιάσει φόβος.

 

Καθαρούς Ουρανούς

Σύνδεσμος για σχόλιο
Μην το γελάς Βασίλη γιατί θα σου πω τώρα τι έγινε το πρωί, παίρνω τηλέφωνο τον κ. Νομικό να του πω ότι έλειπε μια βίδα που βάζεις στην στήριξη σε κλίση σύμφωνα με το γεωγραφικό μήκος της περιοχής, και μου λέει κ. Ταρσούδη μόνο σε εσάς έχει συμβεί αυτό και μάλλον κάτι συμβαίνει με εσάς. Δηλαδή ο άνθρωπος έχει τρελαθεί μαζί μου!!! τελικά ήταν στο κουτί και θα μου το στείλει είπε!!! με τόση γκαντεμιά ο άνθρωπος νόμιζε ότι τον κάνω πλάκα!!!!
Σύνδεσμος για σχόλιο

Γιωργο,

 

Καλως ηρθες στον κοσμο του βαθυ ουρανου. Με τετοια αποτελεσματα δεν χρειαζεσαι περισσοτερο κινητρο για φωτογραφηση της σεληνης ΣΥΝ βαθυ ουρανο!

 

Καλη συνεχεια.

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Να στε καλά κ. Αντώνη για τα καλά σας λόγια. Βασικά εμένα με ενδιαφέρει η Σελήνη, αυτή όπως είπα ήταν χωρίς οδήγηση έχω ένα πρόβλημα με την σειριακή κάρτα του φορητού μου δεν δουλεύει σωστά και μάλλον παρόλο που είναι καινούργια θα πάρω ακόμη μια USB to serial αν και έχω ένα τέτοιο πάρει επίσης αλλά το χρησιμοποιώ για την φωτογραφική και θέλω ακόμη μια σειριακή για την στήριξη. Αν δουλέψουν αυτά θα είναι καλά. Σήμερα αν θέλει ο καιρός πάω για Σελήνη αλλά βλέπω σύννεφα!!!
Σύνδεσμος για σχόλιο

Για όλα τα άλλα φταίει ο Δημήτρης που με κόλλησε το σαράκι αυτό!!! Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά του Συλλόγου που καταφέραμε να κάνουμε τόσα πράγματα μέσα σε λίγο καιρό. Να σε καλά για τα καλά σου λόγια, ελπίζω να τα πούμε σύντομα από κοντά. Α!! ξέχασες και την περσινή έκλειψή Σελήνης που τελικά καταφέραμε να δούμε μόνο σύννεφα!!!

 

Φιλικά Γιώργος

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης