Jump to content

Λεπτομέρειες και εκρήξεις στο Δία!


MANOS

From the category:

Δίας

· 1271 images
  • 1271 images
  • 3006 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Οι εκρήξεις είναι κάτι λευκές κηλίδες λίγο πιο κάτω από το κέντρο της εικόνας και αριστερά; Γνωρίζουμε που οφείλονται;
Σύνδεσμος για σχόλιο

Καλημέρα Μάνο,

 

η διάρκεια και ο ρυθμός εξασθένησης των λάμψεων όπως και τυχόν σκιές που θα μείνουν για ώρες μετά στην ανώτερη ατμόσφαιρα είναι καθοριστικά στοιχεία για τον προσδιορισμό τους ώς 'εκρήξεις βολίδων' ή ατμοσφαιρικά φαινόμενα όπως ηλεκτρικές κενώσεις. Πάντως τον προηγούμενο μήνα είχαμε πολλές αναφορές παγκόσμια από εκρήξεις βολίδων που εισήλθαν στην ατμόσφαιρα του δία.

Φαινόμενα αυτού του είδους είναι αρκετά συχνά παρά την αντίθετη αντίληψη που κυριαρχούσε μεχρι την εποχή που όλοι εκστασιάστηκαν με την καταστροφή του κομήτη Shoemaker-Levy 9.

Το 2009-2010 καταγράφηκαν αρκετές συγκρούσεις που έπεισαν τους επιστήμονες οτι η περιοχη κοντα στην τροχιά του δία έχει πολλά σώματα που μπορούν να παρασυρθούν απο το βαρυτικό του πεδίο.

Σύμφωνα με την NASA μικρά σώματα μεχρι 10 μέτρα χτυπούν τον πλανήτη σχεδόν μια φορά κάθε εβδομάδα, και τα περισσότερα ειναι αρκετά μικρά ώστε να προκαλέσουν μια ενδιαφέρουσα λάμψη.

 

ΜΦΧ

 

Γιάννης

Σύνδεσμος για σχόλιο

Παιδιά παρανόηση, ότν λέω για εκρήξεις μιλάω για φαινόμενα τις ατμόσφαιρας του Δία, και όχι προσκρούσεις! Οι λευκές κηλίδες είναι "εκρήξεις" (Outbreaks) από χαμηλότερα στρώμματα της ατμόσφαιρας που φτάνουν ψηλότερα και βλέπουμε μόνο την κορυφή τους ώς κηλίδες.

Δείτε εδώ:

http://www.britastro.org/jupiter/2012_13report06.htm

 

Φίλε Hipparhus,όσον αφορά τις βολίδες δεν είχαμε πολλές αναφορές απο πολλούς.Φέτος είχαμε μόνο μια αναφορά απο έναν οπτικό παρατηρητή(D.Petersen) που επιβεβαιώθηκε ψηφιακά απο άλλον (G.Hall).

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης