Jump to content

Μ8 σε φασματικές γραμμές


FotisR

WO ZS80FD, Atik 16HR, LXD55, Astronomik Ha, OIII, SII

SII ®~24min, Ha (G)~150min, OIII (B)~24min

 

Eίναι διακριτές οι κατανομές των τριών αερίων στο νεφέλωμα.


From the category:

Νεφελώματα

· 5206 images
  • 5206 images
  • 26765 σχόλια εικόνας

Photo Information




Προτεινόμενα σχόλια

Έτσι , μάλιστα

αυτή είναι πολλύ ωραία και είναι κ εκπαιδευτική (όπως είπες φαίνονται τα διαφορετικά αέρια).

Η βάση σου τι ακριβώς έχει κ δεν μπορείς να κάνεις μεγάλες εκθέσεις με οδήγηση; Πάρε μια AP900 να κάνεις τη δουλεία σου...

Και φτιάξε ένα site επιτέλους, όχι μόνο το alboum σου στο astrovox.

Καλή συνέχεια!!!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: είτε είσαι παιδί θαυμα και καταφέρνεις να βγάζεις τετοιες φωτο με τον εξοπλισμό που έχεις (εσυ κοντευεις να ξεπεράσεις τις φωτο του Hubble!), είτε εδω και κατι μηνες μας δουλευεις ολους ψιλο γαζι και δεν εχει παρει χαμπαρι κανένας τιποτα!! Χα χα! Ελπίζω να ισχύει το πρώτο και τότε θα σου αξίζουν όλα τα ΜΠΡΑΒΟ!
Σύνδεσμος για σχόλιο

Φωτη μην παρεξηγεις τα οσα εγραψα, οκ;...

απλως ειναι μια απορία, του καθενος πιστευω.

Αν σε γνωριζα προσωπικα θα ηξερα τι ατομο εισαι, ποση δουλεια ριχνεις για να βγει μια τετοια φωτογραφια, αλλα τωρα που δεν σε ξερω, ευλογο ειναι να απορω...

Ολα αυτα, γραφονται καλοπροαιρετα.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Αγαπητε Λαμπρο,

σου απαντησα με προσωπικο μηνυμα για να μην συνεχιστει αλλο αυτη η δημοσια αντιπαραθεση για τη δουλεια του Φωτη.

Οι αποριες μου ηταν ευλογες και προιον ΘΑΥΜΑΣΜΟΥ και οχι ΖΗΛΙΑΣ, οπως αναφερεις.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Επειδή πολύς λόγος έχει γίνει τους τελευταίους μήνες, τόσο δημόσια, όσο και (περισσότερο) ιδιωτικά για την αυθεντικότητα της δουλειάς του Φώτη, έχω να πω τα εξής:

Ο Φώτης πρωτοεμφανίστηκε στο Άστροβοξ πριν μερικούς μήνες, δημοσιεύοντας μια σειρά από εντυπωσιακές φωτογραφίες που σίγουρα το επίπεδο τους ήταν αρκετά πάνω από ότι είχαμε συνηθίσει μέχρι τότε.

Αρχικά, δημιουργήθηκε μεγάλη αμηχανία ΣΕ ΟΛΟΥΣ. Όλοι τα έχασαν! Και ΟΛΟΙ ΑΜΦΕΒΑΛΛΑΝ. Και όσοι το αρνηθούν αυτό θα λένε ψέματα!

Εγώ δε βρήκα τίποτα κακό σε αυτή την αμφισβήτηση.

Από τη στιγμή που ο Φώτης δεν ανήκε σε καμία αστρονομική ένωση, ούτε στο Συνέδριο εμφανίστηκε, ούτε στο ίντερνετ είχε δημοσιεύσει τη δουλειά του, ούτε κανείς μας τον ήξερε προσωπικά, η αμφιβολία ήταν απόλυτα φυσιολογική.

Μεγαλύτερη αμφιβολία βέβαια για τη δουλειά του είχαν (και ακόμη ίσως έχουν) μερικοί από τους παλιούς ερασιτέχνες που έχουν πείρα από τις παλιές αναλογικές τεχνικές αστροφωτογράφησης, όμως δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν εύκολα ότι οι καιροί έχουν αλλάξει.

Μετά από την προσωπική επικοινωνία ορισμένων ερασιτεχνών με το Φώτη, άρχισε να γίνεται γνωστό ότι η δουλειά του είναι αυθεντική και ότι είναι άριστος γνώστης των τεχνικών επεξεργασίας.

Αυτή τη στιγμή δε, αποτελεί κατά τη γνώμη μου το "Χρυσόμαλλο Δέρας" της αστροφωτογράφησης και όλοι θέλουν να τον γνωρίσουν.

Στην Πάτρα, έκανε εισήγηση πριν λίγες μέρες και άφησε τα παιδιά του Ωρίωνα άφωνα. Η εισήγηση έχει ήδη δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του "Ωρίωνα" (βλ. άρθρα - παρουσιάσεις) : http://www.orionas.gr/

 

ΥΓ. Λάμπρο, θα μου αρκούσε μόνο η αναφορά στην προσωπική σου εμπειρία με τον Φώτη και τίποτε περισσότερο. Νομίζω ότι η άποψη σου είναι λίγο ακραία και επιθετική. Είναι σύνηθες φαινόμενο η αμφισβήτηση, όταν ο φωτογράφος είναι νεοφανής και δεν υπάρχουν στοιχεία για αυτόν. Θυμάστε τι έγινε πριν λίγους μήνες με τον Damian Peach που διαπόμπευσε κάποιον Forde για μια φωτό που θεωρούσε ότι ήταν αντιγραφή δικής του φωτό? (τελικά ήταν)

http://groups.yahoo.com/group/marsobservers/message/6828

Και το σχόλιο του Clay Sherrod:

Unbelievable....does anyone know who this fellow is?

http://groups.yahoo.com/group/marsobservers/message/6838

Μην τα αποδόδουμε όλα στη ζήλεια και την κακία!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Λαμπρο,

 

Γραφεις το εξης: "Ή μάλον δεν υπάρχει ούτε η θεωρητική γνώση ούτε η πρακτική εμπειρία να πλησιάσουμε σε ανάλογα αποτελέσματα οπότε εκτός του ότι μας φταίνε τα πάντα (seeing, PE, Light polution, optical abberations,....) στο τέλος καταλήγουμε στο όσα δεν φτάνει αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια" ....

 

Αυτο ειναι κατι που εχω εκφρασει και εγω προσφατα σε αλλη ενοτητα εδω στο ΑστροΒοξ. Ριξε μια ματια εδω: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=3245&highlight= και οπου γραφω κατι παρομοιο ("Πολλες φορες διαβαζω αννοησιες οτι η ταδε φωτογραφια ειναι τραβηγμενη σε περιοχη με εντονη φωτορυπανση οταν στην πραγματικοτητα ειναι μια αδυναμη προσπαθεια για καλλυψη της χαμηλης ποιοτητας του αποτελεσματος λογω φτωχης τεχνικης η/και φτωχης επεξεργασιας. Αν δεν τα φταιει το seeing, τα φταιει η φωτορυπανση ... αν δεν τα φταιει η φωτορυπανση, τα φταιει ο εξοπλισμος ... αν δεν τα φταιει ο εξοπλισμος, τα φταιει κατι αλλο κοκ. και ποτε λεμε τα πραγματα οπως πρεπει και οπως ειναι (οτι τελικα τα φταιμε εμεις)".

 

[...]

 

Το εχω γραψει και αλλου εδω στο ΑστροΒοξ ... η αποκτηση καλου σηματος ειναι το πρωτο βημα και ακολουθει το δευτερο και εξισου σημαντικο βημα (να μην πω ποιο σημαντικο) περι επεξεργασιας. Μερικοι εχουν την ψευδης εντυπωση οτι ο καλος εξοπλισμος αυτοματα οδηγει σε αριστουργηματα ... αλλιως τα φταιει το ενα και το αλλο.

 

[...]

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Ηλία. Άλλωστε κάποτε που είχα ``ανεβάσει`` μια φωτο και έγραψα πως δεν φτάνει στα επιθυμητά επίπεδα, κάποιος μου απάντησε πως καταθέτουμε πρωτίστως το μεράκι και την αγάπη για την αστρονομία και δεν κάνουμε διαγωνισμό. Ο Φώτης μας εξέπληξε όλους. Θορυβηθήκαμε και εκπλαγήκαμε ευχάριστα. Αν και δεν τον γνωρίζω προσωπικά, με έχει κερδίσει πάνω απ όλα η σεμνότητά του και η υπομονή να απαντά σε σχόλια και αμφισβητήσεις, δίνοντας με τη δουλειά του κάθε φορά μια παράλληλη και πιο ηχηρή απάντηση. Ο κ. Αγιομαμίτης είναι πέρα από κάθε αμφιβολία ο κορυφαίος όλων μας σε αστρονομικές περγαμηνές και χαίρει διεθνούς αναγνώρισης. Ποτέ και κανείς μας δεν θα τολμούσε να τον αμφισβητήσει. Είναι όμως λίγο οξύς στους χαρακτηρισμούς του. Ίσως αυτό απορρέει από όσα πιθανόν έχουν συμβεί στο παρελθόν που δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω. Θα ήθελα πάντως να προτείνω πάνω σ αυτά που γράφει, να ακολουθήσουμε την προτροπή του και να προσπαθήσουμε να ``φιλτράρουμε`` ότι ανεβάζουμε στο site γιατί ναι μεν είναι σημαντικές οι προσπάθειες όλων μας και απαιτούν πολύ από τον χρόνο και τα χρήματά μας, από την άλλη όμως δεν είναι απαραίτητο να γεμίζουμε τις σελίδες απλά και μόνο για να δείξουμε πως είμαστε εδώ. Δεν θα γίνει κανείς μας - τουλάχιστον από εμάς που σαρανταρίζουμε και πάνω - επαγγελματίας του χώρου. Δεν πιστεύω πως θα αγγίξουμε ποτέ την τελειότητα, αλλά θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε, επιδιώκοντας τη διαρκή βελτίωση. Άλλωστε αυτό για μένα αποτελεί την πεμπτουσία της ύπαρξης του ανθρώπου.

Σας ζητώ όμως να κάνουμε μια προσπάθεια να μην ανεβάζουμε τους τόνους, κάτι που από το απρόσωπο internet είναι πολύ εύκολο.

Ας αφήσουμε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν, προτρέποντας σε όλους να σκέφτονται διπλά πριν κρίνουν, αλλά και πριν επιδείξουν τη δική τους δουλειά.

Ελπίζω να μην θίγω κανέναν, γιατί δεν είναι στις προθέσεις μου.

Για να ευθυμήσουμε θα πω ότι όπου γράφει ο Χρήστος ο Ρορόπουλος καταφέρνει να δημιουργεί θέμα. Όσοι δεν τον γνωρίζουν προσωπικά τον παρεξηγούν εύκολα. Του προτείνω να σταματήσει το γράψιμο και να ασχοληθεί με τη ζωγραφική.

Ευχαριστώ για την υπομονή σας να διαβάσετε όσα έγραψα.

Με ειλικρινή αγάπη για την αστρονομία και πιστεύοντας ότι πρέπει να αναδεικνύουμε αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν...... Χάρης Κανταρίδης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Σίγουρα κι εγώ διαφωνώ με ορισμένες προκλητικές κινήσεις που χαλούν το κλίμα, όμως, αργά ή γρήγορα όλοι αντιλαμβάνονται την αλήθεια.

Επιπλέον, νομίζω ότι αυτό που μετράει αυτή τη στιγμή όσο αφορά την αστροφωτογράφηση (παγκοσμίως) είναι το αποτέλεσμα και μόνο. Προσωπικά το βρίσκω σκληρό και φασιστικό, όμως σίγουρα η δουλειά που αναδεικνύεται περισσότερο είναι η πιο τέλεια, για την οποία απαιτείται πολύ καλός εξοπλισμός, τέλειο seeing και απουσία φωτορύπανσης.

Στοιχεία τα οποία δεν είναι πάντα εφικτά όση εμπειρία και να έχει κανείς.

Δεν σημαίνει ότι για τις τυχόν ατέλειες στις φωτογραφίες μας φταίμε πάντα εμείς. Υπάρχουν και παράγοντες που δεν εξαρτώνται από μας.

Ο Φώτης πάντως απέδειξε ότι και από φωτορυπασμένο ουρανό μπορούν να φωτογραφηθούν εικόνες υψηλής ποιότητας.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Συμφωνω με τον Vegan.

Μερικοι δεν θα επρεπε να μιλουν καθολου απο την στιγμη που παντου διαλαλουν οτι θα βγαλουν τις γαματες φωτογραφιες και ακομα δεν εχουν κανει τιποτα!!!!

Ο εξοπλισμος ειναι σημαντικος παραγοντας. Θα ελεγα οτι ειναι η αναγκαια συνθηκη για να τραβηξεις καλες φωτογραφιες. Το πιο σημαντικο ειναι ομως να εισαι ικανος να βγαλεις το καλυτερο δυνατον αποτελεσμα με τον εξοπλισμο που εχεις, παρα να μην βγαζεις τιποτα!!!

Ο Φωτης ειναι η αποδειξη του οτι οταν καποιος εχει πραγματικο μερακι για αυτο που κανει και οτι το κανει μονο και μονο γιατι γουσταρει και οχι για να αποδειξη ποσο καλος ειναι, τοτε τα καλα αποτελεσματα ειναι σιγουρα!!!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Χαρη, λες να ασχοληθω με τη ζωγραφικη ε?...

Χα-χα-χα

πως ευθυμησαμε, δεν φανταζεσαι...

να ζωγραφιζω και να μασαω και καμια τσιχλα ε?!

μπααα, τωρα που το ξανασκεφτομαι λεω να συνεχισω ετσι...

Σύνδεσμος για σχόλιο

ΠΑΙΔΙΑ,ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ SITE,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΦΑΓΩΜΑΡΕΣ ΑΝΕΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑΣ.

ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΩΝΗ,Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΤΑΤΗ ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ (ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ) ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕΝΑ ΣΑΣ.

 

[...]

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΗ,ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ,ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ (ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ) ΤΟ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΦΑΣΜΑΤΙΚΩΝ -ΕΠΙΣΗΣ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ

ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο KEN CRAWFORD-ΜΕΤΡ ΤΗΣ ΦΑΣΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ-.ΑΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΩΤΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΑΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ DEEPSKY.

ΦΩΤΗ,ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΓΙΑΤΙ

ΞΕΡΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙΣ ΤΑ ΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ

Σύνδεσμος για σχόλιο

[...]

 

Και ειναι διαμετρικα αντιθετο να προσπαθειτε να υπερασπιστειτε "ενα τοσο εξαιρετικο site" οπως πραγματικα ειναι το astrovox, με το να χρησιμοποιειτε τετοιες εκφρασεις εσεις οι ιδιοι, οι υπερασπιστες...

Ο καθενας τελικα κρινεται απο τα λεγομενα του.

Εγω προσωπικα ειμαι υπερ της αποψης που εξεφρασε ο Ηλιας Χασιωτης. Ηταν η πιο ολοκληρωμενη. Τα υπολοιπα σχεδον φτανουν στο σημειο του ρατσισμου...

Σύνδεσμος για σχόλιο

κυριε ροροπουλε,ισως και εγω να το παρακανα καπως,χρησιμοποιοντας αυτο το χαρακτηρισμο.Καραγκιοζηλικι,χαρακτηριζω γενικοτερα την κατασταση της αντιπαραθεσης που κυριολεκτικα εγινε ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ. Εγω δηλωνω φανατικος θαυμαστης της δουλειας του Φώτη και τιποτα παραπανω.Απλά,προσπαθώ να μάθω πολύ περισσοτερα πράγματα,βλέποντας τη δουλειά του.

 

Γιαννης

Σύνδεσμος για σχόλιο
Συμφωνω φιλε Γιαννη οτι ολο αυτο εγινε ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ και καιρος ειναι καπου εδω να σταματησει, διοτι δεν υπαρχει λογος να λεγονται ολα αυτα. Ειμαστε ολοι ερασιτεχνες, δεν νομιζω κανεις να βγαζει το ψωμι του απο αυτη την ασχολια, οποτε δεν υπαρχουν (ή δεν θα πρεπει να υπαρχουν) αντιδικιες και μαλωματα. Το χομπυ μας κανουμε ξοδευοντας ωρες με τ'αστρα. Σε τελικη αναλυση, ο κερδισμενος απο αυτες τις δυο σελιδες ειναι ο Φωτης, ο οποιος καταλαβε ποσους φιλους και φανατικους οπαδους της δουλειας του, εχει!!
Σύνδεσμος για σχόλιο

Λάμπρο, γράφοντας ότι το αποτέλεσμα μετράει, φυσικά και αναφέρθηκα στην ερασιτεχνική αστροφωτογραφία.

Και λέγοντας ότι αυτό είναι φασιστικό, εννοώ το ότι κανείς δεν ασχολείται με τις συνθήκες, τις δυσκολίες, τους περιορισμούς του εξοπλισμού, αλλά κρίνει εκ του αποτελέσματος και μόνο.

Και τα σημαντικότερα ξένα αστρονομικά περιοδικά και forums κινούνται σε αυτή τη γραμμή.

 

Όσο αφορά το θέμα επιστήμη τώρα, η γνώμη μου είναι ότι ναι μεν κάποιοι ερασιτέχνες ασχολούνται με έρευνα που είναι χρήσιμη στους επιστήμονες, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό πρέπει να εκλαμβάνεται ως "επιστημονική εργασία", "επιστημονική αστροφωτογραφία" κ.λ.π.

Π.χ. Τις προάλλες εντόπισα την κηλίδα στον Κρόνο της 24ης Ιανουαρίου σε φωτό του Jim Fischer από το Texas, όταν ο ίδιος δεν την πρόσεξε και ήταν η πρώτη φωτό της κηλίδας παγκοσμίως. Τι σημαίνει αυτό? Ότι έγινα επιστήμονας επί του θέματος? Γιατί τελευταία έχουμε και τέτοιες φαντασιώσεις.

Επειδή κάνουμε κάποιες μικροεργασίες, βαφτιζόμαστε αυτόματα επιστήμονες και κατηγορούμε τους άλλους ερασιτέχνες ως άσχετους και μέτριους. Αν αυτό δεν είναι έπαρση και ρατσισμός τότε τι είναι?

Στο τελευταίο ερώτημα σου θα σου απαντήσω πριβέ.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Λάμπρο, δεν διαφωνώ με όσα έγραψες όσο αφορά την επιστημονικότητα των εργασιών κάποιων ερασιτεχνών.

Η επιστημονικότητα αυτή όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι πρόκειται για ερασιτέχνες.

Όσο αφορά τη λέξη "φαντασιώσεις" που χρησιμοποίησα (και επιμένω στην επιλογή της), αφορά την έπαρση και μεγαλομανία που διακρίνει ορισμένους ερασιτέχνες που επειδή κάνουν κάποιες μελέτες με επιστημονική μεθοδολογία νομίζουν ότι είναι ανώτεροι από τους παρατηρησιακούς και τους λοιπούς ερασιτέχνες, ή πιστεύουν ότι από ερασιτέχνες ξαφνικά έγιναν επιστήμονες. (και ειδικά σήμερα που το 90% της δουλειάς το κάνουν τα προγράμματα που προσφέρουν απίστευτη ευκολία).

Και υπάρχουν και τα χειρότερα!

Ορισμένοι αρχομανείς, προσπαθούν να προσηλυτίσουν άτομα που ασχολούνται π.χ. με φωτομετρία και άλλα αντικείμενα επιστημονικής χροιάς και αφού δημιουργήσουν σύλλογους, χρησιμοποιούν την προσωπική δουλειά των μεμονωμένων μελών για διαφήμηση του συλλόγου τους, ενώ ο σύλλογος καθεαυτός δεν έκανε τίποτα!

(Η προηγούμενη παρομοίωση μου περί Χρυσομάλλου Δέρατος σε σχέση με τον Φώτη δεν ήταν καθόλου τυχαία).

Δηλαδή το θέμα είναι το τι κάνουμε ή το να κάνουμε θόρυβο για αυτό?

 

(Όσο για την κηλίδα στον Κρόνο της 24ης Ιανουαρίου, φυσικά και ενημέρωσα αμέσως το ALPO Japan και μου επιβεβαίωσαν ότι όντως επρόκειτο για κηλίδα την οποία μόλις είχε φωτογραφίσει κι ένα μέλος του ALPO Japan, 10 ώρες αργότερα από τον Jim Fisher).

Σύνδεσμος για σχόλιο

Πρωτ'απ'ολα, θελω να το πω και δημοσιως οτι δηλωνω αντιθετος με τη λογοκρισια απο μεριας του moderator. Του εστειλα και προσωπικο μηνυμα.

Θα ειδατε φυσικα οτι σε μερικα σημεια εχουν κοπει μερικα λογια και εχουν προστεθει [...]

Αυτο εγινε και σε αυτη τη σελιδα και στη φωτογραφια του Μ16 του κου Κολοβου ο οποιος απαντουσε στην κριτικη που δεχτηκε σε αυτη τη σελιδα απο τον κο Αγιομαμιτη (προλαβα και την διαβασα πριν κοπει).

Γνωμη μου ειναι οτι το κοψιμο των λεγομενων μερικων χρηστων του astrovox δεν θα πρεπει να γινεται, διοτι καθενας ειναι υπευθυνος και υπολογος για οσα λεει και γραφει δημοσιως. Αλλωστε δεν αναφερομαστε σε μικρα παιδια που κατι τους "ξεφυγε", αλλα σε ανθρωπους καποιας ηλικιας.

 

Επισης διαβαζοντας τη συνεχεια της συζητησης, θελω να ξαναπω οτι τα λεγομενα του κου Χασιωτη με βρισκουν πληρως συμφωνο. ΜΠΡΑΒΟ και ξανα ΜΠΡΑΒΟ!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Χρήστο, χαίρομαι που συμφωνείς μαζί μου αλλά δεν μου αξίζουν τα μπράβο! Την άποψη μου είπα.

Όσο για την διαγραφή ορισμένων λέξεων, νομίζω ότι επιβάλλεται όταν ξεφεύγουμε από τα όρια. Επιπλέον, οι προσωπικές αντιπαραθέσεις όταν φτάνουν σε τέτοιο σημείο νομίζω ότι κουράζουν, πρώτα από όλα τον administrator.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης