Jump to content

Crater Plato, 14 Aug. 2006



524 frames από 982 frames από το ίδιο βράδυ.

Δεν κατάφερα ποτέ μου να δω σε εικόνα μου κρατήρες μέσα στον Πλάτωνα και ψάχνω να δω τι γίνετε με το RUKL MOON ATLAS όσους έχει τους έχει πιάσει απλά βλέπω και μερικά 2-3 ακόμη και με παραξενεύουν.


From the category:

Σελήνη

· 2496 images
  • 2496 images
  • 5181 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Hi George,

You have most certainly captured quite a bit of detail on the floor of Plato. My 1978 edition on Rukl's Moon Mars and Venus only shows five craters on the floor of Plato. The books detail is limited to the printed image size in the book and the limitations of the printing process. Your image is exceptional. Visually I have seen some of the smaller craters myself. Thanks for sharing. -Fred

Σύνδεσμος για σχόλιο

ΓΙΩΡΓΟ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗ ΣΕΛΗΝΗ ΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ!

ΜΑΝΟΣ

Σύνδεσμος για σχόλιο
Με το που ανηξα την εικονα το ματι μου πήγε πάνω αριστερα στην αποτομη κληση των τειχων πρos τα εσώ του κρατήρα που σκιάζοντε κιόλαs . υπολογηζω ότι συναγωνίζωνται κ τα πιο αποτομα βουνα εδω στην γη χωριs βεβαια να μπωρο να προσδιορισω κ τη κληση σε μηρεs .Γενικά ΤΕΛΕΙΑ εικόνα!!!!
Σύνδεσμος για σχόλιο

Ακόμα μια εξαιρετική προσπάθεια Γιώργο!

Ωστόσο έχω μια παρατήρηση να κάνω: Στις 14 Αυγούστου ο Πλάτωνας (αν τα στοιχεία που μου δίνει το Virtual Moon Atlas είναι σωστά) απείχε αρκετά από το Terminator. Έχω την εντύπωση ότι αν έβγαζες τη φωτογραφία 1-2 μέρες αργότερα θα χτυπούσες ακόμα περισσότερα craterlets.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Πραγματικά εντυπωσιακή και δεν ήθελες και να τη δημοσιεύσεις!

Ήδη άγγιξες τα όρια του 8" με αυτήν και τον Clavius!

Σέργιε, τα craterlets ήταν ευδιάκριτα παρότι μακρυά από τη διαχωρίζουσα. Εγώ έβγαλα τα ξημερώματα της ίδιας μέρας και παρά την καλή διαύγεια, είχε αρκετή διαταραχή. Παρόλα αυτά διακρίνονταν 5 κρατηρίσκοι, όμως η όλη εικόνα μου βγήκε κάπως θαμπή.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Σας ευχαριστώ όλους και να πω ότι δυστυχώς ακόμη δεν ανέβηκα ξανά επάνω να δω και να τεστάρω την κάμερα ξανά.

Γιατί και εγώ έχω περιέργεια είναι η κάμερα η το seeing!!!

 

Σέργιο σε αυτό που λες έχεις δίκιο και εγώ συνήθως κυνηγάω το Terminator αλλά καλά είναι όταν βλέπουμε καλή εικόνα να χτυπάμε και άλλους στόχους. Και βασικά να παίζουμε με τους στόχους. Παράδειγμα τον Clavius τον είχα πάρει ξανά το ίδιο βράδυ αλλά το βίντεο δεν ήταν καλό, και όταν βλέπουμε καλό seeing δεν φεύγουμε από πάνω εγώ κατέβηκα με το που βγήκε πλέον ο Ήλιος. Αν και τα καλά video που πήρα ήταν όχι στις 05:00 το πρωί αλλά περίπου στις 02:... παρόλο που η Σελήνη ήταν στο ζενίθ στις 05:00 !!! Είναι τα παράξενα με το seeing.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης