Jump to content

Uranus 19112006



Meade LX200 10', DSI-C, TV PowermateX5, 970 frames stacked with Autostar Envisage, Photoshop Unsharp mask (no sattelites), digital zoomX6, Gauss.blur. Δυστυχώς δεν είχα τύχη να πετύχω δορυφόρο σε transit.

From the category:

Δίας

· 1271 images
  • 1271 images
  • 3006 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Κωστη,

 

ΠΟΛΥ ομοροφο αποτελεσμα και παρολο που δεν πετυχες δορυφορο εν διαβαση. Οπως παντα, επιμονη και υπομονη (για τον δορυφορο).

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Αγαπητοί φίλοι ευχαριστώ. Πράγματι οι συνθήκες ήταν πολύ καλές, καλλίτερη όμως ήταν η ευθυγράμμιση του τηλεσκοπίου και γενικά όλα πήγαν καλά χωρίς προβλήματα. Δεν ξέρω πως φαίνεται η διάβαση δορυφόρων στον Ουρανό και φυσικά η έκθεση 0,7 sec σκοπό είχε να βγάλει καθαρά τον πλανήτη, οπότε δεν έβλεπα τίποτε άλλο στο monitor. Διάβαση, απ'οσο φαντάζομαι, πρέπει να μπορείς να δείς μόνο στην επεξεργασία, οπότε θέλει πολύ τύχη. Εξάλλου δεν είχα βρεί τις ώρες των διαβάσεων από κάποια πηγή. Το S&T είχε μόνο γιά τον Οκτώβριο. Τώρα ο Ουρανός δύει σχετικά νωρίς οπότε, δυστυχώς, περιορίζονται, κάθε μέρα, οι πιθανότητες. Οπως και νάχει όμως ήταν ωραία εμπειρία.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Κώστα προσεγμένη δουλειά όπως πάντα.

Να αναφέρω ότι οι διαβάσεις δορυφόρων μπροστά από τον Ουρανό φωτογραφήθηκαν από το Hubble φέτος (προηγούμενη ευνοϊκή περίοδος πριν 42 χρόνια, το 1965):

http://hubblesite.org/newscenter/archive/releases/2006/42/image/a

Η φαινόμενη διάμετρος των δορυφόρων του Ουρανού είναι εντελώς αμελητέα (<0.1" μοίρας) και αυτό σημαίνει ότι είναι τρομερά δύσκολο να καταγραφεί διάβαση του δορυφόρου με ερασιτεχνικό τηλεσκόπιο. Ίσως η διάβαση της σκιάς του δορυφόρου (η οποία έχει μεγαλύτερη φαιν. διάμετρο) να μπορεί να φωτογραφηθεί ευκολώτερα.

Προς το παρόν κανένας ερασιτέχνης δεν τα έχει καταφέρει.

Το μόνο δυνατό είναι η φωτογράφηση αμυδρών λεπτομερειών επάνω στην επιφάνεια του πλανήτη.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης