Jump to content

Το άγγιγμα του Ήλιου με την θάλασσα



Σήμερα είχα την τύχη να πάω για τον κομήτη και ήμασταν μαζί παρέα με τον φίλο Δημήτρη Πρασόπουλο, αλλά πριν τον δούμε μας έπιασε το μεράκι να πάρει ο καθένας μερικές υπέροχες φώτο από την δύση του Ηλίου. Το νησάκι που βλέπετε αριστερά δεν είναι νησάκι αλλά το βουνό Άθως του Αγίου όρους, ήταν μια υπέροχη τελικά μέρα.

From the category:

Πορτρέτα του ουρανού

· 2119 images
  • 2119 images
  • 6274 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Τα καλά νέα είναι επίσης ότι η δικές μου βγήκαν όλες με την βοήθεια του Bresser Skylux (LIDL) E.A. 700mm και φυσικά όπως στην Σελήνη έμεινα και στον Ήλιο πολύ ευχαριστημένος με την απόδοση του.

 

Σε prime focus η Canon 350D, φωτογραφικά στοιχεία :

Shooting Date/Time 1/13/2007 17:09:36 LT

Shooting Mode Manual Exposure

Tv( Shutter Speed ) 1/500

Av( Aperture Value ) 0.0

ISO Speed 100

Σύνδεσμος για σχόλιο
Να στε καλά για τα καλά σας λόγια, και να πω ότι τελικά με 80€ απέκτησα έναν πολύ καλό τηλεφακό με Ε.Α. 700 mm για καταδρομικές εξορμήσεις. Όσοι δεν το πήραν θα έλεγα την άλλη φορά που θα είναι σε προσφορά να το πάρουν.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Με την ευκαιρία να τονίσουμε ότι δεν πρέπει να στρέφουμε καμία φωτογραφική μηχανή προς τον Ήλιο, ιδίως όταν είναι ψηλά! Το κλείστρο, η οθόνη εστίασης (στις SLR) ή το chip (στις compact) μπορεί να καταστραφούν άμεσα! Αν το καρέ πρέπει να περιλαμβάνει τον ήλιο, στοχεύουμε το θέμα μας με πλάγιους τρπόπους και αποκαλύπτουμε το φακό την τελευταία στιγμή. Σε φωτογραφίες όπως η παραπάνω ο κίνδυνος είναι λίγο μικρότερος αφού απομένει ελάχιστη ισχύς από την ηλιακή ακτινοβολία.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Ηλία σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και να σου πω αν δεν το πήρες το μικρό αυτό διοπτρικό καλά θα ήταν να το πάρεις, και από μόνη της η στήριξη είναι πολύ χρήσιμη.

 

Πολύ σωστά ο Στέφανος το αναφέρει για τον Ήλιο είναι πολύ επικίνδυνο και μάλιστα εγώ για να μην περνάει και πολύ φως στο τηλεσκόπιο έβαζα σχεδόν μισό καπάκι και το κάλυπτα από μπροστά ακόμη και όταν φωτογράφιζα!!! όποτε σταματούσα το έκλεινα τελείως!!! Έκανα και φωτογράφηση με ηλιακό φίλτρο της baader αλλά θέλει επεξεργασία (αν και η κηλίδα δεν είναι και τίποτα το φοβερό). Το κομήτη τον πήρα σε prime focus με το bresseraki και προς το τέλος τον χτύπησα και με την βοήθεια 2.5Χ barlow.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Ηλία και εγώ δεν το πιστεύω ακόμη, βέβαια είναι και η Canon που βοηθάει με την λειτουργία Mirror lock up λείνω τα προβλήματα κραδασμών, και φυσικά και με το declaser (που έχω φτιάξει).

 

Κωστή μου επιτρέπεις να χρησιμοποιήσω τον πολύ ωραίο τίτλο που έδωσες, σε ευχαριστώ!!!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης