Jump to content

28 inch f4.56 Reflector



Εδώ είναι το 28in f4.56 που σχεδιάστικε και κατασκευαστικε από τον Alain Rahill.

 

Έχει Nova Optical καθρέφτη - η δομή τηλεσκοπίων αποτελείται από Aluminum - αυτό το τηλεσκόπιο δίνει high performance ειδικά στα deep sky αντικείμενα.


From the category:

Τηλεσκόπια και Εξοπλισμός

· 483 images
  • 483 images
  • 1108 σχόλια εικόνας


Προτεινόμενα σχόλια

Γεώργιος Ταρσούδης

Δημοσιεύτηκε

NGC γιατί λες ότι είναι ειδικά για deep sky αντικείμενα, λόγο f4.56?

 

Είναι και αυτό ακόμη ένα θηρίο!!!

Στέφανος Σοφολόγης

Δημοσιεύτηκε

Ώπ, εδώ είμαστε... Να είχαμε ένα τέτοιο στον Πάρνωνα!

Το μόνο που με «χαλάει» σε τέτοια τηλεσκόπια είναι η ανάγκη χρήσης σκάλας. Ανέβα-κατέβα, μετακίνησε τη σκάλα, ξανανέβα στόχευσε σε άλλο αντικείμενο, δεν βολεύει εκεί η σκάλα, ξανακατέβα, μετακίνησέ τη για να δεις πιό άνετα, μην πας σε άλλο αντικείμενο, θα πέσεις, κλπ-κλπ! Χρειάζεται μια σκάλα go-to!

 

Γιώργο, όχι λόγω f4.56 αλλά λόγω 28 ιντσών! Άλλωστε για το Ηλιακό Σύστημα η ανάλυση που επιτρέπει η ατμόσφαιρα εξαντλείται κάπου στις 8"-10". Από εκεί και πάνω η μεγαλύτερη διάμετρος μας ενδιαφέρει μόνο για τη συλλογή φωτός από τα αμυδρά deep sky αντικείμενα...

Fred Ley

Δημοσιεύτηκε

Hey Frank,

 

With smiles like that I know exactly what the two of you expect to see once the sun goes down. It's always a blast.

-Fred

Γεώργιος Ταρσούδης

Δημοσιεύτηκε

Στέφανε θα συμφωνήσω για το 28inch αλλά θα διαφωνήσω για την εξάντληση με τις 8" και 10" και ότι από εκεί και πάνω η μεγαλύτερη διάμετρος μας ενδιαφέρει μονάχα για τα deep sky objects!!!

Ξέρω ότι είσαι στην οπτική master για αυτό εξάλλου όταν χρειάζομαι συμβουλή σε ρωτάω. Μπορείς να μου εξηγήσεις αν η διάμετρος δεν παίζει ρόλο και στα close up στην Σελήνη πως γίνεται να έχουν τα τρελά αποτελέσματα ο Wess - Damian - Paolo. H διάμετρος παίζει ρόλο και στα αντικείμενα του Ηλιακού μας συστήματος, αν δούμε τον τύπο dawes limit στο :

http://en.wikipedia.org/wiki/Dawes_limit

Βλέπουμε στον παρανομαστή την διάμετρο και όσο ποιο μικρή είναι η τιμή μας τόσο καλύτερη διακριτική ικανότητα έχουμε στην εικόνα μας. Για το όριο της ατμόσφαιράς έχω ακούσει και δεν μπορώ να το καταλάβω, ;όλα μετά απλά είναι θέμα seeing.

ngc4565

Δημοσιεύτηκε

Hey Fred,

 

As you would imagine this scope is only taken out a dozen times or so per year - the rest of the time Alain observes with his C14 from the comfort of his observatory located in the backyard at home.

 

lucky for us on this particular day the clouds did move through by the time the night set in and we got some fantastic views.

 

- Frank

Heal

Δημοσιεύτηκε

Γεια σου Φρανκ,

 

Αυτό το τηλεσκόπιο πόσο όγκο πιάνει όταν αποσυναρμολογηθεί;

 

Κώστας

Heal

Δημοσιεύτηκε

ΥΓ Και πόση ώρα θέλει το στήσε-ξεστήσε, ρωτάω από καθαρά "φιλολογικό" ενδιαφέρον...
ngc4565

Δημοσιεύτηκε

Στέφανος Σοφολόγης : ' .. δεν βολεύει εκεί η σκάλα, ξανακατέβα, μετακίνησέ τη για να δεις πιό άνετα, μην πας σε άλλο αντικείμενο, θα πέσεις, κλπ-κλπ! Χρειάζεται μια σκάλα go-to! ..'

 

Στέφανε Συμφωνώ με την σκάλα - Εάν προγραμματίζουμε να παρατηρήσουμε σέ διαφορετικά μέρη του ουρανού - είναι ενοχλητικό (tiresome).

 

Με τα περισσότερα τηλεσκόπια 18in + μεγαλύτερα - αυτό (μια σκάλα) είναι ένα requirement.

 

Συνήθως με μεγάλα τηλεσκόπια - μπορούμε να δούμε τόσα πολλά faint sky objects (σε μια μικρή περιοχή) - ξοδεύουμε τον μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μας να παρατηρουμε τα αντικείμενα που δύσκολα και σπάνια βλέποντε σε ερασιτεχνικά τηλεσκόπια.

 

Αυτό μεταφράζει (translates to) λιγότερο χρονό στο ανεβα κατεβα τη σκάλα και σε περισσότερη παρατήρηση.

(planning your observing session είναι όλα)

 

πχ: Με ένα τηλεσκόπιο 25in μπορούμε να περάσουμε τη νύχτα παρατηρώντας τα αντικείμενα (50+ Galaxies) μόνο μέσα στο Bowl του Big Dipper.

 

-Frank

ngc4565

Δημοσιεύτηκε

Heal '..Και πόση ώρα θέλει το στήσε-ξεστήσε..'

 

Γεια σου Κώστα,

 

Ο καθρέφτης (and mirror box) είναι το βαρύτερο κομμάτι του τηλεσκοπίου - Εξετάσε τη φωτογραφία στο background θα δείς το κόκκινο trailer που χρησιμοποιείται για να μεταφέρει το ηλεσκόπιο.

 

Λόγω του σχεδίου του μπορεί να είναι setup με ένα άτομο σε (approximately) 30 λεπτά.

 

Εντούτοις, ο Alain δεν είναι ποτέ μόνος δεδομένου ότι όλοι είναι πρόθυμοι να τον βοηθήσουν.

 

-Frank

Στέφανος Σοφολόγης

Δημοσιεύτηκε

Frank, είσαστε τυχεροί που μπορείτε να παρατηρείτε με τέτοια τηλεσκόπια, έστω και λίγες φορές το χρόνο!

 

Γιώργο, στην οπτική παρατήρηση η ατμόσφαιρα θέτει ανυπέρβλητα εμπόδια στην ανάλυση, αφού τις περισσότερες νύχτες το seeing δεν επιτρέπει διαχωρισμό καλύτερο από 1arcsec (όσο η ανάλυση ενός 5ιντσου!). Στις καλύτερες νύχτες και στις καταλληλότερες θέσεις στην υδρόγειο, το seeing επιτρέπει διαχωρισμό της τάξης του 0,5arcsec, όσο η ανάλυση ενός 10ιντσου! Στη φωτογραφία όμως πετυχαίνουμε καλύτερες αναλύσεις (αυτές που προβλέπει το Dawes limit) επειδή η τεχνική του stacking αφαιρεί τα προβλήματα που προκαλέι το seeing. Γι αυτό δεν θα δούμε ποτέ στον προσοφθάλμιο τις εικόνες πλανητών των αστροφωτογράφων που αναφέρεις.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης