Jump to content

Πρώτη απόπειρα με Dobsonian 8



Skywatcher Dobsonian 8inch, SPC900NC, Registax4

From the category:

Κρόνος

· 559 images
  • 559 images
  • 1477 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Πρώτη?!!!!

Τα συγχαρητήριά μου!!

μας έσκισες όλους τους dobsoνάδες!

Θα ήθελα λίγες λεπτομέρειες, αφού το καλύτερο που έχω πετύχει, δε μοιάζει ούτε κατα προσέγγιση με την δική σου φώτο!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Ευχαριστώ !!! Τι έκανα λοιπόν...τοποθετισα την webcam έτσι ώστε ο κρόνος να διαγράψει πορεία κατα μήκος της μεγάλης διάστασης της φωτό όπως φαίνεται, ώστε να τον έχω για περισσότερο χρόνο στο πεδίο, στόχευσα το Dob λίγο πριν μπεί ο κρόνος στο πεδίο ώστε να δώσω χρόνο στο Dob να ηρεμίσει απο τις ταλαντώσεις, τράβιξα ένα βιντεάκι 60fps 640x480 με το Open Video Capture και αν και το Registax4 επεξεργάζεται κατευθείαν το avi χρησιμοποίησα το avi2bmp για να εξάγω μερικά καλά images για το Registax όπου έπαιξα με τα wavelets και ταίριαξα τα RGB έριξα λίγο το brighness με corel photo paint που το είχα εύκαιρο και τέλος, νομίζω οτι θέλει περισσότερη επεξεργασία, δεν ξέρω όμως αν μπορει να βελτιωθεί η συγκεκριμένη με photoshop, μπορεί να είναι λάθος οι ρυθμίσεις της webcam όταν τραβούσα video (Shutter speed, gain κλπ.) δεν ξέρω είμαι πρωτάρης στην φωτογράφιση. (Ξέχασα να αναφέρω Barlow 2X)
Σύνδεσμος για σχόλιο
Μπράβο Μπράβο Μπράβο !!! Ωραία η πατέντα σου αλλά νομίζω οτι η SPC900NC χαραμίζεται με το Dob.Πιστεύω είσαι σε θέση να βάλεις το 8" σε ισημερινή και να κάνεις θαύματα!
Σύνδεσμος για σχόλιο

Βασίλη, από προσωπική πείρα (γιατί και εγώ αυτήν την εποχή τέτοια πραματα προσπαθώ) σου λέεω ότι έχεις πολύ καλό αποτέλεσμα. Τι μέρα/ώρα την τράβηξες, και που ήτανε ο Κρόνος ; υποπτεύομαι ότι τι seeing πρέπει να ήτανε καλό.

 

Στο registax, έκανες κατευθείαν Align->Optimize->stack->wavelets ή πέρασες από Limit->reference frame -> optimize -> stack ? (http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=5206) .

Αν όχι, ξαναπιάσε τα bmp σου και δοκίμασε, έχει καταπληκτικά αποτελέσματα !!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Φίλε roryt, το video το τράβηξα στις 6/4/07 περίπου στις 11+ σε ένα χωριό έξω απο την Δράμα όπου πήγα για το Πάσχα, το seeing ήταν πράγματι πολύ καλό, παρατηρώντας μπόρεσα να διακρίνω και το Leo's Triplet, είχε καλό σκοτάδι. Στο registax έκανα Align->Optimize->stack->wavelets όπως το είπες θα ξαναδοκιμάσω την άλλη μέθοδο που προτείνεις, πρώτη φορά ασχολήθικα με το registax δεν γνωρίζω τις δυνατότητες του. Προσπάθησα και Δία απο Θεσσαλονίκη αλλά είναι πολύ χαμηλά δεν είχα καλό αποτέλεσμα, τον δοκίμασες καθόλου?
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης