Jump to content

Petavius ala Orion 250mm, 21 April 2007



Πρώτο φως με το Οrion Optics 250mm στα f/6.3, επιπλέον εξοπλισμός στήριξη LXD-75, DMK 21AF04, Barlow 2.5X.

From the category:

Σελήνη

· 2496 images
  • 2496 images
  • 5181 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Η ώρα ήταν ακόμη υπό το φως της δύσης του ηλίου στις 20:40:53 LT, η Σελήνη στις 46 μοίρες θα έλεγα όχι ευνοϊκά και ο ήλιος φυσικά αν και είχε πέσει ήταν ακόμη φωτεινός ο ορίζοντας.

Εντυπώσεις με το ΟΟ καταπληκτικές είχα τρελαθεί καταπληκτική εικόνα, δυστυχώς ότι έκανα το έκανα σε 40 λεπτά γιατί μετά είχα να κάνω το μπάνιο του μικρού και όταν ξανά ανέβηκα ήταν χάλια ο ουρανός, βέβαια εκμεταλλεύτηκα το χρόνο μου μετά επάνω να κάνω τεστ για το Image scale .

Το θέμα είναι ότι με αυτήν την στήριξη γίνεται δουλειά ακόμη και αν το ΟΟ είναι 11 kg!!! + τροχό φίλτρων + Barlow + camera!!! Όταν έγραφα σε ξένους ότι θα πάρω το ΟΟ 250 στα f/6.3 (δηλαδή το τηλεσκόπιο έχει μήκος 1.5 μέτρα) με κορόιδευαν που θα το έβαζα πάνω σε μια LXD-75. Ελπίζω η εικόνα να τους δώσει μια καλή απάντηση!!! Δεν το λέω με εγωισμό αλλά με είχαν απελπίσει, βέβαια είναι σίγουρα κάτι που δεν έχει ξανά γίνει πουθενά στον κόσμο οπότε ίσος για αυτό οι άνθρωποι ήταν τόσο αρνητικοί. Όλα είναι θέμα ζυγίσματος!!!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Όντως πάρα πολυ καλο αποτέλεσμα!!!:)Να ρωτησω ομως κατι....Στα άκρα της εικόνας υπάρχει ένα μικρό θάμπομα ή είναι η ιδέα μου;
Σύνδεσμος για σχόλιο

Σας ευχαριστώ παιδιά!!! ας ελπίσουμε σε όλοι για καλά βράδια.

Ιάκωβε σε ευχαριστώ και έχεις απόλυτα δίκιο σε αυτό που λες, η εξήγηση είναι το MAP 4 του Registax ίσος με MAP 5 να στρώσει!!!

Βασικά με ενδιαφέρει ο Petavius και να πιάσω όσο το δυνατόν περισσότερα rimaes και μικρά craterlets. Βέβαια ενδιαφέρων έχει και ο WROTTESLEY, δείτε αν θέλετε στο LPI την εικόνα του Petavius :

http://www.lpi.usra.edu/resources/lunar_orbiter/images/aimg/iv_053_h1.jpg

Σύνδεσμος για σχόλιο
Παιδιά σας ευχαριστώ και είναι μεγάλη η χαρά μου που τελικά μπορώ να δουλέψω έστω και με αυτήν την στήριξη. Δυστυχώς το χόμπι μας είναι λιγάκι δαπανηρό και όλο κάτι καινούργιο μας χρειάζεται. Ελπίζω σε καθαρούς ουρανούς ακόμη δεν είμαι σίγουρος αν είναι αποτέλεσμα μόνο καλού seeing ή λόγο της ποιότητας του ΟΟ, θα δείξει εν καιρό. Σίγουρα με το 8 ιντσο δεν είχα ξανά δει τόσο καλή εικόνα σε video μου έκανε πολύ εντύπωση.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης