Jump to content

Δορυφόρος Ιο, 16 Ιουνίου 2007



Στις 16 Ιουνίου 2007 η 2η μου προσπάθεια να συλλάβω έναν από τους δορυφόρους του Δία (Στην εικόνα λέει 15 Ιουνίου λόγο ώρας UT+3). Τεχνική L-RGB με DMK 21AF04, Orion Optics 250mm at f/6.3, Barlow 2.5X.

Περίπου 1300 frames. Η δεξιά εικόνα είναι από το NASA - JPL Solar System Simulator για την δεδομένη σχεδόν ώρα και ημερομηνία.


From the category:

Δίας

· 1271 images
  • 1271 images
  • 3006 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Γιώργο,συγχαρητήρια για τη δουλειά σου!Γενικά οι εικόνες των δορυφόρων που εχεις κάνει με έχουν προβληματίσει λίγο.

Εχεις τόσο καλό seeing;Την DMK απο που τη πήρες και πόσο;

Mάνος

Σύνδεσμος για σχόλιο

Μάνο σε ευχαριστώ, γενικά δεν έχω καλό seeing και εμένα με προβληματίζει το γεγονός, γιατί γενικά αν δεις όταν βγάζω τον Δία δεν μου δίνει καλά αποτελέσματα.

Μπορεί βέβαια να μην επεξεργάζομαι καλά τα βίντεο γιατί η πλανητική επεξεργασία με το Registax έχει μια τελείως διαφορετική επεξεργασία. Θα ανεβάσω και μια με το L (με χρήση φίλτρου IR pass) σήμερα για να δεις. Από τα Χριστούγεννα τα βράδια που έχει κάνει καλό seeing είναι μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού. Εχθές πάλι με την έκλειψη της Αφροδίτης μου έσπασε τα νεύρα, στο εικονοσκόπιο δεν μπορούσα να δω την Σελήνη. Μετά από 30 λεπτά κατάφερα να την δω, το ίδιο γίνεται και τα βράδια. Είναι σκέτη απελπισία η όλοι κατάσταση!!! Για την Ιο έφαγα περίπου 3 ώρες και από περίπου 20 προσπάθειες αυτή μόνο είναι αξιοπρεπή. Η πλανητική και μάλιστα με τον Δία τόσο χαμηλά θέλει καλές συνθήκες.

Για την DMK που ρωτάς βλέπω ότι πλέον τις φέρνει στην Ελλάδα και η ΑΚΤΙΣ

http://www.aktistar.gr/ και μάλιστα στις ίδιες τιμές με έξω (έχει βάλει και τις τιμές). Προσωπικά πέρσι που την πήρα την είχα πάρει πολύ ποιο ακριβότερη. Για κάποιον που του αρέσει η Πλανητική αλλά και τα close up της Σελήνης νομίζω ότι είναι η ιδανικότερη και από θέμα κόστους αλλά και απόδοσης.

Polykapre σε ευχαριστώ.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης