Jump to content

Η Αφροδιτη που κατα λαθος πραουσιαστηκε ως Arcturos !!!


Pleiades

Εβγαζα φωτογραφιες στην παραλια της Θεσσαλονικης και σε καποια στιγμη, ειδα ενα εντονο φως στον ουρανο, σαν προβολεας απο αεροπλανο, αν και στην αρχη νομιζα οτι περνουσε ο ISS (ο Διαστημικος Σταθμος) αλλα ειδα οτι δεν μετακινηθηκε .... σημειωσα την ωρα και τον προσανατολισμο και το ειδα αργοτερα στο Cartes Du Ciel οτι ηταν ο Αρκτουρος.

(ΔΙΟΡΘΩΣΗ: ΗΤΑΝ Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ !!!! )

 

Οι φωτογραφιες εχουν βγει χωρις τριποδο... ως στηριγμα ειχα το γονατο μου :o)


From the category:

Πορτρέτα του ουρανού

· 2119 images
  • 2119 images
  • 6274 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Αγαπητή Pleiades, ωραίες οι φωτογραφίες, αλλά το αντικείμενο δεν είναι βέβαια ο Αρκτούρος αλλά η πολύ φωτεινότερη Αφροδίτη. Ό Αρκτούρος αυτή την εποχή είναι ψηλότερα στον ουρανό και εμφανίζεται αργότερα. Η Αφροδίτη είναι η μοναδική βασίλισσα στο ηλιοβασίλεμα αυτή την εποχή. Μήπως το Cartes de Ciel ήταν σε ρύθμιση να μην εμφανίζει τους πλανήτες παρά μόνο άστρα και σε μπέρδεψε; Καλή συνέχεια...
Σύνδεσμος για σχόλιο

Αγαπητε Στεφανε, σ' ευχαριστω για τον χρονο σου να δεις την φωτογραφια μου και να την σχολιασεις.

Παρακατω εχω βαλει τον χαρτη οπου ειδα κι ετσι καταλαβα οτι ειδα τον Αρκτουρο:

http://www.astrovox.gr/forum/album_comment.php?pic_id=4132

Οπως βλεπεις και απο τον οριζοντα, ειναι αρκετα ψηλα εκει που ειδα το αστρο. Η Αφροδιτη, αν δεν κανω λαθος ηταν πολυ πιο Δυτικα απο εκει που εβλεπα και πιο χαμηλα στον οριζοντα οποτε δεν μπορουσα να την δω εκεινη την στιγμη.

 

Λες να εκανα τοοοοοσο πολυ λαθος???

Αν θες εξηγησε μου που νομιζεις οτι κανω λαθος?

Φιλικα,

Γιάννα Π.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Γιάννα, ο χάρτης που ανέβασες δείχνει τον ουρανό στις 10:26μμ κι όχι στις 9.26μμ. Η διαφορά που έχουμε από την ώρα Γκρήνουιτς δεν είναι 2 ώρες αλλά 3 κατά τη θερινή ώρα, οπότε πρέπει να κάνεις την ανάλογη ρύθμιση στο Cartes de Ciel. Eνώ λοιπόν ο χάρτης σου δείχνει ύψος από τον ορίζοντα για την κατάλευκη Αφροδίτη και τον πορτοκαλί Αρκτούρο περίπου 6° και 60° αντίστοιχα, τα πραγματικά ύψη είναι 18° και 70° περίπου. Διόρθωσε την ώρα στο χάρτη και θα το δείς. Ο Αρκτούρος εκείνη την ώρα ήταν σχεδόν πάνω από το κεφάλι σου κι όχι στη Δύση.

Όμως τα παραπάνω είναι πραγματικά περιττά ως απόδειξη αν παρατηρήσεις την Αφροδίτη μιά-δυό βραδιές. Δεν θα την ξαναμπερδέψεις ποτέ με τίποτα άλλο, και θα την αναγνωρίζεις ακόμη και σε φωτογραφίες. Η Αφροδίτη αυτή την εποχή κυριαρχεί μετά το ηλιοβασίλεμα «σαν προβολέας αεροπλάνου» όπως γράφεις και φαίνεται υπέρλαμπρη πριν φανεί οποιοδήποτε άλλο άστρο. Δες και άλλες φωτογραφίες της στο astrovox.

 

Φιλικά, Στέφανος

Σύνδεσμος για σχόλιο

Ευχαριστω Στεφανε για τις πολυ χρησιμες εξηγησεις σου...

 

Η ωρα δεν ξερω πως εγινε και φαινοταν το +2.... χωρις να πειραξω τιποτα, πριν λιγο που ανοιξα τον Χαρτη, μου εδειχνε το +3 οπως το ειχα εξ αρχης στο Configuration. Τελικα μπερδευτικα για τα καλα με τον χαρτη... Κι ας γνωριζα εμπειρικα οτι το 1ο φωτεινο αντικειμενο που βλεπουμε κατα το ηλιοβασιλεμα, ειναι η Αφροδιτη...

Λυπαμαι για το μπερδεμα και σας ζητω συγνωμη ....

Αλλα αν δεν κανεις λαθη δεν μαθαινεις...

Καλη συνεχεια σε ολους! :)

Φιλικα, Γιαννα Π.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης