Jump to content

Αρης απο Dob 8 Νοεμβριου 2007


JIMKIBOU

Skywatcher Dob8" - Philips Toucam SPC900NC - Barlow Televue 3x στα F/18.

K3CCD-Registax-Photoshop

 

Μολις χθες παρελαβα την Toucam SPC900NC και ειπα να την δοκιμασω για πρωτη μου φορα στον Αρη. Δυστυχως τo seeing δεν βοηθησε καθολου!


From the category:

Άρης

· 439 images
  • 439 images
  • 1022 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Ευχαριστω πολυ παιδια για τα καλα σας λογια! Χρειαζεται οντως πολυ επιμονη και τυχη για να περασει ο πλανητης απο το πεδιο σου σε τετοιες μεγενθυνσεις. Μεχρι να παρω την καμερα εκανα 2 εβδομαδες προπονηση με 4mm προσοφθαλμιο στοχευοντας μονο απο τον ερευνητη και περιμενοντας να περασει απο το πεδιο ο πλανητης (drift).

Μου εκανε πολυ καλο αφου προχθες που ηρθε η καμερα καταφερα να τραβηξω 156 AVI του Αρη των 500 frames περιπου το καθενα μεσα σε 4 ωρες.

Το μονο που δεν εχω καταφερει καλα ακομη ειναι μια σωστη επεξεργασια αλλα διαβαζω συνεχως και το παλευω.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Εχω και εγω το ιδιο τηλεσκοπιο. Πες μου απο που και ποσο την πηρες την WebCam. Εχεις και λαπτοπ και το συνδεεεις και γραφεις?

 

Σε τι μορφη τα σωζεις σε .avi αρχικα και μετα κανεις επεξεργασια αναλυοντας τα frames τουβιντεο? Μπορεις να μου πεις μερικα πραγματα γιατι με ενδιαφερει και εμενα? Ευχαριστω εκ των προτερων.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Φιλε Altinakis την Webcam την πηρα στα pixemania 50 euro αλλα μπορεις ευκολα να την βρεις σε καποιο καταστημα πωλησης υπολογιστων.

Για capture χρησιμοποιω laptop.

Αφου πρωτα κανεις τις απαραιτητες ρυθμισεις της καμερας contrast, gain κλπ (που σημειωτεον τις ψαχνω ακομα και θα τις ψαχνω μαλλον για πολυ καιρο) κανεις capture ειτε με το προγραμμα της webcam ειτε με καποιο πιο εξειδικευμενο.

Εγω χρησιμοποιω το K3CCD που τα σωζει αυτοματα σε ΑVI. Επειτα ανοιγεις με registax για επεξεργασια (align, stacking κλπ.)

Για το REGISTAX αλλα και αλλα θεματα που αφορουν την επεξεργασια εαν κανεις ενα search εδω μεσα θα βρεις σιγουρα πολλες πληροφοριες.

Επισης μην διστασεις να με ρωτησεις για οτι αλλο θελεις!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες JIMKIBOU.

 

Να σε ρωτησω κατι ακομα? Ειπες εχεις τον Barlow της Televue 3x που εχω και εγω και θελω να σε ρωτησω αν εισαι απολυτα ευχαριστημενος με αυτον ή αν εχει καποια αδυναμια γιατι θελω να το εχω υποψιν μου. Επισης πες μου σε παρακαλω αυτη την φωτο με τον Barlow 3x που πηρες με ποιο προσοφθαλμιο (μαρκα) και σε τι mm το ειχες και ποια τελος η τελικη μεγενθυνση. Συγνωμμη που στα ρωταω αυτα αλλα θελω να εχω ενα σημειο αναφορας για τις μελλοντικες μου φωτογραφικες αποπειρες.

 

Τελος εχω μια καλη ψηφιακη που τραβαει βιντεο σε ψηλα ISO και εχει καλο φακο (Panasonic LEICA) και θελω να μου πεις με αυτην αν πιστευεις οτι θα εχω καλο αποτελεσμα σαν βιντεο. Τραβαει ταχυτατα βιντεο στα 640χ480 (και 720χ576) και με 30 fps. Εχει πολυ γρηγορο επεξεργαστη και το τονιζουν αυτο. Τι λες?

 

Απαντησε μου σε παρακαλω γιατι καιγομαι!!!! Και σορρυ αν σε κουρασα.

 

Στειλε μου καλυτερα ενα PM για να το διαβασω γιατι θα ξεχαστω και δεν θα κοιταξω την φωτο αργοτερα. Αν μπορεις απαντησε σε ολα καλα? Ευχαριστω.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης