Jump to content

Κρόνος 1η προσπάθεια με Philips SPC 900NC


Draco

Όχι τίποτα ιδιαίτερο αλλά μετράει η προσπάθεια.

Η λήψη έγινε πριν περίπου 10 ημέρες με Dob 8'' barlow 2x φιλτρο IR CUT και την νέα μου κάμερα Philips SPC 900NC. 280 frames stacked με το Registax.

 

Την φωτογραφία την χρωστάω στο φίλο Γιώργο (marble)


From the category:

Κρόνος

· 559 images
  • 559 images
  • 1477 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Σ' ευχαριστώ Γιώργο. Δεν ξέρω τι ακριβώς μεγέθυνση είναι, πάντως κάπου διάβασα ότι με την Web Camera προσαρμοσμένη στον εστιαστή η μεγέθυση του αντικειμένου που θα προβάλουμε στην οθόνη του υπολογιστή εξαρτάται αποκλειστικά (και εντελώς αναλογικά) απο την εστιακή απόσταση του τηλεσκοπίου. Για ικανοποιητικές διαστάσεις πλανητών μέσω της Web Cam χρειάζεται ένα τηλεσκόπιο εστιάκης απόστασης τουλάχιστον 3 μέτρων που δύσκολά βρίσκει και χειρίζεται κανείς. Αυτό όμως επιτυγχάνεται με χρήση barlow 2x, 3x, ή 5x για να δώσουμε στο τηλεσκόπιό μας εστιακή απόσταση τουλάχιστον 3000mm. Στην δική μου περίπτωση η εστιακή απόσταση που χρησιμοποίησα με την προσθήκη barlow 2x και δεδομένης της εστιακής απόστασης των 1200mm του dob 8'' ήταν 2400mm δηλαδή κάτω από το όριο των 3000mm άρα θεωρητικά δεν ήταν και η βέλτιστη μεγέθυνση.

Ελπίζω να σε κάλυψα..

Σύνδεσμος για σχόλιο
Να σαι καλά Ηλία. Σ' ευχαριστώ πολύ. Περιμένω με το καλο να πάρω την ισημερινή και την φωτογραφική για να μπω κι εγω σιγα σιγά στο club..
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης