Jump to content

Jupiter - 23/06/08


planetman

Ήταν μόνο 20 μοίρες πάνω από τον ορίζοντα και έβραζε ολόκληρος. Δεν είχα ούτε φιλτρο ir-cut. Το ξέρω ότι είναι άθλια απλά θέλω να μου πείτε αν βάλω φίλτρο ir-cut θα έχω πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Αξίζει τον κόπο;

From the category:

Δίας

· 1271 images
  • 1271 images
  • 3006 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Προσωπικα την βρισκω πολυ καλη.Αν θες μια ιδεα για το πως θα φαινεται με το φιλτρο ,δες την φωτο μου 'ΖΕΥΣ',τραβηγμενη κι αυτη χαμηλα και απο Θεσ/νικη.Θα δωσει εικονα πιο κοντα σ'αυτο που βλεπεις απο το προσοφθαλμιο
Σύνδεσμος για σχόλιο

ΦΙΛΕ PLANETMAN, κατ'αρχην δεν μας λές πώς την τράβηξες. Το IRCUT το χρησιμοποιούμε για να κόψουμε υπερυθρη πληροφορία που γενικά δημιουργεί στρεβλώσεις στο αποτέλεσμα, συνήθως πιο εντονες στο μπλέ κανάλι.Μπορώ να συμπεράνω λοιπόν ότι έχεις πειράξει τα χρώματα της εικόνας.Αν έχεις παρει αποφαση να ασχοληθείς με εικόνες πλανητών το φίλτρο είναι απαραίτητο.

Μάνος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Την τράβηξα με την spc900nc + barlow 2x πάνω στο 8ιντσο skywatcher f/6. Καμμιά 700ριά frames. Δεν πείραξα τα χρώματα, απλώς έριξα λίγο την φωτεινότητα.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Την φωτεινότητα να την κατεβάζεις λιγο από το gain κατα την λήψη του video.Με το f/6 του τηλεσκοπίου σου χρειάζεσαι Χ4 ή Χ5 barlow για να ελμεταλευτείς το resolution του οργάνου σου.Πάρε πανω απο 1000 frames διάρκειας μέχρι 100 sec.Eπίσης αφιέρωσε χρόνο για την σωστή εστίαση.

Καλή επιτυχία!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης