Jump to content

Ic1805 Hargb


Efstathios

Telescope: ED80

Mount: HEQ5 pro autoguided with QHY5

Guide scope: Bresser 70/700

Camera: QHY8

Exposures: 12X1200 sec Ha bin 1X1, 5X10 min bin 1X1 color

Processing: Pixinsight

 

Χιλιομόδι Κορινθίας

 

Για να φανεί καλύτερα το χρώμα ήθελε μεγαλύτερες εκθέσεις στο color, οπότε το στρέτσαρα λίγο παραπάνω γι αυτό και τα φωτεινά άστρα είναι υπερεκτεθειμένα. Hope you like it :D


From the category:

Νεφελώματα

· 5207 images
  • 5207 images
  • 26765 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Πολύ όμορφη Στάθη. Συγχαρητήρια.

 

Τον flattener τον θέλεις οπωσδήποτε..... :lol: προτείνω ανεπιφύλακτα τον astrotech. Επίσης μου κάνουν εντύπωση τα μεγάλα subs σου.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Μπράβο Στάθη πάρα πολύ καλή!!!Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι πριν ανοίξω την εικόνα την βλέπω έντονα κόκκινη αλλά μόλις ανοιχτεί το κόκκινο εξασθενεί κάπως.Τι ακριβώς έχεις κάνει??
Σύνδεσμος για σχόλιο

Καταπληκτική είναι Στάθη!

Όσο για το χρώμα, δεν νομίζω, είναι ήδη αρκετό, περισσότερο χρώμα θα την έκανε "πλαστική"..

Σύνδεσμος για σχόλιο

Εμένα μου την δείχνει ίδια. Είχα ένα θέμα με αυτό που λές. Άνοιγα μία εικόνα π.χ στο Photoshop και την έφτιαχνα. Μετά όμως όταν την ανέβαζα σε site έβγαινε πιό στρετσαρισμένη στα levels και στα χρώματα. Τελικά επέλεξα στο ps στο color settings το monitor color και έτσι μου την δείχνει ίδια οπως την έχω επεξεργαστεί και όταν την ανεβάζω σε sites. Από ότι είδα και από το laptop που μπήκα όντως την εμφανίζει σωστά, δηλαδή όπως την έχω φτιάξει. Δεν ξέρω σε σένα τι γίνεται και άν έχει σχέση αυτό. Πάντως γενικά στα win 7 που δουλεύω ακόμη υπάρχει μία ασυμφωνία στις εικόνες. Ενώ δηλαδή το έφτιαξα έτσι ώστε να είναι ίδιο αυτό που ανεβάζω με αυτό που έχω επεξεργαστεί, άμα στο photoshop πάω να σώσω την εικόνα με την επιλογή "for web and devices" μου την δείχνει στρετσαρισμένη. Εκεί πάλι έχει 2 επιλογές, original και optimized, όπου στο original μου δείχνει την εικόνα σωστή και στο optimized που την σώζεις την δείχνει stretched. Δεν μπορώ να καταλάβω τί γίνεται. Την σώζω σε jpeg με το pixinsight όπου εκεί την βγάζει σωστά.

 

Από ότι κατάλαβα δηλαδή σε σένα το thumbnail στην κεντική σελίδα με τις φωτογραφίες εδώ στο δείχνει πιό stretched, ενώ όταν ανοίγεις εδώ στο δείχνει κανονικά?

Σύνδεσμος για σχόλιο
Ηλία εννοώ ότι στρέτσαρα πιό πολύ τα χρώματα για να βγεί αυτό το αποτέλεσμα, το οποιό κανονικά θα έβγαινε με λιγότερη επεξεργασία όσον αφορά το χρωματικό κανάλι άν ήτανε μεγαλύτερες οι εκθέσεις. Έχω καταλάβει ότι όσο μεγαλύτερη η έκθεση τόσο πιό καλά δείχνει το χρώμα, τουλάχιστον αυτό διάβασα σε ένα post σε ξένο forum, δεν ξέρω κατά πόσον ισχύει. Αλλά έχω δεί όταν άν τραβήξεις π.χ μία 5λεπτη πρέπει να τραβήξεις τα levels αρκετά για να δείξει καλά το χρώμα και να παίξεις με το saturation πιό πολύ κλπ, ενώ σε μία 15λεπτη δείχνει πιό εύκολα.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Στάθη, και εγώ θέλω να σου εκφράσω τα συγχαρητήρια μου και να σου πω ότι η "Καρδιά" είναι υπέροχη. Το θέμα με το χρώμα είναι σωστό αυτό που διάβασες.΄Όσο περισσότερο χρώμα τραβάς τόσο πιο γλυκό και τόσο πιο έντονο γίνεται. Είναι κορυφή η εικόνα σου, συνέχισε έτσι!
Σύνδεσμος για σχόλιο
Ευχαριστώ παιδιά! Υπάρχουνε πολλά να μάθει κανείς στην επεξεργασία και εγώ είμαι ακόμη στην αρχή. Θέλω να μου λέτε και τί νομίζετε ότι μπορεί να γίνει καλύτερο στις φωτογραφίες.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης