Jump to content

M81-m82 Crop/επανεπεξεργασια


roryt

Βροχερες σπουδες στο PixInsight - συνεχεια. Αυτην την φορα επιασα την παλια μου (http://www.astrovox.gr/forum/album_pic.php?pic_id=8010 ) με την 300D και το 80ρι με τα προβληματα ευθυγραμμισης που ειχε τοτε (για αυτο τα αστερια ειναι χαλια, αλλα δεν θελω να βαλω φιλτρα για να τα φιαξω). Γερο crop και μετα στρωνομαστε στην δουλεια. Το προγραμμα εδωσε ρεστα, αν και δεν ξερω μηπως το παρακανα λιγακι απο ενθουσιασμο. Γνωμες παρακαλω

From the category:

Γαλαξίες

· 2205 images
  • 2205 images
  • 10321 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Θα σου δωσω συγχαρητηρια για την προσπαθεια που κανεις.Οσο για την επεξεργασια λιγο περισσοτερο το ζορισες το θεμα και αυτο φαινεται σε πληρη μεγενθυνση.Καλή συνεχεια εισαι σε καλο δρομο.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Γιάννη, αν και εδώ στο γραφείο ο (έντονος, ευτυχώς G2v!!) φωτισμός δεν βοηθάει να δψ λεπτομέρεια, εντούτοις μου φαίνεται πολύ ευχάριστα ισορροπημένη και απαλή-φυσική!

Έτσι, έτσι!! Μπες στα άδυτα του Pixinsight, να έχουμε από όλες τις μεριές γνω΄ση και εργαλεία!

:D

Σύνδεσμος για σχόλιο

Φοβερή διαφορά με την προηγούμενη επεξεργασία. Όλο και καλύτερα Γιάννη σε λίγο θα δούμε παπάδες!

Αν σκεφτεί κανείς ότι είναι μέσα από τον Αθήνα ένα συν παραπάνω! :D

Σύνδεσμος για σχόλιο
Για να ειμαι ειλικρινης, ολα μπορουν να γινουν και με αλλα εργαλεια αν ξερεις πως. Αλλα μεχρι τωρα ειμουν χαμενος στο τι πρεπει να κανω και με ποια σειρα. Ενω το πιξ σε βαζει σε μια συγκεκριμενη σειρα και εχει λογικα defaults τις περισσοτερες φορες, και φοβερα ευκολα στην χρηση preview παραθυρα που μπορεις να κανεις πολυ γρηγορα δοκιμη-και-λαθος (αρκει να πιασεις την νοοτροπια). Και τα tutorial που υπαρχουν στο Ιντερνετ, αν και λιγα, ειναι πολύ καλα. Εμενα παντως με κερδισε και με βλεπω να τα "σκαω¨ για την κανονικη version, για την ωρα δουλευω την 30 days evaluation.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Οι default ρυθμίσεις στο pix είναι καλές για πολλές περιπτώσεις, αλλά σε κάποιες άλλες θέλει ψάξιμο. Η φωτογραφία είναι ωραία, μεταμορφώθηκε, μόνο που έχεις βάλει πολύ ACDNR από ότι μπορώ να δώ. Καμιά φορά είναι ίσως καλύτερα να έχει λίγο κόκκο από το να αποκρυφτούν κάποιες λεπτομέρειες για να μειωθεί ο θόρυβος.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Ναι, αυτο ενοουσα οταν ελεγα οτι μπορει απο ενθουσιασμο να το παρακανα, εβαλα πολυ φιλτρο θορυβου (ACDNR) - αλλα ητανε πολυ δελεαστικο να την κανω ετσι ονειρικη :) Αν φανταστει κανεις τις συνθηκες - Αθηνα, σε χαμηλο υψομετρο με αρκετη φωτορυπανση και gradient, μονο ενα LPS και ενα κακορυθμισμενο 80ρι (οπως ητανε τοτε) και την 300D και το Image scale που δινουνε, το αποτελεσμα ειλικρινα μου δινει κουραγιο για να συνεχισω :)

 

PS Αληθεια , το οτι ο πυρηνας βγηκε "κυμματιστος" ειναι θεμα oversampling για τις συνθηκες seeing που επικρατουσανε ή κατι δεν κανω καλα στην επεξεργασια;

 

Ευχαριστω και καθαρους ουρανους

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης