Jump to content

Και η ετέρα ανατολή από Δασκαλειό!



Έτσι κύριε Ευφραιμίδη, να μην καταδέχεστε να τροποποιούν τα έργα σας, για κανένα δέλεαρ! Η δική μου είναι ανέγγιχτη, εκτός από κάποιο λογικό sharpness.

 

Bresser 70-f/10, Canon EOS 450D, χρόνος 2s, ISO100


From the category:

Σελήνη wide field

· 511 images
  • 511 images
  • 1589 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Aggelos Kechagias

Δημοσιεύτηκε

Η ψηφος μου παει στον Καπετανακη :twisted:
Στέφανος Σοφολόγης

Δημοσιεύτηκε

Πολύ καλή Δημήτρη!

 

Αν προσέξει κανείς, το φώς της Σελήνης φαίνεται να διαπερνά τα σύννεφα κάτω αριστερά. Μ' αρέσει επίσης που αχνοφαίνεται ο ορίζοντας (και στη φωτό του Γιάννη επίσης).

alepohori

Δημοσιεύτηκε

Προσέξτε και την βραχονησίδα στο δεξί μέρος του δίσκου. Η απόσταση από μας ήταν 43 χιλιόμετρα. Νομίζω ότι λέγεται "Αράπης". Η διαύγεια ήταν τόσο καθαρή, που από την παραλία της Κακής Θάλασσας φαινόταν εύκολα τόσο η Άνδρος στα 58 χιλιόμετρα, όσο και τα σύννεφα πέρα απ' αυτή! Αλλά δε φαινόταν ο "Αράπης", προφανώς λόγω καμπυλότητας. Εντυπωσιαστήκαμε όταν είδαμε την βραχονησίδα από το σημείο της φωτογράφισης!
Στέφανος Σοφολόγης

Δημοσιεύτηκε

Δημήτρη, σε τι ύψος από τη θάλασσα πάρθηκαν η φωτογραφίες;
alepohori

Δημοσιεύτηκε

Το Google Earth το δίνει 58 μέτρα Στέφανε.
Γιάννης Ευφραιμίδης

Δημοσιεύτηκε

Αν νομίζετε ότι η δικιά μου ψήφος θα πάει αλλού γελιέστε :D

 

Δημήτρη πολλά ευχαριστώ για το μάθημα και το όμορφο απόγευμα!

Στέφανος Σοφολόγης

Δημοσιεύτηκε

Δημήτρη το θέμα του βέλτιστου υψόμετρου με απασχόλησε αρκετά. Και η δική μου ανατολή τραβήχτηκε από παρόμοιο ύψος (60-70μ) αλλά τελικά σκέφτομαι ότι είναι προτιμότερο για τέτοιες λήψεις να είναι κανείς όσο πιό χαμηλά γίνεται. Αν καθήσεις και σχεδιάσεις το οπτικό μονοπάτι του φωτός ενός σώματος ΠΟΥ ΑΝΑΤΕΛΛΕΙ, (με την καμπυλότητα της γης, ατμόσφαιρα κλπ.), όταν είσαι στο επίπεδο της θάλασσας μεσολαβεί λιγότερη ατμόσφαιρα απ' ότι όταν είσαι σε υψόμετρο. Ακούγεται παράλογο, αλλά γίνεται κατανοητό μόλις σκεφτείς ότι όταν είσαι σε υψόμετρο, λόγω τις καμπυλότητας της Γης, το φώς του σώματος που ανατέλλει διανύει την εξής πορεία: μπαίνει στην ατμόσφαιρα, φτάνει σε υψόμετρο μηδέν (εκεί που συναντά τον ορίζοντα, εφαπτομενικά με τη θάλασσα, πολλές δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από τον παρατηρητή) ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ μέχρι τη θέση του παρατηρητή. Αυτό το τελευταίο επιπλέον κομμάτι των πολλών χιλιομέτρων μέσα σε πυκνή ατμόσφαιρα δεν χρειάζεται να το διανύσει όταν ο παρατηρητής είναι στο επίπεδο της θάλασσας. Συνεπώς η μέγιστη διαύγεια για σώματα που ανατέλλουν επιτυγχάνεται όταν ο παρατηρητής είναι στο χαμηλότερο δυνατό υψόμετρο. (Όλα αυτά φαίνονται καλύτερα σε ένα αναλυτικό σχήμα).
alepohori

Δημοσιεύτηκε

Στέφανε έχω προβληματιστεί και εγώ με το αν κερδίζουμε κάτι με το υψόμετρο, αλλά ως εκεί. Έμεινα με την επιφύλαξη χωρίς να το ψάξω περισσότερο. Είναι εντυπωσιακό όμως ότι η ευθεία του αζιμουθίου από την Κακή Θάλασσα δεν ήταν "καθαρή" (χτυπούσε πάνω στην Εύβοια), παρά το γεγονός ότι η παραλία απείχε μόλις 1 km από το σημείο που τελικά πήγαμε. Έπρεπε να δεις από πόσο στενό πέρασμα περνούσε η ευθεία του αζιμουθίου! Σχεδόν ξυστά εκατέρωθεν των 2 νησιών.
eliasg2004

Δημοσιεύτηκε

Μπράβο Δημήτρη!!
Ηλίας Χασιώτης

Δημοσιεύτηκε

Μπράβο και από μένα, πολύ ωραία!
alepohori

Δημοσιεύτηκε

(Ηλία ευχαριστώ!)^2

 

:lol:

Bi2L

Δημοσιεύτηκε

Μπραβο Δημητρη,

πραγματικα πολυ καλη!!!

 

 

η ψηφος... παει μιση-μιση :D

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης