Jump to content

Obi-wan

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

561 επισκέψεις προφίλ

του/της Obi-wan Επιτεύγματα

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • One Year In
  • Collaborator
  • One Month Later
  • Reacting Well Σπάνιος
  • First Post

Recent Badges

6

Φήμη

  1. Obi-wan

    IMG_20240115_161319_210.jpg

  2. Καλησπέρα σε όλους τους συνταξιδιώτες, αρκετό καιρό τώρα δεν μπορώ να καταλάβω τι δεν κάνω καλά στο balance του τηλεσκοπίου μου. Ενώ όλα δείχνουν να είναι σωστά τοποθετημένα και κατανεμημένα και ενώ η βάση είναι αλφαδιασμενη, στον DEC , το τηλεσκόπιο δεν ισορροπεί όταν κοίτα τον βορρά ενώ όταν πλαγιάσει ισορροπεί και δεξιά και αριστερά και σαν επακόλουθο μου παρουσιάζει πρόβλημα και στην οδηγηση στον άξονα του DEC. Έχει αντιμετωπίσει κάποιος όμοια κατάσταση και πώς κατάφερε να το λύσει το πρόβλημα αυτό γιατί έχει καταντήσει σπαζοκεφαλια κάθε φορά που το στήνω. Επισυνάπτω και σχετικό βίντεο. Ευχαριστώ πολύ , Στάθης . VID_20231224_161937.mp4
  3. Obi-wan

    L extreme

    Η αγγελία ολοκληρώθηκε!

    • Ζήτηση
    • Μεταχειρισμένο

    Ζητείται το φίλτρο l-extreme η l-ultimate 2"

    - €

  4. Η αγγελία ολοκληρώθηκε!

    • Ζήτηση
    • Μεταχειρισμένο

    Ζητείται η συγκεκριμένη κάμερα.

    900.00 EUR

  5. Η αγγελία ολοκληρώθηκε!

    • Ζήτηση
    • Μεταχειρισμένο

    Ζητείται η εν λόγω κάμερα.

    - €

  6. Καλησπέρα σε όλη την κομπανία!! Πριν λίγες μέρες είδα ένα άρθρο σχετικά με τον κομήτη c/2022 e3 ότι τον Γενάρη θα είναι ορατός στο βόρειο ημισφαίριο ακόμα και με γυμνό μάτι. Ηθελα λοιπόν να σας ρωτήσω λίγα πραγματακια μιας και είμαι καινούριος και σε παρατήρηση και στην αστροφωτογραφιση. 1.πως θα καταφέρω να περάσω τις συντεταγμένες στο mount για να τον παρατηρήσω? 2.περνώντας τις συντεταγμένες στο mount ,θα μπορώ να τον κανω follow? 3. τους κομήτες τους φωτογραφιζουμε όπως και τους πλανήτες? ευχαριστώ εκ των προτέρων! Καλη αστρική χρόνια με καθαρούς ουρανούς!
  7. Καλησπερα και παλι ! Στο pixel scale παρατηρώ ότι αν βάλω ένα Barlow ×1,5 στο οδηγητικο , το pixel scale κατεβαίνει περίπου στο 1:1.92 ενώ χωρίς 1:2.88. Θα μπορούσα να βάλω Barlow στο οδηγητικο? Υπάρχει αυτό σαν ενδεχόμενο?
  8. Obi-wan

    Telescope mount

    Η αγγελία ολοκληρώθηκε!

    • Ζήτηση
    • Μεταχειρισμένο

    Ενδιαφέρομαι είτε για την HEQ5 ειτε για την EQ6 PRO.

    - €

  9. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παιδιά. Αυτό με το off axis guider από ότι έχω δει βολεύει αρκετά όντως στα μεγάλα εστιακα μηκη μόνο που το φοβάμαι λίγο με το focuser του τηλεσκοπίου μου γιατί είναι ήδη επιβαρυμενο με την d800 που ζυγίζει σχεδόν κιλό! Λίγο πολύ μπαίνω στο πνεύμα.. Ευχαριστώ και πάλι!
  10. Καλημέρα φιλοι συνταξιδιώτες και συνταξιδιωτησες. Θα ήθελα να μάθω με τι κριτήρια μπορώ να προβώ σε αγορά οδηγητικου τηλεσκοπίου. Έχω δει διαφορά βίντεο σχετικά με το θέμα αλλά έχω μπερδευτεί. Βλέπω κάποιους όπου έχουν οδηγητικα μέχρι 240mm αλλά και άλλους που έχουν για οδηγητικα πολύ μεγαλύτερα σε focal length. Γνωρίζω ότι στην ουσία αυτό που κάνει το οδηγητικο , είναι να διορθώνει τα σφάλματα της βάσης αλλά τελικά τι βοηθάει περισσότερο στο guiding? Μεγάλο η μικρό?Έχει να κάνει το τηλεσκόπιο?Έχει να κάνει η βάση στήριξης?Υπάρχει κάποιος αλγόριθμος ο οποίος πρέπει να ακολουθήσω για να κάνω την πιο κατάλληλη επιλογή οδηγητικου? Να αναφέρω ότι ειμαι καινούριος στον χώρο της αστροφωτογραφιας και σε αναζήτηση παντός πληροφοριας. Το τηλεσκόπιο μου ειναι το sw 120ed pro black diamond και θα ήθελα την βοήθεια σας και την εμπειρία σας περί του θέματος. Με εκτίμηση Στάθης.
  11. Obi-wan

    Ngc 7293

    Πολύ ωραία προσπάθεια! Παρατηρησα ότι δεν εχεις τοποθετήσει και το 0.85 reducer? Σου παρουσίασε στις γωνίες startrails ή βινιετα?
  12. Obi-wan

    Βάση στήριξης

    Το έχετε επιχειρήσει αυτό? Δείχνει δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο βέβαια.
  13. Obi-wan

    Βάση στήριξης

    Οπότε αν οι υπολογισμοί μου είναι εντάξει, είναι: 4,8÷765×206,3=1,29 άρα είμαι εντάξει με αυτό.? Πραγματικά πολύ καλό το site αυτό, δεν το γνώριζα και τόση ώρα κάνω πειράματα τα οποία είναι αρκετά χρήσιμα!!
  14. Obi-wan

    Βάση στήριξης

    Καταρχήν να σε ευχαριστήσω για την ανταπόκριση και την αναλυτική σου προσέγγιση. Απο χθες διαβάζω την απάντηση σου και προσπαθώ να κατανοήσω αυτό με τα arcsec που αναφέρεις που δεν το είδα πουθενά από τα βίντεο που έβλεπα στις παρουσιάσεις των βάσεων. Επιπλέον, το image scale πως το υπολογίζεις? Εμένα για παράδειγμα η κάμερα είναι η nikon d800 με μέγεθος pixel 4,8. Συνειδητοποιω ότι είναι πολλά ακόμα αυτά που πρέπει να μάθω τελικά πριν καταλήξω σε βάση. Συγνώμη αν κουράζω.
  15. Obi-wan

    Βάση στήριξης

    Καλησπέρα σε όλους. Έχω στην κατοχή μου το sw evostar 120 ed και είμαι σε αναζήτηση βάσης Η αλήθεια είναι ότι κοιτάω αριστερά και δεξιά και διαβάζω διάφορα περί του θέματος αλλά θα ήθελα και την δική σας γνώμη και εμπειρία. Η βάση που κοιτάω είναι η HEQ5 και διαβάζοντας είδα ότι παρόλο που τα κιλά μπορεί να είναι εντάξει για την HEQ5 έχει να κάνει και το μήκος του σωλήνα και οι ροπές της εκάστοτε στήριξης. Γνωρίζει να μου πει κάποιος αν μπορώ να κανώ αστροφωτογραφιση δίχως προβληματα με την συγκεκριμένη η να πάω σε κάποια όπως την NEQ6 η κάποια αλλη? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης